![]() |
#2461 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam,
wiem, że istnieją już obszerne wątki dotyczące wybielania zębów. Zakładam nowy wątek, gdyż chcę by był on poświęcony wyłącznie metodzie Opalescence Treswhite / Tres White (nie wiadomo czy pisać razem, czy osobno). Nakładki Treswhite można kupić chociażby na allegro, w bardzo korzystnej cenie w porównaniu do tradycyjnej metody Opalescence. Sama jestem bardzo ciekawa jak się sprawdzają te nakładki i bardzo proszę o opinie Wizażanek, które miały już przyjemność (bądź "nieprzyjemność") stosować te nakładki. Czy wygodnie się je stosuje? Czy żel ma znośny smak? Czy zęby stają się bardziej wrażliwe na zimno/ciepło? Jeśli tak, to jak bardzo? A przede wszystkim - jakie są efekty??????? Również bardzo proszę aby osoby, które ww. nakładek nigdy nie stosowały i nie mają zamiaru ich stosować NIE WYPOWIADAŁY SIĘ NA TEN TEMAT, bo wiem, że istnieje dużo osób, które z góry będą potępiać wszelkie domowe metody, a wątek ma być TYLKO dla osób zainteresowanych. Zapewniam także, że to nie jest reklama. Interesuje mnie temat, głównie ze względu na cenę i dobre opinie dotyczące klasycznej metody Opalescence z nakładkami od stomatologa. Zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2462 |
BAN stały
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-01-20 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2463 |
BAN stały
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-01-20 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-01-20 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2465 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, zdecydowalam sie na wybielanie, tzn decyduje sie, ale nie dam rady przebranac przez watek.
Stad pytanie czy wybielanie laserem daje efekt na dlugo? Czy jest to najlepsza forma wyielania zebow? I czy koras orientuje sie gdzie w warszawie, dborze i za rozsadna cene wykonaja ten zabieg? Moze macie cos sprawdzonego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2466 |
Przyczajenie
|
Ja mam zółte zęby przez antybiotyki. Tak mi sie w kazdym razie wydaje. Mam je lekko zółte ale nie w tym problem bo gdyby one chociaż były jednakowego koloru ;(. Jedynki mam takie ze przy dziasłach są jakies biało zólte ale niżej na obu jedynkach mam szarawe paski ;(. nie mam pojęcia od czego to jest. Lubie sie smiac ale wstydze sie przez zęby. Nie stać mie na zabieg u dentysty. Prosze o pomocccc. Jestem zrospaczona. Chce kupic białą perłę ale czy mi pomoże ? Mam 15 lat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 |
Raczkowanie
|
BP dotarła w ładnie zabezpieczonej paczuszce...
![]() Otworzyłam, cierpliwie przeczytałam całą instrukcję i przystąpiłam do dzieła ![]() Wymodelowałam sobie górną nakładkę ( nie ukrywam , że przy dolnej miałam małe schody, więc spróbuję ponownie jutro-może będę miała więcej cierpliwości...) Nałożyłam preparat na zupełnie suche ząbki ( suszyłam kilka minut chusteczką) i szczerze powiedziawszy czekałam na moment w którym zaczną boleć mnie dziąsła (mam a przynajmniej miałam zawsze dość wrażliwe) ![]() I się nie doczekałam ![]() Dziąsła wcale nie bolały-preparat trzymałam 30 minut. Już po pierwszym użyciu jestem zadowolona!!! Jutro spróbuję założyć obie nakładki- może doświadczenie się powiedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2468 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ja również zastanawiam się nad wybieleniem ząbków... chciałabym zastosować nakładkę i żel Opalescence! Koszt takiego wybielania w moim mieście to ok 600zł... to trochę dużo gdyż w internetowym sklepie stomatologicznym znalazłam zestaw Opalescence za 144zł który zawiera: 8 strzykawek 1,2ml Opalescence, pudełko na nakładki, - papierowy kolornik, - tubka pasty do zębów Opalescence, akcesoria dla technika do wykonania nakładki: - 2 płytki Soft Tray Regular do wykonania nakładek -1 strzykawka 1,2ml Block Out Resin - żywicy blokującej. zastanawiam się skąd ta rozbieżność w cenach, czyżby gabinety stomatologiczne nakładały aż taką wysoką marżę?? czy ten zestaw poprostu jest do bani?? no i jeśli kupiłabym ten zestaw i poszłabym z nim do dentysty, to czy nie byłoby jakiegoś problemu ze zrobieniem wycisku i nakładki u technika i ile by to kosztowało hmmm....?? Please!!!! napiszcie co o tym myślicie a może któraś lub któryś z Was taką metodę zastosował??????????? Pozdrówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
Nałożyłam dolną i górną nakładkę z BP równocześnie
![]() ślina płynęła strumieniami ![]() Chyba nie dam rady stosować ich w tym samym czasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
ale odcielas te koncowki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam kilka stron i zdecydowałam że kupuje Białą Perłę. Już od jakiegoś czasu myślę nad wybieleniem zębów i dzięki wam się przekonałam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2472 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
bo ja na poczatku z nimi zakladalam jak onie bylam pewna czy formy sa dobre;d i wtedy mialam slinotok;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
aaa, na poczatku to z miesiac. potem nieregularnie a teraz mam jeszcze jedna tubke. sline trzeba zassac;d
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Jestem już po 7 nocy wybielania nakładkowego opalescence 15%. Zęby wybieliły się już znacznie, ale nie są jeszcze bielutkie. Powiedzmy, że z kremowo-żółtych zrobiły się kremowo-białe ![]() ![]() ![]() Czy na moim miejscu poszłybyście jeszcze teraz na piaskowanie? Czy nie jest już za późno? ![]() ![]() ![]() Zabka98 dentyści bardzo zarabiają na wybielaniu. Stomatolog może zapłacić za 1 nakładkę u protetyka 40-60 zł (takie ceny znalazłam na stronach techników dentystycznych z ofertą dla stomatologów). Żel kupuje prawdopodobnie bardzo tanio. Ja wybrałam zaoszczędzenie pieniędzy, przeczytałam cały ten wątek żeby wiedzieć jak to stosować, ale teraz przydałaby mi się jakaś konsultacja z dentystą który powiedziałby co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wybielanie zębów - Opalescence Treswhite / Tres White
Up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W takim razie idę po nakładki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 |
Przyczajenie
|
Lunyxa, raczej odradzam piaskowanie po wybielaniu metodą nakładkową. Po pierwsze nie da to już takiego efektu jak przed wybielaniem (zasada najpierw piaskowanie, potem wybielanie) a dwa przy takiej nadwrazliwości jaką opisujesz u siebie piaskowanie jest absolutnie nie wskazane.
Nakładki do wybielania są nawet tańsze niz 40--60 zł i moze je wykonac nawet asystentka stomatologa jeżeli oczywiście gabinet stomatologiczny posiada odpowiednia maszynę do "wypalania" nakłądek, która jest z kolei bardzo droga. Sam żel natomiast nie jest tani. Dobru kosztuje ok 25 zł za strzykawkę a to starsza na ok 2 dni w przypadku średniej wielkości zęba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
Smrutka dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Przyczajenie
|
Na allegro widze ,że znowu pojawił się ten mySmile, moglby sie ktos wypowiedziec na temat tego zestawu ? Czy naprawde jest taki skuteczny ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2482 |
Przyczajenie
|
W takim razie jak będę potrzebować to jadę po strzykawki do Łodzi
![]() Bo u mnie w miescie Opalescenece kosztuje 25 za strzykawkę, hurtowo też nic taniej niestety, a u w gabinecie stomatologicznym to już wogole cena za 1 opakowanie Opalescence jest straszna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 |
Raczkowanie
|
ja polecam BP!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niżej załączam zdjęcie swoich okropnych zębów;/ Czekam na odpowiedź i pozdrawiam ![]() Edytowane przez OlgaCze Czas edycji: 2009-02-05 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2485 |
Zadomowienie
|
witam
ja wybielałam martwa1i 2 ![]() ![]() efekt moim zdaniem dobry mam zamiar wybielic zabki jeszcze raz ![]() koszt wybielenia zabków ok.300zł
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2009-02-05 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale czy po wybieleniu zęba leczonego kanałowo miałaś założony do środka wkład kanałowo-korzeniowy? Pytam, bo moja dentystka twierdzi, że to konieczne, gdyż wybielanie osłabia ząb i w przeciwnym razie mógłby się łatwo złamać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2487 |
Zadomowienie
|
wiesz dokładnie nie wiem jak to sie nazywa ale cos takiego mam załozone i jakas jeszcze plabe aby zapobiec uszkodzeniu
![]() ja tez jestem zadowolona wreszcie moge bez skrepowania sie smiac ![]()
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
ja wybielałam paskami crest whitestrips suprime wybieliły mi sie o 2 tony ale to mnie nie zadawala... zastanawiam sie czy jak bym kupila jeszcze np biala perle czy sie jeszcze wybielą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To nie są duże koszta, a efekt może okazać się lepszy niż po paskach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, kupiłam sobie dzisiaj białą perłę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.