![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2
Myslalam,ze tylko ja tak mam
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Powiem Wam ,ze przykro mi trochę i mężowi tez. Wczoraj dowiedzieliśmy sie o synusiu , byliśmy tak szczęśliwi i TŻ zadzwonił do swojego taty by powiedziec ze będą mieli wnuka. Teściowie akurat byli razem ,szykowali obiad itp. Teściu się ucieszył a tesciowa tylko powiedziala 'aha'. To będzie jej czwarty wnuk , a ma jedna wnuczkę. Myslalam ,ze jednak chociaż cos powie. Ona uważa,ze babcia PRAWDZIWA jest się tylko jeśli jest wnuczka, a dziadek jest prawdziwy jeśli jest wnuk. Wiec ona widocznie nie czuje się PRAWDZIWA babcia dla wnuków. Przykro mi trochę. Moi rodzice oszaleli. Tata już opowiada gdzie pojedziemy oglądać wózki ,ze oni kupia,ze cena nie gra roli,ze się tak strasznie cieszą. A druga strona ? Jakos tak trochę przykro ![]()
#2462 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Ja mam, bardzo ciężko mi porządnie zęby umyć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Co do płci to teściowa mnie mega wkurza: bez przerwy mówi o dziecku w formie żeńskiej i powtarza jak mantrę, że ona chce być babcią a nie tylko żoną dziadka
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Robię dokładnie tak samo ![]()
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Та еще штучка ^^
|
Wolec to sobie mozna,ale to nie koncert życzeń.
U nas rodzice i tesciowie zareagowali pozytywnie,ale nikt do sufitu nie skakał. Mają juz 5 wnucząt,tesciowie,wiec wiadomo,przesyt juz jest. Mama moja chcialaby wnuczke,ale bez presji,co bedzie to bedzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2470 |
Zakorzenienie
|
Moi tesciowie maja juz 5 wnucząt,1 chlopak reszta dziewczynki,w sumie chlopak juz pelnoletni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Konto usunięte
|
Nigdy nie zrozumiem polki z tymi babciami i żonami dziadków. To jest jakieś chore, jeszcze brakuje żebym jak urodzę syna to nie była mamą, tylko żona ojca.
Dziadek męża jak przyszedł do szpitala po urodzeniu swojego dziecka i zapytał rejestratorki, czy żona urodziła i otrzymał odpowiedź, że owszem córkę kazał jej dalej szukać, bo niemożliwe - musi być syn. No i znalazła tego syna, bo rzeczywiście akurat były dwie babeczki o tym samym nazwisku na porodówce. Chełpi się tym do dziś, a ja uważam to za obrzydliwe ... Jest to jeden z powodów dla których wolę gałganicę - żeby się dziadek w swoją arystokratyczna pompę mógł cmoknąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Wtajemniczenie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7836789 1]Nigdy nie zrozumiem polki z tymi babciami i żonami dziadków. To jest jakieś chore, jeszcze brakuje żebym jak urodzę syna to nie była mamą, tylko żona ojca.
Dziadek męża jak przyszedł do szpitala po urodzeniu swojego dziecka i zapytał rejestratorki, czy żona urodziła i otrzymał odpowiedź, że owszem córkę kazał jej dalej szukać, bo niemożliwe - musi być syn. No i znalazła tego syna, bo rzeczywiście akurat były dwie babeczki o tym samym nazwisku na porodówce. Chełpi się tym do dziś, a ja uważam to za obrzydliwe ... Jest to jeden z powodów dla których wolę gałganicę - żeby się dziadek w swoją arystokratyczna pompę mógł cmoknąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To faktycznie, niezły dziadek. Ale ojciec męża też taki sam? Ja może jednak chciałabym trochę bardziej synka, bo mam już córkę to chciałabym mieć też syna. Ale absolutnie nie będzie dla mnie koniec świata jeśli będziemy mieć drugą córkę. Tesciowie moi się będą cieszyć z tego co będzie, choć teść to już byłby w 7 niebie gdyby jednak wnuk bo przedłużenie rodu jednak. Nic nam takiego nie mówią i nie sugerują co by woleli. Moja mama tydz temu tylko palnela że może syn. Ale moja siostra wtedy od razu, że a może córka, to ciuszki już mamy dla niej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Wtajemniczenie
|
My się nastawialiśmy troszkę na córeczkę, ale wiadomo płeć jest drugorzędną sprawą i bardzo się cieszymy z dziecka.
Po wszystkich moich przeżyciach, chciałabym by dziecko było zdrowe, a ciąża odbyła się bez komplikacji to jest dla mnie priorytet. Teściowa się popłakała na wieść o wnuczku. W sumie to będzie pierwszy wnuk bo wnuczka już jest ![]() Jedynie przykro nam się zrobiło, jak mój mąż oznajmił imię na jakie się zdecydowaliśmy to usłyszeliśmy od szwagierki " że może lepiej żebyśmy się nad nim jeszcze zastanowili i zmienili je" ![]() Ja nie komentowałam ich wyboru i uważam, że nawet nie wypada tego robić bo to każdego indywidualna sprawa. Z mężem przez to chodziliśmy w tym tygodniu struci, ja zaczęłam na nowo przeglądać imiona i zaczęliśmy rozmawiać ew jakie inne nam się podoba. Wczoraj mąż przyszedł i mnie przytulił i stwierdził, że ma w doopie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moich rodzicow to będzie juz 12 wnuk, w międzyczasie urodza sie im tez dwie prawnuczki więc jest im to kompletnie bez różnicy. Co prawda moja mama mówi o dziewczynce ale to dlatego że mi życzy teraz córki. Teściowie mają tylko naszego Huberta poki co więc się cieszą po prostu z drugiego wnuka.
![]() |
#2475 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U nas nie ma wnuków z żadnej strony i wszyscy rodzice ześwirowali równo. Jakbym już miała w domu malucha, to też pewnie liczyłabym na uzupełnienie do parki ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi rodzice nie maja jeszcze zadnego wnuka ani wnuczki wiec beda sie cieszyc z kazdej plci, mama tylko przezywa ze juz by chciala wiedziec bo tyle teraz ladnych rzeczy dla maluszkow a nie wie jakie kupowac. Caly czas przezywa ze jak mnie czy siostre urodzila to nie bylo takiego wyboru. Nie przejmuj sie tesciami... Moja prababcia od strony taty zawsze bardziej uznawala chlopcow ![]() Cytat:
![]() A propo plci - podobno u nas w szpitalu jak robia usg genetyczne to jest tylko informacja czy jest ok czy nie z dzieckiem takze pewnie za wiele sie nie dowiem. Poszlabym prywatnie do mojej gin zeby podejrzala malucha tylko w ltorym tyg byloby najpewniej? Czy jest w ogole sens isc miedzy genetycznym a polowkowym? Czy juz tyle lepiej poczekac do polowkowego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7836789 1]Nigdy nie zrozumiem polki z tymi babciami i żonami dziadków. To jest jakieś chore, jeszcze brakuje żebym jak urodzę syna to nie była mamą, tylko żona ojca.
Dziadek męża jak przyszedł do szpitala po urodzeniu swojego dziecka i zapytał rejestratorki, czy żona urodziła i otrzymał odpowiedź, że owszem córkę kazał jej dalej szukać, bo niemożliwe - musi być syn. No i znalazła tego syna, bo rzeczywiście akurat były dwie babeczki o tym samym nazwisku na porodówce. Chełpi się tym do dziś, a ja uważam to za obrzydliwe ... Jest to jeden z powodów dla których wolę gałganicę - żeby się dziadek w swoją arystokratyczna pompę mógł cmoknąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ![]() U nas tez nie ma zadnego dogadywania na temat plci. Mama tylko powiedziala ze czuje u mnie drugiego chlopaka, tesciowa tez mi chlopaka probuje wmowic a ja choc tez powinnam obstawiac chlopaka gdzies tam gleboko w srodku czuje dziewczynke - byc moze sie myle ale mowilam nawet dzisiaj rano tesciowej ze po tych wszystkich przejsciach chce po prostu zdrowego dziecka, niezaleznie od plci 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Co to za głupie myślenie to szok. Glowa mała. Cóż... Myślę ze najlepiej mieć ich zdanie głęboko w .... I cieszyć się z naszych maluszkow
![]() Chyba nie ma sensu sie przejmowac. Wczoraj tez siostra TŻ jak zapytała jakie imiona nam sie podobaja to Odpisalam jej jakie a jej odpowiedz była taka jak teściowej na wiesc o wnuku czyli "AHA" ![]() Rece opadają. ![]()
#2479 |
Zakorzenienie
|
No moja tesciowa to na pewno bedzie nam probowala jakies imie wmowic jak kiedys wspomnialam o jakims imieniu juz nie pamietam jakim to ona "eee... takie niee, a moze..." i zaczela wymieniac
![]() Chlopaki od szwagra prawie zostali Franciszkiem i Bonifacym (szwagierka mowi ze to pomysl szwagra byl choc ja sobie nie dam reki uciac), ostatecznie szwagierka sie nie zgodzila i jest Filip i Wojciech. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
My bierzemy pod uwagę tylko rady i propozycje moich rodzicow.
![]() Mój tata dzisiaj gadal do mojego brzucha ![]() ![]() ![]()
#2484 |
Konto usunięte
|
Właśnie się dowiedziałam, że hrabina babcia (to od dziadka hrabiego) postanowiła do nas zadzwonić z pytaniem dlaczego nadal nie ma dziedzica (żeby nie było niedomówień z żadnej tam troski tylko ze zwykłego wścibstwa).
Na szczęście najpierw zadzwoniła z tym do teścia i on ją opieprzył, że się takich pytań nie zadaje ... Obstawiamy, że nie wytrzyma i jednak zdąży zadzwonić zanim jej powiemy (po usg prenatalnym). Zastanawiam się poważnie czy jej nie odpowiedzieć, żeby się nie spodziewała, bo wnusiu jest impotentem ![]() Wytłumaczcie mi: no jak można? |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie strasznie irytuje, gdy ktoś młodym narzuca imię jakie mają dać swojemu dziecku. Moja teściowa oczywiście miała swoje typy imion które nam sugerowała i mówiła że nasz wybór jej się nie podoba. W końcu doszło do kłótni pomiędzy mną a mężem i mówię, że jego mama miała już wybór imion dla trójki swoich dzieci i teraz niech nam da wybrać. Oczywiście do dziś słyszę, że albo żydowskie imię (od babci męża), albo komentarze, (bo nie potrafi jeszcze idealnie wypowiedzieć swojego imienia) że gdyby miała na imię Kasia, Ola, Jula czy inne takie to już by umiała je mówić. Ale ja mam głęboko w nosie co kto mi mówi, bo wychowywać za mnie moich dzieci też nikt nie będzie. Cytat:
Swoją drogą, czy mamy tutaj mamę która nie chce znać płci dziecka ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My wczoraj powiedzieliśmy teściom i teściowa że fajnie żeby była parka. Niby nic ale mnie wkurzyła. Bąbel i tak woli dziadka ![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7836789 1]Nigdy nie zrozumiem polki z tymi babciami i żonami dziadków. To jest jakieś chore, jeszcze brakuje żebym jak urodzę syna to nie była mamą, tylko żona ojca. Dziadek męża jak przyszedł do szpitala po urodzeniu swojego dziecka i zapytał rejestratorki, czy żona urodziła i otrzymał odpowiedź, że owszem córkę kazał jej dalej szukać, bo niemożliwe - musi być syn. No i znalazła tego syna, bo rzeczywiście akurat były dwie babeczki o tym samym nazwisku na porodówce. Chełpi się tym do dziś, a ja uważam to za obrzydliwe ... Jest to jeden z powodów dla których wolę gałganicę - żeby się dziadek w swoją arystokratyczna pompę mógł cmoknąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Strasznue to przykre. No ale to zupełnie inne pokolenie inna patrialchalna mentalność. Dla nas nie do pojęcia. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7837137 1]Właśnie się dowiedziałam, że hrabina babcia (to od dziadka hrabiego) postanowiła do nas zadzwonić z pytaniem dlaczego nadal nie ma dziedzica (żeby nie było niedomówień z żadnej tam troski tylko ze zwykłego wścibstwa). Na szczęście najpierw zadzwoniła z tym do teścia i on ją opieprzył, że się takich pytań nie zadaje ... Obstawiamy, że nie wytrzyma i jednak zdąży zadzwonić zanim jej powiemy (po usg prenatalnym). Zastanawiam się poważnie czy jej nie odpowiedzieć, żeby się nie spodziewała, bo wnusiu jest impotentem ![]() Wytłumaczcie mi: no jak można?[/QUOTE] ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez niud Czas edycji: 2017-10-29 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7837137 1]Właśnie się dowiedziałam, że hrabina babcia (to od dziadka hrabiego) postanowiła do nas zadzwonić z pytaniem dlaczego nadal nie ma dziedzica (żeby nie było niedomówień z żadnej tam troski tylko ze zwykłego wścibstwa). Na szczęście najpierw zadzwoniła z tym do teścia i on ją opieprzył, że się takich pytań nie zadaje ... Obstawiamy, że nie wytrzyma i jednak zdąży zadzwonić zanim jej powiemy (po usg prenatalnym). Zastanawiam się poważnie czy jej nie odpowiedzieć, żeby się nie spodziewała, bo wnusiu jest impotentem ![]() Wytłumaczcie mi: no jak można?[/QUOTE] ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |||
Raczkowanie
|
Ja mam ... 😲i wstret do gum orbit i hallsow..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- U mnie tez sie to zdarzylo 😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Ale mi niedobrze....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.