|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Raczkowanie
|
Dot.: JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
Witajcie! Dziewczyny proszę o radę. Bardzo spodobały mi się kolczyki Swarovskiego, aczkolwiek cena nie jest niska. Postanowiłam sama zrobić podobne i zakupiłam kamienie Swarovskiego plus bigle, zawieszki krawatki. Mam pytanię odnośnie zawieszki(pytałam sprzedającego, ale nie odpowida na maile, ani gg). Kamień jest wielkości 22 mm, zawieszka krawatka mała10mm 5 mm. Czy nie bedzie lepsza zawieszka średnia o wielkości 12,7mm 6,6? Zestaw w załączniku, który kupiłam.
Edytowane przez scarabeuska Czas edycji: 2009-08-25 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 |
BAN stały
|
Odnosnie koncówek sztyftów i bigli.Oczywiscie mozna je obrabiac pilnikiem i papierkiem np 360 ale najlepiej jest obrobic specjalnym frezem klęsłym do sztyftów.Kosztuje okolo 10zł .Mocuje go sie w wiartarce lub drymlu kilka obrotów i mamy pięknie zaokraglona koncówkę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
Zadomowienie
|
a gdzie można taki frez kupić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Agdar, a jak taki frez wygląda? Bo sobie nie potrafię wyobrazić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 |
BAN stały
|
taki frez mozna kupic w Armie na orlej w Warszawie w Pruszkowie w rodencie .Wyglada tak jak zakuwaki do kamieni tzw kornajzyny..Inaczej otwór w kulce a w srodku frezy obrabrabiajace srebro na okraglo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie: co bardziej polecacie do wyrobu bransoletek? Gumkę materiałową (nie wiem czy dobrze się wyraziłam. W każdym bądź razie chodzi mi o taką zwykłą) czy silikonową? A może to po prostu bez znaczenia?
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
Myślę, że gumka silikonowa jest mniej trwała, chodzi o to że łatwiej jest ją przerwać niż taką 'materiałową'., bo jest mniej rozciągliwa. Ja zazwyczaj jak używałam silikonowej to dawałam ją podwójnie, bo bałam się że może nie wytrzymać. Wtedy cała bransoletka nie chciała się za bardzo rozciągać. Ale jako, że mało mam doświadczenia z gumkami to mogę się mylić.
Wyszło trochę dwuznacznie, nie miało tak być..
'Człowiek jest najgłębiej uzależniony od swego odbicia w duszy drugiego człowieka, chociażby ta dusza była kretyniczna. Edytowane przez iguana_night Czas edycji: 2009-08-30 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 |
Rozeznanie
|
naila jeżeli jeszcze nie wiesz jak taki frez wygląda to zerknij tu:
http://www.adkomed.iq.pl/frez-antilo...-09-p-538.html są różne rozmiary.. zaokrąglają ładnie końcówki drutu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj dostałam zamówiny towar. Między innymi szpilki i haczyki.
Powiedzmy że nie są idealnie proste ( niektór poprostu krzywe). Nio i jak je wyprostować . Mąż kazał mi je podgrzać. Ale są posrebrzane i to może zleźć. Może jakaś rada ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
BAN stały
|
leciutko mloteczkiem na flachałzynie.lub czyms metalowym plaskim.podgrzewac nie radze.srebrzenie zejdzie a drut bedzie miekki.Sprubuj szczypcami plaskimi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
mam pytanie o lutowanie
![]() kilka dni temu gdzies znalazlam na forum o tym informacje, ale mi zaginela i nie moge jej znalezc ![]() Czytałam o jakiś lutuwkach i innych dziwadłach, ale do konca to niewiem jak się za to zabrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
Rozeznanie
|
maximaa.... podpowiadam i zapraszam
![]() Jeśli nadal nie będziesz czegoś wiedziała z pewnością podpowiemy... ![]() edit: zerknij na tej stronie post z 7 lipca (5 od dołu) Edytowane przez anika7 Czas edycji: 2009-09-04 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 |
Zadomowienie
|
Witam Was Kochane Biżuteryjki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kup większe stopery/kuleczki - polecam kilki zaciskowe kup cieńszą gumkę jeśli bransoleta/naszyjnik nie będą tak ciężkie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
dziewczyny pomocy mam palnik dremel gazowy chce szpilki srebrne zrobic może mi ktoś powiedizeć jak robi szpilki te zakończone kuileczką
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
BAN stały
|
Dziewczyny każda z nas, która ma ochotę się czegoś ciekawego nauczyć może zapisać się na zbliżające się warsztaty na Festiwalu Sztuki i Rękodzieła Artchannel... wystarczy pogrzebać na ich stronie - kursy z robienia biżuterii, decoupage, filcowania, ale nie tylko..... w dodatku za małe pieniądze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kurs dla totalnie zielonych ;)
witam, czy na tej stronie qunszt.pl cena podana jest za sztuke czy za opakowanie?
![]() |
#2480 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Wtajemniczenie
|
ayumi dziekuje Ci bardzo za odp.
Mam jeszcze jedno pytanie: dostałam od kolezanki taką bransoletkę recznie robioną z czerwonych koralików. Po między nimi są takie małe kwiatuszki, jak one sie nazywają? Czy to sa przekładki dekoracyjne? I jeszcze jedno pytanie: na bransoletkę to jakiej wielkości koraliki bierze się najczęsniej?
![]() |
#2482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję, a czy na drucie zwykłym np. 0.7 mm można robić branzoletki także z tych mniejszych koralików?
Ta moja branzoletka ma kuleczki mniej wiecej wielkosci groszka konserwowego, jaki to moze byc mniej wiecej wymiar? Chciałabym miec mniej wiecej rozeznanie bo nie wiem jakich koralików zamówić. Jeszcze jedno pytanie. Mam drugą branzoletkę ręcznie robioną z takich prostokącików, wyglądają jak sie wiem czy dobrze wytłumaczyła, troche chyba namieszałam edit: czy ŚK2 nie ma w ogole w ofercie przekładek? Na qunszcie patrzyłam ale maja mały wybór... :/ edit: juz znalazłam ![]()
Proszę wejdź i napisz co o niej sądzisz. każda opinia jest dla mnie bardzo ważna. ![]() Edytowane przez agussa Czas edycji: 2009-09-14 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
"Ta moja branzoletka ma kuleczki mniej wiecej wielkosci groszka konserwowego, jaki to moze byc mniej wiecej wymiar? Chciałabym miec mniej wiecej rozeznanie bo nie wiem jakich koralików zamówić. "
Agusso myślę, że warto zainwestować kilkanaście złotych w suwmiarkę. To bardzo ułatwia pomiary i zawsze można sprawdzić jakiej wielkości koralikiami czy drutem dysponujesz. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Wtajemniczenie
|
dziekuję myśle ze zainwestuje w suwmiarkę juz nie długo. Mam jeszcze jedno pytanie czy kolczyki można robić na drucie czy na szpilkach przeważnie?
I jeszcze jedno: znalazłam na forum taki kolczyk http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1247696836 autorstwa zuteria. I w związku z tym moje pytanie brzmi: jak nazywa się ta rzecz pod kółkiem i nad kółkiem?
![]() |
#2486 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A w tych kolczykach,o które pytasz to zacisk/stoper ![]() Edytowane przez ayumi88 Czas edycji: 2009-09-14 o 14:52 Powód: pomyłka;) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W drugim pytaniu nie dokońca wiem co masz na myśli, więc po kolei. Na górze bigiel, potem kuleczka zaciskowa (1,8mm) spłaszczona szczypcami płaskimi i zaciśnięta na lince jubilerskiej, potem kryształ swarovskiego - bicone chyba 4mm, potem kuleczka (jako przekładka chyba 2mm), następnie koralik - coś ala perła, przekładka talerzyk i na koniec kuleczka zaciskowa jak na górze by całość nie zsunęła się z linki. Edit: ayumi88 była szybsza ![]() Edytowane przez anika7 Czas edycji: 2009-09-14 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Rozeznanie
|
No byłam szybsza,ale Ty sporo dopowiedziałaś np. w kwestii srebra,więc to też się przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczyny Wam wszystkim za pomoc, na razie jestem na etapie składania zamowienia i kupowania narzędzie, takze na efekt koncowy trzeba jeszcze czekac ale jak juz bedzie to napewno sie pochwale
edit: naprawde duzo mi pomogłyście
Proszę wejdź i napisz co o niej sądzisz. każda opinia jest dla mnie bardzo ważna. ![]() Edytowane przez agussa Czas edycji: 2009-09-14 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
gdzie znajde zaciski do linki,rzemyka itp ?
nie takie http://allegro.pl/item742240571_kala..._szt_ch10.html chodzi mi o takie gdzie z obu stron można włożyć linke i zacisnać a u góry jest kółeczko edit:// cos takiego... tylko chodzi mi o sam zacisk http://allegro.pl/item732917300_a983...kola_65mm.html lub http://allegro.pl/item733807764_a760...30mm_4szt.html
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... Edytowane przez Brydzia_ Czas edycji: 2009-09-14 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.