![]() |
#2461 |
Konto usunięte
|
Dot.: Psychiatra
Nie sprobujesz, nie dowiesz sie i będziesz tak marudzić cale życie. Jestem straszną sceptyczką, a mnie coś tam pomaga ten psycholog.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
no fakt - marudze i uzalam sie nad soba moj sposob na zycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() trudną, bolesną, ale naprawdę warta swoich efektów wiele z nas - depreśnic - najchętniej spędziłoby życie w łóżku pod kołdrą gapiąc się w sufit lub tv ale zastanów się: czy to jest NAPRAWDĘ to czego chcesz w życiu?? czy jednak wolałabyś mieć grono przyjciół i znajomych, robić cos ciekawego, rozwijać się, spotykać się z ludźmi?? ja sobie odpowiedziałam na to pytanie i zaczęłam, powoli bo powoli, coś robić w tym kierunku - choć wiadomo, że nie zawsze mi wychodzi ![]() gdyby nie terapia, boję się myśleć co by dzisiaj ze mną było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
W stanie manii ludzie podejmują wiele pochopnych decyzji-biorą kredyty,kupują drogie rzeczy,samochody,decydują się na ryzykowne działania itp.,nie potrafią się kontrolować,dlatego nieleczona choroba dwubiegunowa może być zgubna.
Po lekach zmieniłam się na tyle,że nie potrzebuję już pomocy psychologa-ta cała fobia społeczna prawie poszła w diabły ![]() I naprawdę nie sądzę,żeby psycholog coś na to poradził.Bo powie mi to,co ja już wiem,ale w aktualnym stanie nie dociera.A w stanie "dobrej strony" nikt mi niczego nie musi tłumaczyć.I co z tym fantem zrobić?
#2465 |
Zakorzenienie
|
namezja to wkoncu sama dotrzesz do sedna sprawy jesli sie zmienia niech sie zmienia samo sie znudzi
![]() dziewczyny wiecie co ja czuje sie jak slomka rzucinoana wiatr- jestem "szczesliwa "jak nie mam nic na glowie i jestem sama sobie mam dylemat czy jestem les- jesli tak to dla mnie znaczy tylko jedno zyc sameu nie moglabym sie zwiazac z kobieta - chyba ze wzgledu na znajomych moze rodzine moze ze wzgledu na sama mnie ,nie wogole co ja w zyciu chce robic- chyba wlasnie z tego wzgledu ze boje sie samotnosci i ze rodzina malzenstwo to nie dla mnie nie wiem co to zakochanie ogolnie siedze w domu i najchetniej bym tylko na necie siedzila albo ogladala tv ,poprostu celu nie mam w zyciu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
Dziewczyki , nie wiem czy dobrze trafiłam , ale juz nie daje rady
![]() Chodzi o moja mamę... Ma nerwice depresyjno-lekową Leczy sie juz od parunastu lat... co jakis czas powraca ta choroba... Dokłądnie od 2 miesięcy jest tragedia... Była juz u każdego lekarza... chyba już każdy lek jej przepisali.. nic nie działa...Boje sie , że ona pewnego dnia sie nie obudzi, bo jak można zmieniąc jej leki psychotropowe co 2 tyg!!!! ![]() Sama juz nie radze sobie z tym wszytkim, łapię doła sama czuje , ze popadam w depresje ![]() Nie wiem czemu, ale nawet nie pptrafie do niej podejść przytulic, powiedziec , ze ją kocham ![]() Wczoraj myslałam , że zwarjuje... mama chodziłą i sie trzęsła wezwalismy pogotowie, dai jej zastrzyk uspokajający, ale dzis rano znowu to samo a ja siedze w pokoju i płakac mi sie chce ![]() Boję sie ,że oni ją zamkną w szpitalu psychitarycznym (tak lekarz powiedział, zę bez tego sie nie obędzie)ona tam jeszce bardziej zwarjuje ![]()
#2467 |
Zakorzenienie
|
pomoga jej tam wlasnie,tylko trzeb aja wspierac
trzeba dosc tez do przyczyn tego stanu i odpowiednie leki dobrac |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko ,że w tym szpitalu są naparwde ludzie psychiczni, więc moim zdaniem ona tam bardziej zwarjuje ![]()
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Byłam w szpitalu aż 2 miesiące i nie zwariowałam.
Megi_t z jakiego jesteś miasta i co to za szpital?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
BAN stały
|
Cytat:
równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że Twoja mama jest psychiczna skoro się kwalifikuje do wariatkowa... ![]() w szpitalu są ludzie CHORZY nikt sobie takiej choroby nie wyprosił ani na nią nie zasłużył, więc trochę szacunku proszę jeśli Twojej mamie nic nie pomaga to rzeczywiście pozostaje tylko szpital ![]() ![]() Twoja mama jest już chyba naprawdę w kiepskim stanie więc nie ma chyba na co czekać tylko posłuchać lekarzy ![]() pozdrawiam i trzymaj się dzielnie, bo to na pewno ciężkie chwile dla Ciebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
witam serdecznie wszystkich odwiedzających ten wątek
![]() mam takie pytanie do osób z Lublina... gdzie przyjmuje jakiś fajny, miły i tolerancyjny psychiatra, którego byście poleciły? no i najlepiej na NFZ żeby można było pójść. coś czuję, że chyba przydałoby mi się do kogoś takiego udać pozdrawiam!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy zebrane info dotyczą konsultacji darmowej, niemniej
: Gabinety specjalistyczne / LU - lubelskie :
Lub wpisz w googlach "poradnia zdrowia psychicznego - lublin" czy coś w tym rodzaju. Z reguły w tego typu placówkach pomoc jest udzielana za free.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zanim zaczęłam brać leki,to też nie miałam celu w życiu,nie miałam siły itp,teraz jakoś tam się to wszystko kręci.Bardziej wiem,czego chcę (albo że nic nie chce ![]() ![]() Ja tam bym wolała nie wiedzieć co to zakochanie,się dowiedziałam i ciągnie się to za mną jak papier toaletowy ![]() Na PW nie mogę wysłać Ci wiadomości więc odpiszę Ci tu. U mnie to wyglądało tak,że po miesiącu miałam jeszcze nawrót depresji,już ostatni.To szczęście po lekach jest takie zwykłe,normalne,jakie występuje u ludzi bez depresji,nawet nie odczuwam tego jako szczęście tylko dobre/bardzo dobre samopoczucie,ale nie tam żadna hipomania,euforia,skakani e w górę itp.excesy ![]() megi_t-nie bój się,w szpitalu krzywdy Twojej mamie nie zrobią ![]()
![]() |
#2474 |
BAN stały
|
ja znalazłam takie coś (nie tylko dla dziewczyn z Lublina):
http://www.insomnia.pl/LISTA_PORADNI...O-t188925.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
Namezja a w czym do sedna nie mozesz dojsc? moze my Ci jakos pomozemy wspolnie?
![]() a tak poza tym dziewczyny powiedzcie jak moznas obie czas wypelnic co robicie czym sie zajmujecie? ja obecnie nie mam zajec na uczelni mam pisac prace lic i mam tak slomiany zapal ze mi w tym pomaga pani ![]() ja nie wiem czym bym mogla pozytecznym sie zajac ![]() namezja to ty sie ciesz ze zakochana jestes chociaztyle szczescia Twojego bo ja wlasnie siedze w zwiakzu z nudow i nie odwazajemniam uczuc faceta co mnie tez doluje bardzo - ehh jaka ja glupia bylam ze sie pchalam w niego( pewnie z samotnosci i z nudow) ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obsesja chyba,tym bardziej,że ja do tego się nie przyznaję ![]() Cytat:
![]() A co do zajęć to tak: -wypożyczenie książek z biblioteki -łażenie po sklepach (chociaż ileż można) -basen,aerobic,rower,jakie ś ćwiczenia w domu(tylko ta mobilizacja ![]() -decoupage,jakieś wyszywanie,lepienie z masy solnej i inne tego typu pierdoły (ale zależy co kto lubi i czy cierpliwośc do tego się ma) Cytat:
![]() ![]() A u Ciebie może miłość pojawi się z czasem,kto wie?
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Namezja ja jestem dobra w obsesjach wkoncu cierpie na zaburzenia obsesyjne moze chociaz sprobuj nawet jak to glupia obsesja
![]() moze i sie zakocham moze i nie ![]() tak serio to ja calymi dniami siedze na necie albo ogladam tv albo spotykam sie na sile z moim ![]() i wlasnie dlatego wpadlam w ta lekka depresje zakupy? kiedys kochalam a teraz ide ogladam kupie a i tak nie sprawia mi to przyjemnosci jak kiedys mam sie zapisac na aerobick ale nie wiem czy sile mam chodzic ,na pomyslach sie konczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
To ja was zaskoczę..właśnie zaczęłam studium psychoterapii.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Madlen super tez bym chciala takie studium
![]() bedziesz w tym dobra jako ze po przejsciach jestes to i swietnie zoruzmiesz innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Zobaczymy. Dużo tam praktyk jest, więc i przez to muszę przebrnąć, taka "autoterapia" trochę. Niemniej chciałabym bardzo tym się zajmować szerzej.
Studium jest w rożnych miastach, gdyby kogoś interesowało, piszcie na pw.
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To masz plan zajęć podobny do mojego,tyle że uczelnia u mnie stanowi oderwanie od nudy.A,i jeszcze śpię w wolnym czasie ![]() Madlen,super ![]() Ja to w psychoterapię nie chcę się zagłębiać z tego powodu,że jak poznam te techniki itp.to jak poszłabym do psychologa to już by na mnie nie zadziałało. ![]()
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie tez na uczlenie cbodzilam dla zapelnienia czasu i dla znajomych ateraz zajec nie ma nie wiem co mam robic potem ze wpadlam w depreche- dzis mija 8 miesiecy jak mam bezsennosc- spie tylko po lekach i doszly leki na dzien ,nawet jak po nich sie poczuje lepiej to i tak nie wiem co z moim zyciem
![]() nie wiem czego ale tez biala mam przezylkowane jakies czerwone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Raczkowanie
|
Ja przez pewien okres miałam tak, że wracałam do domu i od razu kładłam się spać, na lekcje, naukę i jedzenie zostawało mi malutko czasu nie mówiąc już o jakiś rozrywkach lub dodatkowych zajęciach. Ale od jakiegoś czasu postanowiłam wziąć się w garść. Spotykam się z przyjaciółmi których zdążyłam porządnie zaniedbać, chodzę na zakupy, czytam książki, chodzę do kina, aktualnie planuje zapisać się na taniec nowoczesny...Tylko, że na razie mam taki dobry okres, a ponieważ od jakiegoś czasu na huśtawce nastrojów jestem to może mi się szybo odmienić. Strasznie męczące to jest. Jednego dnia tryskam energią, a następnego najchętniej nie wychodziłabym z łóżka...
ehhh...spać idę bo już nawet poprawnie zdań nie umiem sklecić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed lekami w dobrym okresie mogłam góry przenosić,a w złym patrzyłam w jeden punkt i nie miałam siły nawet chodzić. A' propos-dzisiaj też się rewelacyjnie nie czuję ![]()
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Brook, skasuj trochę wiadomości z priva bo masz pełną skrzynkę i nie mogę ci odpisać
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
juz
![]() dziewczyny wlasnie postanowilam pomoc komus w zbieraniu materialow jak rowniez dodam jej troche opowiesci od siebie ![]() ![]() ![]() Cytat:
takze piszcie do niej na maila albo jak chcecie to i do mnie na pm bowiem postanowialm przylaczyc sie do akcji ![]() te pamietniki i wiersze mysle ze to bedzie bardzo dobitna rzecz Edytowane przez Brook Czas edycji: 2007-11-03 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Super pomysł,naprawdę.Postaram się coś znaleźć.Może wreszcie psychiatra przestanie być traktowany jako lekarz od czubków,a ludziom z depresją dawane rady typu "weź się w garść,przestań się użalać..."
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
to super ze sie dolaczysz piszcie do niej jak najwiecej swoje historie co wam pomagalo w czasie choroby- wsparcie bliskich co chcieliscie uslyszec wtedy czego nie ,i przede wszytskim wasze mysli w glowie
a ja jeszcze dziewczyny mam pytanie czy lek depresyjny sprawi tez ze moje myslenie bedzie inaczej wygladac? teraz mam w glowie i leki o to ze zyje np.ze puste zycie mam i czuje sie jakbym nie pasowala tu nie wiem takie dziwne glupie mysli ![]() i nie wiem to jest moze lek przed nia? mam takie dziwne uczucie w sobie czekania i nie wiem na co tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
no to nic czekam az lek zacznie dzialac za miesiac chcialabym byc dawna soba a jednoczesnie boje sie ze po leku bede inna osoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.