|
|
#2461 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Dot.: Mamy LIPCOWE 2019- świeże II kreseczki
Ja wczoraj byłam na wegańskim sushi, master zrobił też dla mnie z pieczoną rybą rolki i było pyyyszne
Ja też się mega wrażliwa i płaczliwa zrobiłam, ostatnio jak oglądam Fakty i był felieton o wyleczeniu wady serca u jakiegoś chłopca to wyłam jak głupia ![]() Czytam też o tym uczuciu kłucia, u mnie też się zaczęło, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja to odczuwam i że to normalne Wczoraj się zorientowałam, że mam już wybitnie ciążową sylwetkę, w sumie dobrze się z tym czuję Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Od kilku dni nawet witamin nie łykam bo mi potem się tak nimi odbija że nie moge dojść do siebie.
Wczoraj dotarło do mnie że będę miala znowu cc, niby wiedzialam, cieszyło mnie to, ale wczoraj przypomniała mi się pierwsza i mnie to przeraziło. Mąz dzisiaj wyjechał
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Ktoś pytał o ryzyko porodu przedwczesnego. U mnie wynosi 1:2216. Wynik szacowany jest na podstawie wywiadu położniczego, danych demograficznych i długości szyjki (41 mm). U mnie też kiepsko z samopoczuciem. Myślałam, że w drugim trymestrze odpocznę ale na razie nie zapowiada się. Dziś mam 15+3. Wczoraj miałam wyjątkowo fatalny dzień- wymioty chyba z 8 razy. Od kilku dni boli mnie całymi dniami głowa (wiecie, taki jakby przelewający się mózg), ciągle mam mdłości, na nic nie mam ochoty do jedzenia. Od kilku dni boli mnie też macica, zwłaszcza wieczorami więc może to właśnie zaczęło się to konkretne rozciąganie? Z nowych objawów, wczoraj w sklepie miałam wrażenie, że ktoś mi stoi na klatce piersiowej, ciężko mi było złapać oddech. Cieszę się z ciąży ale ciężko mi się pogodzić z tym samopoczuciem. Zawsze byłam aktywną osobą, uprawiałam sport a teraz? Na myśl o spacerze z psami mi słabo. Ale może jeszcze coś się poprawi. Jeśli chodzi o zakupy to ja wpadłam w szał zakupowy około 8 tygodnia. Zrobiłam kilka odzieżowych zamówień. Wydawało mi się, że biorę ubrania unisex ale teraz widzę, że są jednak chłopięce. A ma być dziewczyna myślę, że po połówkowych zaczniemy coś bardziej myśleć o kupowaniu.Już macie jakieś typy wózków? U mnie wyklarowało się postanowienie, że kupimy gondolę używaną (z dużą, przewiewną budą na lato). A na zimę kupimy jakąś wypasioną spacerówkę
|
|
#2464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar kupić cybex balios m 2 w 1 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wózek po córce. Do spacerówki przeszla majac 8 miesięcy, czyli pod koniec kwietnia praktycznie. Czekałam ze spacerówką az sama usiądzie.
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- klamerka - współczuję, ja bez wymiotów wymiękam
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#2466 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, współczuję wam.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też współczuję wymiotów/mdłości. Mnie zemdli czasami, a już nie wyrabiam. Wczoraj zwymiotowałam 3 razy pod rząd i miałam do upy cały dzień. Te wymioty/mdłości są u mnie bardzo sporadyczne, a nie wyobrażam sobie tak dzień w dzień.
![]() Cytat:
Na pewno chcę wózek 2w1, a osobno fotelik do samochodu.
|
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj oglądałam wózki. Trochę żałuję że sprzedalam swój. Mieliśmy camarello Sevilla i byłam mega zadowolona. Teraz też bym coś takiego chciała. Spacerowke mam joie litetrax i też był to dobry wybór.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2469 |
|
Konto usunięte
|
Ja kompletnie nie wiem jaki wybrać wózek. Najpierw miałam taki beznadziejny trójkołowy po siostrze, gondola w sensie, potem szwagierka obdarowała mnie swoją spacerówką X-lander, a potem przeszłam na zwyczajna spacerówkę, taka zwykła, lekka, szmaciana.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeden/dwa dni spokoju, a potem taki okres, że wszystko co zjem postanawia wyjść. Czekam na lepsze dni, może nadejdą. Do lipca coraz bliżej ![]() Jejku dziewczyny jesteście kopalnią wiedzy <3 zapisałam sobie wszystko o wyprawce i ubrankach ![]() Ja mam od ponad roku upatrzony wózek Tutek Inspire. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2472 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a jak imu Was z brzuszkiem? Widać już coś?
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Rowniez lacze sie w bolu
![]() Dzis cisnienie 96/62, kawy nie moge bo po minimalnej ilosci kofeiny czuje sie koszmarnie. A mialam isc z mloda na spacer... |
|
|
|
|
#2474 |
|
Rozeznanie
|
Co do brzucha mój prezentuje się tak w 12 tygodniu
|
|
#2475 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Tak, u mnie już widać, w sumie od wczoraj się z tego cieszę
![]() Ja czytałam wpis na blogu mama pod prąd, gdzie fajnie pisze o dobrych i złych elementach wyprawki ubraniowej dla dziecka, to mi bardzo pomoże w najbliższych miesiącach ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie brzuszek praktycznie niewidoczny. Jak stanę nago przed lustrem to widać lekką wypukłość, tż też widzi, ale w ubraniu nie do zobaczenia. Waga nadal stoi, więc bez wyrzutów sumieniem poszłam dzisiaj na pizzę i objadlam się ciastkami
![]() Himbeere fajnie już u Ciebie widać mam nadzieję że pod koniec miesiąca i u mnie coś będzie widoczne A co do wózka to jest dla mnie przerażające... Co próbuję o nich czytać to z opisu producenta każdy jest przecudowny i idealny dla mnie. A jak szukam na forach o jakichś modelach to tyle samo opinii pozytywnych jak i negatywnych chociaż dla mnie chyba najważniejsza jest amortyzacja żebym mogła jeździć po polach i nierównym terenie.
Edytowane przez kevschaa Czas edycji: 2019-01-06 o 16:43 |
|
|
|
|
#2477 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam brzuch więc u mnie raczej nic nie widać. I tak będę miała brzydki, nie będę miała takiej ładnej kulki tylko taki podzielony na pół, z linią biegnąca wzdłuż pepka.
Himbeere, ładny już. Antonina, aż przeczytałam, w sumie nic nowego dla mnie nie napisała, ale dla świeżaków to już jakiś trop ![]() Kevscha, masz rację co do tych wózków. Każde hiper super a przychodzi co do czego to beznadzieja. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale masz rację- a najgorszym wypadku jeszcze około 6 miesięcy męki. Dobrze, że jest jakakolwiek perspektywa końca himbeere, u Ciebie nie ma już żadnych wątpliwości o co chodzi Super! Chwalcie się dziewczyny też swoimi!!U mnie zero brzucha, chociaż po spodniach czuję, że obwód mi się troszkę zwiększył. Pewnie jak mi wywali brzuch to w jeden dzień a porządnie. Zapisuję wszystkie Wasze wózki, potem będę czytała a w marcu pojedziemy pewnie oglądać na żywo. Nie chcemy jeszcze za bardzo kupować większych rzeczy bo prawdopodobnie czeka nas jeszcze zmiana mieszkania w międzyczasie więc czym mniej do przenoszenia tym lepiej. Uwielbiam nasze mieszkanie ale to 4 piętro bez windy, mamy 3 psy (w tym dwie staruszki) i wiadomo, że różnie to bywa z ich zdrowiem, czasami trzeba je nosić. Do tego dziecko, wózek ... masakra
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
ja właśnie nie wiem czy to wzdęcia czy przez duży apetyt czy to już brzuch ciążowy😀 mąż wczoraj jak szykował mi kąpiel i weszłam do łazienki to powiedział że ładnie mi już brzuszek zaczyna być widać i zaczęłam się przyglądać. no i nie wiem czy to faktycznie bobo czy gazy 😀😀😀 a linia na brzuchu zaczęla robić się coraz bardziej widoczna
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
No ja w 8 tygodniu jak miałam wzdęcia to wyglądałam na 6 miesiąc
![]() Teraz tylko na dole widać lekką wypukłość |
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie brzucha nie widac, bo jeszcze za szybko i mam nadzieje, ze jeszcze troche minie zanim sie pojawi. Za to piersi mam jak po wszczepieniu implantow, szkoda, ze po porodzie oklapna.
|
|
|
|
|
#2483 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja w poprzedniej cała ciążę patrzyłam w lustro i doszukiwalam się tej magicznej Lini dopiero koło 35 tygodnia mi się pokazała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
ja właśnie mieszkam na czwartym piętrze bez windy, mam już 3 latke w domu i psa, mieszkam tu od roku więc jeszcze nie miałam okazji znosić wózka ale będę musiała dać radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
no ale z tego co pamiętam to miałaś chyba kligramy na minusie przez mdłości, mnie na szczęście one ominely. Jeszcze będziemy miały dość brzuchów jak gołębie nóg latem będzie wezwaniem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm czemu ja nie mogę dodać zdj? Pokazuje mi że ta funkcja została wyłączona przed administratora forum...
|
|
#2485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
Jak chce na stronie to mnie przekierowujw na apke albo nie mogę dodać wogole komentarza
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Himberee - juz delikatnie widać
![]() To mój, w sumie cała nasza trójka się załapała ![]() patryska - ja dodaje z przegladarki z wersji deskoptowej, aplikacji wizazu nie mam w ogóle
|
|
|
|
#2488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
swoją drogą ładne nogi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Swohą drogą mam wrażenie że brzuch mam największy jak leże, nie jak stoję
himberee - dziękuję
|
|
|
|
#2490 |
|
Rozeznanie
|
no tak mi sie wydaje, że linię widzę coraz wyraźniej, nie wiem czy to normalne ale zawsze ją widziałam 😀😀😀 chyba, że mówię o jakiejś zupełnie innej linii😀 bo ja w temacie ciąży jestem zielona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

myślę, że po połówkowych zaczniemy coś bardziej myśleć o kupowaniu.
2017 ->
2017 ->
2018

Na pewno chcę wózek 2w1, a osobno fotelik do samochodu.