![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chciałybyśmy wiedzieć ... cz. 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2463 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;87207652]Tak, w pracy korzystam.
Nie wiem o co chodzi, ale odpowiadałaś na pytanie o książki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2465 |
Konto usunięte
|
Aaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam Medal Family, widzę że to inhalator pneumatyczno-tłokowy czyli gorszy :/ Nie znam się na tym.. Ktoś Ci polecił ten konkretny, sama robiłaś rozeznanie? Jest jednym z lepszych na rynku? Cena nie gra roli przy takim zakupie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezgłośny, szybki, leciutki. My podajemy nebbud lub ten lęk pod inną nazwą handlową, berodual, sól. Cena ok. 300 zł z zasilaczem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://almamed.pl/intec-twister-mes...onowa-zasilacz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2019-09-28 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ten model. ![]()
![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jak motywujecie dzieci do odrabiania zadań domowych?
Jakie w ogóle macie na to sposoby? U nas dwa rzędy literek to normalnie koszmar. A. zrobi dwie literki i idzie się pobawić, do kolejnych go muszę gonić. Wkurza mnie to strasznie. A jego dosłownie wszystko rozprasza. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Szaja
Przerabiamy książkę o złości, bardzo pomaga. Córka skomentowala: "ta książka rozumie mój mozg" ![]() Jakie w ogóle macie na to sposoby? U nas dwa rzędy literek to normalnie koszmar. A. zrobi dwie literki i idzie się pobawić, do kolejnych go muszę gonić. Wkurza mnie to strasznie. A jego dosłownie wszystko rozprasza.[/QUOTE]U nas nie ma tego problemu, nie poradzę.. Przy ćwiczeniach cora nie traci koncentracji, gorzej przy typowej nauce np. powtórce słówek z angielskiego. To ją szybciej nuzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87234345]Dziewczyny, jak motywujecie dzieci do odrabiania zadań domowych?
Jakie w ogóle macie na to sposoby? U nas dwa rzędy literek to normalnie koszmar. A. zrobi dwie literki i idzie się pobawić, do kolejnych go muszę gonić. Wkurza mnie to strasznie. A jego dosłownie wszystko rozprasza.[/QUOTE]Ja nie pozwalalam na takie odrywanie się od zadania. Oczywiście jeśli jest dużo zadania tocmozna podzielić na części i pomiędzy częściami zrobić przerwę, ale jedno ćwiczenie było robione bez odrywania się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A. nie lubi, nie cierpi robić powtarzalnych rzeczy i takich, że mu ktoś coś każe wg wzoru robić.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 |
BAN stały
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87234542]Ja też nie pozwalam, tylko z tego robi się konflikt, a nie chcę, żeby tak to przebiegało
![]() ![]() A. nie lubi, nie cierpi robić powtarzalnych rzeczy i takich, że mu ktoś coś każe wg wzoru robić..[/QUOTE]Oj tak... skad ja to znam... Najgorsze były właśnie te rzędy literek w 1 klasie. Wiało nudą. Ale trudno. Przyzwyczai się. Dobrze jest od początku wprowadzić jakąś rutynę w odrabianiu zadań bo tego będzie więcej i ugrzęźniecie nad tym na całe popołudnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2476 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87234770]No właśnie dzisiaj postanowiłam, że będzie robił zaraz po przyjściu ze szkoły i zjedzeniu, bo im później tym gorzej
![]() I co robił o tej porze? Mój już by spał ![]()
![]() |
![]() |
#2478 |
Konto usunięte
|
No on z łóżka wylazł i mówi, że ma zadanie.. No robił, poszedł spać 20 minut później
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87234850]No on z łóżka wylazł i mówi, że ma zadanie.. No robił, poszedł spać 20 minut później
![]() ![]() Jesteście na początku tego wszystkiego, staraj się być konsekwentna. 2 linijki to nie jest nie wiadomo co, trzymaj się tego, że zabawa po odrobieniu pracy domowej.
![]() |
![]() |
#2480 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale faktem jest, że nie ma jeszcze swojego biurka, planujemy mu kupić nowe meble (i w ogóle zrobić pokój już bardziej uczniowski niż dziecinny) na wiosnę, dlatego do tego czasu muszę mu zorganizować jakieś miejsce, w którym na spokojnie to będzie robił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
U nas też pierwsza klasa to było marudzenie że trzeba robić szlaczki, literki. Zadania czasem "robiliśmy" trzy godziny
![]() Ganiałam i nadal ganiam, idealnie nie jest ale pomogło ograniczenie bodźców z zewnątrz ( brat za drzwi, porządek na biurku i wokół, nie siedzę przy niej tylko zerkam z doskoku ![]()
![]() |
#2482 |
Konto usunięte
|
No ja właśnie też mu powtarzam, że on to robi dla siebie, że będzie fajnie, jak już będzie umiał czytać i pisać, że będzie czytał książki i że jak chce budować maszyny (wymarzone zajęcie), to musi umieć pisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Perse, współczuję.
My teraz ćwiczymy z Ignasiem to INPP, raptem 10 minut dziennie, ale musiałam się uciec do przekupstwa, żeby zechciał. Aż cierpnie mi skóra na myśl o szlaczkach, niby teraz lubi, ale jak będzie musiał codziennie - szczerze wątpię. Z kolei mnie od pierwszej do końca drugiej klasy mama robiła codziennie dyktando. I do dzisiaj nie robię błędów ortograficznych. Moja siostra targowała się o każde słowo i mama odpuściła. Siostrze do dzisiaj się zdarzy jakiś paskudny ortograf. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87235014]O to wypisz wymaluj Artek. Chodzimy teraz do psychologa (z innych powodów, ale następnym razem jej wspomnę o tym, co się dzieje, choć podejrzewam, że komentarz będzie taki, jak Miramej: konsekwencja) i nawet z nią Artek negocjuje, zbacza z tematu i bajeruje
![]() Chodzisz prywatnie czy w ramach poradni pp? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2486 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87235064]W ramach poradni. Na razie byłam trzy razy, w tym dwa z Artkiem, więc ciężko mówić o efektach. Ale Artek polubił panią, mam nadzieję, że coś z tego będzie, bo jest bardzo emocjonalnym dzieckiem, co ma niekoniecznie dobre dla niego jako części grupy konsekwencje i musimy mu pomóc sobie z tym poradzić.[/QUOTE]Przejmuje się tym co mówią dzieci?
Ignas wrócił teraz do pkola po trzech tygodniach przerwy, (przeziębienie, które przeszło w zapalenie oskrzeli i na koniec jelitówka). Ciężko to zniósł, wszedł dzisiaj spięty i splakany i jakaś dziewczynka rzuciła: beksa. Pani od razu zareagowała, że to bardzo niemiłe z jej strony, że każdy może się smucić, mieć gorszy dzień, itp., i że zachowała się nieładnie. I tak sobie ogólnie myślę, że takie teksty to niestety padają ze strony dorosłych do dzieci, bo rodzicom się nie chce tracić czasu na pocieszanie, bo co za powody dziecko może mieć do płaczu - i potem dzieci to powtarzają. Podoba mi się, że ten rok w pkolu jest przeznaczony na mówienie o emocjach i potrzebach, odmawianie w taki sposób, żeby nie sprawić przykrości, itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2488 |
Konto usunięte
|
Raczej po prostu bardzo emocjonalnie na wszystko reaguje. Dodatkowo jest bardzo przewrażliwiony na swoim punkcie. Co niestety inne dzieci widzą i czasami celowo robią mu na złość, żeby się tylko podenerwował i popłakał czy tak śmiesznie potupał nogami
![]() A w domu jeszcze mamy akcje z rzucaniem się na nas z rękami ![]() No i to, o czym pisałam parę miesięcy temu - A. to jest gapa nie z tej ziemi. Zapomina przebrać butów (raz ponoć poszedł na plac zabaw w kapciach), zapomina się rozebrać.. Ale to już nie kwestia dla psychologa, tylko do wyćwiczenia samodzielności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87235120]Raczej po prostu bardzo emocjonalnie na wszystko reaguje. Dodatkowo jest bardzo przewrażliwiony na swoim punkcie. Co niestety inne dzieci widzą i czasami celowo robią mu na złość, żeby się tylko podenerwował i popłakał czy tak śmiesznie potupał nogami
![]() A w domu jeszcze mamy akcje z rzucaniem się na nas z rękami ![]() No i to, o czym pisałam parę miesięcy temu - A. to jest gapa nie z tej ziemi. Zapomina przebrać butów (raz ponoć poszedł na plac zabaw w kapciach), zapomina się rozebrać.. Ale to już nie kwestia dla psychologa, tylko do wyćwiczenia samodzielności.[/QUOTE]Też mam emocjonalne dziecko, odreagowuje na nas. Z dwiema różnicami w stosunku do tego co opisujesz: przy dzieciach i innych dorosłych zawsze opanowana w 100% i bardzo samodzielna, dobrze zorganizowana, pamięta o każdym szczegole. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
U nas takie cyrki z zadaniami były tylko jak chodzi o czytankę. W domu mało co pisała, bo zwykle robiła zadania na świetlicy, panie pomagały i pilnowały czy robią dobrze. Obecnie czyta lepiej nie pół roku temu i po tym ja zmusiłam ją do przeczytania krótkiej książki była zaskoczona, że tak szybko jej poszło. Liczę, że będzie lepiej z czytaniem. Na zajęcia dodatkowe chodzi na wszystko na co się dało zapisać w szkole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.