|
|
#2461 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Cytat:
część gości nawet zabrała sobie to na pamiątkę ![]() kościół spokojnie możesz zarezerwować rok wcześniej
|
|
#2462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przynajmniej takich, których efek można by było pokazać ludziom ![]() Czyli cenowo barman wychodzi 1,5 - 2 tys. A co myślicie o samym pomyśle abstrahując od kosztów?
|
|
#2463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tzn. tam gdzie mamy zarezerwowaną salę Właścicielka ma kelnerów, który mają kurs Koszt takiego Pana to ok. 500 zł + alkohole. Może tam gdzie macie sale też jest taka możliwość?? Bo faktycznie z reguły wynajęcie dodatkowo barmana może być kosztowne...
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Przyczajenie
|
Ja byłam w zeszłym roku na weselu, gdzie był barman i bardzo mi się spodobał ten pomysł, przez całe wesele ustawiały się do niego kolejki! Myślę, że to fajna sprawa i atrakcja dla gości, na mieście taki drink kosztuje zwykle 15-20 zł, więc mało kto może sobie pozwolić na próbowanie różnych smaków i picie do woli, a tutaj goście dostaną taką możliwość. Ja np. nie lubię w ogóle wódki, nie piję jej, więc z przyjemnością będę pić drinki
|
|
|
|
#2466 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I na pewno warta przemyślenia ![]() Dzięki za odpowiedzi
|
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Można dołączyć? Mam termin na 29.06.2013 Będzie tylko obiad po ślubie w Avanti (chyba) i tydzien później grill czy coś w tym stylu. Jestem na początku poszukiwań, oglądam sukienki ![]() A może ktoraś ma fotografa godnego polecenia ktory nie wyciągnie od nas calej kasy? Chodzi o kogoś kto fajnie pokaże przygotowania, radośc, emocje itp i jakiś czas później zrobi z nami ciekawy plener... Pomożecie?
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tych nieco tańszych a jednocześnie bardzo dobrych fotografów polecam Tomasza Szewczyka. Fajny facet, fotografował u trzech par moich znajomych, zdjęcia zawsze są miłe dla oka
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje "guru" fotograficzne liczy sobie ok 10 000 wiec zdecydowanie za dużo:/ W granicach 2000-2500 mysle ze mozemy dać z plenerem i albumem
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co wiem to bliżej 2000 niż 2500
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mamy zatem ślub dokładnie w ten sam dzień ! Też teraz zajmuję się szukaniem sukienki, kiedy wybierasz się przymierzać? Bo mnie panie w salonach straszą, że w grudniu już trzeba zamawiać, więc pasowałoby zacząć przymiarki
|
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gdzie juz szukalas? Ja do tej pory bylam na Długiej i Filipa. Kilka modeli mi się podobalo A Ty juz masz jakis pomysł jaki fason itp? W jakim kościele masz ślub?
|
|
|
|
#2473 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też przeszłam Długą, byłam w Madonnie, Annie Karze, wybieram się jeszcze na Mierzeję Wiślaną. Celuję raczej w koronki, albo dół z warstw tiulu i koronek Takie trochę romantyczne retro I na pewno nie chciałabym gorsetu. W sumie ciężko znaleźć coś podobnego, ale też mam parę typów Czekam jeszcze na nową kolekcję w Annie Karze, bo są bardzo elastyczni, jeśli chodzi o modyfikacje modeli, a przede wszystkim mają świetne materiały. A Ty masz już jakiś określony typ? Mierzyłaś już konkretne modele? Ślub mamy w Kościele św. Agnieszki, przy Dietla, a Wy?
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Widzę, ze grono cały czas nam się rozrasta Skoro już Wam zeszło na temat sukienek to możecie mi napisać, jak kształtują się ceny w Krakowie? Nie wiem czy dobrze myślę, ale wydaje mi się, że w jakichś mniejszych miejscowościach będą niższe... Dla mnie całe te poszukiwania będą drogą przez mękę chyba
|
#2475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
placimy 2000 za dwoch fotografow od przygotowan do oczepin, plener w innym dniu niz slub w ofercie 350 obrobionych zdjec i wszystkie pozostale tez dostajemy![]() Cytat:
|
|
|
#2476 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale moja przyszła szwagierka wybrała i przymierzyła sukienkę w Krk, ale potem znalazła ją taniej (nie pamiętam kwoty, ale było to dużo taniej) w Tarnowie bodajże i tam właśnie kupiła. Pewnie więc jak wybiorę model to podzwonię po salonach w mniejszych miastach i tam sprawdzę ceny
|
|
|
|
|
#2477 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam jedną taką z koronki, piękną Taką właśnie retro Mama mówiła że wygląda troszkę "wiktoriańsko"... i ten welon![]() ![]() :rolle yes: Chyba jutro się wybiorę na Mierzeję Jestem raczej dużą kobietą i w niektórych modelach wyglądam po prostu jak kolubryna albo wielka beza![]() A ślub u Kapucynów ![]() Cytat:
a poza tym u nas nie bedzie wesela tylko obiad dla 40 osób, 2 fotografów by sie zanudziło. Jakbyście jeszcze o kimś słyszały to dajcie znać
||
|
|
|
#2478 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Nazywa się Paweł Krówka, mogę Ci podesłać numer na PW jakbyś była zainteresowana.
|
|
|
#2479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O! Kochana, już gdzieś o nim czytałam,ale nie mogę znaleźc jego zdjęć na necie. Masz może jakies namiary na jego portfolio albo moze bys mogla mi podeslac kilka waszych fotek(mogą byc bez buzi) Może ja jakaś nieogarnięta jestem że nie umiem tego znaleźć Mi też zależy na czymś naturalnym, raczej na uchwyceniu emocji a nie na wepchnięciu maxymalnej ilości photoshopa i lightrooma -to mogę sobie sama zrobić:P
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2480 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Swoich zdjęć raczej nie
ale miałam gdzieś w domu zapisaną jego stronę, więc podeślę po pracy, tyle że on nam mówił że miał zmieniać stronę i wrzucać nowsze zdjęcia (te na stronie to chyba początki i teraz robi lepsze moim zdaniem, zresztą z tego co mówił to cały czas się doszkala i doskonali), więc nie wiem czy ona jeszcze działa. Niemniej polecam się z nim spotkać, wtedy on Wam pokaże zdjęcia, opowie wszystko i porozmawia, naprawdę warto bo jest bardzo sympatyczny. Podeślę PW po pracy.
|
|
#2481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jakiegoś maila masz do niego albo coś? A powiedz mi czy można mu coś.... sugerować? Kilku znanych mi fotografów nie bierze pod uwagę żadnych sugestii tylko robią po swojemu, co nie znaczy że źle... ale nie interesuje ich zdanie młodych, bo oni się nie znają
|
|
|
|
#2482 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Na pewno mam telefon i tą starą stronę.On nas pytał jakie chcemy zdjęcia - czy szerokie ujęcia, czy dużo portretów, na co położyć nacisk, czy chcemy dużo kolorowych czy czerń i biel też, czy nie. Generalnie bardzo bardzo pozytywnie podchodzi do klienta.
|
|
|
#2483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczymy co z tego szukania wyjdzie
|
|
#2484 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kurczę, sukienka którą opisujesz wydaje się świetna! Masz może jakąś nazwę? Moje zaproszenia mają być inspirowane epoką wiktoriańską, więc ta sukienka brzmi fajnie A welon długi? Mnie się marzy taki dłuuuugi welon, mam nadzieję, że uda mi się to wszystko zgrać No i piękny macie kościół! Cytat:
Jeszcze nic nie przymierzałam, planuje się za to zabrać wkrótce, najlepiej zanim się zimno zrobi
|
||
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
ja bylam w moenie i nie polecam. tyle ze byly koncowki kolekcji, nic ladnego tam nie znalazlam
![]() wczoraj bylam na przegladzie sukien i jestem zdecydowana na nable 1. nabla cena 3900 fanny zdjecie 1 fanny zdjecie 2 fanny zdjecie 3 2.elizabeth passion 4000 EP 3. anais 2860 annais
Edytowane przez extassy Czas edycji: 2012-10-02 o 07:36 |
|
|
|
#2486 |
|
Raczkowanie
|
w Moenie szyłam suknię wieczorową, miła obsługa ale jak na sukienkę za 700zł to była 2 razy na poprawkach i raz oddana na gwarancji bo wypadły z niej z tyłu zaczepy (takie kółka przez które sznuruje się wstążkę). Oczywiście próbowano mi wmówić, że suknia była użyta niezgodnie z przeznaczeniem ale wyjaśniłam milym paniom że przeznaczenie kiecki za 7 stów jest "WIELOKROTNE ŻYCIE " naprawiły kieckę.
|
|
|
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
To ja z innej beczki...
Pomóżcie jak to ogarnąć. We dwoje z przyszłym Panem Mężem mieszkamy w Krakowie. Planujemy nie tyle wesele, co raczej jakiś ciekawy obiad w nietuzinkowym miejscu. Znacie coś takiego w Krakowie lub pod Krakowem? Z racji tego, że nie ma wesela, to chcielibyśmy aby było to na tyle nietypowe, żeby goście też zapamiętali. No i jak obmyśleć noclegi - spodziewamy się łącznie koło 20 osób. Część będzie wcześniej, bo będą nawet spoza kraju, część nie wiadomo kiedy. Myślicie, że rezerwować jakiś hotel, jeśli tak to tylko na noc po ceremonii, czy założyć, że przyjadą wcześniej (niestety ciężko cokolwiek wydobyć z terminem przyjazdu). Myślałam też nas jakimś dworkiem na obiad i od razu nocleg. Ehhh pogmatwane to to :/ Macie jakieś doświadczenia w tej materii jak to bezboleśnie ogarnąć? No i czym pojechać do ślubu, skoro kościół 5 min piechotą od nas...
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://panoramaklub.eu/indexrestaura...strona/pokaz/4 widok na wawel mysle ze zrobi dobre wrazenie na gosciach ![]() albo http://www.uziyada.krakow.pl/ tyle ze tu baaardzo ciezko z terminami ale miejsce przepiekne jak jeszcze mi cos wpadnie do glowy to dam Ci znac
|
|
|
#2489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O Panoramie nawet nie słyszałam, Wybadam teren ![]() U Ziyada no właśnie terminy... ale problem noclegów by poniekąd odpadał
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
lokalu "u zyiada" nie polecam. ekskluzywny ale jedzenie nie rewelacyjne. kilkoro znajomych było tam na weselu rok temu i wszyscy stwierdzili, że jedzenie nie dobre.
Jaki klimat Cię wogóle interesuje? 20 osób to niewiele więc mozna tez poszukać czegoś fajnego nieopodal rynku głównego. jeśli nie Wawel to może jakiś lokal z widokiem na Zamek właśnie? Jeśli Kościół 5 minut piechotą to idzcie w oraszaku weselnym "z buta" właśnie a z Kościoła na salę samochodem czy bryczką.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

Robicie coś same czy wszystko zlecacie profesjonalistom? 

) my juz jestesmy po, jeszcze tytlko poradnia nam zostala
: 09.07.2011

a poza tym u nas nie bedzie wesela tylko obiad dla 40 osób, 2 fotografów by sie zanudziło. Jakbyście jeszcze o kimś słyszały to dajcie znać