Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-21, 17:22   #2461
diablica80
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ostatnio mój mąż strasznie mnie denerwuje, no nic go nie interesuje oprócz córki ani ja ani dziecko, które w brzuchu nosze. Nawet nie zapytał co trzeba kupić czy co juz kupiłam. A jak juz cos kupie to nawet nie chce mu sie zobaczyć co w torbie dla maluszka. No zaczyna mnie to denerwować... Przy pierwszym dziecku było inaczej, jeździł ze mną, oglądał i kupował, pomagał w wyborach mimo tego, że nie lubi zakupów. Teraz jest mi cholernie przykro bo przecież to dziecko tak samo zasługuje na zainteresowanie.

Ale rozwalił mnie dzisiaj bo pytam go czy wie ile jeszcze do porodu zostało,a ten do mnie, że trzy miesiące i dwa tygodnie nie wiem jakim cudem ale bym musiała miesiąc dłużej w ciazy chodzić... Myślałam, że go rozszarpie bo do terminu jest dwa miesiące i dwa tygodnie. Ja nie wiem w jakim świecie ten mój mąż żyje...

Mam doła

Wysłane za pomocą mTalk
Malenka nie przejmuj się Oni z innej gliny lepieni są no i czasem trafiają się takie okazy jak Twój mąż.

Ja z moim to kupowałam tylko wózek dla Grześka razem a tak to też sama wszystko. Ale wiem, że on po prostu taki jest i nie zmienię tego na siłę. Bo po co. Pokazywałam mu potem to wszystko no ale nie było jakiegoś wielkiego entuzjazmu. Ot są dzidziolowe rzeczy

Ale to tylko rzeczy.

Teraz moi dwaj panowie świata poza sobą nie widzą I to jest najważniejsze.
Nie martw się. Wiem... fajniej byłoby we dwoje zakupy robić i przeżywać wszystko od nowa... pamietaj jednak, ze najważniejsze i tak przed Wami - sama wiesz

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez diablica80
Czas edycji: 2017-05-21 o 17:23
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 17:27   #2462
yabadabadooo
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Ostatnio mój mąż strasznie mnie denerwuje, no nic go nie interesuje oprócz córki ani ja ani dziecko, które w brzuchu nosze. Nawet nie zapytał co trzeba kupić czy co juz kupiłam. A jak juz cos kupie to nawet nie chce mu sie zobaczyć co w torbie dla maluszka. No zaczyna mnie to denerwować... Przy pierwszym dziecku było inaczej, jeździł ze mną, oglądał i kupował, pomagał w wyborach mimo tego, że nie lubi zakupów. Teraz jest mi cholernie przykro bo przecież to dziecko tak samo zasługuje na zainteresowanie.

Ale rozwalił mnie dzisiaj bo pytam go czy wie ile jeszcze do porodu zostało,a ten do mnie, że trzy miesiące i dwa tygodnie nie wiem jakim cudem ale bym musiała miesiąc dłużej w ciazy chodzić... Myślałam, że go rozszarpie bo do terminu jest dwa miesiące i dwa tygodnie. Ja nie wiem w jakim świecie ten mój mąż żyje...

Mam doła

Wysłane za pomocą mTalk
Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Wiesz co jak tak myślę to mój jest teraz taki sam.. Fakt kupił sam jakiś ciuszek i kocyk i niby się cieszy.. Ale tak naprawdę teraz nie ogarnia niczego. nawet nie wie jaki mam dokładnie TP. wie tylko że w sierpniu..
Na pewno to nic miłego.. Oby tylko po porodzie się zmienili..
Dziewczyny, a może to nie chodzi o to, ze tz maja wszystko gdzieś, i was i maluszki tylko po prostu podchodzą do tego mniej emocjonalnie niż my kobity? Wiecie, pierwsze dziecko dla faceta to totalny meksyk i eldorado w jednym. Po pierwsze szok i niedowierzanie a po drugie duma "jaki to ze mnie samiec alfa który potrafił swojej samicy dziecko zrobić". A drugie dziecko, to jakby dla niego powtórka z rozrywki, coś jakby obejrzenie filmu drugi raz, bez większego zaangażowania, bo wiadomo co będzie dalej (choć wiadomo, że nigdy nic nie wiadomo). Nie chcę usprawiedliwiać facetów, bo takie zachowanie nie jest fajne, ale niedawno miałam z tz okres, kiedy rzygaliśmy sobie żalami o różne rzeczy i wtedy tz uświadomił mnie, w wielu tematach męskiego postrzegania świata i rzeczywistości nas otaczającej
yabadabadooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 17:32   #2463
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

Mam doła

Wysłane za pomocą mTalk
Nie przejmuj się, ja swojemu TŻ robię cały czas ciążowy i zakupowy update, bo sam z niczym by się nie ogarnął. Kompletnie nie interesuje go wyprawka, przystosowywanie mieszkania, etc. Wszystko jest na mojej głowie, bo on wychodzi z założenia, że "jakoś to będzie". Widzę jednak, jak angażuje się emocjonalnie, jak się cieszy, że - jak to określa - w domu będzie kolejne "zwierzątko", więc nie mam pretensji, że taki z niego abnegat
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 17:41   #2464
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Brzmi to wszystko super Też chyba zdecyduję się na taką wymianę, kiedy Tadzio podrośnie

My z kolei odebraliśmy dziś kołyskę:
http://www.bellamy.pl/oferta/dafi-kolyska
Jestem baaardzo zadowolona i zastanawiam się, czy nie zrezygnować w ogóle z łóżeczka przez pierwsze miesiące. A z drugiej strony, łóżeczko służy jako dobra podstawa pod przewijak ...

My mamy identyczna, przez pierwsze 6 miesięcy przynajmniej będziemy używać a potem kupimy łóżko. Albo starsza odda a jej kupimy większe.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 18:21   #2465
yabadabadooo
Zadomowienie

Martoolka, uśmiecham się o dopisanie na pierwszej stronie wizytę 24.5

Dziewczyny, ile bierzecie majtek tych siatkowanych do szpitala? Bo na liście z mojego szpitala są dwie pary. Na pewno wezmę więcej, ale ciekawa jestem w ile sztuk wy się zaopatrujecie?
Stary 2017-05-21, 18:48   #2466
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość

Kurierem poproszę 😁
Podaj adres

Dziewczyny ja to myslalam ze moj maz jest jakis wypruty z emocji i na sile musze mu pokazywac kocyki itd. Jedyne co go troche zainteresowalo to wozek i fotelik..no ale tego przy drugim nie bedzie ja to mam ciagle wrazenie ze nie zdarzymy, a ten ma spokoj w sobie w tej kwestii... a moze tak lepiej..grunt ze sie cieszy...

Stary 2017-05-21, 19:26   #2467
itakasia
Zakorzenienie

witam
my dziś na imprezie rodzinnej, teraz lenistwo

Cytat:
Ale macie fajnie z tym zamrażaniem, mój mąż nienawidzi jedzenia "z dnia na dzień" albo "z zamrażarki" no masakra z nim jest... Wiem, ze jakbym zupe zamroziła czy cokolwiek innego co zostało z obiadu to sama musiałabym to jeść bo on by tego nie ruszył. No cóż nie ma facetów idealnych
to ciężko jak musisz gotować zawsze na świeżo, ale na pewno zdrowo
Cytat:
Pierwsza noc z rogalem. Kupiłam jakiś czas temu rogal typu C z Supermami i leżał długo w szafie, ale te kłujące bóle brzuszno-grzbietowe skłoniły mnie do rogala i rzeczywiście boli mnie już jakby mniej. Ale czułam się z nim strasznie klaustrofobicznie, ciężko mi się przestawić.
ja uwielbiam mojego rogala, najpierw chciałam kupić z welurową poszewką, ale potem stwierdziłam, że do łóżka wolę poszewkę bawełnianą, jestem bardzo zadowolona
Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Ja od rana do obiadu u rodzicow a teraz kawka na balkonie i zaraz ide robic peczotto z mloda kapusta i szparagami na jutro
brzmi pysznie
Cytat:

Mam doła
myślę, ze to zupełnie normalne, ciężko mi sobie wyobrazić, żeby facet miał się tak jarać zakupami jak my najważniejsze, żeby was kochał i opiekował się wami

idę na świeżego rogala na moje nieszczęście mamy piekarnię za rogiem, nie prowadzą sprzedaży detalicznej ale wieczorami można tam kupić jeszcze ciepłe wypieki
Stary 2017-05-21, 19:27   #2468
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:

Mam doła

Wysłane za pomocą mTalk
A może stoi za tym coś innego. Może w pracy jest jakiś stresujący okres i nie chce o tym opowiadać? Albo martwi się czy podołacie finansowo i robi co może żebyście mieli lepiej i jest tak zmęczony że ma tylko ochotę odpoczywać? Tak się opieram na naszym przykładzie.

My dzisiaj popołudniu wróciliśmy z zawodów. Mąż zadowolony bo to jego drugi triathlon a zmieścił się w pierwszej setce na swoim dystansie. Ja miałam siedzieć na tyłku w cieniu ale oczywiście nie mogłam się powstrzymać i kibicowałam mu po wyjściu z wody, po przejechaniu na rowerze no i na mecie. Do tego pierdyliard razy się chodziło po terenie zawodów. Opaliłam się delikatnie Zamówiliśmy pizzę i najpierw ja padłam a teraz wróciłam do pokoju i moje duże małe dziecko śpi

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 19:35   #2469
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Cytat:

Mam doła

Wysłane za pomocą mTalk

Mam to samo, przy córce śpiewał, czytał Do brzucha a teraz nic, nawet nie wie co mam a co musimy kupić. Tym bardziej ze drugie to synek wiec myślałam ze będzie szaleć, chyba tylko raz był ze mną u gina, nawet o zdjęcia z usg nie pyta.

Stary 2017-05-21, 19:58   #2470
yabadabadooo
Zadomowienie

crescent, myślę że mogłabyś zostać moją żoną z tym gotowaniem
Stary 2017-05-21, 20:31   #2471
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
My mamy identyczna, przez pierwsze 6 miesięcy przynajmniej będziemy używać a potem kupimy łóżko. Albo starsza odda a jej kupimy większe.

Orchidea, a jaki materacyk masz do niej? Po cenach domyślam się, że Zollner i Traumeland są najlepsze, ale nie wiem kompletnie, jaki wybrać. W sklepie widziałam też dość niedrogie Fiki-Miki i wyglądały całkiem OK.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
Martoolka, uśmiecham się o dopisanie na pierwszej stronie wizytę 24.5

Dziewczyny, ile bierzecie majtek tych siatkowanych do szpitala? Bo na liście z mojego szpitala są dwie pary. Na pewno wezmę więcej, ale ciekawa jestem w ile sztuk wy się zaopatrujecie?
Ja kupiłam 4 paczki po 2 szt. (2x Canpol, 2x BabyOno, bo nie wiedziałam, które mi będą bardziej pasować), czyli razem 8. I więcej już nie dokupuję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-21, 20:52   #2472
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Cytat:
Orchidea, a jaki materacyk masz do niej? Po cenach domyślam się, że Zollner i Traumeland są najlepsze, ale nie wiem kompletnie, jaki wybrać. W sklepie widziałam też dość niedrogie Fiki-Miki i wyglądały całkiem OK.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Ja kupiłam 4 paczki po 2 szt. (2x Canpol, 2x BabyOno, bo nie wiedziałam, które mi będą bardziej pasować), czyli razem 8. I więcej już nie dokupuję.

Kupowałam juz z materacem i prześcieradłem muszę sie przejść do garażu, dam ci jutro znać, jeszcze nie myślałam czy kupować nowy czy ten tylko wyprać i zostawić

Stary 2017-05-21, 20:53   #2473
malenka1889
Zadomowienie

Dziękuję, za miłe słowa i wsparcie. smutne to ale cieszę sie, że nie jestem sama z tym wszystkim i u was jest podobnie. Myślałam, że tylko u mnie tak sie dzieje ale teraz widzę, że to mężczyźni nie potrafią sie odnaleźć i taka jest już ich przypadłość.

Zejdę z niego troszkę

A co do pracy to rzeczywiście, ciężko i długo pracuje wiadomo chce jak najlepszy byt nam zapewnić. Bardzo mocno go kocham i wiem, że on mnie też. Za dużo od niego wymagam.

Jeszcze raz dziękuję dziewczyny otworzyłyście mi oczy

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-21, 21:03   #2474
yabadabadooo
Zadomowienie

Cytat:

Ok, dzięki Ja zamówiłam właśnie 8szt Mam nadzieję, że starczy
Stary 2017-05-21, 22:00   #2475
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Kupowałam juz z materacem i prześcieradłem muszę sie przejść do garażu, dam ci jutro znać, jeszcze nie myślałam czy kupować nowy czy ten tylko wyprać i zostawić

OK, super.
Stary 2017-05-22, 03:46   #2476
itakasia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nie śpię od 4 jak ja tego nie cierpię
Stary 2017-05-22, 04:53   #2477
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie śpię od 4 jak ja tego nie cierpię
Ja też od 4:00 na nogach... Obudziłam się i koniec - nie mogłam zasnąć w ogóle...
Stary 2017-05-22, 06:26   #2478
magia_to_ja
Madi

aby was pocieszyć, ja też już godzinę nie śpię, mężuś mnie zbudził bo do pracy się wybierał, no i teraz mam w planie was nadrobić, bo kilka dni mnie nie było

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

co do waszych soczewicowych przepisów, uwielbiam soczewicę i cieciorkę również, aczkolwiek ostatnio popadły w zapomnienie, więc pomysł na dzisiejszy obiad voila będzie zupka z przepisu Judis tylko pominę sos sojowy bo nie przepadam i może tą pastę paprykową, bo mnie zgaga będzie atakować

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
kasze robie albo do obiadu na sypko, na wodzie, albo na slodko na mleku migdalowym, dorzucam owocki i co dusza zabraknie, albo wrzucam do rosolu zamiast makaronu, albo do krupniku.
Są tez platki jaglane, zawsze zapominam kupic, a pewnie mozna je szyciej zrobic niz sama kasze
kasze mozna tez zblendowac dodac np. miod czy syrop klonowy i podpiec w piekarniku jako ciastka
albo sernik z kaszy jaglanej, mozna też raffaello
o pychotka, jak czytam to juz nabieram smaka, kasza jaglana na mleku migdałowym syrop klonowy

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość

Zjadłam leczo, byłam tak napchana ale się naczytałam o tych waszych smacznych posiłkach i zaczęłam być znowu głodna Na kolację sałatka z diety triathlonowej męża czyli kasza jaglana, brokuły i dorsz wędzony. Ciekawe czy zjadliwe
i co zjadliwe?

yabadabadooo daj znać, jak dostaniesz wyniki z glukozy, może jednak mieścisz się w normach i nie będzie tak źle, te normy ciągle się zmieniają

Cytat:
No właśnie co laboratorium to inaczej. Ja dzisiaj byłam to zanim podały glukoze to zbadaly glukometrem żeby się upewnić czy nie mam za wysokiego cukru do takiego badania. Później dopiero pobraly z żyły. Jak zapytałam ile mam glukometrem to miła pani odpowiedziała że w normie fizjologicznej. No bo po co mam znać swój wynik
własnie w czwartek spotkałam się z taką praktyką u mnie w labku, gdzie poszłam tylko na morfologię, jedną babcię tak zbadali i odesłali od razu do lekarza, bo z palca miała naprawdę wysoki poziom glukozy, ale juz nie pamiętam ile ...

itakasia- gratuluję rozgarniętej Finki, a sąsiadom współczuję tego
italiano, ale byłam tam, większość dzieci jest tam rozkapryszona i rozpuszczona... ciekawi mnie czy mieliście opcje wyboru z jakiego kraju chcecie gościć dziecko ? i piękne mebelki

oriane- widzę, że komlpetowanie wyprawki przebiega bardzo sprawnie gratki

Cytat:

Mam doła
maleńka nie smuć się, ja mam podobnie z moim, nic razem jeszcze nie kupiliśmy, w sumie parę razy byliśmy coś tam oglądać, ale żeby emocjonalnie był zainteresowany w wyprawke małego o to to nie bardzo...

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 07:03   #2479
malenka1889
Zadomowienie

Dzień dobry

Jakie plany na dziś?

Ja mam całą górę ubrań do prasowania, zaraz sie za to musze zabrać. Zjadłam śniadanko ale jakoś siły mi brakuje. No nic moze jeszcze parę minut i ogarniam ciuchy

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-22, 07:49   #2480
judkama
Zakorzenienie

Hejka, ja mam stresa dzisiaj. Wstałam popatrzyłam i stwierdzam, że jestem daleko w tyle ze wszystkim. Zaraz zamawiam z gemini rzeczy, ruszam na lumpki.
Wczoraj byłam w tesco i trzymałam body i nie wiedziałam ktore brac W koncu nie wzielam, trzeba bedzie jeszcze raz kiedyś podjechac
Za to sobie stanik tam znalazlam i wygodne majcioszki

Itakasia super mebelki!
Szafa do nas przyszla i komoda, tylko ktoś musi to złozyć
Stolarza ma zabrać łożeczko do przemalowania.
Normalnie czuje oddech porodu na plecach

Co do zaangazowania partnera, to mój nigdy nie był jakos zaangazowany strasznie, większośc decyzji pozostawił mi. Ale wiem, ze taki ma charakter i po prostu wybór kolorów pokoiku czy szaf konsultowałam z nim, ostatnie słowo należało i tak do mnie. Jedynie co to chcail tapete taka a nie inna, ale potem spasowal. To nie znaczy, że sie tym on nie przejmuje czy nie zalezy mu na dziecku.
Jak było trzeba to stanął na wysokości zadania. Ja byłam z Tomciem w szpitalu, to on mi kupił koszule do ramienia, laktator, ba stanik do karmienia. Moge mu spokojnie zaufać i wiem że tetre kupi dobrą czy rzeczy z apteki. Także to, że nie piszczy na widok słodkich kocyków mi nie przeszkadza

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Doswiadczone laski, ja nie pamietam jaki rozmiar majtek siatkowych sie brało? Pametam, ze raczej wieksze niz mniejsze, bo wsio mnie uciskalo i bylo nieprzyjemnie. Ale jakies konkrety?

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 08:06   #2481
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Doswiadczone laski, ja nie pamietam jaki rozmiar majtek siatkowych sie brało? Pametam, ze raczej wieksze niz mniejsze, bo wsio mnie uciskalo i bylo nieprzyjemnie. Ale jakies konkrety?
Judka, ja brałam wielorazowe z Canpola L/XL (szorty) nic się nie wrzynało, mięciutkie - a mój tyłek do najmniejszych nie należy
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 08:10   #2482
Lalalandia
Rozeznanie

Cześć dziewczyny😊 A ja właśnie siedzę na glukozie. Wreszcie się zebrałam.. właśnie po mnie weszła dziewczynka i zemdlała podczas pobierania krwi. Masakra... tak sie biedna bała.

Co do majtek ja wezmę takie bardziej dopasowane. Pamietam ze miałam siateczkowe takie większe to byłam bardzo zła bo mi nie trzymały tych wkładek poporodowych. Wiec nosiłam je 2 dni a potem normalne podpaski. Teraz kupię napewno jakieś mniejsze. Muszę się rozejrzeć które spełnia moje kryteria.
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 08:18   #2483
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Judka, ja brałam wielorazowe z Canpola L/XL (szorty) nic się nie wrzynało, mięciutkie - a mój tyłek do najmniejszych nie należy
Ja nosze s ogólnie, ale teraz troszke dupsko urosło zwykłe bawełniane kupilam sobie 40, i sa wygodne chociaz. To teraz zwykle L brac czy M ?

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny😊 A ja właśnie siedzę na glukozie. Wreszcie się zebrałam.. właśnie po mnie weszła dziewczynka i zemdlała podczas pobierania krwi. Masakra... tak sie biedna bała.

Co do majtek ja wezmę takie bardziej dopasowane. Pamietam ze miałam siateczkowe takie większe to byłam bardzo zła bo mi nie trzymały tych wkładek poporodowych. Wiec nosiłam je 2 dni a potem normalne podpaski. Teraz kupię napewno jakieś mniejsze. Muszę się rozejrzeć które spełnia moje kryteria.
Powodzenia na glukozie!

Ja własnie mało co pamietam niestety...

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 08:19   #2484
aneta_91
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Dzień dobry!

Ja też mam wrażenie że mój Mąż żyje w innej rzeczywistości czasami ale niekiedy ma przeblyski i san z siebie zapyta o coś związane z porodem, pielęgnacja małego etc. Nie lubi po prostu jak ja non stop mu coś tłumaczę żeby wiedział albo po raz setny pytam o wózek czy łóżeczko. Mowi: wybierz 3 które Ci się podobają, pokaz mi i zdecydujemy a nie karz mi przeglądać całego Internetu

Ale kocham go nad życie, wiem że mogę na niego liczyć i że będzie super Tata
Stary 2017-05-22, 08:51   #2485
emdzik
Zakorzenienie

Witam się i tu
Dla pocieszenia też pół nocy nie spałam.. Wróciliśmy do domu i córka się budziła pół nocy i w efekcie tyle spała z nami że jestem połamana bardziej niż zwykle.. Także eh.
Teraz dopiero jem śniadanie bo mam takie zwolnione tempo.
Na szczęście ładnie słoneczko świeci więc trzeba się ogarnąć

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 09:02   #2486
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

1. brzmi pysznie

2. idę na świeżego rogala na moje nieszczęście mamy piekarnię za rogiem, nie prowadzą sprzedaży detalicznej ale wieczorami można tam kupić jeszcze ciepłe wypieki
1. jak brzmi takie jest

2. zazdroszcze rogala...mam ochote na rogala!!! a w domu tylko ciemny chleb...

Cytat:
Napisane przez yabadabadooo Pokaż wiadomość
crescent, myślę że mogłabyś zostać moją żoną z tym gotowaniem

Cytat:
Dzień dobry

Jakie plany na dziś?

Ja mam całą górę ubrań do prasowania, zaraz sie za to musze zabrać. Zjadłam śniadanko ale jakoś siły mi brakuje. No nic moze jeszcze parę minut i ogarniam ciuchy

Wysłane za pomocą mTalk
ja mam dzis szerokie plany ale co z nich wyjdzie to nie wiem
pierwsze to kliknąć w koncu wózek z fotelikiem, ale to wieczorem z tz, bo o dziwo chcial przy tym byc
dwa dokonczyc liste wyprawkowa
trzy ogarnac fotki z kanarow do pierwszej fotoksiazki.
no i cztery w miedzyczasie ugotowac kapusniak

Nawet jak o napisalam dopiero to juz nie widze tego jak podolam len sie ze mnie straszny zrobil...kiedys to laczylam z praca na pelen etat i dawalam rade
Stary 2017-05-22, 09:24   #2487
aneta_91
Zakorzenienie

Bo tak już jest: im więcej czasu tym mniej się zrobi bo organizacja gorsza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-22, 09:38   #2488
oriane
Rozeznanie

Mój mąż też się nie interesuje jakimiś kocykami, ubrankami, meblami, że o butelkach, szumisiach i innych bzdetach nawet nie wspomnę. U nas on wie, że najpierw ja przejrzę pół neta, coś wybiorę i ewentualnie z kilku opcji mu pokaże. Zrobił się wygodny pod tym względem Ale też nie mogę narzekać, bo jak tylko rzucam hasło trza do sklepu to jedzie i objuczony jak wielbłąd wszystko nosi. Ruszył na wojnę do lidla po ciuszki. Teraz sprzątamy mieszkanie pod remont i mi go żal, bo nie dość, że w pracy siedzi często z nadgodzinami to w domu ciągle pakowanie rzeczy, dźwiga je sam, aż się martwię o jego kręgosłup. Także wyprawka trochę na boczny tor zeszła, żeby nie dokładać sprzętów w domu.
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 09:41   #2489
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Bo tak już jest: im więcej czasu tym mniej się zrobi bo organizacja gorsza
święta prawda
Stary 2017-05-22, 10:09   #2490
aneta_91
Zakorzenienie

Martolka jakbyś miała chwilę to proszę o dopisanie 13.06 usg III trymestru

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości