![]() |
#2461 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Melduję się po wizycie, mały ma 3kg, wszystko w dalszym ciągu wysoko i pozamykane. Dopiero co wystraszył mnie skracającą się szyjką, a teraz wszystko się uspokoiło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
pani.dietetyk
|
Wszystkiego najlepszego, drogie Kobiety!
![]() ![]() Majkela - gratuluję dorodnego bobaska!!! <3 Chyba nasz tu w grupie największy póki co, nie? ![]() Pani_Smith, daj znać po wizycie, czy witamy Jurka dzisiaj/ na dniach ![]() Ja też dzisiaj po wizycie - następną mam 25.03 więc już żegnałam się z położną bardzo uprzejmym "mam nadzieję, że już nie do zobaczenia" ![]() Moja ciąża od wczoraj donoszona też już na termin norweski, więc zapowiedziałam TŻ, że zaczynamy indukować, haha. Mam w planie jeszcze schody, spacery i te polecane przez Was salsy/samby - ale to już jak dojdzie mi podajnik jedzenia dla kota ( ![]() Widzę, że pozostałe akcje (Vidia i Kiwi) się trochę pouspokajały, dawajcie znać koniecznie, jak coś ruszy ![]() O, zapomniałabym, mam pytanko! Jak ogarniacie mleko na dłuższych spacerach??? Bo biorę pod uwagę że będzie np. troszkę chłodno i mam a) swoje odciągnięte mleko? - jak utrzymujecie jego temp? b) modyfikowane? przyrządzacie bazposrednio przed spozyciem? Woda z termosu? Jak ogarniacie temperature wody w termosie - macie termometry? Jakoś ostatnio spędza mi to sen z powiek, więc będę wdzięczna za odp ![]()
Dietetyk kliniczny ![]() ![]() Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2021-03-08 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 |
Rozeznanie
|
Whimx dobre pytanie, tez chętnie się dowiem
Pani smith dawaj znać co na wizycie ![]() Aga_fe no z tym sikaniem to u nas młody przechodzi samego siebie, zmiana ciuchów i spiworka po każdej drzemce... Może jak kikut odpadnie i nie trzeba będzie tej pieluszki zawijać to będzie lepiej hmmmm Ciekawe czy to tylko domena chłopców ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Aj, zapomniałabym! Wszystkiego najlepszego dla Was kobietki ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak się pojawiły dłuższe wyjazdy itp to karmiłam albo w samochodzie albo na łonie natury (oczywiście wyposażona w luźną bluzkę plus pieluszkę czy apaszkę do okrycia). Nigdy nie karmiłam z butelki na spacerze wiec bardziej nie pomogę. Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak się pojawiły dłuższe wyjazdy itp to karmiłam albo w samochodzie albo na łonie natury (oczywiście wyposażona w luźną bluzkę plus pieluszkę czy apaszkę do okrycia). Nigdy nie karmiłam z butelki na spacerze wiec bardziej nie pomogę. Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Heh na dzisiejszym usg wyszedl mi termin na dziś 😂
No ale dziś to się tu nic nie wydarzy... Młody dowalił do 3.800 ale szyjka ma dalej 10 cm, jest wysoko i twarda. Także Synek się urządza (przepływy i łożysko są takie, że jeszcze pół roku mogę w ciąży chodzić). 😶 Także która z Was potrzebuje mycia okien?
![]() |
#2470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Zwolnienie mam przedłużone do 21 marca... To za milion lat 🤐
Dziś zainstalowałam w aucie fotelik, czekam na ostatnich kurierów i helou...
![]() |
#2472 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Spełnienia marzeń, grzecznych dzieciaczków, lekkich porodów i ogarniętych TŻ ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego z okazji naszego święta
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
Pani Smith jak 10 cm, serio?
Byłam u fizjo, co ciekawe mięśnie rozluźnione, mało napięć, ból pleców, który miałam od października praktycznie sam ustąpił, ciekawe czy to w ramach przygotowań do porodu ciało mi odpuszcza. Gdyby jeszcze tego drętwienia się pozbyć... Mała szalała całą wizytę. Zapisałam a w też już na tą poporodową i wam też polecam, bo przynajmniej u mnie, pierwsze wolne terminy na oględziny poporodowe są właśnie na koniec kwietnia ![]() Wpadłam też na szybkie zakupy do action I praktycznie kupiłam wszystko co chciałam. Jeszcze tylko Gemini muszę ogarnąć. Nie chcę płacić za wysyłkę i myślę, żeby może kupić termometr bezdotykowy, możecie jakieś polecić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
@Fufka - no 10 to może nie, bo to chyba niemożkiwe, ale jest długa, twarda i bardzo wysoko. Nic a nic nie zwiastuje, żeby miała się zacząć skracać
![]() |
#2477 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
Rozeznanie
|
Fufka a wizytę poporodowa na kiedy umowilas? W sensie ile po mniej więcej będziesz?
Bo moja mi mowila ze 6 tygodni po, po połogu ale szczerze mówiąc chętnie poszłabym wcześniej, bardzo mi dokuczają plecy z jednej strony Powoli rozkręcam laktację, ale młody dziś się nie popisał, okazało się po karmieniu ze wszystko co wyssał wypływało mu bokiem na poduszkę do karmienia, zapomniał przełykać ![]() Kolejne karmienie już ładnie poszło, ale cieszę się ze idziemy do tej neurologopedy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2480 |
pani.dietetyk
|
Aga, Persefonia, Kiwi - dzięki Wam bardzo, to już jakoś się ułożyło lepiej w mojej głowie
![]() Liczę na aktywne liczenie kroków z małą i w miarę sprawny powrót do formy ![]() Do fizjo się zapisalam wstępnie póki co po porodzie, ale dziecięcego - na ogarnięcie całej pielęgnacji, skorygowania naszych błędów, ocena rozwoju dziecka (fizycznego) itd + nauka chustonoszenia, jeżeli nie będzie przeciwskazań. Fufka, nogi Ci drętwieją? PaniSmith, najważniejsze ze na wizycie dobrze i z Jurkiem wszystko ok! Pewnie szyjka skróci się nagle i synuś niedługo Cię zaskoczy w najmniej oczekiwanym momencie ![]()
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie dzień kobiet i zamówiłam wczoraj kilka rzeczy 😂 jak mi te 9 paczek doręczą to będę chyba rodzić pod koniec tyg, bo zamierzam po każdą iść do paczkomatu osobno 😁
![]() |
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Whimixx mam obrzęknięte, takie ciężkie dłonie i mrowienie w niektórych opuszkach.
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2484 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
A generalnie gówienka - jakieś tshirty z hma dla Starego, jakieś wieszaki, jakieś książeczki dla bratanków, podkład, etui na telefon... . Z wyprawkowych spraw czekam na rożek i wanienkę, ale ta ostatnia to już pod drzwi dojedzie, bo tego to bym raczej nie zdołała na grzbiecie przynieść ze względu na wielkość kartona
![]() Wczoraj dokupiłam jeszcze w dzieciowym tetrowy i niedrapki, bo brakowało mi tych ostatnich w torbie szpitalnej (na wypadek gdyby dzidziuś się mocno drapał w szpitalu proszą, aby jednak mieć). Czekam na rożek, piorę te resztki i przebieram nóżkami. (czatowałam wczoraj cały dzień na promo odnośnie laktatorów, ale nic nie było)
![]() |
#2486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 |
Raczkowanie
|
Whimxx, jeśli chodzi o karmienie na zewnątrz, to u mnie podobnie jak Dziewczyny pisały, jak na piersi to po karmieniu czy spacer, czy szybki wyskok na zakupy (oczywiście nie inne niż spożywcze w samotności
![]() Tak dodam od siebie apropo wizyt po połogu. W środę mam 4 tyg od porodu, od tygodnia noszę już tylko wkładki, mam jakby ostatni dzień okresu. Momentami nic się nie dzieje a po paru godzinach coś tam jednak barwi.. Zrobiłam sobie termin do gina jak będę mieć 6 tyg od porodu. Nie czułabym się komfortowo, gdybym wiedziała, że jeszcze jest jednak krew.. W poprzednich ciążach szybciej mi przechodziło, niecałe 3 tyg i połóg był zakończony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2021-03-09 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
Nie chce coś dodać fotki do poprzedniego postu .. Screenshot_20210309_110025_com.android.chrome.jpg
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 | ||
pani.dietetyk
|
Cytat:
Ja właśnie zmotywowana, bo czekam smartwatcha od TŻta na dzien kobiet, wiec kroki będą liczone ![]() Cytat:
Ciekawe, czemu teraz dłużej - no ale oby już ku końcowi ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.