|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
BAN stały
|
Dot.: Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring
Przecież cały sens pokazania tych domorosłych detektywów i ich teorii od czapy był taki, żeby w ostatnim odcinku po kolei wypunktować nieścisłości w tych teoriach i pokazać jak zniszczyli życie niewinnemu człowiekowi, a nie żeby to legitymizować. Ciężko się oglądało trzeci odcinek przez to nagromadzenie internetowych wariatów, ale według mnie seria dobrze spina wszystkie teorie i wykazuje, że jedyna, która ma sens i oparcie w rzeczywistości to choroba psychiczna tej dziewczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88506455]Jeszcze nie jestem na tym etapie w serialu
![]() Ale tez czytałam te komentarze, ze to tylko w USA. Jak sobie wczoraj posledzilam trochę historie hotelu. To nawet słynny (niedawno o nim tez oglądałam produkcje na netflixie) Ramirez tam bywał ![]() Hotel dla patoli według mnie. Jeszcze przy tej dzielnicy z bezdomnymi. To była fajna odskocznia w tym 1 odcinku.[/QUOTE] Najpierw to chyba Czarna Dalia, potem Ramirez i Unterweger, a w międzyczasie różne mniej znane osoby jak np ta babka, co pokłóciła się z mężem, wyskoczyła z okna i upadając zabiła faceta przechodzącego akurat obok. No i poruszone też jest zagadnienie wyobrażeń, jakie mają turyści zwłaszcza spoza USA na temat amerykańskich metropolii, które mają inną specyfikę niż miasta europejskie, a przede wszystkich ich centra mocno odbiegają od tego, co rozumie się w Europie pod tym hasłem. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
Konto usunięte
|
Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring
Czytałam o tej Czarnej Dalii
![]() Mozna tez sobie na YT posłuchać https://youtu.be/DnqcIcVbnqY Na tym kanale jest seria o tych zbrodniach w hotelu Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2021-02-12 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Konto usunięte
|
Ja obejrzałam, żal mi tego Morbida, samozwańczy internetowi detektywi to jest zgroza. Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby tak postępować, no jedynie sieczkę bo co innego? Naprawdę smutne jest to jak ludzie są bezdennie głupi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Na pewno, ale nie az tak bogate. Myślę, że po prostu mam talent do przyciagania ludzi, którzy chcą mi opowiadać swoje historie - jakieś "wlasciwosci" charakteru, które dają mi kredyt zaufania i tak ludzie sprzedają mi różne historie, których nie powiedzieli by komuś innemu. Umiem słuchać (ale tak naprawdę dlatego, że akurat chcę) i nie zdradzam cudzych sekretów, ale z drugiej strony - ile osób chce słuchać takich historii? Trzeba mieć specyficzną osobowość do tego. I dobrą intuicję...do wszystkiego. Do ludzi, zdarzeń, cudzych zachowań. No i szczęście - w ten sposób udało mi się przyciągnąć do siebie pewne historie, a właściwie to ludzi, którzy mogli mi je opowiedzieć ![]() I to też zaspokoilo moją ciekawosc, nie miałam świadomości, ze ta osoba siedzi w tym tak mocno. Co za przypadek, a moze zrządzenie losu ! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
A Beata to generalnie miała w życiu strasznego pecha. Zbyt naiwna, a przede wszystkim tak bardzo prostolinijna - właściwie to chyba przynosiło jej najwiekszego pecha. W czasach, kiedy doszło do tej tragedii - ludzie zyli szybko, brali od zycia to co chcieli i raczej patrzyli głównie na swój interes. To chyba efekt zachlysniecia się kapitalizmem, którego wczesniej nie bylo, ale nikt nie spodziewał się, ze jego skutki, nie tylko w odniesieniu do gospodarki, ale zycia spolecznego i kontaktow miedzyludzkich czy przestępczości, rynku pracy poszybuja do tak niewyobrazalnego poziomu. Chyba nikomu to się nie snilo. Ludzie chcieli miec wszystko natychmiast i wyszarpywali to sobie siłą, chyba nauczeni, ze skoro poprzedni system nie dawal im zbyt wiele (czy kazdemu tyle samo) i ze "nic nie jest na zawsze", to trzeba to mieć natychmiast. Ja zawsze powtarzam, ze gdyby stworzyć polska kronikę kryminalną i podzielić ją chronologicznie na dekady, to rozdział obejmujący przestępstwa i zbrodnie w latach 90 - tych byłby tym najbardziej obszernym... W takiej rzeczywistości typu "Rob swoje, ryzyko jest twoje" ludzie typu Beata mieli raczej kiepsko. Ona byla po prostu idealnym "kozlem ofiarnym", powiedzmy sobie szczerze. A Anna byla raczej na drugim biegunie - wyrachowana, interesowna, nie patrząca na innych... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88506599]Ja obejrzałam, żal mi tego Morbida, samozwańczy internetowi detektywi to jest zgroza. Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby tak postępować, no jedynie sieczkę bo co innego? Naprawdę smutne jest to jak ludzie są bezdennie głupi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] Obejrzałam do końca i jednak mam trochę lepsze zdanie o tej produkcji. Serial przybliża wiele szczegółów, których nie ma w żadnych true crimowych podcastach, bo oczywiście ich autorzy bazowali na tym, co zostało wypuszczone do netu, a nie na bardziej wiarygodnych źródłach z pierwszej ręki. Rozumiem już sens poświęcenia prawie całego odcinka na te wszystkie teorie spiskowe internetowych detektywów. To pokazuje dokładną odwrotność tego co było w Don't f*ck with cats, naprodukowanie szkodliwych bzdetów, które doprowadziły niewinną osobę do załamania nerwowego i targnięcia się na swoje życie. Chociaż taki plus, że niektórzy amerykańscy youtuberzy (LordanARTS, Stephanie Harlow) potrafili przyznać, że się pomylili i wyciągnąć jakąś lekcję z tego. To jest niestety tylko część bardzo nasilonego zjawiska, udawania ekspertów w jakiejś dziedzinie tylko dlatego, że się hobbistycznie liznęło temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
[1=4e7542dda0fd66e47a4eea6 0a6dfa89c97e945d1_61c50d8 334adc;88506793]Czy mam różne doswiadczenia życiowe?
Na pewno, ale nie az tak bogate. Myślę, że po prostu mam talent do przyciagania ludzi, którzy chcą mi opowiadać swoje historie - jakieś "wlasciwosci" charakteru, które dają mi kredyt zaufania i tak ludzie sprzedają mi różne historie, których nie powiedzieli by komuś innemu. Umiem słuchać (ale tak naprawdę dlatego, że akurat chcę) i nie zdradzam cudzych sekretów, ale z drugiej strony - ile osób chce słuchać takich historii? Trzeba mieć specyficzną osobowość do tego. I dobrą intuicję...do wszystkiego. Do ludzi, zdarzeń, cudzych zachowań. No i szczęście - w ten sposób udało mi się przyciągnąć do siebie pewne historie, a właściwie to ludzi, którzy mogli mi je opowiedzieć ![]() I to też zaspokoilo moją ciekawosc, nie miałam świadomości, ze ta osoba siedzi w tym tak mocno. Co za przypadek, a moze zrządzenie losu ! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Myślę podobnie. Sporo wspólnego z tym miała, ale z drugiej strony...To wręcz niemozliwe, biorąc pod uwagę, ze sama byla tutaj fizycznie ofiarą. No niestety - te części układanki nie chcą się skleić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- No nie wiem...Zly czas faktycznie zadecydowal o życiu bohaterów tej historii, ale jak na jedną historii to za dużo tych "przypadków"... A Beata to generalnie miała w życiu strasznego pecha. Zbyt naiwna, a przede wszystkim tak bardzo prostolinijna - właściwie to chyba przynosiło jej najwiekszego pecha. W czasach, kiedy doszło do tej tragedii - ludzie zyli szybko, brali od zycia to co chcieli i raczej patrzyli głównie na swój interes. To chyba efekt zachlysniecia się kapitalizmem, którego wczesniej nie bylo, ale nikt nie spodziewał się, ze jego skutki, nie tylko w odniesieniu do gospodarki, ale zycia spolecznego i kontaktow miedzyludzkich czy przestępczości, rynku pracy poszybuja do tak niewyobrazalnego poziomu. Chyba nikomu to się nie snilo. Ludzie chcieli miec wszystko natychmiast i wyszarpywali to sobie siłą, chyba nauczeni, ze skoro poprzedni system nie dawal im zbyt wiele (czy kazdemu tyle samo) i ze "nic nie jest na zawsze", to trzeba to mieć natychmiast. Ja zawsze powtarzam, ze gdyby stworzyć polska kronikę kryminalną i podzielić ją chronologicznie na dekady, to rozdział obejmujący przestępstwa i zbrodnie w latach 90 - tych byłby tym najbardziej obszernym... W takiej rzeczywistości typu "Rob swoje, ryzyko jest twoje" ludzie typu Beata mieli raczej kiepsko. Ona byla po prostu idealnym "kozlem ofiarnym", powiedzmy sobie szczerze. A Anna byla raczej na drugim biegunie - wyrachowana, interesowna, nie patrząca na innych... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Rozumiem. No ja tez powiem Ci ze lubie sluchac i chyba umiem, ale jednak raczej ludzie zwierzaja mi sie zwyczajnie z problemow rodzinnych nie kryminalnych. Takze na pewno trzeba miec odpowiednia osobowosc, rozumiem to, ale pewnie akurat tez troche szczescia, by trafic na odpowiednie osoby. Ciekawe masz doswiadczenia ![]() Ja sluchalam w nocy (jak chlopak spal hehe) i dzis jeszcze razem z chlopakiem niedawno Polska Historie na Faktach. Najnowszego podcastu. Prosta ale taka zwyczajnie smutna sprawa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam na profilu "Zaginieni przed laty", że Kamil N. morderca rodziców z Rakowisk popełnił w grudniu samobójstwo. Wiecie coś więcej na ten temat? Nie mogę znaleźć żadnego info w necie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Konto usunięte
|
25 lat
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2472 |
Konto usunięte
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88513337]25 lat
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Moim zdaniem ta dziewczyna powinna dożywocie dostać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
i bardzo dobrze.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 |
Konto usunięte
|
Ziobro chyba chciał dożywocia ale sad najwyższy nie przychylił sie do tego.
25 lat z możliwością wcześniejszego zwolnienia po 20 latach (jak napiszą wniosek) ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Chociaż tyle, ze sumienie go jadło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2476 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Nie do mnie, ale podam
![]() https://www.facebook.com/zaginieniprzedlaty/ Informacja o rzekomym samobójstwie jest w komentarzach, z tym, że tam jest przerzucanie się : to jest fake - to nie jest fake ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2480 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-07 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88514608]Treść usunięta[/QUOTE]
No bo ona została rozwiązana. Tam samo jak inna hotelowa sprawa, Kanneeka Jenkins. Nie widzę zupełnie żadnego argumentu na rzecz działania osób trzecich w tych historiach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2482 |
Skrzat leśny
|
[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88514608]Treść usunięta[/QUOTE]
Zmęczyłam ostatni odcinek dzisiaj. Po pierwszych dwóch byłam nastawiona pozytywnie, ale potem to już poleciało... Masakra, tak rozwlec historię. Jeszcze na początku to było interesujące, ale im dalej w las tym więcej bagna. Wkurzała mnie narracja - jak można tak........ rozwlekać......... zdania....... żeby........ i tak...... nie miały sensu....... John Lordan jest sztos, lubię go słuchać, tak samo jak Stephanie Harlowe. Ale tak to wszystko zmontowali, wraz z tymi innymi 'websleuths' którzy działali mi na nerwy sposobem wypowiadania się (ten ostatni koleś szczególnie), że naprawdę chciałam rzucić pilotem w tv. Taki sam poziom wkutwienia, gdy Piers Morgan wziął się za moderców. Teraz trochę 'kontrowersyjnie', ale - te ostatnie minuty serii, gdzie ludzie piszą jak to Elisa 'touched the lives of many' i 'her legacy still carries on' były takie... no dały mi ciary żenady. Szczerze, to jej wyniosłe posty na tumblr pokazały ją (dla mnie, w mojej głowie) jako kogoś, kto czuje się lepszy od innych. Bo ojej, 21 lat a jakoś nigdy nie dałam się ponieść temu imprezowemu życiu z alkoholem i narkotykami, chyba jestem jedyna taka, ojej tylko spojrzę na mężczyznę i ci latynosi już za mną latają, tak strasznie cierpię z powodu bycia bipolar że aż pstryknę fotkę i się pochwalę ile tabletek łykam dziennie i że to moje śniadanko! Oh a tak w ogóle, to aplikacje na nowych znajomych otwarte! No to mi przypomina dzisiejszą modę na obnoszenie się z chorobami psychicznymi (i adekwatne tego pokazywanie przez niektórych, nie wszystkich), a nie zwiększanie świadomości społeczeństwa o nich. Nic to nie wnosi do dyskusji o samej śmierci, ale takie odniosłam wrażenie po obejrzeniu dokumentu. 5/10 bo Lordan i ładne zdjęcia, choć miejscami artystyczne do porzygu. Btw, zauważyliście, że ta manager hotelu ani razu nie mrugnęła oczami podczas rozmowy, przez całą serię? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-12-07 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Chyba sobie włączę ten dokument na Netflixie; w sumie miałam go nie oglądać, jak się okazało, że jest o Elisie tylko, ale Wasze recenzje mnie zaciekawiły.
W odniesieniu do podcastów, to przekonałam się do Agi Rojek. Rzeczywiście zauważyłam to, o czym Monia pisała - że dziewczyna ma pasję. Szczególnie podoba mi się, że poruszyła problematykę prostytucji i zabójstw prostytutek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Konto usunięte
|
Ten wycięty fragment faktycznie jest zaskakujący... ale tylko tyle. Może dlatego, że tylko policja się odniosła do tego.
A skoro oni dostali taki plik to co mają zrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 |
Konto usunięte
|
Ale niby co?
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 |
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny! Chciałam Was o cos zapytać i z góry przepraszam za off-top, ale na szybko potrzebuję jakieś odpowiedzi (a może podpowiedzi)...
Czy któraś z Was zna aplikację True Key? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2488 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
też wymęczyłam ten dokument. Ja w ogóle byłam święcie przekonana, że skoro tam tyle odcinków, to będzie o tych wszystkich wydumanych rzeczach, które tam się wydarzyły, no bo jak twierdzą internauci ten hotel to czyste zło ![]() a tu o elisie lam tylko. ja tą sprawę znam od Jaśmin i mogłam dzięki temu zauwazyć jak tendencyjnie został ten dokument nakręcony. Twórcy praktycznie przemilczeli całe clue tej historii- że Elisa Była chora psychicznie. Coprawda padło to bodajże w ostatnim odcinku, ale jak dla mnie było to mało podkreślone, a to cała "Zagadka" tej historii. jedyne co mnie zaintrygowało, to fakt brakujacych klatek w tym nagraniu z windy. też mnie żenowało to podkreślanie jakiejś spuścizny po Elisie, HE-HE-HE. film pokazuje też niestety siłę internetu i to, jak komuś łatwo bezpodstawnie zniszczyć życie- mówię o tym metalowcu. Szambo się na niego wylało, a potem nie było komu przepraszać... dla mnie też dziwni są ci wszyscy pseudodetektywi z internetu. Czy ci ludzie nie mają swojego zycia- koleś, który mówi, że sprawa elisy lam to całe jego życie. co do samego hotelu- ja bym się tam żadnego "Zła wcielonego" nie doszukiwała. sam hotem ma 100 lat i 700 pokojów, no siłą rzeczy coś zlego przez tyl czasu ma się prawo tam wydarzyć. znalazłam na netflixie taki dokument odcinkowy niewyjaśnione tajemnice, zwłaszcza 2 sezon polecam. dzisiaj oglądałam odcinek o zabitej w pokoju hotelowym kobiecie, która do dzisiaj nie została zidentyfikowana. Jakby skrzyżowanie kobiety z Isdal i sprawy tamam shud...
![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 | |
Konto usunięte
|
Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring
Cytat:
Widziałam ten serial. Ta kobieta to chyba faktycznie jakis tajniak albo jakis szpicel Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2021-02-17 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.