Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-02-12, 13:58   #2461
amillia
BAN stały

Dot.: Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring

Przecież cały sens pokazania tych domorosłych detektywów i ich teorii od czapy był taki, żeby w ostatnim odcinku po kolei wypunktować nieścisłości w tych teoriach i pokazać jak zniszczyli życie niewinnemu człowiekowi, a nie żeby to legitymizować. Ciężko się oglądało trzeci odcinek przez to nagromadzenie internetowych wariatów, ale według mnie seria dobrze spina wszystkie teorie i wykazuje, że jedyna, która ma sens i oparcie w rzeczywistości to choroba psychiczna tej dziewczyny.
amillia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-12, 14:05   #2462
chimay
Zakorzenienie

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88506455]Jeszcze nie jestem na tym etapie w serialu
Ale tez czytałam te komentarze, ze to tylko w USA.

Jak sobie wczoraj posledzilam trochę historie hotelu.
To nawet słynny (niedawno o nim tez oglądałam produkcje na netflixie) Ramirez tam bywał śmietanka towarzyska.

Hotel dla patoli według mnie. Jeszcze przy tej dzielnicy z bezdomnymi.
To była fajna odskocznia w tym 1 odcinku.[/QUOTE]

Najpierw to chyba Czarna Dalia, potem Ramirez i Unterweger, a w międzyczasie różne mniej znane osoby jak np ta babka, co pokłóciła się z mężem, wyskoczyła z okna i upadając zabiła faceta przechodzącego akurat obok.
No i poruszone też jest zagadnienie wyobrażeń, jakie mają turyści zwłaszcza spoza USA na temat amerykańskich metropolii, które mają inną specyfikę niż miasta europejskie, a przede wszystkich ich centra mocno odbiegają od tego, co rozumie się w Europie pod tym hasłem.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez amillia Pokaż wiadomość
Przecież cały sens pokazania tych domorosłych detektywów i ich teorii od czapy był taki, żeby w ostatnim odcinku po kolei wypunktować nieścisłości w tych teoriach i pokazać jak zniszczyli życie niewinnemu człowiekowi, a nie żeby to legitymizować. Ciężko się oglądało trzeci odcinek przez to nagromadzenie internetowych wariatów, ale według mnie seria dobrze spina wszystkie teorie i wykazuje, że jedyna, która ma sens i oparcie w rzeczywistości to choroba psychiczna tej dziewczyny.
To ja zasnęłam, zanim to pokazano. Dzisiaj obejrzę dalej, bo taki motyw kojarzę tylko z Don't f*ck with cats.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-12, 14:08   #2463
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring

Czytałam o tej Czarnej Dalii

Mozna tez sobie na YT posłuchać

https://youtu.be/DnqcIcVbnqY

Na tym kanale jest seria o tych zbrodniach w hotelu

Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Czas edycji: 2021-02-12 o 14:11
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-12, 15:22   #2464
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Ja obejrzałam, żal mi tego Morbida, samozwańczy internetowi detektywi to jest zgroza. Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby tak postępować, no jedynie sieczkę bo co innego? Naprawdę smutne jest to jak ludzie są bezdennie głupi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-12, 17:02   #2465
4e7542dda0fd66e47a4eea60a6dfa89c97e945d1_61c50d8334adc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
Ok rozumiem. No ja tez uwazam ze Scott Peterson jest winny. Moge sie mylic. Jednak tutaj to logicznie dla mnie laczy sie w calosc. Czasem mam tez nosa do ludzi. Jak zobaczylam w telewizji Katarzyne Wasniewska to juz czulam, ze ona cos klamie w sprawie porwania malej Madzi. Jakies przeczucie, analiza jej mimiki.

To niezla historia kryminalna Nolunia. Widze ze masz rozne doswiadczenia zyciowe wiec zawsze cos ciekawego powiesz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czy mam różne doswiadczenia życiowe?
Na pewno, ale nie az tak bogate. Myślę, że po prostu mam talent do przyciagania ludzi, którzy chcą mi opowiadać swoje historie - jakieś "wlasciwosci" charakteru, które dają mi kredyt zaufania i tak ludzie sprzedają mi różne historie, których nie powiedzieli by komuś innemu. Umiem słuchać (ale tak naprawdę dlatego, że akurat chcę) i nie zdradzam cudzych sekretów, ale z drugiej strony - ile osób chce słuchać takich historii? Trzeba mieć specyficzną osobowość do tego. I dobrą intuicję...do wszystkiego. Do ludzi, zdarzeń, cudzych zachowań.

No i szczęście - w ten sposób udało mi się przyciągnąć do siebie pewne historie, a właściwie to ludzi, którzy mogli mi je opowiedzieć Fajne doswiadczenie - miałam pewną namiastkę tego jak moglaby wyglądać praca reportera śledczego. Wysluchalam pewnej historii kryminalnej, która długo siedziała mi w głowie - wszystko z bardzo bliskiego źródła, które bylo obok osoby, której historia dotyczy. A wczesniej we wlasciwym momencie odezwalam się do kogoś (reporter), kto się tym zajmował...
I to też zaspokoilo moją ciekawosc, nie miałam świadomości, ze ta osoba siedzi w tym tak mocno. Co za przypadek, a moze zrządzenie losu !

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Takion94 Pokaż wiadomość
Też tak uważam, ale po co w takiej sytuacji wrabiać niewinną osobę? Co jej to dało? Woli kryć prawdziwego sprawcę? To już chyba lepiej było powiedzieć, że nie pamięta kto do niej strzelał a nie wsadzać niewinnego człowieka do więzienia. Mam jakieś takie wrażenie, że ona mogła mieć z tym coś wspólnego, ale ledwo uszła z życiem, więc to się trochę wyklucza ze sobą.
Myślę podobnie. Sporo wspólnego z tym miała, ale z drugiej strony...To wręcz niemozliwe, biorąc pod uwagę, ze sama byla tutaj fizycznie ofiarą. No niestety - te części układanki nie chcą się skleić.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez sublips Pokaż wiadomość
Hmm doczytałam w innych źródłach o Beacie i rzeczywiście ta sprawa wydaje mi się bardzo dziwna. To przerażające, że wystarczy być w złym miejscu o złym czasie i można zostać skazanym na 25 lat więzienia.

A co do Pettersona, to

Tak, choć drugiego sezonu nie wysłuchałam do końca. Pierwszy to jeden z moich ulubionych podcastów do tej pory. W sumie tylko "Śledztwo Pisma" (1 sezon) i podcasty Jaśmin (oczywiście nie wszystkie) to jedyne, które naprawdę mnie bardzo wciągnęły.
No nie wiem...Zly czas faktycznie zadecydowal o życiu bohaterów tej historii, ale jak na jedną historii to za dużo tych "przypadków"...

A Beata to generalnie miała w życiu strasznego pecha. Zbyt naiwna, a przede wszystkim tak bardzo prostolinijna - właściwie to chyba przynosiło jej najwiekszego pecha. W czasach, kiedy doszło do tej tragedii - ludzie zyli szybko, brali od zycia to co chcieli i raczej patrzyli głównie na swój interes. To chyba efekt zachlysniecia się kapitalizmem, którego wczesniej nie bylo, ale nikt nie spodziewał się, ze jego skutki, nie tylko w odniesieniu do gospodarki, ale zycia spolecznego i kontaktow miedzyludzkich czy przestępczości, rynku pracy poszybuja do tak niewyobrazalnego poziomu. Chyba nikomu to się nie snilo. Ludzie chcieli miec wszystko natychmiast i wyszarpywali to sobie siłą, chyba nauczeni, ze skoro poprzedni system nie dawal im zbyt wiele (czy kazdemu tyle samo) i ze "nic nie jest na zawsze", to trzeba to mieć natychmiast. Ja zawsze powtarzam, ze gdyby stworzyć polska kronikę kryminalną i podzielić ją chronologicznie na dekady, to rozdział obejmujący przestępstwa i zbrodnie w latach 90 - tych byłby tym najbardziej obszernym...

W takiej rzeczywistości typu "Rob swoje, ryzyko jest twoje" ludzie typu Beata mieli raczej kiepsko. Ona byla po prostu idealnym "kozlem ofiarnym", powiedzmy sobie szczerze. A Anna byla raczej na drugim biegunie - wyrachowana, interesowna, nie patrząca na innych...

4e7542dda0fd66e47a4eea60a6dfa89c97e945d1_61c50d8334adc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-12, 21:41   #2466
chimay
Zakorzenienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88506599]Ja obejrzałam, żal mi tego Morbida, samozwańczy internetowi detektywi to jest zgroza. Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby tak postępować, no jedynie sieczkę bo co innego? Naprawdę smutne jest to jak ludzie są bezdennie głupi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]

Obejrzałam do końca i jednak mam trochę lepsze zdanie o tej produkcji. Serial przybliża wiele szczegółów, których nie ma w żadnych true crimowych podcastach, bo oczywiście ich autorzy bazowali na tym, co zostało wypuszczone do netu, a nie na bardziej wiarygodnych źródłach z pierwszej ręki.

Rozumiem już sens poświęcenia prawie całego odcinka na te wszystkie teorie spiskowe internetowych detektywów. To pokazuje dokładną odwrotność tego co było w Don't f*ck with cats, naprodukowanie szkodliwych bzdetów, które doprowadziły niewinną osobę do załamania nerwowego i targnięcia się na swoje życie. Chociaż taki plus, że niektórzy amerykańscy youtuberzy (LordanARTS, Stephanie Harlow) potrafili przyznać, że się pomylili i wyciągnąć jakąś lekcję z tego.

To jest niestety tylko część bardzo nasilonego zjawiska, udawania ekspertów w jakiejś dziedzinie tylko dlatego, że się hobbistycznie liznęło temat.
Stary 2021-02-12, 23:07   #2467
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Obejrzałam do końca i jednak mam trochę lepsze zdanie o tej produkcji. Serial przybliża wiele szczegółów, których nie ma w żadnych true crimowych podcastach, bo oczywiście ich autorzy bazowali na tym, co zostało wypuszczone do netu, a nie na bardziej wiarygodnych źródłach z pierwszej ręki.

Rozumiem już sens poświęcenia prawie całego odcinka na te wszystkie teorie spiskowe internetowych detektywów. To pokazuje dokładną odwrotność tego co było w Don't f*ck with cats, naprodukowanie szkodliwych bzdetów, które doprowadziły niewinną osobę do załamania nerwowego i targnięcia się na swoje życie. Chociaż taki plus, że niektórzy amerykańscy youtuberzy (LordanARTS, Stephanie Harlow) potrafili przyznać, że się pomylili i wyciągnąć jakąś lekcję z tego.

To jest niestety tylko część bardzo nasilonego zjawiska, udawania ekspertów w jakiejś dziedzinie tylko dlatego, że się hobbistycznie liznęło temat.
Zgadzam się z Tobą. To całe youtuberskie polowanie na czarownice przypomniało mi sprawę tego niewinnie siedzącego w celi śmierci chłopaka (chodzi mi o tego jednego z Trójki z Memphis). No bo cięższa muza, artystyczno-niepokojące zdjęcia i czarne ciuchy to wyznawca Szatana i zabójca, wiadomo. Tam miasteczko, a tutaj Internet wydały wyrok.

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-02-13, 12:13   #2468
Monia284
Zakorzenienie

[1=4e7542dda0fd66e47a4eea6 0a6dfa89c97e945d1_61c50d8 334adc;88506793]Czy mam różne doswiadczenia życiowe?
Na pewno, ale nie az tak bogate. Myślę, że po prostu mam talent do przyciagania ludzi, którzy chcą mi opowiadać swoje historie - jakieś "wlasciwosci" charakteru, które dają mi kredyt zaufania i tak ludzie sprzedają mi różne historie, których nie powiedzieli by komuś innemu. Umiem słuchać (ale tak naprawdę dlatego, że akurat chcę) i nie zdradzam cudzych sekretów, ale z drugiej strony - ile osób chce słuchać takich historii? Trzeba mieć specyficzną osobowość do tego. I dobrą intuicję...do wszystkiego. Do ludzi, zdarzeń, cudzych zachowań.

No i szczęście - w ten sposób udało mi się przyciągnąć do siebie pewne historie, a właściwie to ludzi, którzy mogli mi je opowiedzieć Fajne doswiadczenie - miałam pewną namiastkę tego jak moglaby wyglądać praca reportera śledczego. Wysluchalam pewnej historii kryminalnej, która długo siedziała mi w głowie - wszystko z bardzo bliskiego źródła, które bylo obok osoby, której historia dotyczy. A wczesniej we wlasciwym momencie odezwalam się do kogoś (reporter), kto się tym zajmował...
I to też zaspokoilo moją ciekawosc, nie miałam świadomości, ze ta osoba siedzi w tym tak mocno. Co za przypadek, a moze zrządzenie losu !

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Myślę podobnie. Sporo wspólnego z tym miała, ale z drugiej strony...To wręcz niemozliwe, biorąc pod uwagę, ze sama byla tutaj fizycznie ofiarą. No niestety - te części układanki nie chcą się skleić.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

No nie wiem...Zly czas faktycznie zadecydowal o życiu bohaterów tej historii, ale jak na jedną historii to za dużo tych "przypadków"...

A Beata to generalnie miała w życiu strasznego pecha. Zbyt naiwna, a przede wszystkim tak bardzo prostolinijna - właściwie to chyba przynosiło jej najwiekszego pecha. W czasach, kiedy doszło do tej tragedii - ludzie zyli szybko, brali od zycia to co chcieli i raczej patrzyli głównie na swój interes. To chyba efekt zachlysniecia się kapitalizmem, którego wczesniej nie bylo, ale nikt nie spodziewał się, ze jego skutki, nie tylko w odniesieniu do gospodarki, ale zycia spolecznego i kontaktow miedzyludzkich czy przestępczości, rynku pracy poszybuja do tak niewyobrazalnego poziomu. Chyba nikomu to się nie snilo. Ludzie chcieli miec wszystko natychmiast i wyszarpywali to sobie siłą, chyba nauczeni, ze skoro poprzedni system nie dawal im zbyt wiele (czy kazdemu tyle samo) i ze "nic nie jest na zawsze", to trzeba to mieć natychmiast. Ja zawsze powtarzam, ze gdyby stworzyć polska kronikę kryminalną i podzielić ją chronologicznie na dekady, to rozdział obejmujący przestępstwa i zbrodnie w latach 90 - tych byłby tym najbardziej obszernym...

W takiej rzeczywistości typu "Rob swoje, ryzyko jest twoje" ludzie typu Beata mieli raczej kiepsko. Ona byla po prostu idealnym "kozlem ofiarnym", powiedzmy sobie szczerze. A Anna byla raczej na drugim biegunie - wyrachowana, interesowna, nie patrząca na innych...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Rozumiem. No ja tez powiem Ci ze lubie sluchac i chyba umiem, ale jednak raczej ludzie zwierzaja mi sie zwyczajnie z problemow rodzinnych nie kryminalnych. Takze na pewno trzeba miec odpowiednia osobowosc, rozumiem to, ale pewnie akurat tez troche szczescia, by trafic na odpowiednie osoby. Ciekawe masz doswiadczenia

Ja sluchalam w nocy (jak chlopak spal hehe) i dzis jeszcze razem z chlopakiem niedawno Polska Historie na Faktach. Najnowszego podcastu. Prosta ale taka zwyczajnie smutna sprawa.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-15, 13:32   #2469
pempek
Zakorzenienie

Właśnie przeczytałam na profilu "Zaginieni przed laty", że Kamil N. morderca rodziców z Rakowisk popełnił w grudniu samobójstwo. Wiecie coś więcej na ten temat? Nie mogę znaleźć żadnego info w necie...
pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-15, 16:03   #2470
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam na profilu "Zaginieni przed laty", że Kamil N. morderca rodziców z Rakowisk popełnił w grudniu samobójstwo. Wiecie coś więcej na ten temat? Nie mogę znaleźć żadnego info w necie...
A jaki wyrok oni wtedy dostali?

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-15, 16:08   #2471
Konto usunięte

25 lat

f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-02-15, 16:09   #2472
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88513337]25 lat

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Moim zdaniem ta dziewczyna powinna dożywocie dostać.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-15, 16:15   #2473
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
i bardzo dobrze.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-15, 16:19   #2474
Konto usunięte

Ziobro chyba chciał dożywocia ale sad najwyższy nie przychylił sie do tego.

25 lat z możliwością wcześniejszego zwolnienia po 20 latach (jak napiszą wniosek)

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
i bardzo dobrze.

Chociaż tyle, ze sumienie go jadło.
Stary 2021-02-15, 16:25   #2475
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Na ich stronie czy Facebooku? Na ich Facebooku teraz tego nie widze.

Stary 2021-02-15, 19:19   #2476
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Na ich stronie czy Facebooku? Na ich Facebooku teraz tego nie widze.

Na Facebooku.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-15, 19:59   #2477
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Na Facebooku.

Podalabys link?

Stary 2021-02-15, 20:31   #2478
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Podalabys link?
Nie do mnie, ale podam
https://www.facebook.com/zaginieniprzedlaty/
Informacja o rzekomym samobójstwie jest w komentarzach, z tym, że tam jest przerzucanie się : to jest fake - to nie jest fake
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-15, 20:44   #2479
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marza_mr Pokaż wiadomość
Nie do mnie, ale podam
https://www.facebook.com/zaginieniprzedlaty/
Informacja o rzekomym samobójstwie jest w komentarzach, z tym, że tam jest przerzucanie się : to jest fake - to nie jest fake
Dziekuje Pozniej zobaczylam. Jednak skoro w komentarzach to nie wiadomo czy to prawda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-02-16, 01:58   #2480
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-12-07 o 22:48
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-16, 08:02   #2481
chimay
Zakorzenienie

[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88514608]Treść usunięta[/QUOTE]

No bo ona została rozwiązana. Tam samo jak inna hotelowa sprawa, Kanneeka Jenkins. Nie widzę zupełnie żadnego argumentu na rzecz działania osób trzecich w tych historiach
Stary 2021-02-16, 12:40   #2482
Shevya
Skrzat leśny

[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;88514608]Treść usunięta[/QUOTE]
Zmęczyłam ostatni odcinek dzisiaj. Po pierwszych dwóch byłam nastawiona pozytywnie, ale potem to już poleciało... Masakra, tak rozwlec historię. Jeszcze na początku to było interesujące, ale im dalej w las tym więcej bagna.
Wkurzała mnie narracja - jak można tak........ rozwlekać......... zdania....... żeby........ i tak...... nie miały sensu....... John Lordan jest sztos, lubię go słuchać, tak samo jak Stephanie Harlowe. Ale tak to wszystko zmontowali, wraz z tymi innymi 'websleuths' którzy działali mi na nerwy sposobem wypowiadania się (ten ostatni koleś szczególnie), że naprawdę chciałam rzucić pilotem w tv. Taki sam poziom wkutwienia, gdy Piers Morgan wziął się za moderców.

Teraz trochę 'kontrowersyjnie', ale - te ostatnie minuty serii, gdzie ludzie piszą jak to Elisa 'touched the lives of many' i 'her legacy still carries on' były takie... no dały mi ciary żenady. Szczerze, to jej wyniosłe posty na tumblr pokazały ją (dla mnie, w mojej głowie) jako kogoś, kto czuje się lepszy od innych. Bo ojej, 21 lat a jakoś nigdy nie dałam się ponieść temu imprezowemu życiu z alkoholem i narkotykami, chyba jestem jedyna taka, ojej tylko spojrzę na mężczyznę i ci latynosi już za mną latają, tak strasznie cierpię z powodu bycia bipolar że aż pstryknę fotkę i się pochwalę ile tabletek łykam dziennie i że to moje śniadanko! Oh a tak w ogóle, to aplikacje na nowych znajomych otwarte! No to mi przypomina dzisiejszą modę na obnoszenie się z chorobami psychicznymi (i adekwatne tego pokazywanie przez niektórych, nie wszystkich), a nie zwiększanie świadomości społeczeństwa o nich. Nic to nie wnosi do dyskusji o samej śmierci, ale takie odniosłam wrażenie po obejrzeniu dokumentu. 5/10 bo Lordan i ładne zdjęcia, choć miejscami artystyczne do porzygu.

Btw, zauważyliście, że ta manager hotelu ani razu nie mrugnęła oczami podczas rozmowy, przez całą serię?

˝ Słowa - więcej nic,
potrafimy pięknie gadać - nie umiemy żyć ˝

tumblr | last.fm
Shevya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-17, 00:54   #2483
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065
Czas edycji: 2023-12-07 o 22:48
43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-02-17, 10:06   #2484
sublips
Zakorzenienie

Chyba sobie włączę ten dokument na Netflixie; w sumie miałam go nie oglądać, jak się okazało, że jest o Elisie tylko, ale Wasze recenzje mnie zaciekawiły.

W odniesieniu do podcastów, to przekonałam się do Agi Rojek. Rzeczywiście zauważyłam to, o czym Monia pisała - że dziewczyna ma pasję. Szczególnie podoba mi się, że poruszyła problematykę prostytucji i zabójstw prostytutek.
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-17, 10:13   #2485
Konto usunięte

Ten wycięty fragment faktycznie jest zaskakujący... ale tylko tyle. Może dlatego, że tylko policja się odniosła do tego.
A skoro oni dostali taki plik to co mają zrobić...
Stary 2021-02-17, 12:26   #2486
Konto usunięte

Ale niby co?

Stary 2021-02-17, 13:37   #2487
4e7542dda0fd66e47a4eea60a6dfa89c97e945d1_61c50d8334adc
Konto usunięte

Hej dziewczyny! Chciałam Was o cos zapytać i z góry przepraszam za off-top, ale na szybko potrzebuję jakieś odpowiedzi (a może podpowiedzi)...

Czy któraś z Was zna aplikację True Key?

4e7542dda0fd66e47a4eea60a6dfa89c97e945d1_61c50d8334adc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-17, 13:49   #2488
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Shevya Pokaż wiadomość
Zmęczyłam ostatni odcinek dzisiaj. Po pierwszych dwóch byłam nastawiona pozytywnie, ale potem to już poleciało... Masakra, tak rozwlec historię. Jeszcze na początku to było interesujące, ale im dalej w las tym więcej bagna.
Wkurzała mnie narracja - jak można tak........ rozwlekać......... zdania....... żeby........ i tak...... nie miały sensu....... John Lordan jest sztos, lubię go słuchać, tak samo jak Stephanie Harlowe. Ale tak to wszystko zmontowali, wraz z tymi innymi 'websleuths' którzy działali mi na nerwy sposobem wypowiadania się (ten ostatni koleś szczególnie), że naprawdę chciałam rzucić pilotem w tv. Taki sam poziom wkutwienia, gdy Piers Morgan wziął się za moderców.

Teraz trochę 'kontrowersyjnie', ale - te ostatnie minuty serii, gdzie ludzie piszą jak to Elisa 'touched the lives of many' i 'her legacy still carries on' były takie... no dały mi ciary żenady. Szczerze, to jej wyniosłe posty na tumblr pokazały ją (dla mnie, w mojej głowie) jako kogoś, kto czuje się lepszy od innych. Bo ojej, 21 lat a jakoś nigdy nie dałam się ponieść temu imprezowemu życiu z alkoholem i narkotykami, chyba jestem jedyna taka, ojej tylko spojrzę na mężczyznę i ci latynosi już za mną latają, tak strasznie cierpię z powodu bycia bipolar że aż pstryknę fotkę i się pochwalę ile tabletek łykam dziennie i że to moje śniadanko! Oh a tak w ogóle, to aplikacje na nowych znajomych otwarte! No to mi przypomina dzisiejszą modę na obnoszenie się z chorobami psychicznymi (i adekwatne tego pokazywanie przez niektórych, nie wszystkich), a nie zwiększanie świadomości społeczeństwa o nich. Nic to nie wnosi do dyskusji o samej śmierci, ale takie odniosłam wrażenie po obejrzeniu dokumentu. 5/10 bo Lordan i ładne zdjęcia, choć miejscami artystyczne do porzygu.

Btw, zauważyliście, że ta manager hotelu ani razu nie mrugnęła oczami podczas rozmowy, przez całą serię?

też wymęczyłam ten dokument.

Ja w ogóle byłam święcie przekonana, że skoro tam tyle odcinków, to będzie o tych wszystkich wydumanych rzeczach, które tam się wydarzyły, no bo jak twierdzą internauci ten hotel to czyste zło

a tu o elisie lam tylko.
ja tą sprawę znam od Jaśmin i mogłam dzięki temu zauwazyć jak tendencyjnie został ten dokument nakręcony.

Twórcy praktycznie przemilczeli całe clue tej historii- że Elisa Była chora psychicznie. Coprawda padło to bodajże w ostatnim odcinku, ale jak dla mnie było to mało podkreślone, a to cała "Zagadka" tej historii.

jedyne co mnie zaintrygowało, to fakt brakujacych klatek w tym nagraniu z windy.

też mnie żenowało to podkreślanie jakiejś spuścizny po Elisie, HE-HE-HE.

film pokazuje też niestety siłę internetu i to, jak komuś łatwo bezpodstawnie zniszczyć życie- mówię o tym metalowcu. Szambo się na niego wylało, a potem nie było komu przepraszać...

dla mnie też dziwni są ci wszyscy pseudodetektywi z internetu. Czy ci ludzie nie mają swojego zycia- koleś, który mówi, że sprawa elisy lam to całe jego życie.

co do samego hotelu- ja bym się tam żadnego "Zła wcielonego" nie doszukiwała. sam hotem ma 100 lat i 700 pokojów, no siłą rzeczy coś zlego przez tyl czasu ma się prawo tam wydarzyć.

znalazłam na netflixie taki dokument odcinkowy niewyjaśnione tajemnice, zwłaszcza 2 sezon polecam. dzisiaj oglądałam odcinek o zabitej w pokoju hotelowym kobiecie, która do dzisiaj nie została zidentyfikowana. Jakby skrzyżowanie kobiety z Isdal i sprawy tamam shud...

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-17, 13:51   #2489
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sublips Pokaż wiadomość
Chyba sobie włączę ten dokument na Netflixie; w sumie miałam go nie oglądać, jak się okazało, że jest o Elisie tylko, ale Wasze recenzje mnie zaciekawiły.

W odniesieniu do podcastów, to przekonałam się do Agi Rojek. Rzeczywiście zauważyłam to, o czym Monia pisała - że dziewczyna ma pasję. Szczególnie podoba mi się, że poruszyła problematykę prostytucji i zabójstw prostytutek.
Dokladnie. Uwielbiam jak ktos ma pasje w glosie. No a skoro sam powiedzial to moj chlopak, ktory generalnie sprawami kryminalnymi za bardzo sie nie interesuje i go to szybko nudzi, a Aga Rojek ma dlugie filmy i tak ja ocenil i ja jest w stanie posluchac to to o czyms swiadczy

Stary 2021-02-17, 13:52   #2490
Konto usunięte

Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
też wymęczyłam ten dokument.

Ja w ogóle byłam święcie przekonana, że skoro tam tyle odcinków, to będzie o tych wszystkich wydumanych rzeczach, które tam się wydarzyły, no bo jak twierdzą internauci ten hotel to czyste zło

a tu o elisie lam tylko.
ja tą sprawę znam od Jaśmin i mogłam dzięki temu zauwazyć jak tendencyjnie został ten dokument nakręcony.

Twórcy praktycznie przemilczeli całe clue tej historii- że Elisa Była chora psychicznie. Coprawda padło to bodajże w ostatnim odcinku, ale jak dla mnie było to mało podkreślone, a to cała "Zagadka" tej historii.

jedyne co mnie zaintrygowało, to fakt brakujacych klatek w tym nagraniu z windy.

też mnie żenowało to podkreślanie jakiejś spuścizny po Elisie, HE-HE-HE.

film pokazuje też niestety siłę internetu i to, jak komuś łatwo bezpodstawnie zniszczyć życie- mówię o tym metalowcu. Szambo się na niego wylało, a potem nie było komu przepraszać...

dla mnie też dziwni są ci wszyscy pseudodetektywi z internetu. Czy ci ludzie nie mają swojego zycia- koleś, który mówi, że sprawa elisy lam to całe jego życie.

co do samego hotelu- ja bym się tam żadnego "Zła wcielonego" nie doszukiwała. sam hotem ma 100 lat i 700 pokojów, no siłą rzeczy coś zlego przez tyl czasu ma się prawo tam wydarzyć.

znalazłam na netflixie taki dokument odcinkowy niewyjaśnione tajemnice, zwłaszcza 2 sezon polecam. dzisiaj oglądałam odcinek o zabitej w pokoju hotelowym kobiecie, która do dzisiaj nie została zidentyfikowana. Jakby skrzyżowanie kobiety z Isdal i sprawy tamam shud...

Widziałam ten serial.
Ta kobieta to chyba faktycznie jakis tajniak albo jakis szpicel

Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Czas edycji: 2021-02-17 o 13:53
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości