Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 19:28   #2461
JoJo_86
Przyczajenie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Cytat:
Napisane przez La Serenissima Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad robieniem części dekoracji samodzielnie, podpatrzyłam trochę pomysłów na pintereście i blogach ślubnych, zobaczymy co z tego wyjdzie Robicie coś same czy wszystko zlecacie profesjonalistom?
ja sama robiłam takie dodatkowe dekoracje na stół ze śmiesznymi tekstami (nie winietki) część gości nawet zabrała sobie to na pamiątkę

Cytat:
Napisane przez madl_en Pokaż wiadomość
Salę musimy zamówić za kilka tygodni, a chciałabym załatwić wszystko priorytetowo i najpierw zarezerwować termin w kościele. Nie wiem czy księża nas nie pogonią, że za wcześnie chcemy rezerwować. Ile miesięcy przed ślubem rezerwowałyście termin?
kościół spokojnie możesz zarezerwować rok wcześniej
Stary 2012-09-28, 10:39   #2462
fct
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Nie masz możliwości zrobić coś sama? Ja myślę, że to będzie fajnie zobaczyć na sali coś własnoręcznie przygotowanego i cieszę się na myśl, że to przede mną

My mamy barmana - o ile pamiętam (narzeczony się lepiej w tej kwestii orientuje) płacimy za niego 1200 ze zniżką od sali, plus alkohole, z tym, że on sam je zamawia jakoś taniej z hurtowni i tam ma nam też taniej kupić wódkę na całe wesele, ma kilka opcji tańszych i droższych zestawów, ale też jest otwarty na nasze propozycje
Raczej zdolności brak przynajmniej takich, których efek można by było pokazać ludziom

Czyli cenowo barman wychodzi 1,5 - 2 tys.

A co myślicie o samym pomyśle abstrahując od kosztów?
Stary 2012-09-28, 11:59   #2463
madl_en
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez extassy Pokaż wiadomość
hej milo Cie widziec
my mielismy najpierw foto, kamerzyste i sale
z ksiedzem mozesz miec problem, nie zawsze chce pisywac od razu do ksiegi rezerwowej. jesli masz teraz okazje to zrobi sobie nauki bo ponoc od przyszego roku zmieniaja sie przepisy(na gorsze) my juz jestesmy po, jeszcze tytlko poradnia nam zostala
ok, dzięki na info dotyczące poradni

Cytat:
Napisane przez JoJo_86 Pokaż wiadomość
kościół spokojnie możesz zarezerwować rok wcześniej
Stary 2012-09-28, 19:34   #2464
dolceana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fct Pokaż wiadomość
Witaj La Serenissima
Skoro już piszę to pozwolę sobie spytać, bo tak mnie ostatnio naszło :P, czy może któraś z Was zastanawiała się nad barmanem na wesele? A może orientujecie się w kosztach etp.?
My najprawdopodobniej zdecydujemy się na barmana Tzn. tam gdzie mamy zarezerwowaną salę Właścicielka ma kelnerów, który mają kurs Koszt takiego Pana to ok. 500 zł + alkohole. Może tam gdzie macie sale też jest taka możliwość?? Bo faktycznie z reguły wynajęcie dodatkowo barmana może być kosztowne...
dolceana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-28, 23:43   #2465
La Serenissima
Przyczajenie

Ja byłam w zeszłym roku na weselu, gdzie był barman i bardzo mi się spodobał ten pomysł, przez całe wesele ustawiały się do niego kolejki! Myślę, że to fajna sprawa i atrakcja dla gości, na mieście taki drink kosztuje zwykle 15-20 zł, więc mało kto może sobie pozwolić na próbowanie różnych smaków i picie do woli, a tutaj goście dostaną taką możliwość. Ja np. nie lubię w ogóle wódki, nie piję jej, więc z przyjemnością będę pić drinki
La Serenissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 12:19   #2466
fct
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dolceana Pokaż wiadomość
My najprawdopodobniej zdecydujemy się na barmana Tzn. tam gdzie mamy zarezerwowaną salę Właścicielka ma kelnerów, który mają kurs Koszt takiego Pana to ok. 500 zł + alkohole. Może tam gdzie macie sale też jest taka możliwość?? Bo faktycznie z reguły wynajęcie dodatkowo barmana może być kosztowne...
Gdyby się udało w takiej cenie to w ogóle byśmy się nad tym nie zastanawiali tylko brali

Cytat:
Ja byłam w zeszłym roku na weselu, gdzie był barman i bardzo mi się spodobał ten pomysł, przez całe wesele ustawiały się do niego kolejki! Myślę, że to fajna sprawa i atrakcja dla gości, na mieście taki drink kosztuje zwykle 15-20 zł, więc mało kto może sobie pozwolić na próbowanie różnych smaków i picie do woli, a tutaj goście dostaną taką możliwość. Ja np. nie lubię w ogóle wódki, nie piję jej, więc z przyjemnością będę pić drinki
Właśnie dlatego wg mnie również jest to fajna atrakcja I na pewno warta przemyślenia

Dzięki za odpowiedzi
Stary 2012-09-29, 18:55   #2467
zielona87
Zadomowienie

Witam
Można dołączyć? Mam termin na 29.06.2013 Będzie tylko obiad po ślubie w Avanti (chyba) i tydzien później grill czy coś w tym stylu.
Jestem na początku poszukiwań, oglądam sukienki

A może ktoraś ma fotografa godnego polecenia ktory nie wyciągnie od nas calej kasy? Chodzi o kogoś kto fajnie pokaże przygotowania, radośc, emocje itp i jakiś czas później zrobi z nami ciekawy plener... Pomożecie?
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 20:01   #2468
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
Witam
Można dołączyć? Mam termin na 29.06.2013 Będzie tylko obiad po ślubie w Avanti (chyba) i tydzien później grill czy coś w tym stylu.

A może ktoraś ma fotografa godnego polecenia ktory nie wyciągnie od nas calej kasy? Chodzi o kogoś kto fajnie pokaże przygotowania, radośc, emocje itp i jakiś czas później zrobi z nami ciekawy plener... Pomożecie?
To zależy jakie macie możliwości / chęci finansowe ale z tych nieco tańszych a jednocześnie bardzo dobrych fotografów polecam Tomasza Szewczyka. Fajny facet, fotografował u trzech par moich znajomych, zdjęcia zawsze są miłe dla oka

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 20:35   #2469
zielona87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
To zależy jakie macie możliwości / chęci finansowe ale z tych nieco tańszych a jednocześnie bardzo dobrych fotografów polecam Tomasza Szewczyka. Fajny facet, fotografował u trzech par moich znajomych, zdjęcia zawsze są miłe dla oka

Moje "guru" fotograficzne liczy sobie ok 10 000 wiec zdecydowanie za dużo:/ W granicach 2000-2500 mysle ze mozemy dać z plenerem i albumem
CP od 26.01.2013

Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
Stary 2012-09-29, 20:56   #2470
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Moje "guru" fotograficzne liczy sobie ok 10 000 wiec zdecydowanie za dużo:/ W granicach 2000-2500 mysle ze mozemy dać z plenerem i albumem
Szewczyk krzyczy sobie właśnie jakoś w tych granicach z tego co wiem to bliżej 2000 niż 2500

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 21:08   #2471
La Serenissima
Przyczajenie

Cytat:
Witam
Witaj Mamy zatem ślub dokładnie w ten sam dzień ! Też teraz zajmuję się szukaniem sukienki, kiedy wybierasz się przymierzać? Bo mnie panie w salonach straszą, że w grudniu już trzeba zamawiać, więc pasowałoby zacząć przymiarki
Stary 2012-09-29, 21:30   #2472
zielona87
Zadomowienie

Cytat:
Witaj Mamy zatem ślub dokładnie w ten sam dzień ! Też teraz zajmuję się szukaniem sukienki, kiedy wybierasz się przymierzać? Bo mnie panie w salonach straszą, że w grudniu już trzeba zamawiać, więc pasowałoby zacząć przymiarki
Już kilka przymierzałam i słyszałam nawet w kilku miejscach że w listopadzie by sie przydało zamowić,ale ze po zamowieniu mozna duzo zmienić jeszcze. Chodzi tylko o zaklepanie A gdzie juz szukalas? Ja do tej pory bylam na Długiej i Filipa. Kilka modeli mi się podobalo A Ty juz masz jakis pomysł jaki fason itp? W jakim kościele masz ślub?
CP od 26.01.2013

Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
Stary 2012-09-30, 19:14   #2473
La Serenissima
Przyczajenie

Cytat:
Już kilka przymierzałam i słyszałam nawet w kilku miejscach że w listopadzie by sie przydało zamowić,ale ze po zamowieniu mozna duzo zmienić jeszcze. Chodzi tylko o zaklepanie A gdzie juz szukalas? Ja do tej pory bylam na Długiej i Filipa. Kilka modeli mi się podobalo A Ty juz masz jakis pomysł jaki fason itp? W jakim kościele masz ślub?
Najbardziej chyba straszą w Madonnie Ja też przeszłam Długą, byłam w Madonnie, Annie Karze, wybieram się jeszcze na Mierzeję Wiślaną. Celuję raczej w koronki, albo dół z warstw tiulu i koronek Takie trochę romantyczne retro I na pewno nie chciałabym gorsetu. W sumie ciężko znaleźć coś podobnego, ale też mam parę typów Czekam jeszcze na nową kolekcję w Annie Karze, bo są bardzo elastyczni, jeśli chodzi o modyfikacje modeli, a przede wszystkim mają świetne materiały. A Ty masz już jakiś określony typ? Mierzyłaś już konkretne modele?

Ślub mamy w Kościele św. Agnieszki, przy Dietla, a Wy?
Stary 2012-09-30, 21:18   #2474
fct
Raczkowanie

Cześć

Widzę, ze grono cały czas nam się rozrasta

Skoro już Wam zeszło na temat sukienek to możecie mi napisać, jak kształtują się ceny w Krakowie?

Nie wiem czy dobrze myślę, ale wydaje mi się, że w jakichś mniejszych miejscowościach będą niższe...

Dla mnie całe te poszukiwania będą drogą przez mękę chyba
Stary 2012-10-01, 07:29   #2475
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

my mamy sandra i kuba
placimy 2000 za dwoch fotografow od przygotowan do oczepin, plener w innym dniu niz slub w ofercie 350 obrobionych zdjec i wszystkie pozostale tez dostajemy
Cytat:
Cześć

Skoro już Wam zeszło na temat sukienek to możecie mi napisać, jak kształtują się ceny w Krakowie?

Nie wiem czy dobrze myślę, ale wydaje mi się, że w jakichś mniejszych miejscowościach będą niższe...

oj ceny sa rozne, od 850 u szanownej pani objatek bo 7000 w madonnie
Stary 2012-10-01, 10:43   #2476
La Serenissima
Przyczajenie

Cytat:
Cześć

Ja znam ceny orientacyjne - niedawno jeszcze na Długiej były wyprzedaże, gdzie sukienki były poniżej 1000 tys., w Pasażu Weneckim chyba średnio ok 2500 tys., Anna Kara 2500-4700, Madonna gdzieś od około 4500 wzwyż, podobnie chyba w Karolinie (Justin Alexander, Sincerity).

Ale moja przyszła szwagierka wybrała i przymierzyła sukienkę w Krk, ale potem znalazła ją taniej (nie pamiętam kwoty, ale było to dużo taniej) w Tarnowie bodajże i tam właśnie kupiła. Pewnie więc jak wybiorę model to podzwonię po salonach w mniejszych miastach i tam sprawdzę ceny
Stary 2012-10-01, 12:09   #2477
zielona87
Zadomowienie

Cytat:
Najbardziej chyba straszą w Madonnie Ja też przeszłam Długą, byłam w Madonnie, Annie Karze, wybieram się jeszcze na Mierzeję Wiślaną. Celuję raczej w koronki, albo dół z warstw tiulu i koronek Takie trochę romantyczne retro I na pewno nie chciałabym gorsetu. W sumie ciężko znaleźć coś podobnego, ale też mam parę typów Czekam jeszcze na nową kolekcję w Annie Karze, bo są bardzo elastyczni, jeśli chodzi o modyfikacje modeli, a przede wszystkim mają świetne materiały. A Ty masz już jakiś określony typ? Mierzyłaś już konkretne modele?

Ślub mamy w Kościele św. Agnieszki, przy Dietla, a Wy?
Mi się podobało kilka modeli z Filipince i maria i magdalena czy jakoś tak. Ogólnie chcę sukienkę taką z górą gorsetową, wiązaną z tyłu, z lekko obniżonym stanem (tak do bioder) i od bioder rozszerzającą się w kształt A Znalazłam jedną taką z koronki, piękną Taką właśnie retro Mama mówiła że wygląda troszkę "wiktoriańsko"... i ten welon:rolle yes: Chyba jutro się wybiorę na Mierzeję Jestem raczej dużą kobietą i w niektórych modelach wyglądam po prostu jak kolubryna albo wielka beza

A ślub u Kapucynów

Cytat:
my mamy sandra i kuba
placimy 2000 za dwoch fotografow od przygotowan do oczepin, plener w innym dniu niz slub w ofercie 350 obrobionych zdjec i wszystkie pozostale tez dostajemy
Widziałam ich stronę, ale nie maja juz terminu a poza tym u nas nie bedzie wesela tylko obiad dla 40 osób, 2 fotografów by sie zanudziło. Jakbyście jeszcze o kimś słyszały to dajcie znać
CP od 26.01.2013

Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
Stary 2012-10-01, 12:25   #2478
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Widziałam ich stronę, ale nie maja juz terminu a poza tym u nas nie bedzie wesela tylko obiad dla 40 osób, 2 fotografów by sie zanudziło. Jakbyście jeszcze o kimś słyszały to dajcie znać
Ja miałam bardzo fajnego fotografa, kosztował nas niecałe 2 tysiące za sesję narzeczeńską, reportaż, plener i album. Do tego bardzo sympatyczny i otwarty, półamator pasjonat. Zdjęcia robi ładne i naturalne (ja jestem przeciwniczką przestylizowanych i wyfotoszopowanych zdjęć), bardzo się angażuje w pracę. Robił zdjęcia u nas i u dwóch par naszych znajomych i wszyscy byliśmy bardzo zadowoleni. Wadę ma jedną - musisz mieć własny pomysł na plener, bo on Ci zaproponuje tylko ogród botaniczny albo Kazimierz.
Nazywa się Paweł Krówka, mogę Ci podesłać numer na PW jakbyś była zainteresowana.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 12:40   #2479
zielona87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja miałam bardzo fajnego fotografa, kosztował nas niecałe 2 tysiące za sesję narzeczeńską, reportaż, plener i album. Do tego bardzo sympatyczny i otwarty, półamator pasjonat. Zdjęcia robi ładne i naturalne (ja jestem przeciwniczką przestylizowanych i wyfotoszopowanych zdjęć), bardzo się angażuje w pracę. Robił zdjęcia u nas i u dwóch par naszych znajomych i wszyscy byliśmy bardzo zadowoleni. Wadę ma jedną - musisz mieć własny pomysł na plener, bo on Ci zaproponuje tylko ogród botaniczny albo Kazimierz.
Nazywa się Paweł Krówka, mogę Ci podesłać numer na PW jakbyś była zainteresowana.

O! Kochana, już gdzieś o nim czytałam,ale nie mogę znaleźc jego zdjęć na necie. Masz może jakies namiary na jego portfolio albo moze bys mogla mi podeslac kilka waszych fotek(mogą byc bez buzi) Może ja jakaś nieogarnięta jestem że nie umiem tego znaleźć
Mi też zależy na czymś naturalnym, raczej na uchwyceniu emocji a nie na wepchnięciu maxymalnej ilości photoshopa i lightrooma-to mogę sobie sama zrobić:P
CP od 26.01.2013

Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
Stary 2012-10-01, 13:43   #2480
iceflower
Przyjaciółka KWC

Swoich zdjęć raczej nie ale miałam gdzieś w domu zapisaną jego stronę, więc podeślę po pracy, tyle że on nam mówił że miał zmieniać stronę i wrzucać nowsze zdjęcia (te na stronie to chyba początki i teraz robi lepsze moim zdaniem, zresztą z tego co mówił to cały czas się doszkala i doskonali), więc nie wiem czy ona jeszcze działa. Niemniej polecam się z nim spotkać, wtedy on Wam pokaże zdjęcia, opowie wszystko i porozmawia, naprawdę warto bo jest bardzo sympatyczny. Podeślę PW po pracy.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-10-01, 14:05   #2481
zielona87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Swoich zdjęć raczej nie ale miałam gdzieś w domu zapisaną jego stronę, więc podeślę po pracy, tyle że on nam mówił że miał zmieniać stronę i wrzucać nowsze zdjęcia (te na stronie to chyba początki i teraz robi lepsze moim zdaniem, zresztą z tego co mówił to cały czas się doszkala i doskonali), więc nie wiem czy ona jeszcze działa. Niemniej polecam się z nim spotkać, wtedy on Wam pokaże zdjęcia, opowie wszystko i porozmawia, naprawdę warto bo jest bardzo sympatyczny. Podeślę PW po pracy.
Super, czekam na wiadomość Może jakiegoś maila masz do niego albo coś? A powiedz mi czy można mu coś.... sugerować? Kilku znanych mi fotografów nie bierze pod uwagę żadnych sugestii tylko robią po swojemu, co nie znaczy że źle... ale nie interesuje ich zdanie młodych, bo oni się nie znają
CP od 26.01.2013

Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
Stary 2012-10-01, 14:11   #2482
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Super, czekam na wiadomość Może jakiegoś maila masz do niego albo coś? A powiedz mi czy można mu coś.... sugerować? Kilku znanych mi fotografów nie bierze pod uwagę żadnych sugestii tylko robią po swojemu, co nie znaczy że źle... ale nie interesuje ich zdanie młodych, bo oni się nie znają
Maila powinnam mieć, ale nie jestem pewna. Na pewno mam telefon i tą starą stronę.

On nas pytał jakie chcemy zdjęcia - czy szerokie ujęcia, czy dużo portretów, na co położyć nacisk, czy chcemy dużo kolorowych czy czerń i biel też, czy nie. Generalnie bardzo bardzo pozytywnie podchodzi do klienta.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-10-01, 19:42   #2483
fct
Raczkowanie

Cytat:
Ja znam ceny orientacyjne - niedawno jeszcze na Długiej były wyprzedaże, gdzie sukienki były poniżej 1000 tys., w Pasażu Weneckim chyba średnio ok 2500 tys., Anna Kara 2500-4700, Madonna gdzieś od około 4500 wzwyż, podobnie chyba w Karolinie (Justin Alexander, Sincerity).

Ale moja przyszła szwagierka wybrała i przymierzyła sukienkę w Krk, ale potem znalazła ją taniej (nie pamiętam kwoty, ale było to dużo taniej) w Tarnowie bodajże i tam właśnie kupiła. Pewnie więc jak wybiorę model to podzwonię po salonach w mniejszych miastach i tam sprawdzę ceny
Właśnie tez nad taką opcją się zastanawiałam Zobaczymy co z tego szukania wyjdzie
Stary 2012-10-01, 22:51   #2484
La Serenissima
Przyczajenie

Cytat:
Mi się podobało kilka modeli z Filipince i maria i magdalena czy jakoś tak. Ogólnie chcę sukienkę taką z górą gorsetową, wiązaną z tyłu, z lekko obniżonym stanem (tak do bioder) i od bioder rozszerzającą się w kształt A Znalazłam jedną taką z koronki, piękną Taką właśnie retro Mama mówiła że wygląda troszkę "wiktoriańsko"... i ten welon:rolle yes: Chyba jutro się wybiorę na Mierzeję Jestem raczej dużą kobietą i w niektórych modelach wyglądam po prostu jak kolubryna albo wielka beza
A ślub u Kapucynów
I jak, wybrałaś się na Mierzeję? Ciekawa jestem czy warto Kurczę, sukienka którą opisujesz wydaje się świetna! Masz może jakąś nazwę? Moje zaproszenia mają być inspirowane epoką wiktoriańską, więc ta sukienka brzmi fajnie A welon długi? Mnie się marzy taki dłuuuugi welon, mam nadzieję, że uda mi się to wszystko zgrać No i piękny macie kościół!

Cytat:
Właśnie tez nad taką opcją się zastanawiałam Zobaczymy co z tego szukania wyjdzie
Ja nie wiem jak się zdecyduję ... Choć wszyscy mówią, że jak się założy TĘ sukienkę, to będzie wiadomo, że już żadna inna Jeszcze nic nie przymierzałam, planuje się za to zabrać wkrótce, najlepiej zanim się zimno zrobi
Stary 2012-10-02, 07:34   #2485
extassy
Zakorzenienie

ja bylam w moenie i nie polecam. tyle ze byly koncowki kolekcji, nic ladnego tam nie znalazlam

wczoraj bylam na przegladzie sukien i jestem zdecydowana na nable
1. nabla cena 3900
fanny zdjecie 1
fanny zdjecie 2
fanny zdjecie 3
2.elizabeth passion 4000
EP
3. anais 2860
annais

Edytowane przez extassy
Czas edycji: 2012-10-02 o 07:36
extassy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:50   #2486
samiramis
Raczkowanie

w Moenie szyłam suknię wieczorową, miła obsługa ale jak na sukienkę za 700zł to była 2 razy na poprawkach i raz oddana na gwarancji bo wypadły z niej z tyłu zaczepy (takie kółka przez które sznuruje się wstążkę). Oczywiście próbowano mi wmówić, że suknia była użyta niezgodnie z przeznaczeniem ale wyjaśniłam milym paniom że przeznaczenie kiecki za 7 stów jest "WIELOKROTNE ŻYCIE " naprawiły kieckę.
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 09:46   #2487
Karolablue
Raczkowanie

To ja z innej beczki...
Pomóżcie jak to ogarnąć. We dwoje z przyszłym Panem Mężem mieszkamy w Krakowie. Planujemy nie tyle wesele, co raczej jakiś ciekawy obiad w nietuzinkowym miejscu.
Znacie coś takiego w Krakowie lub pod Krakowem? Z racji tego, że nie ma wesela, to chcielibyśmy aby było to na tyle nietypowe, żeby goście też zapamiętali. No i jak obmyśleć noclegi - spodziewamy się łącznie koło 20 osób. Część będzie wcześniej, bo będą nawet spoza kraju, część nie wiadomo kiedy. Myślicie, że rezerwować jakiś hotel, jeśli tak to tylko na noc po ceremonii, czy założyć, że przyjadą wcześniej (niestety ciężko cokolwiek wydobyć z terminem przyjazdu). Myślałam też nas jakimś dworkiem na obiad i od razu nocleg. Ehhh pogmatwane to to :/
Macie jakieś doświadczenia w tej materii jak to bezboleśnie ogarnąć?
No i czym pojechać do ślubu, skoro kościół 5 min piechotą od nas...
Karolablue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 09:52   #2488
extassy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolablue Pokaż wiadomość
To ja z innej beczki...
Pomóżcie jak to ogarnąć. We dwoje z przyszłym Panem Mężem mieszkamy w Krakowie. Planujemy nie tyle wesele, co raczej jakiś ciekawy obiad w nietuzinkowym miejscu.
Znacie coś takiego w Krakowie lub pod Krakowem? Z racji tego, że nie ma wesela, to chcielibyśmy aby było to na tyle nietypowe, żeby goście też zapamiętali. No i jak obmyśleć noclegi - spodziewamy się łącznie koło 20 osób. Część będzie wcześniej, bo będą nawet spoza kraju, część nie wiadomo kiedy. Myślicie, że rezerwować jakiś hotel, jeśli tak to tylko na noc po ceremonii, czy założyć, że przyjadą wcześniej (niestety ciężko cokolwiek wydobyć z terminem przyjazdu). Myślałam też nas jakimś dworkiem na obiad i od razu nocleg. Ehhh pogmatwane to to :/
Macie jakieś doświadczenia w tej materii jak to bezboleśnie ogarnąć?
No i czym pojechać do ślubu, skoro kościół 5 min piechotą od nas...
a moze restauracja panorama?
http://panoramaklub.eu/indexrestaura...strona/pokaz/4
widok na wawel mysle ze zrobi dobre wrazenie na gosciach
albo http://www.uziyada.krakow.pl/ tyle ze tu baaardzo ciezko z terminami ale miejsce przepiekne jak jeszcze mi cos wpadnie do glowy to dam Ci znac
Stary 2012-10-03, 19:30   #2489
Karolablue
Raczkowanie

Cytat:
a moze restauracja panorama?
http://panoramaklub.eu/indexrestaura...strona/pokaz/4
widok na wawel mysle ze zrobi dobre wrazenie na gosciach
albo http://www.uziyada.krakow.pl/ tyle ze tu baaardzo ciezko z terminami ale miejsce przepiekne jak jeszcze mi cos wpadnie do glowy to dam Ci znac
Dzięki
O Panoramie nawet nie słyszałam, Wybadam teren

U Ziyada no właśnie terminy... ale problem noclegów by poniekąd odpadał
Karolablue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:01   #2490
samiramis
Raczkowanie

lokalu "u zyiada" nie polecam. ekskluzywny ale jedzenie nie rewelacyjne. kilkoro znajomych było tam na weselu rok temu i wszyscy stwierdzili, że jedzenie nie dobre.
Jaki klimat Cię wogóle interesuje? 20 osób to niewiele więc mozna tez poszukać czegoś fajnego nieopodal rynku głównego. jeśli nie Wawel to może jakiś lokal z widokiem na Zamek właśnie?

Jeśli Kościół 5 minut piechotą to idzcie w oraszaku weselnym "z buta" właśnie a z Kościoła na salę samochodem czy bryczką.
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości