![]() |
#2461 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Ja nie mogę leżeć cały dzień bo wtedy jem i boli mnie brzuch.
Ale też się nie przemęczam, jak coś robię to często przerwy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Wtajemniczenie
|
Cholera...to tylko mój się czepia, że jestem leniem i nic nie robię cały dzień
![]() ![]() ![]() ![]()
#2463 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
Hehe pewnie, jak jest możliwość to trzeba się trochę polenić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Ja też leniuchuje, no ale jednak posprzątać trzeba, przynajmniej ja mam taką potrzebę, bałagan męczy mnie psychicznie. No i wszystko z rozsądkiem, dużo wolniej i jak się zmecze/zaslabne to czas przerwać.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
My dzisiaj wybraliśmy po jakieś wiosenne butki dla młodej i oczywiście musiałam je kupić
![]() Co prawda dopiero na Święta będą odpowiednie, ale za 10 zł musiałam ![]()
![]() |
#2468 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja leżę i cierpię. Nie wiem czy to jakieś zatrucie czy o co chodzi. Strasznie boli mnie brzuch. Nie mam rozwolnienia, ale do kibelka latam. Wzięłam nospę forte i nic nie pomogło. Może to skutek obżarstwa, bo pozwoliłam sobie dzisiaj za pięcioro. Już nie będę się obżerała, obiecuję. Niech tylko przestanie boleć, bo ból jest nie do zniesienia.😢
#2469 |
Zadomowienie
|
Maluchna współczuje
![]() Jak nie przejdzie to może lepiej idź do dyżurującej przychodni, w ciąży lepiej dmuchać na zimne.
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Witam po przerwie już w 14 tc. Dzisiaj pierwszy dzień
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2017-03-25 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
U mnie są 3 usg, wizyty tez tak co 4 tyg.
Tez bym się tak porozpieszczała i poszła na l4..niestety zakładam, ze jeszcze ze dwa miesiace popracuję. Z jednej strony to spoko, bo chudnę:- ) Mam duzo obowiazkow w domu i w pracy, jem regularnie. W pierwszej ciazy poszlam na l4 juz w na początku 4 mca i sobie tak lezałam i jadłam :/ Uważajcie, bo to niebezpieczne ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2472 |
Zadomowienie
|
U mnie wizyta co 4-5 tygodni,
Usg takie krótkie mam na każdej wizycie, natomiast te główne 3, ale to w klinice z lepszym sprzętem.
#2473 |
Magda ;)
|
Chwale się wózkiem i brzuszkiem i zaraz was nadrobie1490473758384.jpg1490473775455.jpg
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wózek fajny zgrabny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Magda ;)
|
Alla83 super, że wszystko w porządku
![]() ![]() i dziękuję ![]() Marta mój to z kolei twierdzi, że jak jestem w domu to mogę sprzątać, gotować, targać zakupy bo przecież i tak nie mam nic do roboty ![]() ![]() Robię tyle na ile się czuje, czasem mam dzień gdzie rozpiera mnie energia, a czasem nie wstaję z łóżka do 13 ![]() A co do łożyska to ja mam napisane na opisie z prenatalnych "położone na przedniej ścianie, nisko" ale nie dostałam od ginekologa żadnych zaleceń ![]() Asik śliczne butki ![]() Maluchna już trochę lepiej? Może lepiej podjechać na pogotowie? Aniolek u mnie wizyty co 4 tygodnie i na każdej mam usg ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() asik - bardzo fajne buty, słodziaki ![]() aniołek- na każdej wizycie badanie ręczne przez lekarza zawieszenie + usg ![]() ![]() maluchna - trzymaj sie i powrotu do formy jak najszybszej ![]() ![]() lilka_vanilka - nie chcesz iść jeszcze na L4? a ja dzisiaj cały dzień nic nie robiłam a brzuch boli jak cholera ![]() Blond - co do łożyska to jak na przedniej ścianie to ruchy będą wyczuwalne później, bo łożysko amortyzuje uderzenia. Ja mam na tylnej. Ja lubię jak mąż się troszczy, ale mój wpadł w jakąś plontanine i traktuje mnie jak leżący inkubator. Lubię spać skulona jak dziecko - nie mogę bo ją gniote, dżinsy nie - bo gniote (a bez problemu się mieszcze), dresy nie - bo gniote, spanie najlepiej nago - żeby nie gniesc (sory za bezposredniosc), nie pamiętam ostatnich przytulanek bo raz krwawilam po w 9 tygodniu, były jakieś pojedyncze - wymuszone chyba, ale teraz stwierdził ze do końca ciąży musimy sie wstrzymać skoro znowu plamiłam. PARANOJA dla mnie. Torebkę by za mnie nosił żebym się nie przedźwigla.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-03-25 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Marttb to przekichane zycie w ciąży.. powiedz mezowi, ze odbiera Ci całą radosc tymi zakazami. A lekarz co mówil o seksie? Moze niech z mezem porozmawia na nastepnej wizycie ;-) i Cię trochę obroni
![]() Co do l4 to teraz lekarz na pewno mi nie wystawi :/ moze.w.5'mcu. Na razie nie ma też za mnie zastepstwa. Czekam tez do kwietnia, az zacznie sie rekrutacja do przedszkoli ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2478 | |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2479 |
Wtajemniczenie
|
Rozmawiałam wczoraj ze starszą córka
Sukcesem jest to, ze w trakcie rozmowy nie wyszls z pokoju. Bylo troche łez i pytań. Tak jak myślałam, wiedziała. 1. Zakazala mowic mlodszej ...ponoć jeszcze nie czas 2. To musí byc siostra...ona zadnego brata nie chce 3. Generalnie...ale dlaczego??? przeciez bylo nam tak dobrze 4. Urodzi sie pod koniec września.... przeciez to juz zaniedlugo Mowie jej żartem ze nie jestem sloniem żeby 2 lata byc w ciąży..nawet sie uśmiechnęła 5. Musimy zmienić dom na większy W sumie nie bylo tak źle....nie powiem jeszcze przez jakiś czas mlodszej zrby starsza poczula się ważna i doceniona. Mówiłam jej zeby sie nie martwila, że wszystko się ułoży i bedzie wesoło.....na razie szczęśliwości nie widziałam z powodu posiadania rodzeństwa....jskas taka wstepna akceptacja.. ale to juz maly sukces Edytowane przez alla83 Czas edycji: 2017-03-26 o 07:41 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Zadomowienie
|
Princesska, jaki brzusio <3 u mnie niewiele widac, jedynie bez bluzki jak jestem to coś tam sterczy.
Marta, ja czasem też czuję się jak przenośny inkubator. Najbardziej mnie wkurzają teksyu męża: tego nie jedz, tego nie pij, tego nie podnos. A poza tym to chciałby chyba żebym jakoś się rozwijała, uczyła języków, szycia czy coś skoro mam tyle czasu. A ja po prostu mam teraz nieraz ochotę nie robić nic, muszę odpocząć po pracy w korpo. Maluchna zdróweczka! Aniołek, ja mam wizyty co 4 tygodnie, na każdej usg. Alla, to niezłe wymagania ma córa ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Raczkowanie
|
Maluchna ja wczoraj miałam podobnie. Po obiedzie się zaczęło. Ból żołądka, skurcze wszystkiego co w jamie brzusznej. Leżałam, wzięłam no spe forte i nic nie przechodziło. Bałam się jeść i pić. Dopiero wieczorem wypiłam herbatę i ona po prostu przeze mnie przeleciała. Później byłam jeszcze kilka razy w WC aż się chyba wszystko wyczyscilo. Na koniec zwymiotowalam i miałam kompletnie dość. Bierzesz może żelazo? Ja biorę tardyferon fol i podejrzewam ze to mogą być jego skutki uboczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Konto usunięte
|
My już na warsztatach, za chwilę rozpoczęcie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Magda ;)
|
Alla a nie sądzisz, że młodsza poczuje się gorzej, że jej nie powiedziałaś? Ja bym chyba w takiej sytuacji wzięła obydwie na rozmowę
![]() ![]() Poli dziękuję 😘 mój brzuszek się chyba trzymał do ślubu, a teraz wystrzelił 😁 najbardziej widać wieczorem i właśnie w tych ciążowych ![]() Marta, Asik dziękuję ![]() Schmetterling daj znać po warsztatach jak było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2017-03-26 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zalezalo mi spokojnej rozmowie ze starszą, bo ja juz czulam ze ona sie domysla. Gdyby mlodsza zareagowala jakos nie po jej mysli starsza mogłaby sie odizolowac i robic na przekór. A tak mialysmy wczoraj czas dla siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Może poszukaj jakiś artykułów/wykładów o funkcjonowaniu w ciąży, bo to faktycznie przesada ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno wezmę męża na następną wizytę jeśli praca mu na to pozwoli. Co do artykułów/wykładów to on jak zaczynam zdanie, że coś w internecie czytałam (nie ważne źródło) to już twierdzi żebym przestała czytać ![]() schmetterling - daj znać jak było na warsztatach ![]() ![]() poli - mój mąż na początku wtrącał się w moje menu, ale ja mam bardzo specyficzne wymagania i nie złamał mnie, przez 24 lata nikt nie złamał mnie w tej kwestii ![]() ![]() zaraz jedziemy do moich rodziców na rosolek ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Shmetterling napisz co tam rozdawali na warsztatach. U mnie w Lublinie pewnie bedzie Mamo to ja, moze się wybiorę po jakies probki (przydaja sie na wyjazdach
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2489 |
Rozeznanie
|
U nas w Łodzi były wczoraj "targi" mama i ja. Jak sie okazało nie bolo to to czego sie z mężem spodziewaliśmy
![]() ![]() ![]() A i jeszcze coś w temacie starszego rodzeństwa. Gdy ja sie urodziłam moja siostra miała 15 lat i powiem wam szczerze ze jest najbliższa mi osoba na świecie mam z siostra lepszy kontakt niż z mama ( chociaż mamę mam cudowna ).To siostra zawsze sie o wszystkim pierwsza i to do niej dzwonię z każdym pierdnieciem ☺ wiec alla83 zobaczysz ze bedzie dobrze ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.