|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018r. część 3!
Cytat:
Nie raz przychodziłam z wolnego z kaszlem, katarem, gilem do pasa czy coś bo trzeba pocztę wysłać, zarejestrować, czy coś. It’s only time between us, space between us, lights between us. |
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ejj... Nie kazdy kichajacy jest chory! Odkad zaszlam to kicham non stop i ginka mowi, ze to podobno w ciazy normalne. Niezbyt czeste, ale sa takie przypadki. Katar mam caly rok jak tylko jest jakas roznica temperatur wewnatrz i na zewnatrz i bez chusteczek sie nie ruszam. Kaszel mi sie zdarza bo poprostu mam permanentnie przesuszona sluzowke (efekt wszechobecnej klimatyzacji). Gdyby tak ktos chcial mi dac na to wszystko zwolnienie... (marzyciel do entej potegi)... PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
|
#2463 | |
|
Żona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby sobie człowiek pochorować spokojnie nie mógł... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na urlopie jak jestem to mam tysiąc telefonów non stop. Nawet przed własnym ślubem nie wzięłam tygodnia przed i tygodnia po tylko 3 dni przed i 3 dni po, a i tak 2 dni przed ślubem byłam w pracy ogarnąć poczte. Na własne życzenie chyba zrobiłam z nich takie kaleki, to oczywiście nie jest niczyja wina tylko moja, raz się zgodziłam na takie coś i teraz mam. W tamtym roku powiedziałam że pierdziele, wzięłam 2 tygodnie i wyjechaliśmy za granicę, powiedziałam że nie ma mnie pod telefonem, miałam spokój. O dziwo jakoś sobie poradzili, musieli. Z tym tylko że potem przez następny miesiąc musiałam wszystko prostować. Teraz jak dostałam krwawienia w pracy i pojechałam na IP to przecież potem jeszcze taka spłakana wróciłam do pracy zrobić poczte bo przecież 2 dni mnie nie będzie i kto to zrobi.. tak to jest jak jest człowiek głupi i naiwny. Ale teraz pierdziele, skończyła się moja dobroć, nikt mi nigdy za to nie podziękował, teraz wiem że nie praca jest najważniejsza. I to jeszcze za takie psie pieniądze.. zaczynam szukać swojej zgubionej godności, po tylu latach może w końcu będę miała nauczkę. It’s only time between us, space between us, lights between us. |
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Tez chodzę chora do pracy bo jak to przed świętami iść na zwolnienie?! Nie miałabym po co wracać 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drocia ja tez !!!!! Ciagle kicham !!!! Na szczęście katar mi już przeszedł ! Ja tez jak bywałam chora to musiałam wyjść do sklepu czy z psem, odebrać awizo. Przecież nikt tego nie zrobi za mnie, a jeść trzeba. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Konto usunięte
|
Też chodzę chora mało tego pracowałam ze skręcona noga
|
|
|
#2469 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość że mam ponad rok w plecy że staraniami bo czekałam aż mi dadzą umowę na stałe, to teraz jeszcze szykują jakieś przepisy że ciężarna i tak będzie można zwolnić. Także po co mi to było. It’s only time between us, space between us, lights between us. |
|
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Seductive, ciastko a gdzie wy tak w ogole pracujecie?
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2473 | ||
|
Żona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2475 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
It’s only time between us, space between us, lights between us. |
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
A myslicie, ze gdzie indziej cywilni maja lepiej? Zapomnij... No, moze ministerstwo albo jakis urzad wojewodzki chyba... A tak, wszedzie zapieprz za psie pieniadze a i jeszcze pretensje... Tyle, ze ogol patrzy tylko na jednostki typu wysokie zarobki sedziego czy emerytura po 10 latach sluzby i mysli, ze kazdy tam tak ma
![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#2478 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzyma mnie to że mam blisko, 5 km tylko i jeżeli chodzi np później z dzieckiem to nie ma problemu żebym wyszła wcześniej, czy wzięła wolne z dnia na dzień czy coś, problem mam z urlopem dłuższym niż 3 dni. No i pieniądze beznadziejne. Ale to zawsze państwowka, trzynastka, czasem jakaś tam premia wpadnie na święta np. Ale oczywiście mi się nie należy nic w porównaniu z tym co policjantom Dobre jest powiedzenie, że w policji się nie ma kolegów tylko znajomych, sama prawda. It’s only time between us, space between us, lights between us. |
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie mi szkoda osób które pracują w sklepach, supermarketach i innych podobnych miejscach gdzie są wyzyskiwani. Ostatnio na mięsnym kobieta z kolejki się strasznie rzucala że nikt do pomocy nie przyjdzie ekspedientce i musi stać w kolejce a sprzedawczynie na przerwie siedzą! Ręce mi opadły - a ja się pytam, a czy pani pracowałaby za najniższą krajową przez 8h bez przerwy? Ludzie zrozumienia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam ze sklepu 😏 powiem wam jedno... tragedia.... kolejki kolejki i jeszcze raz kolejki... mlody wkurzony marudny znudzony a jeszcze ci sie czlowieku pchają bo sie spieszą bo ciasto trzeba piec bo okna umyc(taaa w taka pogode😏
niektorzy to do kasy biegna byle zdarzyć przed toba 😂😂 nie ogarniam tego jakby jakas apokalipsa sie szykowala o której nie wiem 😂😂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2482 | |
|
Żona
|
Cytat:
zależy oczywiście od stopnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Seductive ale wredni
ja tez kiedyś pracowalam w sklepie w galerii, tylko ze na studiach wiec zleceniowka mi odpowiadala, ale dziewczyny ktore pracowaly tam wiele lat nie bylu zadowolone z tej formy, tak jak mowisz niby wszystko super, a jak chcialy sie upomniec o swoje to od razu szefostwo wyliczało co jest nie tak w ich pracy, strasznie to słabe.Ciastko twoja praca brzmi ciekawie 😁 ale wiem ze jest kupa roboty w takich miejscach, a niestety czesto ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego ile robia sekretariaty i archiwisci czesto widzi się tylko pracę tych dla ktorych sekretariaty robią robotęWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
It’s only time between us, space between us, lights between us. |
|
|
|
|
#2486 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym zarabiać chociaż tyle ile policjant zaraz po szkole. U nas zaraz po szkole jest mniej więcej 2300 na rękę, nie wiem jak w innych rejonach ale u nas jest dodatek stołeczny, mundurowy itd i zbiera się ładna suma. Stopień też szybko idzie w górę a co za tym idzie kasa też policjant np dostaje nagrodę za wykrycie sprawcy, co w teorii przecież jest jego obowiązkiem. A ja za co dostanę nagrodę? Za nic ;P przysługuje mu zwrot pieniędzy za dojazd, za brak mieszkania, za remont, za wczasy itd. Mi tylko za wczasy obecnie mundurowka wygląda tragicznie ale służba cywilna to jest w ogóle dno i wodorosty. Na forum publicznym nie ma co pisać bo to różnie bywa It’s only time between us, space between us, lights between us. |
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano niestety wiem. Znam kilka osob pracujacych w sadownictwie i powiem Ci, ja myslalam, ze u mnie nie jest dobrze, ale sluchajac tego co oni opowiadaja... Wlos sie na glowie jezy i tylko po to, zeby za chwile opasc razem z wszystkim innym. Wiadomo, wszystko ma swoje plusy i minusy, ale no...?sa jakies granice :/ Jakos smetnie sie tu zrobilo zmieniajac nieco temat - ma ktoras z Was jakis dobry, sprawdzony przepis na zurek, ktory faktycznie wyjdzie kwaskowy? ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
Żona
|
Cytat:
a zwroty za dojazdy i inne są niskie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez MrsSeductive Czas edycji: 2018-03-29 o 13:34 |
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet 30 zł nie mogę wziąć a najlepszy paradoks mamy u siebie, chłopak dojeżdża z najdalszego wygwizdowa i do tego rzeczywiście koleją, a za dojazd nie może wziąć bo mieszka poza garnizonem, gdzie tu logika. W tej firmie nie ma logiki, każdy kto tu pracuje to powie, gdzie zaczyna się Policja to kończy się jakikolwiek sens. Masz w rodzinie policjanta? Też nie mają różowo, ciężka praca i zapierdziel, no ale, coś trzeba robić. It’s only time between us, space between us, lights between us. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.

ja tez kiedyś pracowalam w sklepie w galerii, tylko ze na studiach wiec zleceniowka mi odpowiadala, ale dziewczyny ktore pracowaly tam wiele lat nie bylu zadowolone z tej formy, tak jak mowisz niby wszystko super, a jak chcialy sie upomniec o swoje to od razu szefostwo wyliczało co jest nie tak w ich pracy, strasznie to słabe.
ale wiem ze jest kupa roboty w takich miejscach, a niestety czesto ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego ile robia sekretariaty i archiwisci
a najlepszy paradoks mamy u siebie, chłopak dojeżdża z najdalszego wygwizdowa i do tego rzeczywiście koleją, a za dojazd nie może wziąć bo mieszka poza garnizonem, gdzie tu logika. W tej firmie nie ma logiki, każdy kto tu pracuje to powie, gdzie zaczyna się Policja to kończy się jakikolwiek sens.