![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...:::Świnki Morskie:::...
Mnie setka na poczatku tez przerazila wielkoscia a teraz mysle ze jest za mala i marzy mi 120.........
dlatego wlasnie zrezygnowalam z trocin - bez ciagly bałagan...granulant z tego co wiem wyjdzie Ci znacznie drozej niz trociny i powiem Ci ze na takich pałeczkach swinkom nie bedzie wygodnie....sama połóz reke na nim i zobacz czy bedzie fajnie... Moze kupisz mate? mozesz kłasc je na granulant. Worek kosztuje chyba z 10zł i pewnie wystarcza na raz..widze jak mi piach schodzi... Niektore swinki potrzebuja wiecej czasu na jedzenie z reki, wiec spokojnie ![]()
#2462 |
Zakorzenienie
|
ale te świnki takie małe a tu takq big klatka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Mi sie wydawalo identycznie - czyli male swinki i big klatka - teraz chlopaki urosły i juz zmienilam zdanie
![]() jak długo masz półke? bo zazwyczaj kilka dni musi minąć nim swinki zajarzą co i jak mate trzeba prac - ja piore co okolo 5 dni i nic nie śmierdzi
#2464 |
Zakorzenienie
|
klatka z półką przyszła kilka godzin temu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
to normalne ze swinki nie ruszaja wapnia bo im potrzebny jest WAPŃ nie takie wapno z zoologa
2 swinki zawsze beda wiecej rozrabialy niz jedna. Ja mam pasnik wysoko, nie wskocza i nie wejda. Na poczatku u mni etez byla duza roznica we wzroscie bo Bibi mial 9-mcy a Czandor miesiac jak byly polaczone... nie zrozumialam o co chodzi z tym poidełkiem...
#2466 |
Zakorzenienie
|
to normalne ze swinki nie ruszaja wapnia bo im potrzebny jest WAPŃ nie takie wapno z zoologa
2 swinki zawsze beda wiecej rozrabialy niz jedna. Ja mam pasnik wysoko, nie wskocza i nie wejda. Na poczatku u mni etez byla duza roznica we wzroscie bo Bibi mial 9-mcy a Czandor miesiac jak byly polaczone... nie zrozumialam o co chodzi z tym poidełkiem...
#2467 |
Zakorzenienie
|
#2468 |
Zakorzenienie
|
Moje Maleństwo dziś zmarło...
![]() Prawdopodobnie ze strachu i bardzo możliwe że zostało upuszczone.. ;( Przyszla taka dziewczynka, zaczęła je brać na ręce.. pokazałam jej jak i w ogóle, wyszłam do koleżanki, pokój był zamknięty, ale ona i tak wchodziła.. Jak przyszłam Pineska leżała już na boczku ;( Wiedziałam, że to nie oznacza nic dobrego.. i nie myliłam się.. o 21:10 odeszła.. ;( Dlaczego wyszłam.. Boże..ale ja głupia jestem!!!!!!
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
[*] dla świneczki
![]() prawdopodobnie byla inna przyczyna bo od upadku świnka od razu nie umiera (no chyba ze skręci sobie kark) teraz juz i tak nic nie zrobimy ![]()
#2470 |
Zakorzenienie
|
Może była bardzo wystraszona do tego..
![]() Nie wiadomo co się stało dokładnie.. Oddychała nie równo.. w sumie to jeden oddech na 10 sekund.. Nie było przy niej nikogo.. dopiero pod koniec przyszedł tato i ja.. ![]()
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiecie co dziewczyny...ten osad ktory gromadzi sie w moim pojniku i w rureczce, to chyba rdza ![]() ![]() Blanka coraz bardziej mnie irytuje ![]() ![]() ![]() to nie trwa dni ani tygodnie, tylko miesiace! czy one tak beda juz zawsze zyc? ehh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Maripossa moja Nepka też tak robiła Pinesce tyle, że nie cały czas. Ale bardzo często.A czy twoje świninki mają wybieg? Bo można zawiesić na prętach drugą miseczkę.
Słuchajcie.. bo teraz się poważnie zastanawiam czy kupić Nepce koleznkę.. nie chcę, żeby była sama, bo będzie jej smutno, ale z drugiej strony jak kupię i odpukac, coś jej się stanie? Dalej mam wyrzuty że mogłam temu zaradzić ![]()
![]() |
#2473 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiscie wymieniam im co jakis czas poidełko na nowe bo zaczyna cieknąc. Teraz wlasnie kupiłam nowe a to mieli od maja...to nie jest duzy koszt bo okolo 10zł Cytat:
One po prostu ustalaja zasady w klatce. U mnie tez to trwało miesiącami co wiecej u mnie jest taka parabola, sa gorsze tygodnie kiedy sie kłócą i jest ostro a są dni kiedy jest spokoj, jednak Bibi zawsze jest na staconej pozycji ze tak powiem i jest przeganiany, jednak umie sobie poradzic - nie staje okoniem, tylko pojdzie sie najesc kiedy Czandor juz zjadl co lepsze i spi. Mam 2 miski ale Bibi i tak jest przeganiany chyba ze sa te gorsze dni to nie ustępuje i sie kłócą... W jakim wieku sa świnki? wypuszczasz je luzem? Cytat:
Powinna miec towarzysza...takie jest moje zdanie, inaczej bedzie baardzo tesknić. Jak wiesz ja mam tez 2 swinki i juz dzis wiem ze jak jednej cos sie stanie, dokupie druga
![]() |
#2474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja czytam wasze posty i widze, ze jedna ze swinek góruje nad drugą, ja zauważyłam, że u mnie to ten mały rządzi w klatce ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
To w poidelku to na pewno nie rdza bo ja kupilam przedwczoraj nowe i jak wczoraj wymienialam wode to juz to bylo. Daje wode przegotowana.
Lavi wspolczuje straty swinki ![]() ![]() Maripossa. co do rzadzacej swinki. moze wypuszczaj Blanke z klatki i wtedy dawaj jedzenie. Zanim ona sie nabiega Rosa zdarzy sie najesc. Albo bierz Rose na kolana i dawaj jesc. Nie wiem co ci poradzic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
to moze to co macie w poidełku to przez tą wode przegotowaną. ja mam moje poidełko pół roku i daje wode mineralna i nie mam rdzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Bloo ma biegunke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przechodzilam juz kilka razy przez biegunke to Ci pomoge. Przede wszystkim odstaw wszelakie owoce i warzywa. Mocna ta biegunka? podaj mu pół tabletki węgla rozpuszczonej z wodą do pyszczka. Postaraj sie dac wszystko, ten osad też. Jesli do wieczora nie minie daj kolejne pol tabletki SPrawdz czy je samodzielnie sianko i pije wode to bardzo wazne. Podawaj tez 2 razy dziennie po pol amupułki Lakcidu przez kilka dni, nawet jak biegunka ustanie - to ma odbudowac flore bakteryjną.
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta mata ma szerokosc ok 70cm wiec bedziesz musiala uciac. Dlugosc bierzesz na metr. U mnie kosztuje taka mata prawie 20zl. nie wiem jak u ciebie. Wiec za dwie zaplacisz ok. 40zl u mnie. Nie wiem jak u ciebie. najwyzej kupisz jedna jak ci kasy braknie. Druga dokupisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko czyli co? warzywa i owoce tez? ![]()
![]() |
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Motylku wszystko je czyli sama je karme, sianko i pije wode. Nic sie w jej zachowaniu nie zmienilo. Jak narazie nie ma sladu po biegunce. Moze ja tylko przeczyscilo.
Mirelka maty kupilam jedne w sklepie gdzie tapety a drugie w dywycie. Za metr dokladnie po 18,90. |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poszukam tańszych.... mam pytanie, czytałam gdzies, ze jesli sie ma 1 swinke, to lepiej nie kupowac domku, a to dlaczego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to moze to nie byla biegunka? Cytat:
![]() kazda świnka powinna miec schronienie, miejsce intymne ![]()
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
hmm to było na str internetowej poświęconej świnkom... moje świnki mają półeczke i domek, więc mogą się schować gdzie chcą, ale jak miałam jedną świnke to nie miała żadnego schronienia. ale widze ze cieszy się, ze wkoncu ma towarzystwo
![]() ![]() ![]() ![]() wiem, że jestem okropna, ale ja nie zmieniam moim swinkom wody codzinnie, tylko jak wypiją ta z poidełka |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
ja juz czytalam rózne bzdury na stronach poświeconym świnkom, nie mowie juz o ksiązkach, wiec nie wszystko co pisza to prawda, zapewniam...
Mam poradnik dla hodowcow świnek gdzie pisza że swinka moze sobie wypic mleko ![]() Cytat:
![]() to tak jakby mama czekala az zjesz chleb a dopiero pozniej pojdzie kupic Ci świeży ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, ale im to nie przeszkadza, sama nie wypijam wody mineralnej w jeden dzien ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem przekonana w 10000% ze świnka nie moze pic mleka ![]() skad wiesz ze swinkom to nie przeszkadza? nie maja wyboru i piją....
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.