|
|
#2461 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Cytat:
Mają lekkomyślny stosunek do dzieci, odpuszczają wiele rzeczy i nie pilnują skrupulatnie. Moje dziecko miało ochraniacz od urodzenia. Na początku po prostu sobie był. Jak córka miała 3 miesiące to był niezastąpiony, mała wkładka nóżki między szczebelki i się obracała. Skręcenie nóżki było blisko, tylko ochraniacz nam pomógł. A i tak jak miała 8 miesięcy musiałam zmienić na łóżeczko turystyczne, bo nawet ochraniacz nie dał rady. Ja będę miała ochraniacz każdą mama na szczęście decyduje sama. ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
ja już byłam na paznokciach,a teraz czekam u gin,obsuwa jest:/Co do ochraniacza to u nas na początku nie będzie.z dziewczynami zaczęłam używać jak zaczęły wstawać i się obijać . Zobaczymy jak będzie teraz,ale Mam jakies w Domu w razie w.
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
U nas był ochraniacz w późniejszych miesiącach, bo młode wiecznie waliły o szczebelki. Młodsza w swoim łóżku już śpi,ale ochroniona, bo dalej się wierzga
ale ja to w ogóle złą matką jestem, bo po przebojach że starszą, młodsza spala między nami lub w dostawawce, z której i tak lazła później miedzy nas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ania_mala Czas edycji: 2019-02-14 o 10:32 |
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
O to to, też mam wrażenie że Amerykanie czasem mają orzeszki ziemne zamiast mózgu...ale jak się nie przytwierdza komody do ściany a w domu są małe dzieci którym różne pomysły przychodzą do głowy to są skutki...
Co do ochraniacza, ja uzależniam od ruchliwości dziecka. A na początek kokon. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogole sniłas mi sie ze jednak u Ciebie dziewczynka!!
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zgodzę,ze prędzej się udusi w kokonie niż ochraniaczu
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pewnie tez efekt skali: tyle ludzi to i glupich wiecej.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Sq to raczej niemożliwe
chociaż 100% to zawszedopiero jak się urodzi
|
#2469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i regularnie jędzą takie śmieci. I kilkumiesięczne, wymagające rehabilitacji noworodki siedziały w krzesełkach. Także tego... Ameryka to inny swiat.Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
to mnie zawsze bawi. jedza (przynajmniej na filmach serialach dokumentach i wszystkim innym w tv) zarcie juz przygotowane.
a programy o domach: szukamy domu z duza kuchnia. no na kij im?!
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak i notoryczne noszenie dzieci w wisiadlach ,chodziki, gondoli w wózkach to oni nie uznają
|
#2473 |
|
Rozeznanie
|
Nawet sportowek u nich nie widziałam
foteliki na stelaż jakiś tam, a później wożą je w czymś na wzór przyczepek ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja moja sąsiadka tez uznała,ze po co gondola...ciagle woziła dziecko na spacerach w foteliku (zwykłym, nie rozkładanym) .
Sq aaaa miałam ci pisać - ten moj fotelik jednak można rozkładać na płasko podczas jazdy coś nie doczytałam i pan w sklepie mnie oświecił
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo para bez dzieci szuka domu jak dla rodziny trzypokoleniowej i jeszcze ze dwie sypialnie z łazienkami dla gościWysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() A kuchnie zawsze ogromne, chyba żeby sprawiać wrażenie że tyle gotują Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co z tymi czapkami w maju mysl!
|
|
#2478 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie wiem po co komu takie wielkie domy. A pozniej zadluzeni po milion dolarow bo koszta ich przerosly.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
No i hameryke zawsze kosmici i inne potwory odwiedzają, tam się zaczyna koniec świata i w ogóle
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2480 |
|
Dostojna peema.
|
Mi się te ochraniacze nie podobają w ogóle to mam spokój z tym tematem
|
#2481 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, kciuki pomogły
Zaszłam do siostry, zjadłam kanapkę. Teraz siedzę w autobusie do domku i już jestem głodna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
Z ta Ameryka to jest tak, ze jednak to jest prawie caly kontynent. To tak jakby ktos polaczyl Europe i wyciagnal wnioski, ze Europejczycy to debile, bo x, y, z. Ja tam nikomu do lozeczka nie bede zagladac i pouczac czy ma miec dziecko spiworek czy kolderke, czy pachacz jest ok czy moze chodzik. Staram sie stosowac do zalecen osob madrzejszych ode mnie, ktore latami przeprowadzaly badania. Wiem jedno, jakby znalazla swoje dziecko martwe z buzia wcisnieta w kokon lub ochraniacz to bym sobie nie wybaczyla, ze tak latwo moglam zapobiec jego smierci
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
#2484 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Rany ale jestem dziś bez siły.. jakiś spadek energii. Posprzątałam trochę sypialnie, byłam na zakupach i padłam. Miałam jeszcze poprasować ale chyba sobie zostawię na wieczór. Za godzinę obiad jakiś trzeba będzie wymodzic dla bąbla i dla siebie, a potem młody idzie na górę do babci, a ja będę robić nic. Na weekend coś wymyślić trzeba będzie.
|
|
|
#2486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do Amerykanów, mimo wszystko, uważam, że większość z nich podchodzi do kwestii wychowania dziecka lakonicznie i mało świadomie. Mają po prostu taka kulturę, dziwna i niezrozumiałą dla mnie. U nich to raczej wyjątki stanowią rodzice świadomi. To tylko moje zdanie. Osobiście uważam się za rodzica świadomego, poszerzam wiedzę, sprawdzam, ale wszystko to stawiam na szali ze zdrowym rozsądkiem. Ja np. mam taki sen, że jak dziecko śpi ze mną w pokoju, to każdy jego ruch ręką mnie budzi. O dziwo, nie budzi mnie mój mąż, widocznie się o niego nie martwię ![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to kwestia martwienia się, bo mnie do karmienia trzeba było budzić czasami i nie reagowałam na płacz. Ale budzę się w nocy kiedy np młody jeszcze do nas nie przyszedł albo kiedy wiem, że Tż ma wrócić w nocy z pracy a jeszcze go nie ma
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie Amerykanie maja manie wielkości
![]() Sq to one w ogóle występują bez bazy? Ja w końcu po, jeszcze do kina dojechałam na Planetę Singli haha tak uznalalm,ze akurat mam ponad 2godziny luzu i potem po dziewczyny jadę ![]() Młody ma się super,940g wazy,głowa mu urosła i nogi nadal długie przepływy,łożysko,wody wszystko ok szyjka się nie skraca!ufff,ogolnie oni doktor bardzo zadowolona jak i ja
|
#2489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Misha mam tak samo,jeśli którymis decyzjami mogę w łatwy sposób zapobiec pewnym sytuacjom,to po prostu staram się to robić i myśleć na zapas, bo wiem,ze nie wybaczyłaby sobie.brak ochraniacza to nie jest żadne wielkie poświęcenie
ale niech każdy robi jak woli![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Sq no co ja mam myśleć? Będę myśleć jakbedziemy ze szpitala wychodzić mam jedna cienka czapkę,spakuje i tyle )---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Sq aż sprawdziłam.te moje evoluna i-size są tylko na bazie, może tobie chodzi o evolution pro 2?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

łóżeczku poza dzieckiem, w ewentualnym śpiworku, nie powinno się w zasadzie znajdować nic więcej. Wspomniane już wyżej kołderki, kocyki czy poduszki ale także bardzo popularne ochraniacze szczebelków, maskotki czy kokony zwiększają ryzyko SIDS zwłaszcza u starszych niemowląt, które w czasie snu mogą do nich „dopełznąć” a niestety nie mają jeszcze wykształconego odruchu odpychania czy odsłaniania buzi.
każdą mama na szczęście decyduje sama. 
ja już byłam na paznokciach,a teraz czekam u gin,obsuwa jest:/
. Zobaczymy jak będzie teraz,ale Mam jakies w Domu w razie w.

i regularnie jędzą takie śmieci. I kilkumiesięczne, wymagające rehabilitacji noworodki siedziały w krzesełkach. Także tego... Ameryka to inny swiat.