Dokuczają mi bo jestem... chuda!! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-05, 15:03   #2461
RoXi_7
Zadomowienie

Dot.: Dokuczają mi bo jestem... chuda!!

Zrobiłyśmy sobie wczoraj z koleżankami babski wieczór Cała noc, do 5 nad ranem obżerałam się wszystkim co było na stole Koleżanki mi powiedziały, żebym sobie nie żałowała, bo i tak po mnie nic nie widać Zrobiło mi się miło A do domu wróciłam o 11:30
RoXi_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 16:53   #2462
heleane
Rozeznanie

A ja będę za tydzień urządząć upiorny wieczór Nakładam na siebie biały puder by wyglądać jak trup , do tego krwista szminka , krwisty lakier , który wychodzi za paznokieć. Obowiązkowy strój upiorny. Do tego planuje z trzy horrory ...
Mam nadzieje , że będzie fajnie i upiornie
heleane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 21:01   #2463
beatakob
Rozeznanie

A ja jutro mam kolokwium i umiem tyle co nic. W piątek czeka mnie wizyta u dentysty i chyba usuwanie korzenia. Powoli zaczynam się bać bo myślę jak to będzie wyglądać. Waga nie spada wiec jest ok
beatakob jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-05, 21:05   #2464
Nemezja
Zakorzenienie

Beatakob,ja mogę pójśc za Ciebie.Lubię dentystę

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 07:01   #2465
beatakob
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
Beatakob,ja mogę pójśc za Ciebie.Lubię dentystę
O dzięki Ci, tylko szkoda, że tak się nie da. Ja w sumie dentystów też lubię, raczej boję się tego co robią. W ogóle przemysł dentystyczny w moim mieście opanowali znajomi mojej starszej siostry i brata, wiec wolałabym sobie wstydu nie narobić E.. jakos bedzie. Do piątku daleko
Ja uciekam na kolokwium
beatakob jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 12:25   #2466
*Niki*
Zakorzenienie

Ja też się wybieram do dentysty już od kilku miesięcy i jakoś nie mogę tam trafić a ząbek mi się ukruszył plomba się przestawiła i pasowałoby coś z tym zrobić, bo jak będę tak zwlekać to potem ząb do wyrwania , a tego nie chcę
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 15:22   #2467
LoLcIa123
Zakorzenienie

Witam wszystkie chudzinki
Mam nadzieje że mogę się do Was przyłączyć?potrzebuje z 7kilogramów
160cm-waga się waha 39,5-40kg
47 wystarczy czyli tak z 7kg w góre

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 15:34   #2468
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie chudzinki
Mam nadzieje że mogę się do Was przyłączyć?potrzebuje z 7kilogramów
160cm-waga się waha 39,5-40kg
47 wystarczy czyli tak z 7kg w góre
a ile masz lat

ja mam ten sam wzrost, w sierpniu tez wazylam 39:/ ale udalo mi sie jakos dojechac do 42,5 chociaz i tak nic nie widac
Stary 2006-11-08, 15:34   #2469
*Niki*
Zakorzenienie

Witaj Lolcia pewnie ze mozesz się przyłączyć Witaj wśród chudzinek. Napisz coś wiecej o sobie, ile masz latek itp
Stary 2006-11-08, 15:39   #2470
*Niki*
Zakorzenienie

Ja jak skończę karmić Nikolę "zabieram się" za Peritol , spróbuję skoro tak wszyscy piszą ze się po nim tyje i tak pomaga
Stary 2006-11-08, 16:04   #2471
LoLcIa123
Zakorzenienie

lat 15
Ale taką chudzinką nigdy nie byłam,waga efektem przesadzonego zrzucania "2"zbędnych kilogramów,także próbuje odzyskać swoje dawne krągłości,mam nadzieje że mi się uda,bo póki co nijako mi to wychodzi.Musze przyznać,że przybieranie na wadze jest o wiele trudniejsze niż samo zrzucanie dlatego ukłan w Waszą strone za wytrwałość

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2006-11-08, 16:10   #2472
Ines-ka
Zakorzenienie

A ja dalej 53 kg Chyba za rok nie dobiję do upragnionego 55
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 15:22   #2473
*Niki*
Zakorzenienie

Lolcia to Ty jeszcze przytyjesz bo młodziutka jesteś, dojrzewasz i figurka Ci się zmieni, a tym bardziej jak piszesz, że nigdy nie byłaś chudzinką

Ja to od dziecka byłam i jestem (i pewnie będę ) chuda

Gdzie się powdziewacie wszystkie???
Stary 2006-11-09, 15:29   #2474
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Lolcia to Ty jeszcze przytyjesz bo młodziutka jesteś, dojrzewasz i figurka Ci się zmieni, a tym bardziej jak piszesz, że nigdy nie byłaś chudzinką

Ja też mam 15 lat i od małego chuda jestem Jak zaczęłam chodzić to szybko zniknął okrągły brzuszek i 'puchy' (tak mówiła mama) na policzkach.. Dużo perypetii z moim uczeniem się chodzenia było. Ile to razy upadłam i uderzyłam o coś głową
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 16:48   #2475
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam taką nadzieje
Tęsknie za moją dawną figurką,mądry człowiek po szkodzie
Ale mam nadzieje,że z Wami się tu utucze i przynajmniej z 7kg mi przybędzie

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2006-11-09, 17:13   #2476
AguŚ87
Zakorzenienie

http://kobieta.wp.pl/gid,8581277,img...1163092340.608

nie no tak jak te panie to na nie wyglądam naszczęscie i pewnie wszytskie z was tak nie wyglądają
Stary 2006-11-09, 17:27   #2477
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
http://kobieta.wp.pl/gid,8581277,img...1163092340.608

nie no tak jak te panie to na nie wyglądam naszczęscie i pewnie wszytskie z was tak nie wyglądają
Czytałam,że Ona się teraz podobno tuczy.
Chce zajść w ciąże i marzy o córeczce

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2006-11-09, 18:00   #2478
atka83
BAN stały

Głupie komentarze są przy tych fotach. I w dodatku nie wiem co oni mają do Paris Hilton,bo moim zdaniem fajnie wygląda.
http://kobieta.wp.pl/gid,8581277,img...?T%5Bpage%5D=8
Fakt,nie które przesadzają z odchudzaniem się. :/
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 18:04   #2479
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Głupie komentarze są przy tych fotach. I w dodatku nie wiem co oni mają do Paris Hilton,bo moim zdaniem fajnie wygląda.
http://kobieta.wp.pl/gid,8581277,img...?T%5Bpage%5D=8
Fakt,nie które przesadzają z odchudzaniem się. :/
Wygląda nieźle,ale robi wokół swojej osoby dużo szumu i widać że szalenie pragnie być zawsze w centrum zainteresowania

Tymoteusz
23.11.2014r

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-09, 18:26   #2480
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie wszytskie z was tak nie wyglądają
Pudło.Ja tak wyglądam

Stary 2006-11-09, 18:27   #2481
heleane
Rozeznanie

Ja zawsze będe chuda Taka moja natura ... Nic na to nie poradzę. Już się z tym pogodziłam i w sumie nie jest mi tak źle.
Stary 2006-11-09, 18:29   #2482
heleane
Rozeznanie

Cytat:

ja tak wyglądam

Stary 2006-11-09, 18:31   #2483
AguŚ87
Zakorzenienie

pierdoły wklejałyscie foty podawalyscie wymiary iu zadna tak nie wygląda laseczki
Stary 2006-11-09, 18:40   #2484
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
pierdoły wklejałyscie foty podawalyscie wymiary iu zadna tak nie wygląda laseczki
Ja nie wklejałam,heleane też chyba nie,więc jest prawdopodobieństwo,że właśnie my jesteśmy tymi pierdołami,co tak wyglądają

Stary 2006-11-09, 18:41   #2485
karolca
Zakorzenienie

DAAAAWNO mnie tu nie było
ale wróciłam

Więc tak. Kupiłam sobie buty na 3-4 cm obcasie, idealne na obecną pogode i juz mi nie przeszkadza obcas. chodze w nich codziennie do pracy i w drodze powrotnej zaliczam 4 kilometrowy spacer w tych bucikach. Po 3 tygodniach zauwazylam, ze obie lydki maja po 33 cm bo roznica miedzy nimi wynosila 2 cm.
W udach mam równe 50 cm. Biodra i cała reszta bez zmian. Spodnie rozmiar 28 kupilam Szok Widzialam jak sobie wisialy, ale pierwsza moja mysl - za duze. ale co szkodzi przymierzyć. Zakładam i jak szyte na mnie Ucieszyłam sie niezmierni
Poza tym nie widze abym miala gdziec wiecej cm. Podcielam o kilka cm wlosy, przefarbowalam sie na ciemny brąz - tak jak zawsze chcialam (ale farba miala byc w jasnym odcieniu ).

Ostatnio mniej narzekam, ze jestem chuda i prawie w ogole czegos takiego nie slysze. 1 listopada z TŻ pojechalismy do jego babci gdzie spotkalam sie przy okazji ze szwagierką, która wróciła z londynu. I co uslyszalam? "Jejku, jak ja sie boje ciebie objąć bo taka chudziutka jesteś". Więc się pochwaliłam rozmiarem 38 na spodniach A CO?! Z kolei druga babcia TŻ, ktorą odwiedziliśmy tego samego dnia powiedziala mi, ze zaookrągliłam się na buzi. Widziala mnie ostatnio prawie rok temu. Ucieszylam sie z tego. Poza tym i jedna moja babcia powiedziala mi, ze wyladnialam i chyba troche przybralam na wadze. Milo mi to slyszec. Ja w lustrze caly czas widze te samą osobę, nieco zmęczona ale jednak.

Ciezko mi sie spi w nocy bo siostra urodzila dziecko, ktore wiecznie jest glodne. Ehh.. takie zycie. Przynajmniej ja sie predko na maluszka nie zdecyduje

Ktoregos dnia rozmawiajac z TZ powiedzial mi, ze pewnie na starosc bede gruba itp tak jak wiekszosc kobiet. Wiec go "zmartwilam' mowiac, ze mam dobre geny po szczulej prababce. ponoc wygladam identycznie A prababcia aż do śmierci byla osoba zgrabną, ale nie chuda ani szczuplą. Byla w sam raz. Z reszta moj tata, juz po 50. nadal jest szczuply. od 10 lat nie pali, odzywia sie prawidlowo i jak nie tyje tak nie tyje. Ale co sobie bede zalowala.. im dluzej zachowam ladna linie tym dluzej bede sie czula mloda, nie? bo wszedzie dostane na siebie ciuszki
Jedyne co mi sie nie podoba to nieksztaltne piersi kupilam sobie, a raczej TŻ mi kupil, taka sexy koszulke do spania, ktora ma profilowane szycie na piersi... no i w tym miejscu mi nie lezy. jest za duza a rozmiar mój. Szkoda. Ale z drugiej strony ciesze sie, ze nie mam obwislych worków

Kilka dni temu rozmawialam sobie z mama, ze mimo wszystko chcialabym wazyc tak z 5 kg wiecej to powiedziala mi ze jestem glupia i zaczelysmy sie smiac, ze mam cos odwrotnego do anoreksji. Chorobliwa chęć przytycia a nie schudnięcia. Ciekawa jestem czy ta choroba sie jakoś nazywa. Moze wy wiecie? Bo wydaje mi sie, ze to mozn apodciagnąć do jakiejś choroby, nie?

Jeżeli chodzi o PERITOL. Moze i jest dobry, ale trzeba go stosowac przez conajmniej kilka lat i odstawienie tabletek powinno trwac przez prawie miesiac. Dawke winno sie zmniejszac minimalnie, po 1/8 tabletki przez tydzien lub dwa. No i przede wszystkim pod kontrolą lekarza.

To chyba na razie tyle co mam do napisania.
AHA! co do tych zdjec slaw, to nie uwazam, aby wyglądaly jak anorektyczki. Media robią sensacje z byle czego. To, ze ktos jest szczuply nie oznacza, ze od razu musi chorowac na anoreksje. Ja tez moge umiescic czyjes zdjecie i powiedziec - chora na anoreksje... bo wiem, ze ta osoba nigdy tego nie zobaczy.

Trzymajcie sie chudzinki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 19:12   #2486
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Mysia_Pysia GG do Mysia_Pysia Send a message via Skype™ to Mysia_Pysia

To ja też się przyłączam Również jestem chuda... a nawet bardzo ;/ Mam 168cm i ważę 41kg :O I nijak nie mogę utyć... nie jem mało, ale strasznie dużo znowu też nie... zależy czy mam ochotę W sumie to cieszę się że mogę jeść wszystko "bez zobowiązań" Przykre są jedynie uwagi niektórych osób. Ostatnio znów uslyszalam od pewnej osoby (nie raz mi wypomina moją chudość) "Dlaczego jesteś taka chuda?" odpowiedziałam tylko "Bo nie gruba"... Mam ochotę jej się odgryźć... Przeszkadza jej jak wyglądam?! Pff...

Pozdrawiam wszystkie chudzinki 3majcie się

Mysia_Pysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 19:33   #2487
*Niki*
Zakorzenienie

Według mnie nie wszystkie z tych aktorek/piosenkarek na tych fotkach są przeraźliwie chude , Paris Hilton przecież nie jest aż taka chuda, w teledysku normalnie wygląda . Aguś piszesz, że Ty nie wyglądasz tak jak one, w takim razie ty spaślak jesteś

Karolca skad wiesz, że Peritol trzeba brać kilka lat??? I dlaczego tak??? Mojej znajomej synek to brał 2 lub 3 miesiace tylko i bardzo "urósł", przytył i teraz lekarka kazała odstawić, mówi ze nie ma potrzeby się dłużej faszerować skoro się przytyło. Ja bym nigdy nie truła się Peritolem przez kilka lat Jeszcze bym się utuczyła do 80 kg

Mysia Pysia witaj Masz taki mniej wiecej wzrost jak ja, z tym że ja wazę 47/48 kg , a ile Ty masz latek??? Napisz coś więcej o sobie
Stary 2006-11-09, 20:50   #2488
AguŚ87
Zakorzenienie

Oj Niki tak ja spaslak nie ma co jeezu a mi wiecznie w szkole dokuczają ;/ ostatnio jedna kumpela do mnie,, boze jak ty chuda a ja boze jaka ty gruba Moj tż mowil ze mam sie bronic, moze mi zazdroszcza ta czego

dzis się wazylam u kolezanki wiecie na takiej super elektronicznej wadze nie mogłam sie powstrzymac musialam na nią wejsc w opakowaniu 43 pokazała
Stary 2006-11-09, 20:51   #2489
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca skad wiesz, że Peritol trzeba brać kilka lat??? I dlaczego tak??? Mojej znajomej synek to brał 2 lub 3 miesiace tylko i bardzo "urósł", przytył i teraz lekarka kazała odstawić, mówi ze nie ma potrzeby się dłużej faszerować skoro się przytyło. Ja bym nigdy nie truła się Peritolem przez kilka lat Jeszcze bym się utuczyła do 80 kg
Od lekarza. Fakt, zgadza sie, dzieci reagują na tego typu leki zupelnie inaczej. Ale dla osoby dorosłej trzeba dlugiej kuracji aby pozostawila ona efekty. Nieraz brałam peritol. dwa miesiące, pól roku. Odstawiony byl prawie z dnia na dzien i po kilku tygodniahc wracałam do "starej" niskiej wagi. Dwa miesiące temu rozmawiałam z moją pediatrą, która leczyła mnie przez 15 lat i sama powiedziała, że peritol, owszem jest skuteczny, ale na dluzsza mete nie warto sie nim faszerowac. Nie to, zebym odradzała, spróbowac zawsze warto. Ale jest to lek, ktory u doroslych pobusza któryś z gruczołów do wydzielenia hormonu pobudzającego wydzielanie kwasu solnego, który jak wiadomo odpowiedzialny jest za trawienie. Jeżeli zoładek jest pusty - czujemy głód. Wtedy pojawia się sygnał, ze trzeba cos zjeść. Przy peritolu wydzielane jest bardzo dużo kwasu solnego (HCL) przez co, nawet przy obżarciu się, po kilkunastu minutach można jeść dalej.
Mi kiedyś pomogły 3 tabletki. jedna dziennie.
Fakt, wadą peritolu jest to, ze na początku, przez okolo 3-5 dni ma bardzo silne działanie uspokajające, czujemy sie senni, zmeczeni i caly czas się spi. To prawda. Ale to mija. Działanie uspokajajace się utrzymuje więc dla osób nerwowych z jedłowstrętem jest idealny na tymczasowe dolegliwości związane ze stresem - też go pod tym kątem przetestowałam. Ale nie o to mi chodzi.
Dla osób, które i tak dużo jedzą i nie mogą przytyc peritol nie jest dobrym rozwiązaniem. Bo jak pisałam, efekt bedzie sie utrzymywal tylko przez okres "kuracji". Jeżeli zaś peritol bedzie brala osoba, ktora ma małe łaknienie, mało je itp, peritol moze okazac sie skutecznym rozwiązaniem. Ale najlepiej jest go brac pod okiem lekarza. I na wage wskakiwac raz w tygodniu!! a nie kilka razy dziennie... to tak jak przy anoreksji :/

Moje drogie, to tak przy okazji... codzienne ważenie nie jest dobre :P Chcemy przytyć - wyrzuccie wagi! Ja mam okazję zwazyć się zaledwie 2-3 razy w roku i zyje... nigdy nie znam swojej wagi i sugeruje sie wymiarami. Pomiaru dokonuję co dwa miesiące lub jak mi się przypomni.

pozdrawiam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 08:16   #2490
dolores1986
Raczkowanie

karolca masz rację z tą wagą gdzieś przeczytałam,ze dzienne wachania wagi mogą wynosić nawet do dwóch kg, więc po co denerwować sie skoro wagą nagle pokaze kg mniej.według mnie mierzenie swoich wymirów to lepszy sposób na sprawdzenie czy się przytyło P.S KAROLCA jesteś normalnie zbudowaną dziewczyną , na pewno nie za chudą!!!!!!!!!!wyglądasz bardzo dobrze, zgrabnie!!!!

tak wogóle to jestem chora, mam zapalenie zatok i gardła i nic oczywiście nie jem.Też tak macie jak mało zjecie albo prawie nic to zaraz Wam się wydaje,że schudłyście?tzn. wydaje Wam sie,że macie szczuplejsze ręce, nogi brzuch? bo ja tak mam , niestety(((
dolores1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości