|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2017
Almat a widzisz, to ja byłam przekonana, że w Żeromskim jest tylko albo obskurna patologia, albo poporodowy i że ja byłam na tym poporodowym (na dole, tam gdzie trakt porodowy). Co prawda dziwiło mnie, bo ten poporodowy miał być super po remoncie a było tak sobie- tzn. ja miałam fajną salę bo z łazienką na 2 pokoje i z nowymi łóżkami, ale w innych salach jak przechodziłam to właśnie widziałam stare łóżka i 4-osobowe sale. Czyli ten nowy poporodowy to jest u góry? Jakie tam miałaś warunki, było coś ekstra
?Mi się pewnie udało, że wylądowałam w jako takiej sali z dobrym łóżkiem bo byłam po cc. Nie wyobrażam sobie po cesarce nie mieć łóżka podnoszonego/opuszczanego na pilota. Nie byłam w stanie inaczej się położyć niż podnieść oparcie praktycznie do kąta 90 stopni, usiąść na łóżku, oprzeć się i dopiero się opuścić... Fruktola ja mam krem z filtrami mineralnymi. |
|
|
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
Fruktola witam. My stosujemy kremy z filtrem.
Byliśmy cały weekend u znajomych na wsi. Mała całkiem spoko i całe dnie na dworze. Ale i tak w domu najlepiej. Ola też jakiś czas temu "glaskala" się po głowie ale jej przeszło. Do dziś w smyku -20% od wyprzedaży. Ceny wychodzą naprawdę dobre. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
Z jakiej firmy polecacie kremy do ciala z filtrami? U nas w aptece obok maja tylko bioderme photoderm
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam babydream, bo tani i dobry. Sroka oceniła go dobrze
Kończymy pokój Nałego. Ma granatowo-biale pasy na jednej ścianie, inna ściana w większości biała. Zamalowujemy inny kolor i dostajemy szału, bo kupiliśmy droższa farbę, 3 warstwy i nadal nie jest idealnie... Cały dzień malujemy mały pokój ![]() Ftuktola u nas brak objawów zębowych ;-) ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Interewcia udanego wyjazdu!!
|
#2465 |
|
Raczkowanie
|
Kajusia kocham cie ! Hihi wchodze na fb na tego Sensoricusa a tam filmik ktory polecasz super i zrobie taka zabawke ale obejrzalam ten pierwszy filmik z tym talerzem ! Jestem wniebowzieta ze cos takiego jest, do BLW idealne i nie tylko
jutro bede zamawiac ! Ale chyba na aliexpress bo taniocha a opinie wysokie. Witch ja czasem tez takie soki robie ale kurcze mam wrazenie ze czesto te buraki taka stęchlizna smakuja. Teraz sa mlode wiec ok a teraz przemycam buraki prawie do kazdego obiadku. Wkladam do piekarnika w foli ale uprzednio sa tylko umyte, skorka zostaje i sa cudownie slodziutki mniam.Interewcia kciuki za wyjazd ! Ja mialam jechac w sobote z rodzicami do rodzinki taki spontaniczny wypad ale jednak sie nie zdecydowalam i obecnie mowia mi ze tam zimno i pada ale pewnie zaraz sie wypogodzi bedzie super wyjazd !Fruktola Masz tylko Ignasia czy wiecej dzieci ? Pantera wyslij pozniej foteczke pokoiku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2466 |
|
Rozeznanie
|
Nie zapowiada się zbyt dobrze. Padło nam ogrzewanie w aucie a na zewnątrz jak na razie 20 stopni. Dobrze że mam koce i bluzy ale i tak zimno. A jeszcze 5 godzin drogi przed nami. Starszy już dwa razy chciał siku a mały wypił trochę mleka na postoju i próbuje zasnąć.
Obyśmy jakoś przetrwali jakoś w takich warunkach. |
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Interwcia udanych wakacji !
Fruktola z uszkami wszystko ok, temperatura też w porządku. Sama nie wiem czy to na zmęczenie/głód ten odruch bo dzisiaj obudziła się po drzemce, zjadła, więc była wyspana i najedzona, odłożyłam na matę i znów zaczęła tak robić, chyba, że jeszcze była taka zaspana i stąd ten ruch. Ona robi to dość mocno i prawie zawsze łapie się za uszy i je ciągnie... W ogóle to moje dziecko nie zawsze, ale często i od samego początku prawie intensywnie rusza rękami podczas jedzenia: albo drapie się po głowie/twarzy/wkłada palce do oka/ciągnie uszy. Wasze dzieci też tak robią ? Przez to nieraz się podrapała..wygląda to jakby jedzenie taki wysiłek jej sprawiało, że aż musi coś robić z tymi rękoma.. I przez to robią jej się kłapciate uszy ani ja ani mąż nie mamy odstających uszu, a jej odstają coraz bardziej i winię zarówno ten jej odruch miętolenia uszu podczas jedzenia oraz poduszkę motylek która odginała jej uszy podczas leżenia (już przestałam używać), a do tego teraz jeszcze ciągnie te uszy podczas zabaw...ehh Dzisiaj przeżyliśmy niezły szok bo Ania spała ciągiem 3,5 h. Nigdy, nawet w okresie noworodkowym (no może poza pobytem w szpitalu) nie zdarzył jej się tak długi sen w ciągu dnia. Co prawda 2-3 razy przebudziła się/zapiszczała ale wystarczyło poruszać bujaczkiem/włożyć smoczek i spała dalej. Myślałam, że przez to wieczorem nie uśnie ale zrobiła sobie jeszcze półgodzinną drzemkę koło 18, po czym o 20 zasnęła już na noc ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Interwcia skąd jedziecie ? Bo widzę, że kawałek macie nad morze ![]() A i jeszcze chciałam napisać, że nie widzę na razie objawów ząbkowych. Jednak chyba statystycznie ząbki wychodzą później (koło 6-8 msc). Ślinić się ślini, pakuje do buzi wszystko już od dawna ale dziąsła czerwone nie są, rozpulchnienia też nie widzę. Czy Wasze dzieci trzymają główkę już całkowicie? Bo mojej Ani to tak jeszcze trochę "lata" i nie wiem czy już powinna na tym etapie całkowicie sztywno trzymać ? Edytowane przez asia_28w Czas edycji: 2017-07-23 o 21:30 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
Mój czasem ładnie trzyma a czasem mu lata na wszystkie strony, albo krzywi się jak kiedyś z tym uchem do ramienia. Nie wiem od czego to zależy.
No mamy ponad 700km do morza. Całą Polskę z dołu do góry Pod samą granicą Czeską mieszkam. Edytowane przez interewcia Czas edycji: 2017-07-23 o 21:42 |
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia i szybkiej, bezpiecznej trasy zatem !
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Rozeznanie
|
No niezła wyprawa z dziećmi. Zobaczymy jak to będzie.
Piąty rok z rzędu jedziemy. Ale z jednym dzieckiem było łatwiej Nie dziękuję
|
|
|
|
#2471 |
|
Wtajemniczenie
|
Interewcia to spokojnej jazdy.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 |
|
Raczkowanie
|
Asia u nas czasem nogami bardzo rusza podczas karmienia, a i rowniez motylek zostal odstawiony na bok wlasnie z powodu zawijania sie uszek. A praktycznie zawsze rusza raczkami przy karmieniu ?
I zaczelam podawac wode, ktora wczesniej byla fuj, ble itd. Kolezanka polecila zebym w wody dodala cebion i pomaga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś próbowałam podać wodę z doidy cup i nawet się nie krzywiła
Raptem kilka razy język zamoczyła ![]() U nas ślina leci, wszystko wędruje do buzi, ale żadnych oznak ząbkowania nie zaobserwowałam. Pantera, no właśnie, pokażesz pokój? Interewcia, szczęśliwej podróży! Matko, ja właśnie się zastanowiłam, jak my się na wakacje spakujemy z wózkiem Mamy naprawdę duży bagażnik w kombi, ale cienko to widzę, a Wy jeszcze rowerek bierzecie ![]() Asia, ja bym się nie przejmowała tym chwytaniem za uszy. Coś tam wynalazła to łapie sobie Póki nie ma niepokojących objawów typu podwyższona temperatura czy płacz to spoko. Moja teraz łapie pieluszkę, którą zawsze ma pod głową gdy leży i zarzuca ją sobie na buzię Marlenya, na tej stronce są w ogóle fajne pomysły, ale bardziej dla starszych dzieci, zwłaszcza z zaburzeniami integracji sensorycznej. Patrzcie, co moja gwiazda robi, gdy kładę ją na brzuszek
|
|
|
|
#2474 |
|
Rozeznanie
|
Kajusia dacie radę. My też kombi ale raczej mniejsze.
A jak jechaliśmy pierwszy raz ze starszakiem, to zamieściliśmy się do Audi A3 a ono raczej małe. A też braliśmy wózek bo dziecko miało rok. Tamten zaczął chodzić nad morzem, a Igorkowi może jakiś ząb wyjdzie, albo coś A mała jest fajna, chce Ci zwiać z tego przewijaka ![]() Mój próbuje podnosić pupę, ale jeszcze tak nie umie. |
|
|
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
Kajusia faktycznie jakby chciala zwiac
![]() pupka wysooko !Interewcia dojechaliscie ? Jak igorek zniosl podroz nocna ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2476 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie weszliśmy do pokoju. Nareszcie, bo dziś bardzo źle się nam jechało.
Mały spał prawie całe 8godzin. Jeden postój był na stacji, wypił mleko w foteliku, nawet bez odbijania i za chwilę zasnął. Czasem otworzył oczy, ale wystarczyło, że złapał mnie za rękę i spał dalej Starszy też większość drogi przespał, a jak nie spał to komentował drogę Teraz mleko i idziemy spać
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Kajusia Robert podobnie, a dzisiaj rano to w ogóle szaleje :-P
1500875628186.jpg 1500875638708.jpg Interewcia ładnie Wam poszło!
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
A pokój wygląda tak, to przed poprawkami ;-) 1500875676876.jpg1500875682369.jpg
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słodko dupkę wypinają
Moja takich cudów jeszcze nie wyczynia ![]() U nas noc w miarę spoko, bo niby przespała od karmienia o 23 ciągiem do 4:30, i to jest fajne bo ja ciągiem mam wtedy ponad 5 h snu, ale z kolei ona lubi być o tej 4:45 jak skończe karmić już wyspana i chciałaby wstawać Dzisiaj musiałam ją kołysać z 15 minut żeby usnęła a i tak co chwilę się wierciła. Chyba dopiero tuż przed 6 tak bardziej zapadła w sen i do 6:40 pospała.Interwcia super, że dojechaliście oby pogoda Wam sprzyjała będziecie z młodym plażować czy raczej spacery? Zastanawia mnie czy taki maluch wytrzymałby na plaży ?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie przyszliśmy na plażę. Mały próbuje zasnąć w wózku. Zobaczymy ile uda nam się tu posiedzieć. Pogoda w miarę. Nie jest bardzo ciepło, ale nie pada
|
|
|
|
#2481 |
|
Raczkowanie
|
Asia_28w no to wychodzi na to ze razem bujalysmy swoje nocne marki nad ranem. Ignacy wymyslil sobie o 4.20 ze pora zaczac kolejny dzien. Lulalam skubanca do 5.
Znalazlam wczoraj na niego patent. Siadam na wielgasna pilke fitness i trzymam go poziomo wtulonego w cycucha, po czym delikatnie i rytmicznie podskakuje. Prawdopodobnie przypomina mu to kolysanie z okresu prenatalnego wyobrazacie sobie? 5 rano i te podskoki na pilce biedni sasiedzi na dole.Nasze noce od porodu nie sa latwe. Zasypia regularnie po kapaniu 19/20. Pierwszy etap nocy jest najdluzszy i potrafi nie raz spac do polnocy. Budzi sie na cycucha i znow spi ok. 3 h. Potem juz co godzine lub dwie i pobudka o 6/7. Kiedy ja doczekam snu ciaglego tak przynajmniej 6 h? ![]() Interewcia jestes wielka ! Podziwiam za odwage i przetrwanie daj znac jak Igorek zareagowal na szum fal i ogrom morza ![]() Dupeczki w gorze cudownie wygladaja Ignacy tydzien temu tworzyl takie figury i nawet calkiem fajnie wychodzilo mu juz pelzanie ale w tym tygodniu odpuscil na poczet siadania (z tymze tylko z poduszki, z plaskiego na szczescie jeszcze nie probuje) -ciagnie zabawnie glowke z torsem do przodu a gdy podam mu swoje dlonie - potrafi sam sie na nich podciagnac i... siedzi ![]() Wczoraj z mezem obnizylismy wysokosc lozeczka na poziom srodkowy bo... nie znasz dnia ani godziny... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja gwiazda dziś wywrocila się razem z bujaczkiem. Poszłam na chwilę do łazienki a ona siedziała w bujaku zapieta pasami i tak się trzesla że przewróciła bujaka. Już jej w nim nie zostawię samej zostawię.
|
|
|
#2483 |
|
Raczkowanie
|
Pantera09 a jak dzisiejsza noc? Dalej pobudek mnostwo?
To bicie piastkami po brzuszku to w jakich sytuacjach? Marlenya111 u nas na potowki pomogly 3 kapiele w krochmalu. Pytalas o liczbe dzieci - Ignacy jest poki co jedyny ale mysle ze niedlugo ![]() Asia_28w - nasz brzdac trzyma juz od miesiaca glowke sztywno ale nie przejmuj sie roznicami bo kazde dziecko rozwija sie inaczej. Kajusia ta strona na fejsie genialna. Na pewno wykorzystam z niej wiele patentow w przyszlosci np. ta tablica sensoryczna. Do poznej nocy czytalam informacje na tej str o dzieciach autystycznych. Powiem Wam, ze to musi byc ogromny cios kiedy dziecko rozwija sie prawidlowo a tu nagle stanie w miejscu i zamknie sie w swoim swiecie. Dzieki Kajusia, te informacje uzmyslowily mi bardzo wiele. Sonia11 - nic malutkiej sie nie stalo? Bardzo plakala? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2484 |
|
Rozeznanie
|
O rany Sonia, stres na maksa pewnie! Dobrze, ze nic sie nie stalo!
Nasz wczoraj zaliczyl obrót na boczek a potem na brzuszek. Dwa razy, wiec to chyba nie przypadek. Ale na brzuszku lezy płasko, dupki nawet na 1cm nie podnosi, tłumaczyłam sobie, ze ma za ciężką, ale Robert podobnej wagi a juz takie wygibasy wyprawia! Pomagalyscie dzieciom jakos czy one same tak? Fruktola, to Twoj Ignas bardzo szybko sie rozwija! 10dni roznicy miedzy naszymi synami, ale mój jest mniej ruchliwy. I w sumie ostatnimi czasy mniej mowi. Uśmiecha sie duzo i czesto, ale glos jego mozna uslyszec w zasadzie tylko, gdy sie denerwuje/nudzi (wtedy zaczyna lekko jeczec/wypowiadac jakies.dźwięki) lub płacze. Teskni mi sie za tym "a gu". Ktorejs dziecko tez mniej gadatliwe sie zrobilo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym czasem chciała,żeby mija mniej gadała
żart oczywiście. U nas zawsze po kąpieli podczas wycierania gada jakby opowiadała cały swój dzień ![]() Nasza noc już trochę lepsza. Zasnęła koło 21:30 i po 2 godzinach pobudka z płaczem,ale w sumie w 10min zasnęła ponownie. Potem obudziła się po 5, chyba nawet bliżej 6, zjadła i przysnęła z nami w łóżku do 8. Byłyśmy też na kontroli w przychodni rehabilitacyjnej. Ogólnie nie lubię tej pani dr,bo strasznie ciężko coś z niej wyciągnąć. Praktycznie cała wizytę milczy i notuje, sama nic nie powie nt dziecka a Mała miała radochę jak nią dr obracała na wszystkie strony i ogólnie ta jej skłonność lewostronna już znacznie mniejsza, usta też mniej idą w lewą stronę ale na kolejne 3 wizyty dała nam skierowanie i kontrola za 3msc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2486 |
|
Przyczajenie
|
Pantera Super Wam to wyszło. Też czeka mnie przygotowanie pokoju dla Małego. Ciekawe, czy mi udałoby się wyczarować taką ścianę. Kiedy chcielibyście przenieść Roberta do swojego pokoiku?
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
O jej Sonia nic się nie stało? Dobrze że zapieta była!
Fruktola dzisiaj nieco lepiej, ale nadal koło 4-5 było. Piastkami bije się leżąc na plecach, nie doszłam jeszcze czy to np. zmęczenie itp. Almat Robert tak robi głównie jal się zlosci, albo mi się wydaje że się złości, a on jeczy z wysiłku :-D Sam tak, ja jedynie go turlam na prawo i lewo, na plecki, na brzuszek, żeby zczail jak to robić. Mój miał okres malogadatliwy. Teraz piszczy tak że z pierwszego piętra słychać go zanim się do klatki wejdzie :-P Dzisiaj neurolog na NFZ. Ciekawe co powie. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Fifurufu dzięki Myślałam żeby w okolicach 6 msc przenieść. A jak będzie, to zobaczymy.
|
#2488 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic jej się nie stało. Wiadomo płakała ale nie jakoś bardzo więc chyba się nie potłukła. Myślę że pałąk zamortyzowal upadek.
Mąż właśnie wrócił że starszym z SOR-u. Wczoraj zrobił sobie coś w kolano i dziś dalej go bolało więc pojechali. Na szczęście tylko sobie nadwyrezyl... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
Almat, moja dopiero niedawno zaczęła tak pupkę podnosić, a przecież jest miesiąc starsza od Szymka. Nie ma reguły. W ogóle to zauważyłam, że zawsze kiedy zrobi coś pierwszy raz to później przestaje to robić i dopiero za jakiś czas wraca do tego, np. dawno temu zauważyła swoje rączki, oglądała je i później przestała, a teraz od nowa ogląda. Z "gadaniem" było to samo, więc też mieliśmy cichy okres, a teraz znów piski że ho ho. Z obracaniem na brzuch to samo, wczoraj nawet rączkę spod spodu samodzielnie wyjęła
![]() Sonia, a leżaczek na bok się przewrócił czy do przodu? Ja to swoją nawet na stole lub blacie zostawiałam w leżaczku, ale teraz już nie będę Pantera, ładne paski. Takie kontrastowe. Jak je malujecie? Używacie takiej niebieskiej taśmy malarskiej czy jakiś inny sposób? |
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia o rany dobrze, że wszystko ok ! ale musiałaś się wystraszyć, jednak człowiek nie przewidzi co dziecko może zrobić...
Almat u nas podobnie. Mega gadała tak z 1,5 miesiąca temu, a teraz jakby mniej. Dużo się śmieje, ale tak na głos, że zachichotała to dopiero zdarzyło się jej ze 3 razy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.

?

jutro bede zamawiac ! Ale chyba na aliexpress bo taniocha a opinie wysokie.
bedzie super wyjazd !
ani ja ani mąż nie mamy odstających uszu, a jej odstają coraz bardziej i winię zarówno ten jej odruch miętolenia uszu podczas jedzenia oraz poduszkę motylek która odginała jej uszy podczas leżenia (już przestałam używać), a do tego teraz jeszcze ciągnie te uszy podczas zabaw...ehh

Powodzenia i szybkiej, bezpiecznej trasy zatem !
Raptem kilka razy język zamoczyła 
Mamy naprawdę duży bagażnik w kombi, ale cienko to widzę, a Wy jeszcze rowerek bierzecie
Póki nie ma niepokojących objawów typu podwyższona temperatura czy płacz to spoko. Moja teraz łapie pieluszkę, którą zawsze ma pod głową gdy leży i zarzuca ją sobie na buzię 
oby pogoda Wam sprzyjała 
żart oczywiście. U nas zawsze po kąpieli podczas wycierania gada jakby opowiadała cały swój dzień