|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale gorąco. Jutro już do pracy i w sumie cały weekend w pracy. Przynajmniej klima jest.
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Ja uzywam tych testow z owu z allegro + mierze temperaturę i w koncu odkrylam ze u mnie owu jest pozniej niz zawsze myślałam
takze polecam w celu poznania wlasnego organizmu, wczesniej brałam pod uwagę tylko śluz a tu sie okazaly takie kwiatki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2463 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a wiele ich miałam ta okazała się być najlepsza z nich
|
|
|
|
|
#2464 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u nas dobrze wszystko dziękuję że pytasz ![]() Uwielbiam czytać jak się u Was wszystko układa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz jeszcze ja i Tż musimy dobrze sie przyłożyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2465 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie nasze testujace dzisiaj dziewczyny ?
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mi się skończył okres niby w poniedziałek a dziś znowu mam plamienia, takie prawie czarne i sporo :/ nie wiem już o co chodzi, tak mnie denerwuje to wszystko że nie wiem. Dobrze że wizyta w poniedziałek, mam nadzieję że nic się tam nie zrobiło groźnego. Tylko że u innego gina któremu będę musiała wszystko od początku tłumaczyć :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2467 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gin mi odpisał, mam brać teraz przez 7 dni Duphaston i zacząć starania od następnego cyklu, prawdopodobnie też na Duphastonie. Ciekawe
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz jeszcze świeża krew doszła :/ nie wiem czy to jeszcze okres czy już coś innego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciastko weźmiesz wyniki wszystkie i sam zobaczy co i jak nie bedziesz mu musiała opowiadać całej historii życia A co do okresu może ten pierwszy tak po prostu może wyglądać dziwnie, w końcu to nie czkawka tylko poronienie, organizm musi dojść do siebie. Mnie po zwykłych tabletkach antykoncepcyjnych dochodził do siebie chyba z 4 miesiące gdzie zaliczyłam brak okresu a potem krwotok w szpitalu. Wiec daj sobie na spokojnie czas , nie bądź w gorącej wodzie kąpana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś i tak już z tym nic nie zrobisz. Musisz poczekać na wizytę u lekarza na pewno sprawdzi Ci „podwozie” i czy wszystko jest ok ! A na pewno jest ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2472 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=exist_;83339411]W sumie już się zdecydowałam na Microlife, jest najtańszy bez zbędnych bajerów, liczę, że wiarygodny.
Ja przesypiam w nocy w miarę 7-8 godzin, wstaję z różnicą +/- dwie godziny, więc powinno się sprawdzić. Żebym jeszcze oczywiście o tym pamiętała ![]() Ja śluz mam taki sobie - tzn. dla mnie jest on czytelny. Kupiłam wiesiołek i zacznę sobie go brać od nowego cyklu. Nawet nie wiedziałam że wiesiołek ma takie właściwości chyba muszę go przetestować
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole powiem wam, ze jestem mega wystrachana i przejeta, bo niedawno w rodzinie urodzilo sie dziecko z zespolem downa- dowiedzieli sie dopiero po porodzie, w ciazy nie bylo zadnych oznak
olbrzymia niespodzianka :/Wiec juz wiem ze zrobie te platne badania w ciazy, za duzy stres :/
|
|
#2474 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jestescie z niego zadowolone?
|
|
|
|
|
#2475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Flo też polecam. ![]() Cytat:
Oby wizyta wszystko wyjaśniła. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2476 |
|
Konto usunięte
|
Pozwoli się przygotować na wychowanie takiego dziecka, albo na wyjazd na Słowację...
Ja biorę wiesiołek od miesiąca, ale nie widzę różnicy w śluzie szczerze mówiąc... |
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oni robili badania genetyczne w sensie usg + krew? I wyszło im wszystko w porządku i niskie prawdopodobieństwo zespołu ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2478 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I do tego podobno dobrze działa na cerę a to jest mi baaaaaaaardzo potrzebne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Sama widziałam jeden taki przypadek jeszcze w czasie praktyk na studiach. USG pierwszego trymestru było u nich prawidłowe?
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na usg nic wcześniej lekarze nie zauważyli ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko trochę dłużej, bo mam dłuższe cykle. Ale tak ogólnie to wolałabym z wiesiołka nie zdążyć skorzystać.
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;83340646]Pozwoli się przygotować na wychowanie takiego dziecka, albo na wyjazd na Słowację...[/QUOTE]
Dokladnie. Wszystkie badania byly w normie, ryzyko 1:8700 czyli mega mega male, zadnych oznak na usg...
|
|
#2482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie byłam na innej siłowni, taka która jest blisko mnie i mają w ofercie pilates dla ciężarnych 2 razy w tygodniu, dla mnie super Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, tez bym chciala korzystac z takich zajec
|
|
|
#2484 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę wypróbować flo i porównać. Cytat:
Cytat:
przez to że nikt nie zauważył tego w ciazy musieli czekać na operację, nie wiedząc czy dziecko dożyje jutra. Fachowcy. Ale cóż dziwnego płec też nie zawsze potrafią określić a co dopiero..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie nie dziwie sie ze lekarze czasem czegos nie zauważą bo u mojego mlodego tez np nie zauważyli wady serduszka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Kaamilaaa0508 Czas edycji: 2018-05-03 o 15:48 |
|
|
|
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwazam ze to bardzo wazne zeby dowiedzieć sie o ZD jeszcze w ciąży, pomijając kwestie wyboru co do urodzenia chorego dziecka, pamietajmy ze ZD to nie tylko defekt umyslowy, z tym zespolem czesto powiazane sa rozne choroby np serca, ale tez wiele innych, to wazne zeby znaleźć odpowiednie miejsca do rehabilitacji takiego dziecka od samego poczatku, czy zorganizowanie ewentualnych operacji we wlasciwym czasie. Poza tym mozna przygotować sie psychicznie. Moja kolezanka urodziła takie dziecko pomimo tego, ze badania wychodzily prawidlowo, byla w histerii, depresji, 'to nie jej dziecko' i koniec. Teraz juz jakos sobie radzi ale nie wyobrazam sobie tego przez co przeszla.
Zastanawiam sie tylko czy to zwykli gibekolodzy prowadzili ciaze czy ci z miedzynarodowym certyfikatem badań prenatalnych, o ktorym kiedyś pisala mamaginekolog. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jest właśnie straszne ze pomimo tego Żr są te szczegółowe badania prenatalne i badania z krwi może się urodzić chore dziecko.
A jeśli już miało by dojść do takiej sytuacji to wolałabym wiedzieć wcześniej żeby odpowiednio się przygotować pod względem wiedzy trochę dokładniejszej niż mam na temat samej choroby, sposobach opieki, rehabilitacji, wizyt u lekarzy a także zapewnieniu dziecku jakiejś przyszłości jak zostało by same jak palec na świecie, żeby nie wyładowało nie wiadomo gdzie w jakimś przytułku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio oglądałam program o chłopcu, który urodził się bez rączek i nóżek. Żaden lekarz podczas usg tego nie wykrył
i teraz gdy rodzice domagają się odszkodowania żeby móc rehabilitować małego to szpital mówi,że lekarz mógł nie zauważyć i to nie jest ich wina
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mógł nie zauważyć ? Przecież na badaniach prenatalnych jest punkt ; ręce i nogi widoczne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie. a dziecko nie ma ich, a lekarze twierdzą,że zrobili wszystko dobrze :rolleyes :
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

Przynajmniej klima jest.

takze polecam w celu poznania wlasnego organizmu, wczesniej brałam pod uwagę tylko śluz a tu sie okazaly takie kwiatki 
Niech wam się uda
Przykro mi.
głupie te apki albo po prostu się muszę przyzwyczaić. Według frienda mam 15% szans na ciążę
phiii...Ja liczę na małżeńską wpadkę przy trzecim dzieciaczku
chce zobaczyć jak to jest
A ty nigdzie nie wyszłaś?

to na usg nic wcześniej lekarze nie zauważyli ? 

przez to że nikt nie zauważył tego w ciazy musieli czekać na operację, nie wiedząc czy dziecko dożyje jutra. Fachowcy. Ale cóż dziwnego płec też nie zawsze potrafią określić a co dopiero..
i teraz gdy rodzice domagają się odszkodowania żeby móc rehabilitować małego to szpital mówi,że lekarz mógł nie zauważyć i to nie jest ich wina