|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Ja w dresikach
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
Rozeznanie
|
hehe.. jestem beznadziejna, wybiegłam na miasto, po 3 minutach pobiegłam do mojego faceta i tak się skończyło bieganko ... masakra:P
![]() |
![]() |
#2464 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ile Można Schudnąć Dzięki Bieganiu?
Witam
Jestem u was nowa.ale postanawiam zaryzykować wypowiedz ![]() ![]() Przez pół roku schudłam 24 kilo,chodząc regularnie 3xw tygodniu na siłownie(tam godzina na rowerku +ćwiczenia na poszczególne partie tj,brzuch,ręce,talię nogi) W miedzy czasie miałam 2 miesięczna przygode z aerobikiem ,ale jakoś nie sprawiał mi on frajdy. Od niespełna miesiaca biegam.Biegam 3 razy w tygodniu,czytając wasz wątek ,to wiem ,ze biegam załośnie mało ,bo doszłam do 20 min ![]() Pon/środ/piąt/-siłownia wt/czw/niedz-biegam Mam do zrzucenia jeszcze trochę kilosków,moim celem jest żeżbienie ciała i wysmuklanie go,działa świetnie.Biegam głównie po asfalcie ,troche po leśnych ściezkach. Weszłam na to forum, poniewaz szukam informacji i opinii na temat biegania,im wiecej tym lepiej.... Sport na pewno zdecydowanie poprawił i przyspieszył moją przemiane materii.....nawet świąteczne grzechy nic mi nie zaszkodziły ![]() Mam nadzieje ,ze będzie mozna tutaj porozmawiać z kimś na temat swoich zmagań...tak normalnie i zwyczajnie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ogólnie kondycji nie posiadam prawie że w ogóle i znalazłam na podanej przez kogoś stronie trening biegania, który jak najbardziej mi odpowiada zaczyna się od 10min a kończy na 60min ciągłego biegu ![]() ![]() Gratuluję dużego spadku wagi, grunt to wytrwałość ![]()
![]() |
![]() |
#2466 |
Wtajemniczenie
|
zachęciłyście mnie, idę jutro rano biegać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 |
Raczkowanie
|
Pobudka przed 6, szybkie śniadanko i w droge! ok. 30 min, w czym po 10 minutach jakieś 10 minut interwałowo.
Działanie lepsze od kawy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2468 |
Przyczajenie
|
Jejku, podziwiam ludzi, którzy biegają rano
![]() U mnie taka piękna pogoda, że mimo iż biegałam w piątek i sobotę, to chyba jeszcze dzisiaj sobie pobiegam, aż szkoda w domu siedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 |
Wtajemniczenie
|
ufff za mna pierwszy dzien, biegałam tylko 15 minut i mysłałam ze umre, ale z moich takich wstepnych obliczen przebiegłam jakies 1,5km, ale bede twarda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
a ja zaliczylam swoj pierwszy maraton. boskie uczucie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
wystarczy, a bedziesz z niej naprawde korzystac?
przyda ci sie kilka ciezarkow o roznej ciezkosci, tasmy elastyczne, ewentualnei agrafka lub kolko do cwiczenia wewnetrznej czesci ud, skakanka, cierpliwosc, wytrwalosc
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Czytałam wczoraj Twojego bloga ![]()
![]() |
![]() |
#2473 |
Rozeznanie
|
Ja w sobotę, wczoraj i dzisiaj bieganko min. 30 minut
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
no i wariatka jaka jestem nei mogla sie powstrzymac i wczoraj przebieglam londynski maraton. Stwierdzam ze kazdy moze go przebiec wystarczy tylko troche terningu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Rozeznanie
|
Ja bym tak pobiegała ...
![]()
![]() |
![]() |
#2477 |
Przyczajenie
|
Również gratuluję przebiegnięcia maratonu
![]() Ja jednak też sobie odpuszczę dwa treningi, bo już 1,5 tygodnia jestem przeziębiona i nie mogę się wykurować, a nie chcę smarkać na maturze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
marniutki 4godz50min, pocieszam sie tym ze to drugi w ciagu 2 tygodni wiec mial prawo byc do niczego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 |
Rozeznanie
|
Mi sie stepper milion razy już znudził po prostu nie mogę wytrzymać tak idąc i idąc,nawet jak coś oglądam podczas ćwiczenia.. Chociaż jak go kupiłam, to też najpierw miałam ogromny zapał i przyjemność ćwiczenia
![]()
![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Biegam, bo lubię. Nie jak jakaś opętana
![]() A bieganie ogólnie wzmacnia mięśnie ud i brzucha też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Zadomowienie
|
![]() Ja również gratuluję podobnie jak dziewczyny,bo to rzeczywiście nie lada osiągnięcie ![]() ![]() ![]() A u mnie dzisiaj 45 minut biegu przeplatanego marszem.Muzyka,piękna pogoda i tupot stóp - żyć nie umierać ![]()
![]() |
#2482 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio biegam z ukochanym
![]() ![]() ![]() Spotkałyście się kiedyś z takim czymś?
![]() |
![]() |
#2483 |
Zadomowienie
|
tak. To albo wina nierozciągniętych i słabych mięśni łydek (wzmacniać!), albo złych butów (poszukać nowych, odpowiednich do budowy stopy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie to był problem z nieodpowiednimi butami-niedostosowanymi,bez amortyzacji..etc... mimo to zaciskałam zęby podobnie ..ale nabawiłam się potem zapalenia okostnej i nie umiałam chodzić normalnie.. więc ostrzegam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 |
Rozeznanie
|
No napisz, bede bardzo wdzieczna.. Ale on wcześniej uprawiał dużo sportów i wydawałoby się, że powinien mieć wyrobione mięśnie łydek, bo nawet bawi się w piłkarza w osiedlówce:P Ale nic zobaczymy.. wiolqn czekam na rady
![]()
![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
ook mam chwilke.
jak zaczynalam biegac to meczyly mnie niesamowite bole piszczeli. I ciagnely sie przez dobre pare miesiecy, poszlam do specjalistyznego sklepu na testy i dopasowanie odpowiedniego obuwia, wydalam mala fortune na nowe buty, biegalam po miekkim a bol jak byl tak nie znikal. wracalam z placzem z kazdego treningu. w koncu udalo mi sie znalezc troche informacji o piszczelach, i to co boli to tzw shin splint. Mi najbardziej pomoglo to: w trakcie biegu zatrzymac sie i chodzenie na palcach na wprost, na palcach z piętami na zewnątrz i do wewnątrz. Następnie na piętach z palcami na wprost, do wewnątrz i na zewnątrz . Tak po 10-20s. wygladalam jak kaczka i przyciagalam rozbawione spojrzenia biegaczy ale najwazniejsze ze pomagalo. Daj mu do przeczytania ten artukul http://bieganie.pl/?show=1&cat=25&id=939 tu opisuja po krotce o co chodzi i jak mozna w prosty sposob wzmocnic miesnie piszczelowe. mam ndzieje ze pomoze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
mnie np czesto bola lydki. kiedys ortopeda powiedzial mi, ze zle dzialaja mi jakies zastawki(??) i ze krew nie wraca tak jak powinna.
Zapisal mi piascledine. Niestety zjadlam tylko 3 tabletki i odstawilam. W zyciu nie czulam sie tak tragicznie jak po tym. Powiedzial tez, ze powinam jezdzic na rowerze. Ale niestety rower odpada. Wiec biegam. Robie tylko dluzsze przerwy miedzy bieganiem. nieraz nawet co 3 dni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Po drugie: w pełni podpisuję się pod zawartością linka, te ćwiczenia uratowały mi piszczele. Są wspaniałe, zapobiegawczo robię do tej pory. Po trzecie: Co poza lekami przeciwzapalnymi, chłodzeniem, rozciąganiem mogę zrobić we własnym zakresie na rozcięgno podeszwowe? Znam artykuł z biegania i nie jest on optymistyczny..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Konto usunięte
|
Witam. Mam pytanie ok ile minut biegacie? Czy lepiej biegac krócej a szybciej, czy wolniej, a dłużej? Chodzi mi o bieganie poprawiające kondycję. Ja w przeciągu 40 min biegu robie ok 5-5,5 km . Czy to odpowiedni czas do dystansu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.