![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Są jakieś teorie ile od rozpoczęcia wicia gniazda się rodzi?
![]() ![]() ![]() Justyna - ciężka decyzja - zadzwoń do dyrektora i pogadaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A szpital nie może Ci odmówić pomocy np jeśli zaczniesz rodzić. Przecież lekarzy obowiązuje przysięga ratowania człowieka więc wypisanie na własne życzenie nie zwalnia ich z tego. Tym bardziej że lekarz sam to zasugerował. Wysłane za pomocą mTalk
![]() |
#2463 |
Raczkowanie
|
Decorail Ania - już do szkoły dzwoniłam, ale za godzinę mam zadzwonić, bo jest rada teraz...
I właśnie tak mi zaproponowali w dziennej, że mi pójdą na rękę i tak poszli, że teraz jestem w dupie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A poważnie to troszkę sie dziwie ze sie zgodziłaś na przejście bo w dziennej byłoby Ci teraz łatwiej i nawet jakbyś nie napisała jakiegoś sprawdzianu końcowego to mieliby z czego wystawić Ci oceny. No ale teraz to nie ma co gdybać. Dyrektorka ma szanse się w tym momencie wykazać i Ci pomóc w tej sytuacji ![]() Wysłane za pomocą mTalk
![]() |
#2465 |
Zadomowienie
|
Magnificence - Mnie też chyba dziś dopadło 😀 mam tyle mocy i działam!
Decorail - Na to wygląda, że u mnie też jest to jedyny objaw 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Rozeznanie
|
Justyna - nie mogą Ci odmówić pomocy w szpitalu. Ja tutaj jak miałam kryzys to położna mówiła, że mogę się wypisać na własne żądanie i wrócić po godzinie i oni muszą mnie przyjąć. Na IP nie mogą nie przyjąć pacjenta...
Trzymam kciuki za szkołę! 😘 Dziękuję za gratulacje donoszonej! 😀😀 jeszcze będzie przenoszona 😂 masakra.. No lekarz sam w szoku .. Badał mnie ten sam co w piątek. Jutro kolejne badanie. Mówi, że jestem zdeterminowana, żeby nie rodzić 😂 może uda mi się donosić do 21.04 tak jak mi się marzyło. 😜 Dziewuszki w szpitalach.. Trzymajcie się cieplutko! 😘😘😘 damy radę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Wtajemniczenie
|
macie już wypróbowane staniki do karmienia? ja noszę te z poprzedniej ciąży z mama alles( mega zadowolenie - polecam!), ale właśnie chcę coś dokupić więcej i przejrzałabym inne marki jeśli macie jakieś godne polecenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Mamusia Luty 2016
|
Hej ho!
![]() Talusia dziękuje za siły ![]() ![]() ![]() ![]() Mohnka ja nie wiem jak to mozliwe, ale u mnie było to samo. W szpitalu fakt szyjki nie mierzyli mi na USG, ale dwie lekarki badaniem ręcznym stwierdziły, ze wchodzi opuszek (1 cm rozwarcia), szyjka dosyć miękka, skrócona blabla, a na wizycie w piątek 10 dni temu szyjka zamknięta i prawie 4 cm długości ![]() Co do Twojego pytania skurcze przepowiadające teoretycznie sa bezbolesne, zalecane by nie pojawiały sie wcześniej niż 30-32 tc. Ale u mnie tez skąd trafiłam do szpitala te 4 tyg temu mam bolesne przepowiadacze tak jakby juz takie moze konkretniejsze ćwiczenia macicy przed porodem? Cholera wie. Dziewczyny szpitalne ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 38/40 Agatka ![]()
#2470 |
Rozeznanie
|
Witam się po weekendzie
![]() Mohnka, gratulacje! 😀😍 Gornek, trzymaj się! Obyś w końcu dostała coś do jedzenia, bo to woła o pomstę do nieba... Zawitała do mnie siostra ogarnąć sprawę segregacji i układania ubranek, ale jak to baby zamiast zająć się robotą to przegadałyśmy 2 dni ![]() Zapakowałam wszystkie rzeczy do szpitala, ale z 2 torbami wypchanymi do granic możliwości wyglądałam jak rumun. Zadecydowałam kupno walizki plastikowej, bo u nas wszystkie materiałowe. Wybrałam się do galerii, a Tż poszedł na mecz piłkarzyków. Wstąpiłam do HM poszukać czegoś fajnego. Kucnęłam i nie mogłam wstać. Coś mi się stało w kolano i ledwo chodzę. Plus, że kupiłam 2 staniki do karmienia. Jeden piękny z Marilyn, a drugi totalny antygwałt z HM ![]() Dziewczyny, czy mogę posmarować to nieszczęsne kolano Altacetem? Chyba, że znacie coś innego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczęta!
Od rana walczę z prasowaniem. Zaraz policzę ile mam czego i zaplanuję dokupienie. Jeszcze przede mną pieluchy. Cytat:
Niech TŻ Cię dokarmi koniecznie! Mohnka gratuluję ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Kingaluna - obiło mi się gdzieś o uszy, że można posmarować Altacetem, ale nie dam sobie za to uciąć żadnej kończyny
![]() ![]() Camomiles - u mnie też niedługo miesiąc stuknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Cieplutko u nas
![]() Ktoś kiedyś prosił o zdjęcie ubranek u mnie to wygląda trochę po macoszemu. I okazało się, że mam malutko ciuszków na 56 jak spakowałam 3 zestawy do szpitala i jeden do wyjścia. 1491818807024.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Raczkowanie
|
Mohnka nauczyłaś swoją szyjkę szybkiej regeneracji.
Ja po 3 dniowym pobycie w szpitalu też miałam dłuższą szyjkę przy wypisie. Dziewczyny trzymajcie się, podziwiam wasze porządki, bo ja narazie ogarniam dom po remoncie a do prania i układania dla małej to jeszcze trochę czasu upłynie. Od niedzieli nie mam plamienia😊 Mam pytanie liczycie ruchy? A jak policzyć wypinanie, falowanie i jednoczesne kopanie? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
#2476 |
Zakorzenienie
|
Zdublowalo mi post...
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Mohnka, gratuluje donoszonej ciazy
![]() Ja mam dzis wnerwa. Takiego, jak dawno nie mialam. Chce mi sie ryczec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Mamusia Luty 2016
|
To dzisiaj MamaSmerfuni i Glassball tez świętują donoszoną?
![]() 22.02.2016 Hania ![]() 38/40 Agatka ![]()
#2480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dyrektor powiedział, żebym napisała podanie o przedłużenie terminu klasyfikacji, czyli jest jakaś nadzieja 😃 fajnie, że on coś wymyślił, bo wychowawczyni z dziennej, która mnie namawiala do przejścia na tryb wieczorowy, napisała tylko, że prawdopodobnie nie ukoncze szkoły 😕 A w ogóle wydaje mi się, że będę kwietniówką 😊 tym bardziej, że lekarka powiedziała, że z moim rozwarciem z tydzień pochodzę.. Z jednej strony chciałabym już, a z drugiej to dzisiaj rano jak mnie brzuch bolał mocniej to myślałam, że się popłacze na myśl o porodzie 😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Rozeznanie
|
Przekopałam internet (super doradca! -.-), czytałam tylko arykuły podpisane przez lekarzy i ponoć można smarować, a w ulotce, że po konsultacji. Chyba najlepiej jak zadzwonie do swojego
![]() ![]() Marta, super poukładane! Ja też zauważyłam, że mam mało po spakowaniu do szpitala ![]() Angellinka, u mnie tego liczeniem nie można nazwać. Po prostu kontroluję mniej więcej czy dzidzia jest aktywna ![]() Mohnka, zrobiłam sobie kuku ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Yeaaaa gratulacje! Najgorsze za Wami! ![]() Dołączam do Was w środę :p Cytat:
Hahaha ![]() Zasnęłam na 3 godziny i śnił mi sie moj poród i taka mała Mayeczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Kingaluna - a w ulotce to zawsze tak muszą napisać
![]() ![]() Melka - a skąd taki podły nastrój dzisiaj? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Ja nie liczę ruchów ale zwracam uwagę czy mały się rusza
![]() Nie mogę przeżyć tego, że ma się pogoda zepsuć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Rozeznanie
|
Mohnka oficjalne gratulacje. Teraz możesz rodzić na legalu 😉 a z tą twoją szyjka to jakieś jaja. Jak ze zgładzonej szyjki nagle zrobiła się na 1 cm?
Hope dobrze ze krwawienia nie były na tyle powazne żeby zaszkodzić maluszkowi. Uważaj na siebie i oszczędzaj się. Tutaj nalot na staniki w lidlu się szykuje 😉 Justyna dyrektor na pewno znajdzie jakieś rozsądne rozwiązanie. Kinga może arniką? Marta piękny porządek ubrańkowy w komodzie 😍 Melka co Cię tak zdenerwowało? Angelika ja właśnie dziś dostałam kartę ruchów płodu. Jednoczesny ruch liczę jako jeden. Justyna ale torba z wychowawczyni. Jak Ci tak mogła nawet napisać. Wiedziałam że dyrektor coś zaproponuje rozsądnego. Gornek to jakiś szczyt wszystkiego ze Cię glodzą. A niby czemu śniadania nie dostałaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nadrabiam Was siedzac z farba u fryzjera i chcialam napisac ze oprocz mnie sa jeszcze 2 klientki i wszystkie w ciazy
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
#2487 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie ciężarówki robią się na bóstwa
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Ach, mąż miał dziś egzamin, dzięki któremu w przyszłości mógłby awansować w pracy. Uczył się oczywiście, ale coś tam próbował pomóc sobie różnymi innymi drogami. Żadne koperty. Ale efekt jest taki, ze nie zdał, a bardzo duża kasa jak dla mnie poszła w błoto. A w sumie to nawet jej ze mną nie przedyskutował. Tak samo jak pożyczył pieniądze bratu i do dziś ich nie dostał. Ba, nawet się nie upomni. My naprawdę ciężko pracujemy, tzn. ja teraz nie, ale mocno zasuwałam na umowe w pracy i te grosze w sumie, ktore zarabialam, i naprawde licze sie z pieniedzmi. Zeby malemu moc kupic, co najlepsze, to na sobie oszczedzalismy. Zreszta, co wam bede pisac. Kazda z nas ma podobnie, zadnej manna z nieba sama nie leci
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2017-04-10 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za te słowa, bardzo są pocieszające. Pakuje zatem laktator do torby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Gornek fakt szpital to nie zbyt fajne miejsce, staraj się myślec tylko o tych pozytywnych stronach tej sytuacji, o opiece jaka teraz masz. Trzymam kciuki abyś szybko wyszła i rodziła tam gdzie chcesz. Powiem Ci że ja chyba wolałabym leżeć na porodówce, słuchać krzyków rodzących niż na patologii patrzeć na rożne przypadki. Psychicznie nie dawałam rady na patologii na początku ciąży. Na pewno oba rozwiązania maja minusy. Trzymaj się tam i dawaj znać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Już drugie pranie wieszam, za chwilkę będę prasować ![]() Mama wysłała mi zdjęcie literek, już prawie skończone 😀 to się pochwalę. A i taki sweterek kupiłam małej w Tesco. 1491823756408.jpg 1491823805992.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.