Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-11, 16:27   #2461
agika11
Zadomowienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

KAsiulek - ale się uśmiałam choć już wczesniej widziałam te fotki

Byłam z KAmilciem u lekarza i wiecie co mu jest ..........NIC. Przed pójściem zmierzyłam mu temperaturę i w pupci miał 37,6 - czyli OK. Lekarka z każdej strony go zbadała i stwierdziła, że oznak choroby nie ma żadnych. I że mogą to być zęby, ale obejrzała mu dziąsełka i powiedziała, że właściwie wygląda na to, że jeszcze trochę do zębów. POprosiłam ją o zaświadczenie do żłobka i jak jutro nie będzie miał temperatury to go wyślę. No i sukces - zjadł właśnie 100 ml mleka Ale co się namęczył z butelką. No, ale głodny był. Widać, że nie naciska dziąsłami tylko delikatnie języczkiem

Boże Tiaaro ty to masz cierpliwość ja to bym chyba nie wytrzymała. Też mieszkam z teściami, ale na piętrze i mamy wszystko osobno. JA nie zabieram się nawet za mycie wspólnych podłóg w piwnicy. TŻ do tego wysyłam od czasu do czasu jak już głośno zaczynają marudzić. A ty taka dobra kobieta i jeszcze się ciebie czepiają. Mnie chyba nie mają czego - bo nic nie robię dla wspólnego dobra
Stary 2006-10-11, 18:50   #2462
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Joasiu, co do mojego powotu do pracy po 2 dziecku, to szczerze mówiac ja nie mam takich zamiarów - moja mama zreszta też mówi, ze lepiej by było gdybym została w domu, ale to nie rodzice beda spłacać nasze kredyty - tż juz szykuję, na taką możliwosć, ale on mnie tylko wkurza, bo raz strasznie szuka nowej lepszej płacy a zaraz za chwile mi mówi, że bedę musiała wrócić bo on nic nie poradzi, ze nie chcą płacic 30 tyś na rękę. Tak więc na chwile obecną nic nie wiadomo, ale tak szczerze mówiac, to z "logistycznego( nie LOGICZNEGO - LOGISTYCZNEGO) punktu widzenia", nie widzę po prostu wyprawki 2 dzieci rano do żłobka, pzredszkola, zdążenia do pracy, powrotu z pracy i zajeciem sie taką raczej bądź co bądź żwawą dwójeczką, wiec pewnie zostane w domu, pzrynjamniej na rok. I nie mogę powiedziec, żeby mnie to jakos specjalnie martwiło!

Kasiulka, a czemu masz żadziej bywać na Forumie?

A tak apropos - wiadomo co tam u Maliny? Qrdę aż wstyd z naszej strony, ze nikt się nią nie interesuje....

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 18:54   #2463
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

A propos żłobka - ten do kótergo idzie fifek, przewidziana jest grupa do 10 dzieci w wieku do 1 roku. Filip bedzie 7, ale ile razy tam byłam, nigdy nie widziałam pełnej obsady, Panie do opieki - 4, wiec luz. Zastanawialiśmy sie nad prywatnym złobkiem ale tam 4zł za godzinę i 1 pani na 4 dzieci, nie maja nad soba sanepidu, lekarza w obstawie, itp. W tym, do kótergo idzie Filip jest naprawdę porzadnie.

Przepraszam, bo chyba pomylałam, mamy, dzieci i złobki. Agika ty też masz dziecko w żłobku, czy Ch_aga ? Sorki, za mój zakręt....

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-10-11, 18:58   #2464
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Kasulka nie martw się wszystko będzie dobrze jak nie ta praca to inna napewno się znajdzie a twojej mamie napewno przejdzie złość

Tiara to współczuje ja mieszkam z teściami i nigdy jeszcze do niczego sie nie czepiali u nas gotuje tesciowa i taki układ jest od początku wiec naprawde mam chyba super Więc jak by mieli ciebie zamiast mnie to by skakali z radości

meme to jak masz takie ciężkie początki to ty lepiej w domku jeszcze sobie posiedz
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 19:04   #2465
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Haniu, twoja Patysia kńczy dzis 8 miechów? jesli tak, jest starsza 4 dni od mojego Filipa. Buziaczki dla ciebie i córci!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-10-11, 19:06   #2466
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

meme to ten żłobek twój to taki prawie jak prywatny jak tylko 10 dzieci w grupie wiec napewno jest dobry i szkoda kasy na prywatny
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 19:28   #2467
kasiulka
Zakorzenienie

Meme bedę rzadziej na forum bo sie przeprowadzam za jakis miesiac i na razie nie planujemy zakladac netu w nowym miejscu zamieszkania. A w pracy też zmiany, niestety na gorsze więc dostęp tez bedzie ograniczony. Nie wiem jak ja bez Was wytrzymam
A co do Maliny to nie jest tak ze nikt sie nie interesuje - nieraz zastanawiałysmy sie co sie z nia dzieje, ale znikła i chyba juz sie nie pojawi.

Wklejam zdjecia mojego śmieszka z dzisiaj. Oliwka ostatnio strasznie ciągnie do innych dzieci. Dzis na spacerze przyszła do niej dziewczynka, Oliwka cała zachwycona, zaczeła z nią "gadać" a jak mała poszła to moje dziecko w ryk i chciała z wózka wyjsc . A jak widzi dzieci w piaskownicy to aż piszczy z radosci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1ol.jpg (109,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1ol1.jpg (113,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1ol2.jpg (116,7 KB, 22 załadowań)

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-11, 20:01   #2468
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

wiecie ze czasami mysle ze na moja mame za szybko wszystko spadlo. Wiki jest dzieciaczkiem wpadkowym. spotykalismy sie z TZtem przez prawie trzy lata kiedy okazalo sie ze jestem w ciazy. no coz wiadomosc spadla na mnie jak grom poniewaz zabezpieczalismy sie za kazdym razem. bylam w trzecim miesiacu i coz. zapoznanie rodzicow, organizowanie slubu, potem narodziny Wiktorii. w ciagu pieiu miesiecy jej swiat zostal czesciowo przeszeregowany. ale to i tak nie usprawiedliwia fakto ze stara sie podporzadkowac nasze zycie pod siebie. a moze to i wiek mendopauzy nie menopauzy ale mendo, bo robi sie coraz bardziej upierdliwa. od poniedzialku do piatku ja gotuje, sama robie zakupy na obiad. kupuje rowniez to co ja TZ i Wiki zjadamy. zmywam lazienke i sprzatam kucnie bo z tego i my korzystamy. ale no coz trudno sie mowi. zyje z tym bo nie mam na to wplywu. a super awantury robic nie chce bo mysle ze TZ moglby sie zle czuc.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 20:04   #2469
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Oliwka jak zwykle śliczna ach te jej minki zwalają z nóg . Lala to widze zaczyna już raczkować, może Oliwka od niej załapie .
My często chodzimy na plac zabaw i Mati obserwuje bawiące sie dzieci krzyczy do nich, aby tylko zwrócić na siebie uwagę. /jak przychodzi do mnie koleżanka z 3 letnim dzieckiem to Mati zawsze go obserwuje i jest przy nim grzeczny .

Meme na Twoim miejscu poszłabym na zwolnienie, przecież z dzieckiem jesteś najważniejsza, a tym bardziej jeszcze że nie masz zamiaru tam wracać .

Agiki Kamilek chodzi do żłobka, a Ch_aga z Mateuszkiem siedzi w domku .

Buziaczki dla kończącej dzisiaj 8 miesięcy Patrycji .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 20:24   #2470
ch_aga
Zadomowienie

Agiko -- super, że Kamilek zdrowy
Meme -- Płatek dobrze mówi: mój Muszek siedzi w domku a Kamilek jest Agiki i to On jest w żłobku Masz prawo być zakręcona bo jeszcze niedawno wszystkie takie byłyśmy przecież
Haniu -- dla Córci
Kasiulko -- wpadnij od czasu do czasu do kafejki internetowej i pokaż nam córcię, która jak zwykle uśmiecha się uroczo
Tiaaro --

Mój Muszek od dziś postanowił, że będzie sam siedział Oczywiście muszę go asekurować z tyłu bo zostawiłam go na sekundkę i niestety poleciał do tyłu i pacnął się w główkę Ale siedzi ładnie, co przedstawiam poniżej
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (95,3 KB, 21 załadowań)
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 20:31   #2471
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Świetnie sobie radzi Mateuszek, mój niestety jeszcze nie chce usiąść a jest starszy od Twojego Ch_ago . Jaka zdziwiona minka przeuroczy .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-11, 20:32   #2472
Alien
Wtajemniczenie

Buziaczki dla Pati Haniu ucalują ją od cioci Alien i mojej Wiki

Tiaro ja moge ci powiedziec, ze mam o wiele gorszą sytuacje w domu niz ty twoja sytuacja przy mojej to pestka. Co bym nie zrobiła to zawsze jest źle, zawsze znajdzie się jakiś pretekst, żę coś robie nie tak, ciągle słysze wypominanie, narzekanie i mówienie mi jaka to ja jestem do niczego, a jak trzeba pomóc przy dziecku to wtedy nikt nie pomoże tylko przychodzą i jeszcze mnie wtedy dołują. Ciagle dają mi do zrozumienia, ze jestesmy na ich łasce, a dodatkowo u nas są o wiele poważniejsze problemy niz zwykłe kłótnie, takie o których nawet wstydze się wam tutaj napisać
Nawet sobie sprawy nie zdajecie dziewczyny jak bardzo chciałabym się juz wyporwadzić ale niestety jeszcze musimy troche poczekać ale mam nadzieje, ze niedługo jak pójde do pracy to uda nam sie wziac kredyt dozywotni i pójdziemy na swoje oby sie tylko udało.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 20:45   #2473
agika11
Zadomowienie

Buziaczki i życzonka dla Pewnie już śpiącej PAtrycji od ciotki Agigi i na szczęście ściącego smacznie KAmilcia.
Meme ty to rzeczywiscie masz jakiś high standard żłobek. A jeśli miałabym podejmować decyzję to raczej do prywatnego bym nie posłała - właśnie ze względu na brak kontroli nad nimi.
Ch_aga MAteuszek ślicznie siedzi i dojrzałam że on też super wryz . Widać, że ma już gęste włoski
Oliwka śliczna. I właśnie sobie uświadomiłam, że dawno Milkowi nie robiłam zdjęć. Muszę nadrobić
Milcio śpi, nawet przez sen zjadł z butelki 100 ml mleka. Więc może wraca do normy.
Tiaaro pokaż nowe fotki Wiktorii, bo dawno nic nie wrzucałaś, a ona już taka duża
Dobranoc, nawet nie wiem kiedy mi ten tydzień zleciał, a jutro już czwartek.
W sobotę idziemy na kinder party - roczek synka znajomych A już niedługo my będziemy roczki wyprawiać
Stary 2006-10-11, 21:00   #2474
ch_aga
Zadomowienie

Płatku -- zanim się obejrzysz, to Mati też usiądzie Dzieciaczki z dnia na dzień uczą się czegoś nowego
Alien -- rzeczywiście najlepiej to mieszkać samemu. My mamy to szczęście, że za jakieś dwa miesiące już będziemy u siebie. Teraz wynajmujemy mieszkanie a po ślubie też mieszkaliśmy z rodzicami, najpierw męża potem moimi. No ale wszędzie było dobrze, nie mogę narzekać
Agiko -- włoski Muszka są gęste tylko na czuprynce, reszta się wytarła ale odrastają rzeczywiście nowe
Pozdrawiam
Stary 2006-10-12, 06:35   #2475
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

My wynajmujemy mieszkanie i nawet nie myśle o mieszkaniu z moją mamą czy teściową . Zresztą mieszkamy i pracujemy w innych miastach więc jest to niemożliwe .

I znowu zostaliśmy sami babcia z ciocią pojechały dzisiaj rano i jakoś pusto i smutno mamy . Mateuszek sie bawi, a ja dopijam kawke . Jutro idziemy do lekarza ciekawa jestem co tym razem nam przepisze .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-12, 06:37   #2476
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ktoś tu chyba dzisiaj kończy siedem miesięcy wszystkiego najlepszego dla Oliwci .
Stary 2006-10-12, 06:42   #2477
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Też pije kawe i próbuje się dobudzić. Julka poszła wczoraj spać już o 19 Wstała tradycyjnie o 5. Norma.
Buźka dla solenizantki Pati i wątkowych śliczności - Oliwki, Kamilcia i mateuszka
Jak wiecie my z moimi rodzicami też nie mamy różowo. Co tu dużo pisać. Najlepiej na swoim. Tylko w tym cholerny karaju nie zawsze jest to proste
Styczniówek dzieciaki juz tak fajnie stoją. Ja też chce!!!
Jeszcze szybka bużka dla Oliwki - duzej panny i biegnę przechwycić moją automatyczną, osobistą froterke podłogową.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-12, 07:15   #2478
ch_aga
Zadomowienie

Oliwko

My dziś mamy szczepienie i ważenie, nareszcie cała prawda o kilogramach wyjdzie na jaw
Pozdrawiam
Stary 2006-10-12, 07:52   #2479
Boz
Zadomowienie

hej hej dziewczyny, jestem mamą z czerwca. Piękne macie dzieciaczki i jakie duże a jakie zdolne .......Podczytuje sobie Wasz wątek żeby dowiedzieć się co mnie czeka w najbliższym czasie.. Mam pytanie zauważyłam że nasze trzy-cztero miesięczne dzieci rozregulowały sobie spanie. Prawie wszystkie czerwcowe mamy narzekają. Czy Wy zauważyłyście takie, mam nadzieję przejściowe, zaburzenia spania nocnego? Czy wasze dzieci w nocy śpią ile razy się budzą??
Ja mam co prawda starszego synka ale on źle spał od urodzenia do 2 r.ż. Karol dotychczas spał już całą noc od 19.00 do 6.00-7.00 rano. A teraz budzi się o pierwszej i o czwartej……
Boz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-12, 07:59   #2480
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Spóźnione życzonka dla Patrysi
oraz dzisiejsze dla Oliwcii
Ch_aga mam wrażenie, że Mateuszek się troszkę zmienił, wyciągło Go troszkę , śliczny chłopczyk z Niego.

U nas dziś lepiej po nocy. Natalka obudziła się tylko raz o 5-ej, wypiła 20ml wody i dalej kimono do 7-ej. Już wiem dlaczego sie budziła , tzn wydaje mi się że to przez to że się na noc nie najadała porządnie. Wczoraj "zjadła" obydwie piersi i dodatkowo 80 ml mleka . Od dziś będę Jej dawać dodatkowo butlę na noc prócz piersi, głodomorek mały się zrobił

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-12, 08:06   #2481
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez Boz Pokaż wiadomość
hej hej dziewczyny, jestem mamą z czerwca. Piękne macie dzieciaczki i jakie duże a jakie zdolne .......Podczytuje sobie Wasz wątek żeby dowiedzieć się co mnie czeka w najbliższym czasie.. Mam pytanie zauważyłam że nasze trzy-cztero miesięczne dzieci rozregulowały sobie spanie. Prawie wszystkie czerwcowe mamy narzekają. Czy Wy zauważyłyście takie, mam nadzieję przejściowe, zaburzenia spania nocnego? Czy wasze dzieci w nocy śpią ile razy się budzą??
Ja mam co prawda starszego synka ale on źle spał od urodzenia do 2 r.ż. Karol dotychczas spał już całą noc od 19.00 do 6.00-7.00 rano. A teraz budzi się o pierwszej i o czwartej……
Witaj Boz
Zauważyłyśmy, że kilka dni temu kilkoro z naszych dzieci przez parę dni często sie budziło. Dziwne , może to jakiś zewnętrzny wpływ na ich niespokojne noce

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-12, 08:19   #2482
kasiulka
Zakorzenienie

A nie było przypadkiem pełni czy cus? Moja Oliwka dzis zaliczyła 5 pobudek w nocy, na szczescie szybko usypiała z powrotem

Dziękuję za pamięć i za życzonka dziewczyny

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-12, 08:26   #2483
Alien
Wtajemniczenie

Szczesliwa siódemka 7 miesięcy dzis kończy Oliwcia wiec dla niej buziaczki od cioci Alien i Wiki

Stary 2006-10-12, 08:34   #2484
Alien
Wtajemniczenie

Dziewczyny co ja dzisiaj rano przezyłam

Własnie zabierałam się do śniadania, Wika siedziała w kuchni unieruchomiona w wózku i moja mama miała jej na chwile przypilnować. Dała jej w tym czasie chleb i zostawiła ją samą i poszła ziemniaki obierać przy stole.
Nagle słysze mój brat krzyczy, że Wiktoria się dusi . Ja się obracam patrze a ona cała czerwona, ledwo powietrze łapie...nagle jakby zaczeła przestawać oddychać, oczka błagające o pomoc.
A moja mama co ??!! stoi i się patrzy i próbuje jej palca do buzi wepchac ??!!!???
Ja ją szybko z wózka wyciągnełam głowa w dół i po pleckach i ona zaczeła kaszlać i udało się wypadł jej ten kawał skórki od chleba. Ufff.
Ale co ja się strachu najadłam , boszzzz.
Jak niedawno Kostka pisała o takiej sytuacji to myslałam, ze ja to spanikowałabym i nie wiedziała co robić. Na szczęscie tak się nie stało. A w takim przypadku to są sekundy
Ale cała się talepie jeszcze do teraz, powiedziałam mamie, ze jak ją prosze, zeby sie Wiką chwile zajeła to niech jej przypilnuje a nie ją zostawia sama z jedzieniem. I moja mama poczula się urazona, ze ja jeszcze mam do niej jakies pretensje.
No przykro mi się zrobiło, że w takiej sytuacji nie moge liczyć na wspacrcie bliskich

Kostko

Stary 2006-10-12, 08:40   #2485
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Boz a nie jest to przypadkiem zwiększone zapotrzebowanie na jedzenie? U nas tak było ok. 5 miesiąca. Zaczęłam podawać Julce na noc mieszankę z kleikiem ryżowym i spała do 6-7 piękne czasy. Teraz budzi mi się wściekle głodna o 5. Porcji już zwiększyć nie mogę urodziłam głodomora
Inna teoria to pewien regres w rozwoju. Tak mnie uczyli na pedagogice dziecko rozwija się jak spirala, duży postęp, krok w tył. Czy tak jest u Was trudno stwierdzić.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-12, 09:14   #2486
agika11
Zadomowienie

Alien ZUCH dziewczyna z ciebie.

Dla naszej śmieszki Oliwki - siedem buziaczków

Boz, zgadzam się z dziewczynami, że to może być chwilowe i zwiększone zapotrzebowanie na jedzonko. WIęc pewnie szybko wróci do normy.

I też miałam pisać - jak Kasiulek zauważyłam, że pełnia była ostatnio. NAsze dzieciaczki pewniodczuway jej wpływ

A i zapomniałam napisać, że Kamilcio waży 7950 gr
Stary 2006-10-12, 09:20   #2487
jastin83
Zakorzenienie

Skoro juz do Was zajrzałam do przynajmniej złoże życzonka solenizantce,Oliwciu !Rośnij zdrowo

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2007-01-28 o 09:58
jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-12, 09:30   #2488
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alien Pokaż wiadomość
Buziaczki dla Pati Haniu ucalują ją od cioci Alien i mojej Wiki

Tiaro ja moge ci powiedziec, ze mam o wiele gorszą sytuacje w domu niz ty twoja sytuacja przy mojej to pestka. Co bym nie zrobiła to zawsze jest źle, zawsze znajdzie się jakiś pretekst, żę coś robie nie tak, ciągle słysze wypominanie, narzekanie i mówienie mi jaka to ja jestem do niczego, a jak trzeba pomóc przy dziecku to wtedy nikt nie pomoże tylko przychodzą i jeszcze mnie wtedy dołują. Ciagle dają mi do zrozumienia, ze jestesmy na ich łasce, a dodatkowo u nas są o wiele poważniejsze problemy niz zwykłe kłótnie, takie o których nawet wstydze się wam tutaj napisać
Nawet sobie sprawy nie zdajecie dziewczyny jak bardzo chciałabym się juz wyporwadzić ale niestety jeszcze musimy troche poczekać ale mam nadzieje, ze niedługo jak pójde do pracy to uda nam sie wziac kredyt dozywotni i pójdziemy na swoje oby sie tylko udało.

Alienku jak to przeczytałam to aż mnie troche wcięło
Naprawde przykra sytacja
Ja to powinnam chyba ze szczęścia po niebiosa skakać ze mieszkamy sami bez teściowej czy mojej mamy.Ale Alien pociesze Cie ze tez wcale nie jest tak kolorowo,teraz wzieliśmy ten kredyt na mieszkanie będziemy splacać go do usr**ej śmierci za przeproszeniem,a pomocy z nikąd żadnej,tzn. moja mama jeszcze jakoś nam pomaga,mieszka na wsi wiec albo wałóweczka albo pieniążki ten kredyt to tez wzieła na siebie,no ale my bedziemy spłacać oczywiście,ale teściowa nic zupełnie sie niczym nie interesuje tylko zkazdej strony profity ściaga ze to niby ona nam kredyt na chłupe załatwiła ze samochód nam kupiła,oj mówie Wam dziewczyny tez może człowieka szlak trafić,a jeszcze gadka ze ja niby nic nie robie,oj dużo by pisać,właściwie to sorrki ze Wam tak sie wciełam w wątek z tym moim narzekaniem ale jak poczytałam wasze posty to widze ze nie tylko ja mam podgórke.Ale fakt faktem najlepiej to miec swój dom i swoje cztery ściany,bo mieszkanie z teściami albo rodzcami to nic dobrego dla małżeństwa,tym bardziej jak sa dzieci.
Jeszcze raz przepraszam za wcięcie sie w wąteczek

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-12, 09:33   #2489
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

oj wstawilabym zdjecia gdyby nie fakt iz TZ wszystkie pousuwal. cos grzebal przy kompie i wszystkie usunal. zdjecia z calego roku. az przestalam robic zdjecia. jaki jest sens kiedy co jakis czas one sa usuwane. bo przeinstalowuje kompa i po prostu o nich zapomni.

wracajac do TZtow informatykow to u mnie podobnie z tymi czesciami i srubkami. na poczatku je zbieralam, ale potem mialam juz dosc i po prostu jak odkurzam ( codziennie lub co drugi dzien) to je po prostu wciagam. klopot z glowy. on nie ma czego zbierac i ja tez. i tak ze Wiktoria nie jest juz w takim wieku iz wszystko pcha do buzi, najpierw musi obejrzec wszystko okladnie. na szczescie wzrok matki jest juz tak przestawiony iz co chwilke mimowolnie patrzymy sie na nasze pocieszki. wiec zawsze zauwaze kiedy cos zwinie i sie temu przyglada. wiec wystarczy ze jej powiem zeby dala mi to a ona przynosi mi to co znajdzie.

najserdeczniejsze zyczonka dla Oliwci i spoznione rowniez bardzo serdeczne dla Pati

Stary 2006-10-12, 09:41   #2490
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Jastin nie przepraszaj.

tak juz jest na tym swiecie. jak bylam mala to mieszkalismy w domku z babcia, dziadkiem i siostra mamy. potem dobudowali rodzice pietro na tym domu i zamieszkalismy na pietrze. faktem jest ze babcia z dziadkiem wzieli w dwoch bankach kredyty zeby rodzice mogli sie nadbudowac. mieli splacac rodzice ale splacali dziadkowie. mama mowi co jakis czas ze sama doszla do tego co ma. babci sie robi glupo i smutno, nie dziwie sie. dobry jest jednak fakt ze wszyscy w rodzinie wiedza jak bylo. kiedy z TZtem napomknelismy ze chcielibysmy podniesc dach i zrobic pokoje na poddaszu o tam zamieszkac ( po prostu zrobic sobie mieszkanie tam z kuchnia i lazienka) to mama wypalila ze nam nie pomoze bo nie ma jak i ze przeciez i jej nikt nie pomagal i ze sama dala sobie rade i my tez tak musimy. teraz sobie tak mysle czy czasem nie lepiej gdziesdalej niz pietro wyzej. ze przeciez zawsze znajdzie pretekst zeby nam dopiec.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości