|
|
#2461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ - część VII
Cytat:
.Bez żadnych wyrzutów sumienia, to przeciez normalny dzień pracujący, panie w zlobku na pewno nie są złe na nikogo. Zresztą pewnie mają jakies dyżury krociutkie po 2 h, albo jedne przyjdą teraz, a drugie w Boże Ciało. Nie ma co narzekać .Co do późnego odbierania to ktoś musi być ostatni. Przypuszczam, że nie był w zlobku od 6 rano wtedy. Tak pracujecie po prostu, nie ma co się zamartwiac, tylko szybko z Dejwem do domu i bawić się teraz dni już długie, to jest lepiej. Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
️ ️ ️ Cudownie się to czyta. Piękny czas przed Wami ️. Brawo Maciupku, super braciszek z Ciebie ️.My mamy kilka części Tupcia Chrupcia. Czasami daje mi, żeby czytać, ale muszę skracac, bo za dużo tekstu zdecydowanie . Sent from my PRA-LX1 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Fantazja i kolejna rzecz na plus, będzie mało dzieci, także indywidualne nauczanie i zabawa z ukochaną ciocią , brak hałasu, wszytskie zabawki jego . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzeki za rady bo wlsnsie rovie zamówienie wiosenne Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A4 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadna inna, tylko na wakacjach i tylko Pucio Już z mężem mamy jej dosyć ![]() Cytat:
Cytat:
Szkoda, że majówka taka sobie Jedziemy jutro na grilla, chociaż widzę, że będzie bardziej domowy niż podwórkowy Mamy zaraz komunię i 2 grille urodzinowe
|
|||
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kryzysy w dniach żłobkowych. Nie chce iść. Nie chce się ubierać. Nie chce zakładać butów. Okropnie płacze w aucie i potem w żłobku. Dziś już apogeum. Pani mówi ze wczoraj miał super dzień. Nic się nie stało. Pierwszy raz tak ma a chodzi do żłobka od 8m życia. Miał ktoś tak? Jakaś faza znowu?
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tak bylo z 2 miesiace temu.... kolo 1-2 tygodnia :/
|
|
#2468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tupcio chrupcio mamy trzy. U dentysty, wizyta u dziadków i żegnaj pieluszko. Ogólnie ok. Czasami przeczytany od deski do deski a czasami muszę trochę skracać ale nie czytamy tak jak kici koci codziennie. Raz na kilka dni Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Parę dni i po krzyku Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2019-05-05 o 17:25 |
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Mało ostatnio piszę bo w sumie to u nas niewiele się dzieje aaaale mam prośbę - trzymajcie kciuki bo jutro pierwszy dzień nowej pracy!
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas za to wiele się dzieje. Maćko dzielnie jest starszym bratem. Ciężko nam trochę bo Helenita upomina się bardzo dużo o moją uwagę (tudzież sam cyc ją interesuje). Sama tęsknię za Maćkiem a co dopiero On musi czuć.. No ale na szczęście się udaje że do snu zawsze ja go kładę (te całe 4 razy póki co) więc tyle dobrze dziś w nocy też z nami spał więc nadrobilismy przytulanki itp itd ![]() Czy Wasze dzieci mówią głośno? Mój zaczął niemal krzyczeć jakiś czas temu... Jakieś o 3x za głośno mówi. Udaje zwierzęta otp. Nie idzie mu wytłumaczyć żeby był ciszej... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Anolta dzięki za słowa otuchy ostatnio
![]() Jak majówka Wam minęła? u nas średnio...czekam na piękną pogodę w jakiś weekend to w końcu gdzieś się ruszymy albo rowery - i tutaj pytanie...siedzisko dla dziecka najlepiej hamax? jakieś polecacie? Cytat:
Kciuki daleko masz do nowej pracy?Cytat:
Maćko Dejwo raczej w normalnym tonie mówi, ale zaczął piszczeć na cały, doslownie cały regulator i ma zaciesz jak nam bębenki pękają ![]() U nas z mową nie najlepiej, nie najgorzej...czekam aż się "rozwinie" ale zaczął zmyślać (co mnie osobiscie irytuje ) np. zna jakieś słowo a i tak powie "lali" i tak sobie powtarza ....Dawid co to jest? ..lali...co? i wtedy powtórzy prawidłowo. Ale np. auto nadal nazywa ambr...zwierzęta dźwiękonaśladowczo. Myślę czy iść tego logopedy, czy czekać...tż uważa, że przesadzam..więc pewnie coś w tym jest. Z nocnikiem chyba nie jest ready albo leniwy nie pomogło chodzenie w majtkach w domu, czy nawet w pieluszce tetrowej...nie robi sobie nic z mokrych gaci no cóż...poczekam jednak na cieplejsze chwile to szybciej wszystko bedzie schło
|
||
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas jakoś te dni minęły szybko mimo braku pogody. Chciałam się pochwalić, że usłyszałam pierwsze "mama Kocham" od Hani. Przyszła dziś się przytulić i takie miłe słówko mi powiedziała mega się wzruszyłam.Axn, kciuki za pracę! Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy hamax smile Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pieluch to u nas już od dawna tylko do spania,ale dopiero od tygodnia woła jak chce kupkę,do tej pory robiła w majtki nie umiała tego wyczuć że jej się chce. Na szczęście już coraz lepiej z tym także na wszystko przyjdzie czas.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2476 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
.Super, że tak świetnie sobie radzicie! Ja opanowałam do perfekcji kp na jednej ręce, a druga wolna dla Tosi , w planszowki gralysmy, rysowałysmy, czytalysmy itd. do czasu kiedy swoje ważył i już nie dawałam rady . Najgorsze były wieczory bez męża, tak mialam co drugi tydzień, taka praca niestety. Najpierw kąpanie Janka, kp i zasypianie. Potem kąpanie córeczki, bajeczka i usypianie jej. Jak zasnela to Janek się już obudził i znowu kp z telefonem i wizazem ![]() 🤟. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
️ ️ ️U nas też jest mama, tocham cie ️. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Majówka taka sobie. Okropna pogoda . Zaliczylismy zoo w środę, jedną wycieczkę rowerową po której się przeziebilam i wyjście do teatru lalek i tyle. Reszta siedzenie w domu i place zabaw. Szkoda, tyle wolnego, a my w domu zamknięci, bo deszcz i wiatr jakby głowę miało urwać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Od 19 kładę gowniakow spać... Żadne jeszcze nie śpi
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na razie walka od 21. Nie wiem czemu nie chce spac. Spał dziś jakies pół godziny w dzień tylko. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Hania też miała problem żeby zasnąć dziś,ale to przez drzemkę. Spała dziś w dzień 2,5 h. Taka długa drzemka już dawno się nie zdarzyła. Zawsze śpi godzinę albo krócej. Ale chyba wolę takie krótkie drzemki w dzień bo potem przynajmniej nie ma problemu z wieczornym zasypianiem.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas drzemki nie było dziś i ok 18 miał kryzys...jakoś udało się zażegnać, więc szybko dziś usnął |
|
|
|
|
|
#2481 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My się chyba na Thule RideAlong zdecydujemy.Majówka do niczego... W piatek byliśmy na grillu - grill był na dworze, my w domu Tyle było majówki ![]() Cytat:
U nas dla odmiany Ala śpi od 20:30. O dziwo wszyscy obudziliśmy się dzisiaj o 10:00 i gwiazda nie miała drzemki. |
||||
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio to takiego samego grilla miałam w piątek...
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy na rower Thule. Już od tamtego roku.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Do supersamu więc kilka razy bliżej niż na Ligotę
ale tam za często nie musiałam jeździc heheMajówka u nas nudna, raz do jednej babci, raz do drugiej. Nic więcej. Z odpieluchowaniem na razie też nie szalejemy bo B komunikuje po fakcie i przychodzi dopiero z mokrymi majtami. Mamy za to problem zatwardzeniem. Od przedwczoraj nie umie zrobić kupy. Je owoce, owsianki, pił kefir, musy śliwkowe... nic. Chodzi i pokazuje, że go boli, że chce, że pieluche już trzeba zmieniac. Nawet nie tyle, że boli go brzuch co bardziej tyłek :/ Spac nie chcial isc. Ostatecznie zasnął po 22 wtulony w nas. Tż przerażony bo teraz wszystko na jego głowie jak ja jestem w nowej pracy hyhy |
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh to super, że blisko do Ligoty to wiecznie korki itdA jak w pracy pierwszy dzien? A może czopek? |
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
AXn mialam wlasnie pisac o czopku. Jak sytuacja?
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
W pracy spoko, ludzie fajni
![]() Jedyne co mnie martwi to popołudniowe spotkania ale no wiedziałam że będą. Tz będzie musiał przejąć sporo obowiązków. Jeszcze nie wiem jak to ogarniemy ![]() A zaparcia okropne dzisiaj były kupiłam jakiś syrop przeczyszczajacy i w końcu B zrobił kupę wrzaszcząc z bólu nie mniej niż kobieta przy porodzie, będąc nagim, u mnie na rękach (zaczęło się w kąpieli). Koszmar.Potem zrobił jeszcze 2 mniejsze więc chyba będzie dobrze... Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny
|
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
Axn
powodzenia w nowej pracy ![]() B bidulek... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.

10-18 i kurde mieliśmy deklarować czy dzieci będą 2.05... a dowiedziałam się, że w grupie u Dawida będzie 2 dzieci, w innej grupie 4 :O....czuję się jak wyrodna matka
teściowa ma go odebrać ok 12. We wtorek odebrałam g
.
.
️
. 

Żadna inna, tylko na wakacjach i tylko Pucio
Już z mężem mamy jej dosyć 
Jedziemy jutro na grilla, chociaż widzę, że będzie bardziej domowy niż podwórkowy 

no cóż...poczekam jednak na cieplejsze chwile to szybciej wszystko bedzie schło
mega się wzruszyłam.
nie umiała tego wyczuć że jej się chce. Na szczęście już coraz lepiej z tym
. Zaliczylismy zoo w środę, jedną wycieczkę rowerową po której się przeziebilam i wyjście do teatru lalek i tyle. Reszta siedzenie w domu i place zabaw. Szkoda, tyle wolnego, a my w domu zamknięci, bo deszcz i wiatr jakby głowę miało urwać.