Mamusie listopad 2019- cz. 4 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-09-02, 10:22   #2461
kasia2439
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 4

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Kciuki za dzieci rozpoczynające przygodę z przedszkolem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cytat:
Napisane przez piano2019 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Córka w przedszkolu. Pół nocy nie spałam bo mnie stresowało to przedszkole chyba hormony tak ba mnie działają.

Apropo babć i pomocy. To nasze mamy są na emeryturze. Do tej pory obie zajmowały się córka na zmianę. Inicjatywa wyszła z ich strony. Nawet mogły by to robić teraz ale ja już chciałam przedszkole. Do 3 roku życia może siedzieć z babcia ale potem już dziecko potrzebuje kontaktu z równieśnikami. Już widziałam jak jej go teraz brakowało wiec to była dobra decyzja

Od wczoraj borykam się z biegunka ️ nie wiem co jest grane. Zapisałam się na środę do lekarza bo szwagierka stwierdziła ze mam mega opuchnięte kostki i się wystraszyłam :/

Moja córka już w przedszkolu, modlić się żeby było mało mokrych ubranek
Super uczucie chodzić po sklepie i móc zatrzymać się dłużej przy produktach
W Pepco kupilam jej upominek na rozpoczęcie roku przedszkolnego (bo swoją droga spoznilysmy się 10 min do przedszkola haha).
Teraz kawka a potem sprzątanie domu w ciszy i spokoju.
Ehh tęskno mi za nią ... hormony ...IMG_20190902_102124-1560x2080.jpg

kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 10:22   #2462
Likka9
Zakorzenienie

Misiaa91
A masz na oku wozek do biegania? U mnie na osiedlu jedna mama biega z wózkiem.

Ja po połogu poszłam biegać to wróciłam z hemoroidem, chyba za szybko i za duży wysiłek fizyczny. Teraz nic nie planuje, zobaczę jak nam się czas ułoży.

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 10:26   #2463
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Misiaa91

Ja po połogu poszłam biegać to wróciłam z hemoroidem, chyba za szybko i za duży wysiłek fizyczny. Teraz nic nie planuje, zobaczę jak nam się czas ułoży.

Nie, nie ogarniam w ogóle tematu, bo właśnie nie chcę się napalać.

Zaczniemy od spacerów, zobaczymy jak szybko dojdę do siebie i wtedy będę przyszłościowo myśleć.

Ale ogólnie patent super biegać z wózkiem.
Stary 2019-09-02, 11:00   #2464
Sarahxoxo
Zadomowienie

Ja pierwszy raz bylam na spacerze dopiero 3 tygodnie po porodzie, bo wcześniej tak się koszmarnie czułam, że w ogóle mowy nie było. Ciekawe jak będzie tym razem

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 11:03   #2465
Likka9
Zakorzenienie

My w ogóle z racji na wcześniactwa mieliśmy zakaz spacerów do czasu faktycznego tp .

Stary 2019-09-02, 11:10   #2466
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
My w ogóle z racji na wcześniactwa mieliśmy zakaz spacerów do czasu faktycznego tp .

To chyba co szpital to inaczej, bo u nas (poród 36+5) nikt nie robił żadnych dodatkowych badań ani "problemów", a u Was chyba tak, a przynajmniej tak mi coś w pamięci zostało, że to pisałaś.

Stary 2019-09-02, 11:11   #2467
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Cytat:
Twój mąż pracuje też na uniwersytecie czy jak że się buja po konferencjach ? Pewnie to stres

Robi doktorat, trafiła mu się pierwsza zagraniczna konferencja a ja akurat jestem w 3 trymestrze i nie mogłam z nim jechać
Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Chciałabym jak najszybciej, więc dam sobie ten czas na połóg i pójdę z koksem, bo już mi tęskno
Ja jestem taka nieruchawa płaciłam kiedyś kilka miesięcy za multisporta a na siłce byłam 2 czy 3 razy. Zazdroszczę zapału. Lubię tylko jeździć rowerem ale to tylko w sezonie raz na tydzień albo rzadziej.

Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-09-02, 11:14   #2468
Likka9
Zakorzenienie

Tak, pomimo 10pkt córka leżała przez kilka godzin (6-7) w inkubatorze na oddziale obserwacji,a po wypisie przegonili nas po kilku poradniach . Tylko to był 35tc. Miała bezpłatne szczepienia 5w1 i pneumokoki z względu na wcześniactwo (należą się tez noworodkom urodzonym z masą poniżej 2,5kg pamiętajcie). A w szpitalu trzymali nas 8 dni.

Stary 2019-09-02, 11:16   #2469
Nurek1119
Zakorzenienie

ja mam w bloku siłownie na której w godzinach porannych i popołudniowych nikogo nie ma więc nawet z maluchem mogłabym chodzić ale pewnie zapał się skończy
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 11:28   #2470
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
ja mam w bloku siłownie na której w godzinach porannych i popołudniowych nikogo nie ma więc nawet z maluchem mogłabym chodzić ale pewnie zapał się skończy
Zazdroszczę takiej siłowni

U mnie w mieście jest jedna, ale mała, ciasna i duszna. A ceny karnetów z kosmosu. I przez to mam gdzieś, że mam do niej 5min pieszo.

Wolę dojechać do jakiejś sieciówki, ostatnio trenowałam na smart gymie i byłam bardzo zadowolona, czego nie mogę powiedzieć o city fitcie.

Jak będę się dobrze czuła po połogu to mam w planach sprzedać Małą Tatusiowi- dlatego też chcę i mrozić pokarm i przechowywać w lodówce i podawać butlę, żeby móc się gdzieś ruszyć na dłużej niż 2-3h.
Ale tak jak pisałam: plany planami, a co wyjdzie to się zobaczy Na nic się nie nastawiam, wolę mieć jakiś plan be

Skoczyłam sobie do biedronki i kupiłam taco-stolik Idealny na teraz, żeby nie trzymać komputera na brzuchu
Tak to mogę leżeć 2 tygodnie D:
owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 11:29   #2471
Catherine07
Raczkowanie

Cytat:
Chciałabym jak najszybciej, więc dam sobie ten czas na połóg i pójdę z koksem, bo już mi tęskno
Oj wiem coś o tym, też tęsknię już za ćwiczeniami, ja myślę na spokojnie wrócic do ćwiczeń w domu , a potem się zobaczy

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
No nie pogadamy

Jest jedna rzecz z "wysiłkowych", której nie znoszę i jest to bieganie
Przybijam wirtualne pięć Nienawidzę biegania

Catherine07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 11:32   #2472
Miss_Bow
Zadomowienie

Cytat:
Smutno mi się zrobiło jak robiłam porządek w komodzie i musiałam schować wszystkie swoje fit legginsy XS do worków próżniowych

Mam nadzieję zmieścić się w nie po ciąży. Już czuję tą satysfakcję z wyjścia na siłownię w grudniu

Ta, wiem, pewnie guzik z tego wyjdzie

Ja mam w szafie jeagginsy, które kupiłam przed ciążą i nigdy nie ubrałam. Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze do nich wejdę. Też chcę wrócić na siłownię jak tylko będę mogła, ale ja z tych, co lubią zajęcia grupowe

Cytat:
Gorzej jak nie będziesz miała wyboru

Ska, miłego boboTV

Będzie mi się teraz śnił po nocach ten 1. listopad

Ska, kciuki za wizytę

I kciuki za wszystkie dzieciaczki rozpoczynające przedszkole

Dzień dobry

Kiepsko spałam dzisiaj

24 września 2016 r.
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 11:35   #2473
Ska
Zadomowienie

Dzięki Dziewczyny za kciuki, właśnie idę na wizytę ale będzie pewnie bez USG, bo miałam je w ostatni czwartek
I idę do lekarz na zastępstwo, bo dziś moja odwołała wszystkie pacjentki. A że potrzebuję l4 to nie mam wyjścia, muszę iść dziś. Choć opinie ma bardzo dobre
Kciuki za pierwszoklasistów, przedszkolaków i wszystkie dzieci które dziś rozpoczynają przygodę z edukacją

Cytat:
Misiaa91

Ja zaczęłam od delikatnych ćwiczeń w domu, są fajne poporodowe treningi na ytb. Z bieganiem wstrzymałam się aż totalnie ustało krwawienie a ja poczułam się dobrze, wydaję mi się że to było dłużej niż połóg.
Ale początki pamiętam były mega trudne...

Cytat:
Oj mi też bardzo się tęskni do "prawdziwego" wysiłku choć staram się ćwiczyć 5razy w tygodniu po 25-30min i też jakieś przysiady, wymachy nóg, step - nawet się można spocić
Moja miłość jednak to bieganie i rower, siłki nie lubię

Cytat:
Smutno mi się zrobiło jak robiłam porządek w komodzie i musiałam schować wszystkie swoje fit legginsy XS do worków próżniowych

Mam nadzieję zmieścić się w nie po ciąży. Już czuję tą satysfakcję z wyjścia na siłownię w grudniu

Ta, wiem, pewnie guzik z tego wyjdzie
Myślę że tylko obkurczy się macica, brzuszek zejdzie i te leginsy mogą nawet okazać się luźne

Cytat:
Napisane przez piano2019 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Córka w przedszkolu. Pół nocy nie spałam bo mnie stresowało to przedszkole chyba hormony tak ba mnie działają.

Apropo babć i pomocy. To nasze mamy są na emeryturze. Do tej pory obie zajmowały się córka na zmianę. Inicjatywa wyszła z ich strony. Nawet mogły by to robić teraz ale ja już chciałam przedszkole. Do 3 roku życia może siedzieć z babcia ale potem już dziecko potrzebuje kontaktu z równieśnikami. Już widziałam jak jej go teraz brakowało wiec to była dobra decyzja

Od wczoraj borykam się z biegunka nie wiem co jest grane. Zapisałam się na środę do lekarza bo szwagierka stwierdziła ze mam mega opuchnięte kostki i się wystraszyłam :/

Biedna Może zjadłaś coś innego niż zwykle?
Mnie ostatnio tak przeczyściło po buraczkach na ciepło
Oby szybko przeszło!

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-09-02, 11:35   #2474
Clair123
Raczkowanie

Hej dziewczyny ☺ co do tej silowni, cwiczen po porodzie to bym uwazala.. ostatnio na szkole rodzenia mielismy zajecia wlasnie ktore nawiazywaly do pologu i okresu powrotu do normalnej formy. Wypowiadali sie fizjoterapeuta oraz instruktorka fitnessu. oboje zalecali zeby dac sobie troche na wstrzymanie i z pewnością zadnych ćwiczeń typu bieganie, podskoki czy podnoszenie czegos ciężkiego w czasie i zaraz po zakonczeniu pologu (wspominali o rozejsciu sie miesni brzucha oraz ewentualnymi komplikacjami z miesniami dna macicy - nietrzymaniem moczu itd). Niby u kazdego okres po którym wszystko wraca do normy jest inny, ale naciskali zeby dac sobie luzu na co najmniej 2-3 miesiace (chyba ze to sa typowe ćwiczenia w pologu) Sama trochę sie rozczarowalam bo tez chce jak najszybciej wygladac jak przed ciaza... ale w sumie zobaczymy jak to bedzie.

Mam do Was pytanie co do laktatora. Wiem ze temat byl juz walkowany ale moze ktos bedzie wiedzial. Poki co nie kupowalam eleltrycznego (mam wybrany model ale nie wiem czy mi sie przyda, najwyżej maz dokupi. wiec chcac te 300zl miec w kieszeni pomyslalam ze kupie najpierw reczny "w razie czego") dzis w lidlu byly przecenione wlasnie reczne z 70 na 30. Oczywiscie rzucilam sie a teraz sie zastanawiam czy nie lepiej kupić w tej samej cenie z akuku? Mialyscie moze jakies doswiadczenja z tymi membrankami? Podobno te z membranka (czyli taka jaka ma akuku) sa delikatniejsza (ten lidlowski jest bez niej) ale zdarza sie ze czesto wchodzi pod nie pokarm...

Edytowane przez Clair123
Czas edycji: 2019-09-02 o 11:56
Clair123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 11:50   #2475
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
Moja córka już w przedszkolu, modlić się żeby było mało mokrych ubranek
Super uczucie chodzić po sklepie i móc zatrzymać się dłużej przy produktach
W Pepco kupilam jej upominek na rozpoczęcie roku przedszkolnego (bo swoją droga spoznilysmy się 10 min do przedszkola haha).
Teraz kawka a potem sprzątanie domu w ciszy i spokoju.
Ehh tęskno mi za nią ... hormony ...Załącznik 7689508

Też tęsknię za córką i jestem ciekawa jak sobie radzi

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 12:42   #2476
Mikaa92
Zadomowienie

Dzień dobry, w końcu jest czym oddychać mimo 27 stopni w cieniu. Czekam na jutro i to gwałtowne ochłodzenie... Syn w przedszkolu, mąż za chwilę ucieka do pracy a ja się delektuje ciszą i spokojem
Październikowe Mamy już pakują torby chyba też się za to wezmę żeby mieć gotową w razie w...

Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 12:59   #2477
Likka9
Zakorzenienie

Przecież jeszcze sierpniowki nie skończyły się rozpakowywać

Stary 2019-09-02, 13:05   #2478
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Przecież jeszcze sierpniowki nie skończyły się rozpakowywać

Ty Likka a byłaś taka mądra jak poszłaś rodzic w 35 tygodniu? Wiedziałaś że tak będzie? No właśnie.. Nie sposób wszystkiego przewidzieć

Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 13:10   #2479
Likka9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
Ty Likka a byłaś taka mądra jak poszłaś rodzic w 35 tygodniu? Wiedziałaś że tak będzie? No właśnie.. Nie sposób wszystkiego przewidzieć

Dwa dni przed spakowałam torbę bo jechaliśmy na pogrzeb 200km od domu i pomyslalam ze wrzucę ja do bagażnika

Ale ja do kliniki miałam naszykowana mini torebeczkę bo tam nawet na wyjście dają ubranka, kocyk, wyprawkę dla dziecka. Więc jak się zaczęło to i tak musiałam pakować od nowa bo wiedziałam że do kliniki mnie nie przyjmą .
Najważniejsze to mieć listę, wtedy raz dwa się spakuje.

Stary 2019-09-02, 13:23   #2480
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Dwa dni przed spakowałam torbę bo jechaliśmy na pogrzeb 200km od domu i pomyslalam ze wrzucę ja do bagażnika

Ale ja do kliniki miałam naszykowana mini torebeczkę bo tam nawet na wyjście dają ubranka, kocyk, wyprawkę dla dziecka. Więc jak się zaczęło to i tak musiałam pakować od nowa bo wiedziałam że do kliniki mnie nie przyjmą .

A teraz nie chcesz w tej prywatnej klinice rodzić?
Stary 2019-09-02, 13:25   #2481
Likka9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
A teraz nie chcesz w tej prywatnej klinice rodzić?
Przyjmują tylko porody w terminie. Drugi raz nie będę ryzykować

Stary 2019-09-02, 13:44   #2482
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Tak, pomimo 10pkt córka leżała przez kilka godzin (6-7) w inkubatorze na oddziale obserwacji,a po wypisie przegonili nas po kilku poradniach . Tylko to był 35tc. Miała bezpłatne szczepienia 5w1 i pneumokoki z względu na wcześniactwo (należą się tez noworodkom urodzonym z masą poniżej 2,5kg pamiętajcie). A w szpitalu trzymali nas 8 dni.
O matko, to ciesze sie, ze nas to ominelo, ale nam brakowalo tylko 2 dni do urodzenia "w terminie", wiec pewnie dlatego nikt nie robil problemow.

Cytat:
Jak będę się dobrze czuła po połogu to mam w planach sprzedać Małą Tatusiowi- dlatego też chcę i mrozić pokarm i przechowywać w lodówce i podawać butlę, żeby móc się gdzieś ruszyć na dłużej niż 2-3h.
Ale tak jak pisałam: plany planami, a co wyjdzie to się zobaczy Na nic się nie nastawiam, wolę mieć jakiś plan be
Ja tez mialam takie plany w pierwszej ciazy i wszystko poszlo wedlug planu, wiec trzymam kciuki za Ciebie i tez za mnie haha, zeby znowu nam wszystko wyszlo jak zaplanowane

Cytat:
Napisane przez Clair123 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny co do tej silowni, cwiczen po porodzie to bym uwazala.. ostatnio na szkole rodzenia mielismy zajecia wlasnie ktore nawiazywaly do pologu i okresu powrotu do normalnej formy. Wypowiadali sie fizjoterapeuta oraz instruktorka fitnessu. oboje zalecali zeby dac sobie troche na wstrzymanie i z pewnością zadnych ćwiczeń typu bieganie, podskoki czy podnoszenie czegos ciężkiego w czasie i zaraz po zakonczeniu pologu (wspominali o rozejsciu sie miesni brzucha oraz ewentualnymi komplikacjami z miesniami dna macicy - nietrzymaniem moczu itd). Niby u kazdego okres po którym wszystko wraca do normy jest inny, ale naciskali zeby dac sobie luzu na co najmniej 2-3 miesiace (chyba ze to sa typowe ćwiczenia w pologu) Sama trochę sie rozczarowalam bo tez chce jak najszybciej wygladac jak przed ciaza... ale w sumie zobaczymy jak to bedzie.

Mam do Was pytanie co do laktatora. Wiem ze temat byl juz walkowany ale moze ktos bedzie wiedzial. Poki co nie kupowalam eleltrycznego (mam wybrany model ale nie wiem czy mi sie przyda, najwyżej maz dokupi. wiec chcac te 300zl miec w kieszeni pomyslalam ze kupie najpierw reczny "w razie czego") dzis w lidlu byly przecenione wlasnie reczne z 70 na 30. Oczywiscie rzucilam sie a teraz sie zastanawiam czy nie lepiej kupić w tej samej cenie z akuku? Mialyscie moze jakies doswiadczenja z tymi membrankami? Podobno te z membranka (czyli taka jaka ma akuku) sa delikatniejsza (ten lidlowski jest bez niej) ale zdarza sie ze czesto wchodzi pod nie pokarm...

Ja jestem fanka laktatorow elektrycznych. Nie znam nikogo, kto by zachwalal reczny ale moze Ty bedziesz pierwsza to sobie nawet wtedy zapisze, zeby komus innemu polecic

Co do pologu to niestety to prawda, minimum te 8 tygodni po porodzie powinno sie dac organizmowi zregenerowac. Ja bylam jakies 7-8 tygodni po porodzie na masazu plecow i po godzinie lezenia na brzuchu i uciskania plecow dostalam lekkiego krwawienia takze ze wszystkim trzeba uwazac.

Cytat:
Październikowe Mamy już pakują torby chyba też się za to wezmę żeby mieć gotową w razie w...
Ja tez bede pakowac torbe jeszcze w tym miesiacu (chociaz na dniach to raczej nie, bo syn ma nakaz siedzenia w srodku conajmniej do polowy pazdziernika).

Cytat:
Ja pakowalam jak mi wody odeszly

Stary 2019-09-02, 13:46   #2483
Miss_Bow
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry, w końcu jest czym oddychać mimo 27 stopni w cieniu. Czekam na jutro i to gwałtowne ochłodzenie... Syn w przedszkolu, mąż za chwilę ucieka do pracy a ja się delektuje ciszą i spokojem

Ja wczoraj przejrzałam zawartość mojej małej walizki (z racji częstych podróży zawsze mam w niej zestaw rzeczy tylko na wyjazdy), wszystko wypakowałam i walizka czekam na odświeżenie Miałam brać torbę, ale stwierdziłam, że walizka z organizerami będzie bardziej praktyczna Etap pakowania zbliża się wielkimi krokami

Waga mi spadła o 0,5kg od tamtego tygodnia, czyżbym za mało jadła i za dużo się ruszała?! Jutro położna, mam nadzieję, że brzusio urósł.

24 września 2016 r.
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 14:01   #2484
patisonowa
Wtajemniczenie

Do mnie dzisiaj przyszło zamówienie z apteki, więc też chyba spakuję to co już mam, bo wiem, że potem ciężko mi się będzie zmobilizować a przy okazji dowiem się, co jeszcze muszę dokupić. Przydałyby się chyba miniaturki z rosska i inne drobiazgi. Ostatnio jest mi coraz ciężej i gorzej się czuję, więc tym bardziej dochodzę do wniosku, że muszę mieć wszystko przygotowane jak najszybciej, na wypadek gdybym przez ostatnie tygodnie nie była w stanie nic zrobić.

patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 14:34   #2485
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Do mnie dzisiaj przyszło zamówienie z apteki, więc też chyba spakuję to co już mam, bo wiem, że potem ciężko mi się będzie zmobilizować a przy okazji dowiem się, co jeszcze muszę dokupić. Przydałyby się chyba miniaturki z rosska i inne drobiazgi. Ostatnio jest mi coraz ciężej i gorzej się czuję, więc tym bardziej dochodzę do wniosku, że muszę mieć wszystko przygotowane jak najszybciej, na wypadek gdybym przez ostatnie tygodnie nie była w stanie nic zrobić.
Ja jestem zwolenniczką miniaturowych opakowań do napełniania. Ostatnio kupiłam super zestaw w netto za 9,99zł i nawet lejek i pipeta były Dla mnie największy plus, że całość jest zamknięta w twarde plastikowe pudełko

Też wolę mieć wszystko przygotowane szybciej niż na ostatni moment, albo żeby TŻ mi dowoził. TŻ będzie miał co robić- będzie musiał poprzynosić rzeczy z piwnicy, złożyć łóżeczko, bujaka, przewijak, umyć wanienkę i leżaczek, odebrać i złożyć wózek. Także wydaje mi się, że to nie jest takie "hop siup".
Cytat:

Już widzę "raz dwa pakowanie" o np 2 w nocy, przy pierwszym porodzie, gdzie adrenalina na poziomie plus miliard. A do tego wszystkie rzeczy higieniczne poupychane w kartonach, na najwyższej półce w szafie 2,5m i walizka w piwnicy. Tsaaaa.

Krowa która dużo ryczy mało mleka daje
owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 14:36   #2486
Likka9
Zakorzenienie

Sarahxoxo
Ja używałam ręcznego canpola i teraz taki sam kupię bo byłam zadowolona i na moje potrzeby wystarczył

Stary 2019-09-02, 14:47   #2487
Catherine07
Raczkowanie

Ja może jeszcze nie ale myślę tak do końca września na wszelki wypadek mieć już spakowana walizkę W październiku myślę jeszcze odwiedzić raz rodziców i jeździć już ze spakowanymi rzeczami. Mam cholernie dziwne uczucie że młody wyjdzie pod koniec października a nie w listopadzie

Catherine07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-09-02, 14:47   #2488
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem zwolenniczką miniaturowych opakowań do napełniania. Ostatnio kupiłam super zestaw w netto za 9,99zł i nawet lejek i pipeta były Dla mnie największy plus, że całość jest zamknięta w twarde plastikowe pudełko

Też wolę mieć wszystko przygotowane szybciej niż na ostatni moment, albo żeby TŻ mi dowoził. TŻ będzie miał co robić- będzie musiał poprzynosić rzeczy z piwnicy, złożyć łóżeczko, bujaka, przewijak, umyć wanienkę i leżaczek, odebrać i złożyć wózek. Także wydaje mi się, że to nie jest takie "hop siup".

Już widzę "raz dwa pakowanie" o np 2 w nocy, przy pierwszym porodzie, gdzie adrenalina na poziomie plus miliard. A do tego wszystkie rzeczy higieniczne poupychane w kartonach, na najwyższej półce w szafie 2,5m i walizka w piwnicy. Tsaaaa.

Krowa która dużo ryczy mało mleka daje
Ja akurat do porodu podeszłam na spokojnie. Ale też jestem zwolenniczką wcześniejszego spakowania torby.

Kupiłam dziś część kosmetyków dla Liwii.
Muszę powoli domykac temat wyprawki.

Stary 2019-09-02, 14:51   #2489
Likka9
Zakorzenienie

Mi tam wody zaczęły się sączyć o 2 , a do 4-5 siedzieliśmy w domu. Wszystko na spokojnie
Zdążyłam się spakować, umyć włosy, wydepilować się, zadzwonić do swojego lekarza, wejść na wizaż oznajmić dziewczynom że rodzę
Na prawdę chyba nikt nie biega w popłochu i z sraczka tak jak to pokazują na filmach.b

Stary 2019-09-02, 14:54   #2490
piano2019
Raczkowanie

Dziewczyny. Straszycie tym pakowaniem. Ja jestem w czarnej D. W tym mam zamiar zamówić rzeczy z apteki. Ostatnie ubraniowe paczki maja przyjść w tym tyg. Pakowanie w październiku ogarnę chociaż kto wie jak córka będzie w przedszkolu to może uda mi się wszystko wcześniej ogarnąć.

piano2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości