![]() |
#2461 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 3
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry laseczki 😘 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |||||
Zakorzenienie
|
Siemanko Laseczki
![]() cieszę się dziś nie wiem z czego ![]() Cytat:
Cytat:
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7931796 6] Latarkę czołową na głowę załóż i kąp w wannie ![]() [/QUOTE] w końcu byłabym dziołchą ze Śląska ![]() Cytat:
Współczuję problemów z krwią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przy czym to 1 na mnie działało najlepiej.
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Uczulenie
![]() Mój może nie ulubiony, ale zawsze się cieszę że się listopad kończy ![]()
#2464 |
Zakorzenienie
|
Dojechalismy szczesliwie. Na wadze znow -20dag... Dostane ochrzan znow. Czekam do lekarza.
Domima sliczne pazurki 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2017-12-01 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przykro mi,że u Ciebie się tak potoczyło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2469 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
U mnie +3
![]()
#2471 |
Zakorzenienie
|
Kobiety! Czy Wy nic nie robicie,
że tyle klepiecie ![]() sweetmedi25 Ja planowałam jak polasia pracować jak najdłużej ze względu na staż n-lski, bo jeśli przekroczę magiczną granicę 1,5 roku L4+macierzyński staż zaczynam od nowa. Los jednak mi na to nie pozwolił, a dziecko jest moim największym marzeniem. Od 6 tygodnia silne codzienne wymioty, próbowałam okiełznać, wymiotować między lekcjami, dojeżdżając do szkoły musialam się zatrzymywać po wioskach (a pracuje w 4 szkołach) w różnych kierunkach. Ale jak obudziłam się z krwawieniem i odwodnieniem i trafiłam do szpitala, wszystko było już jasne. Obowiązkowe l4 do końca, leki, tryb oszczędnościowo-wypoczynkowy. Los zadecydował i cieszę się, że tak to się skończyło. Jestem już po dwóch niepowodzeniach. Staż będę musiała zacząć od początku, ale w ogóle o tym nie myślę. NIE CYTOWAĆ ![]() rybcia34 Mam to samo, że chcę aby czas mijał i nawet nie chodzi o te wymioty od początku ciąży, bardziej o to, że ciągle myślę czy na pewno wszystko dobrze. blaira Jak przeczytałam akcję z teściową to ekran oplułam ze śmiechu ![]() Ja jeszcze Miesio słyszałam. DomimaZet Jakie śliczne pazurki! Edzik_87 No to synuś zagiął rodziców, Twój mały,dojrzały mężczyzna ![]() Mój w tym roku też, bo ostatnie dwa były łzawe i z marzeniem, żeby się wreszcie kiedyś doczekać maleństwa. Ooo kurde! Ja na szczęście nie jestem wielbicielką hybryd. Nie znoszę nawet małych odrostów. Malowałam zawsze paznokcie codziennie lub co drugi dzień. Żeby Ci smutno nie było powiem, że mam alergię na nikiel, parabeny, barwniki. Biżuteria mnie uczula, nawet i srebrna, białe złoto, haftka w staniku czy napy w jeansach. Był czas takiej silnej alergii, że musiałam jeść przez jakieś dwa lata plastikowymi sztućcami, bo w buzi wysypka, drobne ranki. Kosmetyki tylko dermo i to nie wszystko, o kolorówce nie wspomnę, bo uczula mnie też czerń koszenilowa w tuszach, eyelinery, kredki do oczu. Wanienka - u nas na pewno nie wiaderko, umarłabym ze strachu kąpiąc dziecko. Mam ten komfort, że tż ma wolne weekendy, pracę kończy w urzędzie o stałych godzinach i po 16.00 jest w domu, więc pomoc w kąpaniu będzie, zatem zwykła wanienka starczy. Wczorajsza wizyta u endo pomyślna. Tsh z dolnej granicy skoczyło do 0,8, tarczyca wciąż czysta, następna kontrola po 30 tc. No i witam witam się w tym tygodniu już ![]() ![]() Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2017-12-01 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
magdalenka ja też mam na nikiel, guziki w jeansach itd, ale nie na tyle co u Ciebie. Współczuję tych "przygód"
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2473 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Wtajemniczenie
|
magdalenka_w_86 No oczywiście nie zapieram się że wytrwam aż tyle w pracy. Bo jak tylko coś będzie nie tak to od razu idę na l4. Awans jest ważny, ale wiadomo, że dziecko ważniejsze.
Współczuję Wam dziewczyny wszelkich uczuleń. Ja na szczęście mogę nosić hybrydy i cieszę się z tego jak małe dziecko. Bo nie wyobrażam sobie malować co dwa dni zwykłymi lakierami. Nie cierpię ich po prostu 😅 a hybrydy to lux. 30 minut i już (samo malowanie bez udziwnień), bo pilowanie to inna sprawa 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Na początku, miałam silny rzut alergii jako 19-latka, tak silny że twarz obsypana, swędząca, całe ciało. Przez rok zakaz malowania, mycia wodą z rur, więc tylko micelarne (wybrane) i woda termalna, jakieś kremy La Roche-Avene, faktycznie mega pomagało, leki antyhistaminowe. Po roku jednak zamarzyłam wrócic do bycia kobietą i zaczęłam szukać rozwiązań - testowanie z kolorówki kosmetyków Clinique, Lavera, LRP. Coś uczula, coś nie. Masa kasy wyrzuconej na takie testy. Po dwóch latach stosowania było super, więc zaczęłam próbować tańszych wersji drogeryjnych. Niestety efekt wiadomo jaki - świąd, spuchnięte powieki, wysypka, czerwone suche place. Nadal testuje, próbuję, jak jest nawrót to trwoga i z powrotem do tych sprawdzonych i tak to się kręci.
Od dziecka wiedziałam, że mam alergię, wszelkie klamry od pasków powodowały wysypkę z płynem w środku na brzuchu, ciągle podrapana. Leczenie sterydami, ale nie wiedziałam jeszcze, że parabeny i barwniki do tego dojdą,więc kosmetyki też. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2017-12-01 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Magdalenka, pewnie maleństwo najważniejsze ! Ja jak zaszłam w ciążę zrozumiałam że zdecydowanie to rodzinka jest dla mnie najważniejsza
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Odrobina prywaty...
myboyismine M? Albo doznałam olśnienia, albo kalafior się rozgotował ![]() Czy my się nie znamy z grupy żon czerwcowych i forum Żon 2014? Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2017-12-01 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Magdalenka wspolczuje takiej alergii.
Edzik brawa dla Olka. ![]()
#2482 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w pierwszy dzień meteorologicznej zimy...u nas już topnieje.
Pokażę wam co mój mąż wczoraj ulepił dla Filipka...kiedyś mu to zdjęcie pokażę ![]() Ooo właśnie widzę , że słońce przygrzało i najważniejszy element już odpadł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
Mi klasyczne lakiery golden rose rich color lub essie pod topem seche vite trzymają się prawie tydzień także nie widzę potrzeby robienia hybryd. Do tego ten top przyspiesza wysychanie na tyle, że 10 min i mogę iść spać bez ryzyka odbitej kołdry na paznokciach
![]() Generalnie uczulenie wyszło mi po roku używania dopiero ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
blaira
Czy chodzi o ten czarny długi element? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, bo sama wiem, jakie to przezycie ciężkie ![]() kiedyś nie mając dzieci jakbym usłyszłąa,ze ktoś przezywa adaptację przedszkolną dziecka, to bym pwoiedziała,ze przesadza, a teraz ....wiem jakie to przezycie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy wraz z pierwszym l4 od gina dalyscie pracodawcy też zaświadczenie o ciąży? Bo w sumie faktycznie w pierwszej ciąży coś takiego dostałam, a teraz zapomniałam o tym i kadrowa się już upomina.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odkąd pamiętam miałam problemy z żyłami w nogach..zresztą pamiętam że moja mam tak samo. No ale dopiero po 2 poronieniu wysłali mnie na badania i wyszły pierwsze kwiatki. Z poradni immunologicznej usłyszałam tylko że mam brać ASA ( (Acard lub aspiryna cardio )albo heparynę drobnocząsteczkową. Problem głównie polega że mogą się zrobić zatory. Jeszcze nie wiem jak będzie z porodem nastawiam się na SN, muszę się o to podpytać. Na chwilę obecną wiem że zastrzyki się bierze przez całą ciążę i ok 3-6 tyg po porodzie jeszcze to już lekarz decyduje. Tak na marginesie mój mąż się wczoraj strasznie zdenerwował tymi wynikami i kazał mi się natychmiastowo odezwać do lekarzy, mimo poniedziałkowej wizyty. W sumie ma rację...i sama się przestraszyłam i zaczełam macać brzuszek czy poczuje ruchy małego ![]() Cytat:
Dobrze że masz na zapisy a nie musisz stać i czekać w kolejce. U nas na szczęście oba auta już na oponach zimowych. Cytat:
Choć mi się jeszcze podoba Hubert..ale mojemu mężowi już mniej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niby jestem pod opieką, ale w tym wypadku nie mam opcji by zapanować nad jakimś krwiakiem i oto najbardziej się bałam w tej ciąży...nawet obyło się bez. Ja jeszcze w sumie nie wiem jak będzie u mnie z porodem czy będą jakieś przeciwwskazania. No u mnie +4 chyba tu góruję ![]() Cytat:
Co jakiś czas wspominamy i wręcz lejemy wspólnie, na szczęście teraz też się już z nami z tego śmieje ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Ja sama z siebie przyniosłam zaświadczenie ale czy jest konieczne to nie wiem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.