![]() |
#2461 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Arya, wielkie gratulacje!
Ja mnie 4 cm rozwarcia, skurczy brak i mam nadzieję że ten stan się utrzyma do jutra. Natalia zaraz ma mieć zaraz to EEG, oby udało się ją uśpić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Mi przyszła paczka z zary z black friday, pozamawiałam w 2 rozmiarach wszystko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tez nie mam dużo ubranek, ale nie domawiam na razie, jak urodzę i będę wiedzieć jaki rozmiar to Ew będę domawiać albo tz wyślę na zakupy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jutro ruszasz z koksem i rodzisz? ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziękuje za wszystkie gratulacje
![]() ![]() ![]() Mój poród ![]() Położyłam się do łóżka o 21 padnięta po całym dniu spędzonym na IP z nadzieją na odespanie dnia, nagle poczułam lekki skurcz i mokro w majtkach. Wystrzeliłam jak z procy z łóżka i wtedy chlusnęło ze mnie wszystko. Krzyczę do męża, żeby dał ręcznik, on też wystrzelił z łóżka bo nie wiedział co się dzieje ![]() Skurcze miałam jakieś leciutkie, poszłam pod prysznic i odszedł mi wtedy cały czop (serio nie da się go przeoczyć). Potem zaczęły się już bardziej regularne skurcze, ale nadal lajtowe. Dzwoniłam na IP i powiedzieli, że nie ma miejsc, wszystkie sale zajęte. Ale i tak postanowiliśmy jechać i czekać na miejsce. Dotarliśmy o 23, w drodze do szpitala skurcze już mocno bolały i były co 5 minut. W szpitalu przy przyjęciu zero rozwarcia i szyjka 1cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bez męża bym nie dała rady, prawie połamałam mu dłonie na skurczach, ciagle mnie masował ![]() Ogólnie jestem zmęczona bo przysnęłam tylko na godzinkę jak Jasio jadł po porodzie i potem sobie spaliśmy ![]() ![]() Położna pomogła go dostawić po porodzie i szybko załapał cyca. Za to teraz nie łapie cycka, prosiłam 3 razy o pomoc to przychodzi jakaś studentka położnictwa i nic nie pomogła, a mały nie jadł od porodu i się martwię ![]() ![]() ![]() Leżymy teraz na 5 osobowej sali poporodowej, odwiedziny tylko od 15-17. Więc mąż nie może być przy mnie, przespać się nie da bo dzieci płaczą na zmianę lub ciagle wchodzi ktoś do jednej laski i jej jednej pomagają z laktacją ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- I powiem wam, że zimno mamy na sali. Ja jestem cała zmarznięta Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
Arya no kolejna stworzona do rodzenia
![]() ![]() wiesz ile macie stopni? może po prostu jesteś już wymęczona od wczoraj i dlatego tak Ci zimno Napewno niewyspanie nie pomaga+baby blues, będzie dobrze, nie bój się, dziecka nie uszkodzisz!! Tym jedzeniem się tak nie przejmuj, po porodzie zjadł?
![]() Edytowane przez nillka88 Czas edycji: 2019-12-05 o 12:30 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Co do samej opieki nad Jasiem to na spokojnie, pomału dasz radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zadomowienie
|
![]()
Nie mam teraz czasu nadrabiać ale mój poród to są jakieś jaja. Rano było rozwarcie na 3 cm. Ogłosili dumnie, że będę dziś rodzić. Mam w sobie już pół kroplówki oxy i zamiast się coś dziać to śpię. Normalnie chyba oni też są w szoku. Rozwarcie stoi w miejscu. Skurcze są ale nawet słabsze niż wczoraj. To są jakieś jaja. JA NIGDY NIE URODZĘ!!! Nie wytrzymam kolejnego dnia czekania bo dają odpocząć a potem kolejnego dnia pompowania oxy..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Arya, gratulacje ! W którym szpitalu rodziłaś? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2472 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wczoraj w nocy 10 porodów, a cały dzień dziś cisza była, dopiero teraz słychać krzyki z porodówki ![]() Cytat:
Właśnie nie wiem co mi jest, płakać mi się ciagle chce, a raczej mu krzywdy nie zrobię ![]() Cytat:
Nie mam pojęcia, ale do przykrycia jest tylko prześcieradło, wszystkie leżą w skarpetach i grubych szlafrokach ![]() Tak ładnie złapał i zjadł. Tylko ja oprócz na leżąco nie umiem go dostawić, bo nie potrafię go dobrze trzymać. Szkoda że poduszki do karmienia nie kupiłam do szpitala, ale już dziś kliknęłam żeby mieć w domu. Nie wiem czy możliwe mieć już baby bluesa ? ![]() Mi ciśnienie skacze, nie mogę złapać tchu. Na połóg dostałam znowu zastrzyki z heparyny ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
![]()
Arya dzidziol dobe nie musi jesc, serio,on jest "najedzony" z brzuszka ,ale przystawianie jest wazne by organizm dostał sygnał do produkcji ... kurcze walcz o pomoc , badz upierdliwa ,oni musza pomóc dostawic ! JASIO jest piekny , jeszcze raz gratulacje 🥰
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Misiaq o kurcze to sie meczysz biedna... kciuki zeby jednak szybciej sie rozkrecilo ![]() Jestesmy w domu. TYMEK ZJADL , widzialam na ustach mleczko 🥰🥰 lezymy na kanapie i sie tulimy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2474 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dziękuje ![]() ![]() ![]() Mleko mi leci, jak zaczął płakać to koszula mokra była ![]() Złapałam jakaś babeczkę doradcę laktacyjnego i powiedziała, że dziś się nie stresować i będą pomagać. Jasiek na razie ciagle śpi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Dzięki! Św. Zofii Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
![]()
Arya jeszcze jedno. Z reszta do wszystkich dziewczyn polecam ktore chcą kp. Ja sobie np w nocy podczas karmienia czytam hafije... w ciazy czytałam a teraz odświeżam...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2476 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() To kiepsko z tym ciśnieniem. Może się unormuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Raczkowanie
|
![]()
Arya dzięki za opis porodu, ja to nie mogę takich rzeczy czytać bo się wzruszam
![]() Pati !! Super że jesteście już w domu ![]() Misiaq boziu trzymam za ciebie kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O rany, Misiaq, Biedaku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ARYA, gratuluję ogromnie! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PATI, super z laktacją ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Misiaq trzymaj sie tam!!
Ja po wizycie, wszystko pieknie pozamykane. Waga 3600. Takze czekamy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zadomowienie
|
![]()
Hej,
Meldujemy się już z domu. Starsza córa jeszcze w przedszkolu, będzie mieć niespodziankę jak wróci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
![]()
Misiaq, trzymaj się tam dzielnie
![]() ![]() A dzisiaj komu w nocy odejdą wody? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Misiaq jk dają odpocząć do jutra to nie ma co analizować, tylko zbieraj siły. Urodzisz, urodzisz. Od tego nie da się uciec ![]()
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dokładnie , moze sie w jeden dziac wszystko otworzyc i zgladzic.
A co do Leo , wrzucam filmik na fb... prosto ze szpitala odebraliśmy go z Przedszkola. Glaskal dzidzie jak wrócił do domu, a teraz nie reaguje , bawi sie , oglada bajkę itd ![]() Arya kurcze, 5 osob w sali to musi byc jakis koszmar ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2486 |
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
![]()
Przyszło mi zamówienie z HM, zamówiłam dwie czapeczki obie w rozmiarze 50/56...
Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkAdjustments.jpg Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-12-05 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
![]()
Właśnie gdzieś czytałam kiedyś, ze większość porodów zaczyna się w nocy. No u nas jakby to się sprawdza
![]() ![]() Ja to bym chciała takie spektakularne odejście wód dzisiaj w nocy, żeby TZ musiał pol sypialni potem sprzątać ![]() ![]()
#2488 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Nie mów hop! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Chyba TZ musiał Ci niezłe podpaść ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Raczkowanie
|
![]()
Ola, teraz to już niczego nie można być pewną
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.