|
|
#2461 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
U nas leniwe święta we 4 😊 Polegiwanie do pozna w wyrku, kawa w piżamach w południe i obiad z zamrażarki 😁 nawet udało mi się ukręcić babkę majonezowa 👌🏻i zaraz machniemy naszym króliczkom wielkanocnym jakaś sesje foto 😊
Nie wiem jak mam to dziecko ubierać. Bodziaki pasują te na 50, a wszystko co ma nogawki i długi rękaw - na 56/62 i w brzuszku ma tyle miejsca ze wyglada jak w worku na ziemniaki 😁 |
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się umówiłam na ktg w czasie dyżuru mojego lekarza,akurat mial cc, więc musiałam chwilę dłużej poczekać, ale jak skończył,to zszedł do mnie i od razu mnie zbadał
Dziś u mnie od rana śluz podbarwiony krwią, ale chyba nie ma się czym martwić? Pamiętam, że przed porodem też tak miałam, ale wtedy byłam świeżo po wizycie i na to zwalałam... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
My tez dzis leniwie bylismy juz na spacerze mała uwielbia jezdzic w wozku a im bardziej trzesie tym lepiej.
My paznokcie obcielismy na drugi dzień po wyjsciu ze szpitala bo miala dlugie i udalo jej sie podrapac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2464 | ||
|
Zakorzenienie
|
NibyNic poród extra szybki ☺ dobrze ze byliście w szpitalu. Pierwsze dziecko długo rodzilas?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Nibynic gratuluje !
Pajka - ja bez problemu cyca przy stole wyciągam Mały piękny poranek, południe i popołudnie nam funduje. Spokojny kochany. A od 17 nerwy pokazuje i trzeba go nosić tulić prawie cały czas.. Kapiemy dziś jeszcze z okazji dyngusa Jutro wyjeżdżają moi rodzice Ogólnie już mi ich za dużo było, ale są tak daleko ode mnie ze już dziś wszyscy wyliśmy ze tak rzadko się widujemy Nawet fakt ze mama mnie wkurzała i ciagle chciała podusie wszędzie małemu dawać i ciagle krzyczałam na nią - aż wyrzuty sumienia mam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2466 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Helou
![]() Zostalyscie oblane w dyngusa? Obsikanie przez malucha tez sie liczy ![]() Mielismy dzis gosci i ogolnie takie spokojne swieta NIBYNIC no porod chyba u nas na watku najbardziej ekspresowy nadajesz sie do rodzenia.AGASSEK moze czop odchodzi? Pierwsza prosta do porodu ![]() Ja paznokci jeszcze nie obcinalam bo sie same polamaly te poporodowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa- pierwszy porod od przyjecia do szpitala do godziny urodzenia syna to 4h więc w sumie też calkiem szybko i w sumie też od odejścia wód się zaczął ale wtedy bóle były bardziej "namacalne".
Zartujemy sobie że konczymy z produkcją dzieci bo następne urodzę zanim drzwi na klucz zamknę ![]() Ja nie potrafię karmić w towarzystwie. Wczoraj przygotowałam sobie siedzisko w kąciku i tam siadalam tyłem do gości zeby we względnym spokoju nakarmić Maluszka.
|
|
#2469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mam wszystkiego dosyć ![]() Cytat:
NibyNic, super poród, pozazdrościć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie potrafie karmic przy wszystkich. W domu ide do sypialni i wygodnie w fotelu sobie siadam. Poki co, nie bylismy u nikogo dluzej ale jakos nie potrafie wywalic cycka o tak. O ile wiem, ze dla kobiet moze to nie stanowic problemu, o tyle widze zawsze zmieszanie u facetow, zwlaszcza tych mlodszych.
Ja chyba serio musze zaczac wracac do tych postow z ciazy bo mi sie zachciewa 3 ale zwalam to jeszcze na hormony poporodowe.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Wierze, ze masz dosc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam bluzki do kp i swetry-narzutki, nie sądzę, żeby to mogło kogokolwiek peszyć i chyba niewiele było widać
też z początku nie lubiłam karmić publicznie i starałam się tego nie robić, szczególnie np na spacerze, kiedy byłam sama. Ale u siebie w domu czy u rodziny to karmiłam potem już normalnie bez oporów, bo nie lubiłam jak mnie z tego powodu pół imprezy omijało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale delikatnie na szczęście, później musiał podłogę zmywac ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to na szczescie.W szpitalu tez nie lubilam jak ktos byl w poblizu, oprocz meza, przy karmieniu dlatego moja rodzine zabieralam do kacika dla gosci, a jak Leo był głodny to szlam na sale. U nas dzis mąż zorganizował poszukowanie skarbu dla Igora w ogrodku. Zrobil mu mape tylko nie mielismy za bardzo co mu wlozyc do pudelka ze skarbem wiec skonczylo sie na jajku kinderniespodziance, mambach i dwuzlotowkach na jakies autka jak pojedziemy na zakupy na szczescie poszukiwania byly wazniejsze niz sam skarb wiec był mega szczesliwy. A popoludniu przyszli kuzyni i oblewali sie w ogrodku woda wiec byl mokry i szczesliwy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oblałam delikatnie wszystkivh, później Młody mnie trochę oblał, mąż też delikatnie za to Maluch z całej swojej fontanny mnie potraktował (a przecież ja go delikatnie, mgielka, trzema kropelkami
)Ja krępuję się karmic przy ojcu, bracie, nawet trochę przy Młodym a co dopiero przy obcych. U nas tez był chłopak siostry to rowniez tak niezręcznie by mi było. A tak w kącie pokoju zastąpiłam się jeszcze łóżeczkiem mobilny i było okey. Ja jeszcze nie doszłam do wprawy z wyciągnąłem piersi a później chowaniem jej i poprawianiem wkładki. Odpadł dziś kikut pępowiny - nie za wcześnie?
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzecie to bys pewnie nie widziała kiedy i jak hhaha Ja przy pierwszej się chowalam z kp ale jak była starsza bardzo byla rozkojarzona i zamiast jeść odrywala się a ja nie chciałam swiecie cycem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Wtajemniczenie
|
Nibynic wow fajnie taki ekspresowy poród
![]() Ja póki co przy innych sobie nie wyobrażam karmić, zwłaszcza przy osobnikach męskich... no jak tak tak pomyśle np karmić przy teściu ![]() |
|
|
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle stwierdziłam, że na początku cycek to dobra wymówka na pozbycie się ludzi z mojej sypialni ![]() Agasku, nie dziwię się, że masz dość, ale już bliżej niż dalej a ten czop dobrze wróży ☺ ![]() My wróciliśmy dopiero do domu. Padam na twarz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tzt zapisał sobie w kalendarzu ze poniedzialek wielkanocny to śmigus dyngus w Pl i wziął sobie bardzo do serca to święto.. i dostałam przy śniadaniu w kuchni kuflem zimnej wody.
Właśnie było karmienie i trochę złości po zmianie pieluchy. Poszeptałam kołysanki, ponosiłam i zasnęłam w fotelu bujanym.. ale na szczęście transport z fotela do gniazdka zakończony sukcesem. Od dwóch dni Vincent śpi w gniazdku u nas w lozku.. bardzo nie chciał być sam w kołysce :/ mam wrażenie ze lepiej śpi gdy jest koło mnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny odeszly mi wody, jadę do szpitala !!!
|
|
|
|
#2481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja liczę skurcze, ale jeszcze nie wiem co z tego będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powodzenia i dawajcie znac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cocci zostaniemy już same? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Jedziemy do szpitala, skurcze regularne co 3-4 minuty. Przeraża mnie fakt, że poród zaczyna się mega podobnie do pierwszego, a on trwał i trwał. Ale może tym razem pójdzie ciut szybciej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2486 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Super! Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
chyba, że zaczniemy rodzić równo masz jakieś oznaki?I tak możemy do 14 maja ![]() Poszłam spać ok północy i to moja druga pobudka na siku. Pierwsza o 2 w nocy. To cgyba przez te święta i picie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:41 ---------- Cytat:
![]() Zobaczysz ![]() ![]() Będą dwa dzieciaczki z jednego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
Dzieci uznały ze już po świętach, koniec lenistwa, czas wychodzić 😊 Kciuki! ✊🏻✊🏻✊🏻
|
|
|
|
|
#2488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mam nic, tż też mówi że w połowie maja urodze ciekawe czy ktg dziś coś powieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z Nią mam ugadany najbliższy weekend - ciekawe kogo posłucha. Najważniejsze, że jak nie byłam gotowa to teraz czekam, zapraszam, mała wychodź ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

Polegiwanie do pozna w wyrku, kawa w piżamach w południe i obiad z zamrażarki
nawet udało mi się ukręcić babkę majonezowa
i zaraz machniemy naszym króliczkom wielkanocnym jakaś sesje foto 

ale zwalam to jeszcze na hormony poporodowe.
też z początku nie lubiłam karmić publicznie i starałam się tego nie robić, szczególnie np na spacerze, kiedy byłam sama. Ale u siebie w domu czy u rodziny to karmiłam potem już normalnie bez oporów, bo nie lubiłam jak mnie z tego powodu pół imprezy omijało 

26.08.2017