|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niedziela bez zakupów - cz. 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Konto usunięte
|
Ja w sumie nie widzę różnicy miedzy latem i zimą jeśli chodzi o handel. Tj. czaje, że zima, to święta, wszystkich świętych, sylwester, na jesień wymiana garderoby. Ale na wiosnę i lato również dużo się kupuje, w połowie wakacji zaczyna się sezon szkolny, w międzyczasie jakieś kostiumy kąpielowe, sukienki, rowery i leżaki
Na wielkanoc z kolei sporo ludzi też robi większe zakupy spożywcze, a na majówkę to idzie wszystko i ciuchy i jedzenie.
|
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;88357568]Ja w sumie nie widzę różnicy miedzy latem i zimą jeśli chodzi o handel. Tj. czaje, że zima, to święta, wszystkich świętych, sylwester, na jesień wymiana garderoby. Ale na wiosnę i lato również dużo się kupuje, w połowie wakacji zaczyna się sezon szkolny, w międzyczasie jakieś kostiumy kąpielowe, sukienki, rowery i leżaki
Na wielkanoc z kolei sporo ludzi też robi większe zakupy spożywcze, a na majówkę to idzie wszystko i ciuchy i jedzenie.[/QUOTE]Latem zawsze jest mniejszy ruch. Koniec wyprzedaży, ale jesiennych kolekcji jeszcze nie ma i nikt na nie nie patrzy nawet jak pojedycze rzeczy się pojawiają. Ludzie na wakacjach, wyjazdy weekendowe. W ubraniach nie pracuje, ale z moich obserwacji i rozmow ze znajomymj tak wygląda. W mojej branży tak właśnie lato wygląda - co roku przestój. Na jesieni rusza z kopyta, żeby w styczniu był martwy miesiąc i od lutego od nowa ![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2465 | |
|
Konto usunięte
|
Monia, jak nie chcesz to nie odpowiadaj, napisz EOT i tyle.
Tłumaczyłaś swoje podejście już kilka razy i myślę, że starczy i że nikt już tego nie chce specjalnie drążyć. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88354983]Powiedz mi po co są w ogóle te sklepy?
Po co klientom cokolwiek udogodnić? Niech ekspedientki siedzą sobie w ciepełku, w niedzielę, bez konieczności obcowania z klientem i jego ewentualnym bąbelkiem. Ja już się nauczyłam kupować większość rzeczy przez internet i mam nadzieję, że większość ludzi także, żeby broń borze nie dręczyć pań w sklepie. I jak ktoś musi przy 18 stopniach zakładać 3 swetry mając pracę, przy której się rusza, to chyba powinien odwiedzić lekarza.[/QUOTE] Tak bardzo się z Tobą zgadzam...No masakra, klient przychodzi do sklepu i śmie narzekać na cokolwiek. Ja serio jestem ultra miła dla wszystkich sprzedawców, sama mam mamę pracująca w handlu ale to już jest kurcze przesada. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88357615]Tak bardzo się z Tobą zgadzam...No masakra, klient przychodzi do sklepu i śmie narzekać na cokolwiek. Ja serio jestem ultra miła dla wszystkich sprzedawców, sama mam mamę pracująca w handlu ale to już jest kurcze przesada.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Ale kurcze, albo jedno albo drugie? Nie można wypośrodkować? Nawet w takim lidlu są osoby rozkładające towar i ruszające się i te na kasie co siedzą swoją zmianę - no jakoś trzeba pod wszystkich wyposrodkować - i pod pracownikow chodzących, siedzacych i klientów. Bo tak sobie siadłyscie na ten handel, że w ogóle jakim prawem pracownik narzeka, niech się cieszy, że ma prace albo ją zmieni. I tak, według mnie Monia też przesadza, bo opisywanie hipotetycznych sytuacji albo takich, które były dawno temu i już są nieaktualne, jest dziwne. Ale to że woli dwa dni wolnego pod rzad - no to chyba nic dziwnego. Ustalone handlowe niedziele - no są i ok, wiadomo o nich z wyprzedzeniem. Ustanawianie na dwa dni przed handlowej już nie jest ok tym bardziej w okresie swiateczno-spotkaniowym. Tyle. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się paskudnie ale...
Od dwóch miesięcy nie miałam dnia wolnego, więc dzisiaj siedzę w piżamie i nie wychodzę, po prostu nie...
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w Biedrze, kolejka na pół sklepu, jedna kasa otwarta
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Czarna owca
|
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że handlowa, bo u mnie w mieście zamknęli Leclerca w galerii, a nigdzie indziej nie mogłam dorwać płynu do płukania ust z ziaji, obleciałam wszystkie możliwe markety i kicha. A dzisiaj byliśmy w rodzinnym mieście, to sobie weszłam i później spacerkiem do mamy, bo mam zawrotne 3minuty drogi do niej od sklepu. Przy okazji kupiłam jej co chciała, bo jest znowu podgęgana, to żeby nie musiała chodzić sama do sklepu. Gdyby nie niedziela to kicha by była. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2475 |
|
BAN stały
|
no akurat te biedronkowe to koszmar. nie udało mi się jeszcze zapłacić za zakupy w biedronce w kasie samoobsługowej bez chodzenia i szukania obsługi (bo oczywiście nikogo przy tych kasach nie ma)
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2477 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja przeważnie nie mam problemu z nimi (poza wielopakami i czasami promkami), a przy jakim zakupie zwariowała?
|
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do temperatury w sklepie tak zmieniajac temat to tak jak mowilam ja jako klient w sumie tez rozumiem i zawsze rozumialam ze pracownikowi musi byc ok. Wiadomo dla klienta to tez jest wazne ale z reguly 18 stopni w pomieszczeniu dla wiekszosci ludzi ktorych znam to jest chlodno. Z reguly w pomieszczeniach jestesmy bez kurtek. Sami pewnie tez uwazacie ze pracownik w kurtce to by bylo dziwne w sklepie. To tez krepuje ruchy jak cos sie robi. Czasem jak jest zimno to i bluzy nie pomoga. Tak jak mowie mozna by zadac zeby bylo 10 stopni bo nam goraco w kurtkach ale wtedy pracownicy by ciagle chorowali bo to dalekie od komfortu a sami jako pracownicy pewnie tez byscie nie chcieli w kurtkach pracowac ;-) Mysle ze te 20-21 stopni to juz lepiej. No mowie w kurtce to zawsze bedzie niefajnie i tez klientowi krepuje ruchy. Idealnie jak jest szatnia. Mysle ze nikt by nie chcial u siebie w pracy np 15 stopni. No a pracujecie w biurach i tez pewnie nie chcecie tak. Mysle ze raczej chcecie temperature jak w domu w miare i dla wielu osob 18 stopni jest za zimno. Nawet lekarze mowia ze 20-22 stopnie jest idealnie nie za zimno i nie za cieplo. Kazdemu sie nie dogodzi w pracy ale tak ogolnie jest najlepiej. Nikt nie chce w pracy marznac. Czasem jest dostawa ruszamy sie to mogloby byc i 18 stopni ale sa dni gdzie bardziej jest sie na kasie i juz jest chlodno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Konto usunięte
|
ja ogółem lubię kasy samoobsługowe, poza tym, że tak strasznie gadają i gadają i gadają
|
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2481 |
|
BAN stały
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;88357910]serio
ja przeważnie nie mam problemu z nimi (poza wielopakami i czasami promkami), a przy jakim zakupie zwariowała?[/QUOTE]a różnie. czasem wariuje przy lekkich rzeczach, czasem wariuje przy tych 'ostatnich sztukach', czasem zupełnie randomowo przy jakimś makaronie czy czymś. w kółko woła "potrzebne informacje" ![]() to chyba dość powszechny problem. pamiętam że na zdziwieniowym był temat o tym. ale to zależy od sklepu na pewno. w jednej biedronce, obok pracy męża kasy te działają super |
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;88357910]serio
ja przeważnie nie mam problemu z nimi (poza wielopakami i czasami promkami), a przy jakim zakupie zwariowała?[/QUOTE]Też zwyczaj nie mamWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasy samoobsługowe uwielbiam w Rossmannie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Lidlu.Ludzi mnóstwo, do kas samoobsługowych tłumy, to zwykłych też.Sklep pokarał ludzi że w niedziele śmią robić zakupy bo na mnie prawie spadł karton z zupami i się rozwaliła jedna ochlapując moje buty
, (na szczęście niedużo)Potem nie wiem jakim cudem energetyk zaczął syczeć i gdzieś się przebiła puszka i z niej "sikało" a gość przede mną w kolejce rozbił coś szklanego i było duuuużo brązowego płynu na podłodze.Tak że to kara za to żeby dzień święty święcić a nie łazić po sklepach![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Te w Biedrze też dla mnie do tej pory były łaskawe, jedynie jak alko kupuję to muszę poczekać na pracownika żeby zatwierdził ale tak to nie spotkały mnie żadne trudności nigdy.
|
|
|
#2486 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-19 o 21:35 |
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2488 |
|
Czarna owca
|
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie kasy samoobsługowe są tylko w Kauflandzie i Rossmanie. Czasem w tym pierwszym sklepie korzystam. W R place gotówka, więc do samoobsługowej nie mogę iść, bo przyjmuje tylko kartę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

Na wielkanoc z kolei sporo ludzi też robi większe zakupy spożywcze, a na majówkę to idzie wszystko i ciuchy i jedzenie.

ja przeważnie nie mam problemu z nimi (poza wielopakami i czasami promkami), a przy jakim zakupie zwariowała?
, (na szczęście niedużo)Potem nie wiem jakim cudem energetyk zaczął syczeć i gdzieś się przebiła puszka i z niej "sikało" a gość przede mną w kolejce rozbił coś szklanego i było duuuużo brązowego płynu na podłodze.Tak że to kara za to żeby dzień święty święcić a nie łazić po sklepach
26.08.2023