|
|
#2461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 4
Cytat:
Cytat:
![]() Super uczucie chodzić po sklepie i móc zatrzymać się dłużej przy produktach ![]() W Pepco kupilam jej upominek na rozpoczęcie roku przedszkolnego (bo swoją droga spoznilysmy się 10 min do przedszkola haha). Teraz kawka a potem sprzątanie domu w ciszy i spokoju. Ehh tęskno mi za nią ... hormony ...IMG_20190902_102124-1560x2080.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaa91
A masz na oku wozek do biegania? U mnie na osiedlu jedna mama biega z wózkiem. Ja po połogu poszłam biegać to wróciłam z hemoroidem, chyba za szybko i za duży wysiłek fizyczny. Teraz nic nie planuje, zobaczę jak nam się czas ułoży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczniemy od spacerów, zobaczymy jak szybko dojdę do siebie i wtedy będę przyszłościowo myśleć. Ale ogólnie patent super biegać z wózkiem.
|
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierwszy raz bylam na spacerze dopiero 3 tygodnie po porodzie, bo wcześniej tak się koszmarnie czułam, że w ogóle mowy nie było. Ciekawe jak będzie tym razem
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
My w ogóle z racji na wcześniactwa mieliśmy zakaz spacerów do czasu faktycznego tp .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba co szpital to inaczej, bo u nas (poród 36+5) nikt nie robił żadnych dodatkowych badań ani "problemów", a u Was chyba tak, a przynajmniej tak mi coś w pamięci zostało, że to pisałaś.
|
|
#2467 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
płaciłam kiedyś kilka miesięcy za multisporta a na siłce byłam 2 czy 3 razy. Zazdroszczę zapału. Lubię tylko jeździć rowerem ale to tylko w sezonie raz na tydzień albo rzadziej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, pomimo 10pkt córka leżała przez kilka godzin (6-7) w inkubatorze na oddziale obserwacji,a po wypisie przegonili nas po kilku poradniach . Tylko to był 35tc. Miała bezpłatne szczepienia 5w1 i pneumokoki z względu na wcześniactwo (należą się tez noworodkom urodzonym z masą poniżej 2,5kg pamiętajcie). A w szpitalu trzymali nas 8 dni.
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w bloku siłownie na której w godzinach porannych i popołudniowych nikogo nie ma więc nawet z maluchem mogłabym chodzić ale pewnie zapał się skończy
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w mieście jest jedna, ale mała, ciasna i duszna. A ceny karnetów z kosmosu. I przez to mam gdzieś, że mam do niej 5min pieszo. Wolę dojechać do jakiejś sieciówki, ostatnio trenowałam na smart gymie i byłam bardzo zadowolona, czego nie mogę powiedzieć o city fitcie. Jak będę się dobrze czuła po połogu to mam w planach sprzedać Małą Tatusiowi- dlatego też chcę i mrozić pokarm i przechowywać w lodówce i podawać butlę, żeby móc się gdzieś ruszyć na dłużej niż 2-3h. Ale tak jak pisałam: plany planami, a co wyjdzie to się zobaczy Na nic się nie nastawiam, wolę mieć jakiś plan be ![]() Skoczyłam sobie do biedronki i kupiłam taco-stolik Idealny na teraz, żeby nie trzymać komputera na brzuchu ![]() Tak to mogę leżeć 2 tygodnie D: |
|
|
|
|
#2471 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Nienawidzę biegania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2472 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam w szafie jeagginsy, które kupiłam przed ciążą i nigdy nie ubrałam. Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze do nich wejdę. Też chcę wrócić na siłownię jak tylko będę mogła, ale ja z tych, co lubią zajęcia grupowe Cytat:
Będzie mi się teraz śnił po nocach ten 1. listopad ![]() Ska, kciuki za wizytę ![]() I kciuki za wszystkie dzieciaczki rozpoczynające przedszkole ![]() Dzień dobry ![]() Kiepsko spałam dzisiaj
|
|
#2473 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za kciuki, właśnie idę na wizytę ale będzie pewnie bez USG, bo miałam je w ostatni czwartek
![]() I idę do lekarz na zastępstwo, bo dziś moja odwołała wszystkie pacjentki. A że potrzebuję l4 to nie mam wyjścia, muszę iść dziś. Choć opinie ma bardzo dobre ![]() Kciuki za pierwszoklasistów, przedszkolaków i wszystkie dzieci które dziś rozpoczynają przygodę z edukacją ![]() Cytat:
Ale początki pamiętam były mega trudne... Cytat:
![]() Moja miłość jednak to bieganie i rower, siłki nie lubię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może zjadłaś coś innego niż zwykle?Mnie ostatnio tak przeczyściło po buraczkach na ciepło ![]() Oby szybko przeszło! ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ☺ co do tej silowni, cwiczen po porodzie to bym uwazala.. ostatnio na szkole rodzenia mielismy zajecia wlasnie ktore nawiazywaly do pologu i okresu powrotu do normalnej formy. Wypowiadali sie fizjoterapeuta oraz instruktorka fitnessu. oboje zalecali zeby dac sobie troche na wstrzymanie i z pewnością zadnych ćwiczeń typu bieganie, podskoki czy podnoszenie czegos ciężkiego w czasie i zaraz po zakonczeniu pologu (wspominali o rozejsciu sie miesni brzucha oraz ewentualnymi komplikacjami z miesniami dna macicy - nietrzymaniem moczu itd). Niby u kazdego okres po którym wszystko wraca do normy jest inny, ale naciskali zeby dac sobie luzu na co najmniej 2-3 miesiace (chyba ze to sa typowe ćwiczenia w pologu) Sama trochę sie rozczarowalam bo tez chce jak najszybciej wygladac jak przed ciaza... ale w sumie zobaczymy jak to bedzie.
Mam do Was pytanie co do laktatora. Wiem ze temat byl juz walkowany ale moze ktos bedzie wiedzial. Poki co nie kupowalam eleltrycznego (mam wybrany model ale nie wiem czy mi sie przyda, najwyżej maz dokupi. wiec chcac te 300zl miec w kieszeni pomyslalam ze kupie najpierw reczny "w razie czego") dzis w lidlu byly przecenione wlasnie reczne z 70 na 30. Oczywiscie rzucilam sie a teraz sie zastanawiam czy nie lepiej kupić w tej samej cenie z akuku? Mialyscie moze jakies doswiadczenja z tymi membrankami? Podobno te z membranka (czyli taka jaka ma akuku) sa delikatniejsza (ten lidlowski jest bez niej) ale zdarza sie ze czesto wchodzi pod nie pokarm... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Clair123 Czas edycji: 2019-09-02 o 11:56 |
|
|
|
#2475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, w końcu jest czym oddychać mimo 27 stopni w cieniu. Czekam na jutro i to gwałtowne ochłodzenie... Syn w przedszkolu, mąż za chwilę ucieka do pracy a ja się delektuje ciszą i spokojem
![]() Październikowe Mamy już pakują torby chyba też się za to wezmę żeby mieć gotową w razie w... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież jeszcze sierpniowki nie skończyły się rozpakowywać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja do kliniki miałam naszykowana mini torebeczkę bo tam nawet na wyjście dają ubranka, kocyk, wyprawkę dla dziecka. Więc jak się zaczęło to i tak musiałam pakować od nowa bo wiedziałam że do kliniki mnie nie przyjmą . Najważniejsze to mieć listę, wtedy raz dwa się spakuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjmują tylko porody w terminie. Drugi raz nie będę ryzykować
|
|
|
#2482 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale moze Ty bedziesz pierwsza to sobie nawet wtedy zapisze, zeby komus innemu polecic ![]() Co do pologu to niestety to prawda, minimum te 8 tygodni po porodzie powinno sie dac organizmowi zregenerowac. Ja bylam jakies 7-8 tygodni po porodzie na masazu plecow i po godzinie lezenia na brzuchu i uciskania plecow dostalam lekkiego krwawienia takze ze wszystkim trzeba uwazac. Cytat:
Cytat:
|
|
#2483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj przejrzałam zawartość mojej małej walizki (z racji częstych podróży zawsze mam w niej zestaw rzeczy tylko na wyjazdy), wszystko wypakowałam i walizka czekam na odświeżenie Miałam brać torbę, ale stwierdziłam, że walizka z organizerami będzie bardziej praktyczna Etap pakowania zbliża się wielkimi krokami![]() Waga mi spadła o 0,5kg od tamtego tygodnia, czyżbym za mało jadła i za dużo się ruszała?! Jutro położna, mam nadzieję, że brzusio urósł.
|
|
#2484 |
|
Wtajemniczenie
|
Do mnie dzisiaj przyszło zamówienie z apteki, więc też chyba spakuję to co już mam, bo wiem, że potem ciężko mi się będzie zmobilizować
a przy okazji dowiem się, co jeszcze muszę dokupić. Przydałyby się chyba miniaturki z rosska i inne drobiazgi. Ostatnio jest mi coraz ciężej i gorzej się czuję, więc tym bardziej dochodzę do wniosku, że muszę mieć wszystko przygotowane jak najszybciej, na wypadek gdybym przez ostatnie tygodnie nie była w stanie nic zrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie największy plus, że całość jest zamknięta w twarde plastikowe pudełko ![]() Też wolę mieć wszystko przygotowane szybciej niż na ostatni moment, albo żeby TŻ mi dowoził. TŻ będzie miał co robić- będzie musiał poprzynosić rzeczy z piwnicy, złożyć łóżeczko, bujaka, przewijak, umyć wanienkę i leżaczek, odebrać i złożyć wózek. Także wydaje mi się, że to nie jest takie "hop siup". Cytat:
Krowa która dużo ryczy mało mleka daje
|
||
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Sarahxoxo
Ja używałam ręcznego canpola i teraz taki sam kupię bo byłam zadowolona i na moje potrzeby wystarczył ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
Ja może jeszcze nie ale myślę tak do końca września na wszelki wypadek mieć już spakowana walizkę
W październiku myślę jeszcze odwiedzić raz rodziców i jeździć już ze spakowanymi rzeczami. Mam cholernie dziwne uczucie że młody wyjdzie pod koniec października a nie w listopadzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam dziś część kosmetyków dla Liwii. Muszę powoli domykac temat wyprawki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tam wody zaczęły się sączyć o 2 , a do 4-5 siedzieliśmy w domu. Wszystko na spokojnie
Zdążyłam się spakować, umyć włosy, wydepilować się, zadzwonić do swojego lekarza, wejść na wizaż oznajmić dziewczynom że rodzę Na prawdę chyba nikt nie biega w popłochu i z sraczka tak jak to pokazują na filmach.b Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny. Straszycie tym pakowaniem. Ja jestem w czarnej D. W tym mam zamiar zamówić rzeczy z apteki. Ostatnie ubraniowe paczki maja przyjść w tym tyg. Pakowanie w październiku ogarnę
![]() chociaż kto wie jak córka będzie w przedszkolu to może uda mi się wszystko wcześniej ogarnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

chyba hormony tak ba mnie działają.
️ nie wiem co jest grane. Zapisałam się na środę do lekarza bo szwagierka stwierdziła ze mam mega opuchnięte kostki i się wystraszyłam :/

Pewnie to stres

Nienawidzę biegania 

nie wiem co jest grane. Zapisałam się na środę do lekarza bo szwagierka stwierdziła ze mam mega opuchnięte kostki i się wystraszyłam :/

chyba też się za to wezmę żeby mieć gotową w razie w...

Jutro położna, mam nadzieję, że brzusio urósł.