|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
100 razy usłyszałam od teścia, że Kazikowi za gorąco w pampersie... No a co ja mam zrobić?!
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wietrz pupę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny karmiące mm. Czy dzieci płaczą po karmieniu? Bo może bu mnie to wina mleka? Tylko jak to sprawdzić ;(
|
|
|
#2464 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
Biorę się za nadrabianie przy cycu. 10 stron
|
|
|
|
|
#2465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wybaczcie kolejny żalpost ode mnie, ale naprawdę nie mam komu się wygadać. Ani mąż, ani mama, ani przyjaciółka mnie nie zrozumieją mimo szczerych chęci. Moje macierzyństwo to jedna wielka porażka. Wypełniają mnie same negatywne emocje. Nawet nie wiem czy kocham córkę... Mam poczucie żalu, rozczarowania, porażki. Głównie przez to, że nie mogę karmić małej. Sama nie wiem czemu tak zafiksowałam się na tym temacie. Wcześniej potrafiłam być racjonalna, a teraz jakby odebrało mi tę umiejętność. Umowiłam się na spotkanie z psychologiem, bo inaczej nie odzyskam wewnętrznego spokoju. Czytałam, że odsetek depresji poporodowej wśród kobiet które nie karmiły jest wysoki, więc może i mnie to dotyczy. Tak bardzo chciałabym cofnąć czas i nie doświadczyć tego wszystkiego...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
️ ja 2 dni plakalam ze nie moge kp, tz chcial mi tez wizyte umawiac. Moze przez hormony masz histawki nastrojow. Z perspektywy czasu doceniam niesamowicie karmienie mm. To tez zajelo mi czas zeby przetrawic. Plus maly nie jest zazwyczaj wymagajacyWysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
|
|
|
#2468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Noni naszą rutynę szlag trafil. Mąż mówi że duszno i żebym okno otworzyła więc musiałam zasłony odsłonić no i dziecko ma dzień. Siedzę i ryczę w kuchni. Z tym moim tz wychowanie dziecka będzie cięższe niż kiedykolwiek mogłam przypuszczać. Tak samo włączyłam kołysanki na tel i mówię, se chciałabym tel wziąć jak go będzie karmil ale mówię że nie bo slucha i to element rutyny a on "oj no co ty, weź sobie telefon"
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
#2469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju nadrabiam i nadrabiam.Mnie w
Weekendy ciezko być tutaj przez dzień... W dodatku mijają dwa lata od śmierci mojego taty,właśnie teraz jest ten czas kiedy mama domknie zadzwoniła z wiadomością...najciekawsz e jest to,ze ja odbierając ten telefon od niej miałam przeczucie,ze coś złego się stało. No ale już koniec smutow ![]() Nadrobiłam was,cytowania tu nie mam to napisze tylko,ze oczywiście model wychowania Sq i Magdy jest bardzo bliski mojemu i zgadzam się ze wszystkim 😂 ale poszłam na łatwiznę Magda u nas jest tak samo jesli chodzi o elektronikę,tv nam nie potrzebny,laptop ledwo zipie ( aktualnie nie mam jak korzystać bok olejny zasilacz padł,ale korzystamy z łapka tak sporadycznie,ze nie chce się nam zmieniać),tabletów nie mamy a z telefonów staramy się nie korzystać przy dzieciach.Jutro moj mąż idzie do pracy i zostaje sama z trójka,trzymajcie za mnie kciuki
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa jeszcze miałam pisać- my tez w aucie słuchamy piosenek dziecięcych.A nawet audiobookow.Fajna sprawa na dłuższe trasy,chociaż wiem,ze wiele rodziców woli bajki na tabletach
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Eceea ja czytam zawsze recenzje książek i sobie zapisuje tytuły,które warto kupić.kupuje tylko fajne,mądre książki,a także pieknie ilustrowane
oj kupuje ich tyle,ze już mi się się skończyło miejsce na polkach.do tego kupuje jeszcze bardzo dużo różnych zeszytów z zadaniami i ćwiczeniami j potem robimy z dziewczynkami .Dzisiaj robiłyśmy z Tusia ćwiczenia z grafomotoryki przygotowawcze do 1 klasy takich książeczek tez kupuje na pęczki ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Eceea ale to nie zejdzie w jeden dzień,spokojnie.tez nie przesadzaj ze zbyt mocnym czesaniem i nie zdrapuj tego paznokciami.
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obrabiam już na telefonie więc tablet też się sprawdzi mi do tego. No i żebym miała na czym pisać dokumenty do pracy i stronę stowarzyszenia uaktualniać. Przykro mi z powodu taty Dziewczyny oczekiwania stawiane samym sobie często przerastają. Podświadomie człowiek chciałby jak najlepiej dla dziecka - nie przyjmować tabletek w ciąży, urodzić nie tylko drogami ale też siłami natury bez sztucznych wspomagaczy, potem szybko wstać i od razu bez problemu karmić piersią, potem wrócić do domu i ogarniać z palcem w nosie obowiązki domowe jak do tej pory plus dziecię i oczywiście mieć na sobie zawsze czyste ubranie i makijaż. I w pewnym momencie człowiek zaczyna się frustrować, bo nic nie idzie tak jak na obrazkach. Bo inni piszą/mówią, że jest spoko, a u mnie nie jest spoko. Bo ja mam dość, a inni mi mówią, że to hormony więc nie wiem do końca co czuje i nie myślę racjonalnie. Bo przecież mam zdrowe dziecko więc powinnam być zadowolona. A guzik prawda. Jedno czego pierwsze macierzyństwo mnie nauczyło? Że ja kwa nic nie muszę. Po prostu zwyczajnie nic nie muszę. Nie muszę cieszyć się z każdego pierdnięcia, nie muszę sprzątać, nie muszę wyglądać, nie muszę ogarniać wszystkiego. Zwyczajnie mogę leżeć cały dzień i patrzeć w sufit i nic nikomu do tego, bo mam prawo być zmęczona, zła, nie mieć siły, chęci i pozytywnych emocji. I nikt nie ma prawa mi nic wyrzucać, a jak zaczyna to mam prawo wsadzić mu szmate w gębę i powiedzieć, że jak już tak pieoli to niech się chociaż na coś przyda igary umyje. Jest mi o wiele łatwiej w tym macierzyńtwie teraz bo proszę o pomoc, a jeśli nie ma jej znikąd to olewam wszystko i robię mimimum mimimum byle przetrwać. Bylesmy wszyscy przeżyli. I polecę posta Kasi z worqshop https://worqshop.pl/moja-droga-mlodsza-jestes-mama/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Elsabel bardzo dobrze,ze o tym piszesz.I to,ze umówiłas się do psychologa.tez powinnam. Ty masz realny problem- czułaś presję na karmienie,pewnie oczekiwało tego od ciebie otoczenie i ty sama się mocno nastawiałas.Wizyta u psychologa to chyba najlepszy sposób,żebyś nad tym przeszła do porządku dziennego.
Ja mam smutki i nawet nie mogę powiedziec dokładnie dlaczego.A nawet gdybym mogła o tym komuś dokładnie powiedziec,to byłoby mi głupio.nawet mezowi nie chce mówić,a mówię mu o wszystkim. We wtorek położna kazała mi wypełnić ankietę o depresji to miałam 1 punkt za mało,zeby mnie kierować do poradni...
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek jeden punkt to niewiele, weź idź. Ja mam zmęczenie i sama nie wiem o co mi chodzi, skąd się to bierze. Jestem okropnie zmęczona, zwyczajnie wszystkim zmęczona. Aż trudno to wytłumaczyć
|
|
|
#2481 |
|
Żona Gargamel
|
Elsabel ja też łączę się w bólu. Ja ciągle płacze po kątach, nic mnie nie cieszy, mam wrażenie że niebo mi spadło na głowę i nie widzę możliwości żeby miało być dobrze w najbliższym czasie. Serio myślałam że jestem twardsza a po prostu nie wyrabiam psychicznie.
Ostatnio miałam ten test od położnej, ale co tu kryć - trochę oszukiwałam Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Magda dokładnie do tego samego używam łapka
plus wizaż,bo mogę cytować i do zamówień,bo wygodniej mi niż w telefonie no i cała papierkowa robota z firmy w lapku
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Smerf bo te testy są do kitu
jak badałam swoje zaangażowanie w pracę przy okazji pisania magisterki to w listopadzie wyszło mi minimum, a w lutym maksimum w zależności od tego jak sobie radziłam z sytuacją. Jednak przy ocenie kompetencji już nie dało się tak "oszukiwać" i wyszło wszystko jak na dłoni zupełnie nie świadomie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Ech no właśnie,ja tez trochę tam oszukałam...w każdym razie nawet jak go wypełniałam to płakać mi się chciało
także no.pewnie powinnam pójść.musze się za to zabrac,tylko to zawsze wyglada tak, ze latam z dzieciakami po lekarzach, a dla siebie to szkoda czasu no ale muszę,muszę...
|
#2487 |
|
Dostojna peema.
|
Elsabel, dobrze zrobiłaś z tym psychologiem. Wierzę, że to Ci pomoże. Ja jutro idę rano na badanie hormonów tarczycy, też pod kątem moich nastrojów chcę sprawdzić czy wszystko ok. U nas na wątku to zdecydowanie zero lukru tylko #truelife
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie chciałabyś zobaczyc mojego mieszkania ja sobie nie radzę że sprzątaniem ostatnio wcale, naprawdę. Nie mam siły do tych moich Juanów zeby po sobie chociaż odkladali na miejsce. No nie ogarniam tego, dlatego mam w tym pomoc pani która sprząta. Oznajmiłam mojemu że skoro nie jest w stanie uszanować mojej pracy i pomoc mi nauczyć Dominika porzadku to będzie bulił, przynajmniej nie będzie mi aż tak szkoda jak burdelu narobią raz w tygodniuCytat:
||||
|
|
|
#2489 |
|
Dostojna peema.
|
Magda, bardzo fajny jest ten tekst, który podlinkowałaś.
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas rzadka, żółta z grudkami białymi. Jak złącze pieluszkę to się ciągną nitki, to ten śluz, którego nie powinno byc?
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

i wietrz pupę
️ ja 2 dni plakalam ze nie moge kp, tz chcial mi tez wizyte umawiac. Moze przez hormony masz histawki nastrojow. Z perspektywy czasu doceniam niesamowicie karmienie mm. To tez zajelo mi czas zeby przetrawic. Plus maly nie jest zazwyczaj wymagajacy

Magda u nas jest tak samo jesli chodzi o elektronikę,tv nam nie potrzebny,laptop ledwo zipie ( aktualnie nie mam jak korzystać bok olejny zasilacz padł,ale korzystamy z łapka tak sporadycznie,ze nie chce się nam zmieniać),tabletów nie mamy a z telefonów staramy się nie korzystać przy dzieciach.

ale poszłam na łatwiznę 

jak badałam swoje zaangażowanie w pracę przy okazji pisania magisterki to w listopadzie wyszło mi minimum, a w lutym maksimum
w zależności od tego jak sobie radziłam z sytuacją. Jednak przy ocenie kompetencji już nie dało się tak "oszukiwać" i wyszło wszystko jak na dłoni zupełnie nie świadomie.