.:: Zelixa::. - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-14, 12:36   #2461
annain
Raczkowanie

Dot.: .:: Zelixa::.

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
laska waży 64 kg przy wzroście 170 i Ty pytasz po co te nerwy Świat oszalał, laski z normalną wagą ciała biorą silny narkotyczny lek na odchudzanie, przeznaczony dla otyłych, dla których to jedyna szansa przed operacją... A Ty pytasz po co te nerwy Niedługo będą dodawać Zelixę gratis do tabliczki czekolady żeby przypadkiem jedna z drugą nie przytyła za bardzo
I po co te złośliwości... nie rozumiem, co wam przeszkadza moja waga. Nagle wszystkie są bardziej święte od papieża. Demonizujecie ten lek ile wlezie, a same go zażywacie. i nie mówcie mi, że nie możecie schudnąć, bo to bzdura. Schudnąć może niemalże każdy, tak samo ja, jak i wy. Zelixa to tylko ułatwia. Moje ciało, moje ryzyko... echhhh, same doświadczacie braku akceptacji, a takie jesteście zacietrzewione...
annain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 12:59   #2462
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annain Pokaż wiadomość
I po co te złośliwości... nie rozumiem, co wam przeszkadza moja waga. Nagle wszystkie są bardziej święte od papieża. Demonizujecie ten lek ile wlezie, a same go zażywacie. i nie mówcie mi, że nie możecie schudnąć, bo to bzdura. Schudnąć może niemalże każdy, tak samo ja, jak i wy. Zelixa to tylko ułatwia. Moje ciało, moje ryzyko... echhhh, same doświadczacie braku akceptacji, a takie jesteście zacietrzewione...
Ja w przeciwieństwie do Ciebie (pisałaś to sama wyżej) jestem w pełni akceptowana przez ludzi mnie otaczających, więc nie rozumiem dlaczego się wypowiadasz na temat, na który nie masz pojęcia.
Co do samego leku to jest pewna różnica między osobą ważącą 100 kg a 60 kg. Jak sama nazwa wskazuje "Lek" jest substancją, która ma wyleczyć, w tym przypadku ma wyleczyć naszą otyłość, która zagraża zdrowiu i życiu i nie bierzemy tego leku bo to fajny cukierek, lecz po to by odciążyć stawy, serce i inne narządy i w naszym przypadku jakikolwiek obciążający sport jest wręcz zakazany (możemy sobie poniszczyć stawy), więc ten LEK jest właśnie po to byśmy doprowadziły się do stanu,w którym będziemy mogły nie tylko dietą działać, do stanu, w którym lek nie będzie już potrzebny i można będzie ćwiczyć by spalić to co jeszcze pozostało. Stosowanie leku powinno mieć wskazania stricte medyczne a nie wyłącznie estetyczne.
Do prawdy, nie rozumiem Twoich pobudek, jak byk masz w ulotce napisane: lek na otyłość, a się tu szarpiesz nie wiadomo po co i w imię czego. Chcesz sobie brać lek na otyłość to proszę, Twoja sprawa, ale dobrze byś nie propagowała tu niewłaściwych zachowań typu branie Zelixy dla zrzucenia 5 kg, bo może nie wiesz, ale ktoś się może zasugerować Twoimi wypowiedziami i narazić na uszczerbek zdrowia, a po co.

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 13:06   #2463
annain
Raczkowanie

Cytat:
Ja w przeciwieństwie do Ciebie (pisałaś to sama wyżej) jestem w pełni akceptowana przez ludzi mnie otaczających, więc nie rozumiem dlaczego się wypowiadasz na temat, na który nie masz pojęcia.
Co do samego leku to jest pewna różnica między osobą ważącą 100 kg a 60 kg. Jak sama nazwa wskazuje "Lek" jest substancją, która ma wyleczyć, w tym przypadku ma wyleczyć naszą otyłość, która zagraża zdrowiu i życiu i nie bierzemy tego leku bo to fajny cukierek, lecz po to by odciążyć stawy, serce i inne narządy i w naszym przypadku jakikolwiek obciążający sport jest wręcz zakazany (możemy sobie poniszczyć stawy), więc ten LEK jest właśnie po to byśmy doprowadziły się do stanu,w którym będziemy mogły nie tylko dietą działać, do stanu, w którym lek nie będzie już potrzebny i można będzie ćwiczyć by spalić to co jeszcze pozostało. Stosowanie leku powinno mieć wskazania stricte medyczne a nie wyłącznie estetyczne.
Do prawdy, nie rozumiem Twoich pobudek, jak byk masz w ulotce napisane: lek na otyłość, a się tu szarpiesz nie wiadomo po co i w imię czego. Chcesz sobie brać lek na otyłość to proszę, Twoja sprawa, ale dobrze byś nie propagowała tu niewłaściwych zachowań typu branie Zelixy dla zrzucenia 5 kg, bo może nie wiesz, ale ktoś się może zasugerować Twoimi wypowiedziami i narazić na uszczerbek zdrowia, a po co.
Basen - pływanie, nordic walking, pilates - na pewno nie zaszkodzi. Swoją drogą - ja niczego nie propaguję, nie jestem specem od reklamy. To faktycznie, jak gadanie do obrazu. Szkoda mojej energii. Pozdrawiam tak, czy inaczej i życzę osiągnięcia celu, no i zdrowia oczywiście.
annain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 13:07   #2464
Ann33
Przyczajenie

GG do Ann33

Podpisuję się pod Waszą opinią dziewczyny... nie rozumiem , co to za nadwaga lub otyłość 4-6kg. To można biegiem spalić przez ćwiczenia, mniejszą ilość jedzenia no i posiłki do 17.00 max 18.00godz... Trzeba mieć odrobinę wyobraźni i tyle !!!
Ann33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 13:08   #2465
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annain Pokaż wiadomość
Basen - pływanie, nordic walking, pilates - na pewno nie zaszkodzi. Swoją drogą - ja niczego nie propaguję, nie jestem specem od reklamy. To faktycznie, jak gadanie do obrazu. Szkoda mojej energii. Pozdrawiam tak, czy inaczej i życzę osiągnięcia celu, no i zdrowia oczywiście.
Dziękuję i również życzę zdrówka i pozdrawiam

Stary 2008-10-14, 13:40   #2466
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

oj kobitki nie denerwujcie sie tak bo złość piekności szkodzi ;-))) a one niech sie truja na własne zyczenie ....My bedziemy laski a one beda latac po lekarzach bo zelka zniszczy in organizm ;-PP
Stary 2008-10-14, 14:27   #2467
meliameli
Rozeznanie

GG do meliameli

Opwiem Wam jak moj kochajacy maz ladnie mnie zakomplementowal. Zanim jednak zaczne napisze, ze w Angli jest bardzo duzo bardzo grubych oblesnych kobiet, niezadbane, tluste wlosy, wojskowe zeby. Niektore sa sliczniutkie ale grubiutkie(tu jest duzo sklepow gdzie mozna fajne ciuchy kupic nawet w duzych rozmiarach). Potocznie polscy faceci mowia na nie 'materace'.

wracam wiec do glownego tematu
Lezymy sobie na dywanie,dziewczynki przegladaja ksiazeczki ja leze na brzuchu i tlumacze dziewczynka co jest w ksiazeczkach. Milosz polozyl sie w poprzek opierajac glowe na mojej pupie (zawsze sie nia zachwycal i mowil, ze ma fajny ksztalt) i mowi ale masz fajna sprezysta pupcie (ja odpowiadam - tak oczywiscie sprezysta z tona tluszczu), a on nato naprawde sprezysta jak taki materac troche niedodmuchany. Na to ja zartobliwie - no dziekuje Ci mezu ja tu sie kurcze staram od ust sobie odejmuje a ty mi mowiesz, ze jestem jak materac i to jeszcze niedodmuchany. Mialam z tego ubaw caly dzien.
Potem sie pyta co Ci zrobic na kolacje - nic jestem materacem nie moge sie opychac
Moze chcesz capuchino - nie jest tuczace.

I teraz gdy tylko ma jakies uwagi, ze przesadzam z odchudzaniem to mu przypominamto, ale on zawsze sie upiera, ze nie to mial na mysli.

Trzymajcie sie i milego dnia.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt...QVP/weight.png

Bylo 19.10.09 - 85.3 * jest 83.7*Marzenie
- 65
meliameli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 06:49   #2468
Ann33
Przyczajenie

GG do Ann33

DO Meliameli :Jak długo zrzucasz kilogramy? Udało Ci już już ponad 8kg...super ... moje gratulacje! A czy dużo ćwiczysz? Ja od czasu do czasu ćwiczę ale przy moich maluchach (4.5 roku-chłopiec i 1.5 -dziewczynka) trudno wygospodarować czas... poza tym jak już ćwiczę to mikrusy skaczą po mnie, przeszkadzają i więcej mamy śmiechu niż ćwiczeń. Pozdrawiam!
Stary 2008-10-15, 08:27   #2469
Ann33
Przyczajenie

GG do Ann33

Teresko, a Ty już długo walczysz z kilogramami? Mam wrażenie, że po 30stece kilogramów jest się trudniej pozbyć... Nie wiem, ile czasu mi zajmie ale nie poddam się!
Stary 2008-10-15, 08:44   #2470
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ann33 Pokaż wiadomość
Teresko, a Ty już długo walczysz z kilogramami? Mam wrażenie, że po 30stece kilogramów jest się trudniej pozbyć... Nie wiem, ile czasu mi zajmie ale nie poddam się!
Niestety walczę z otyłością całe życie Mam 27 lat, więc pewnie mój metabolizm także powoli ulega zwolnieniu Ale walczymy, nie dajemy się

Stary 2008-10-15, 16:29   #2471
angelka23
Przyczajenie

Witam. Widze, ze znacie sie doskonale na wszystkim co moze zafundowac nam zelixa? Biore ja od 1,5 miesiaca, na poczatku waga szybko mi spadla (13kg), niestety od jakis 3 tygodni stoi w miejscu, i zczely sie problemy ze skutkami ubocznymi; na poczatek jestem strasznie spiaca, a do tego ciagle zla? Dziwne, ale prawdziwe, teraz jak by tego bylo malo, zatrzymalo mi sie misiaczkowanie, nie wspomne juz o niesamowitej suchosci w ustach, rozkojarzeniu i szybkim meczeniu sie. Do tabletek od pierwszego dnia zazywania stosuje tez diete rozdzielna. I pytanie- mial ktos takie objawy przy zazywaniu zelixy? Bo jesli nie, musze poszukac innego zrodla moich problemow, albo zwariuje!!!
angelka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 18:35   #2472
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelka23 Pokaż wiadomość
Witam. Widze, ze znacie sie doskonale na wszystkim co moze zafundowac nam zelixa? Biore ja od 1,5 miesiaca, na poczatku waga szybko mi spadla (13kg), niestety od jakis 3 tygodni stoi w miejscu, i zczely sie problemy ze skutkami ubocznymi; na poczatek jestem strasznie spiaca, a do tego ciagle zla? Dziwne, ale prawdziwe, teraz jak by tego bylo malo, zatrzymalo mi sie misiaczkowanie, nie wspomne juz o niesamowitej suchosci w ustach, rozkojarzeniu i szybkim meczeniu sie. Do tabletek od pierwszego dnia zazywania stosuje tez diete rozdzielna. I pytanie- mial ktos takie objawy przy zazywaniu zelixy? Bo jesli nie, musze poszukac innego zrodla moich problemow, albo zwariuje!!!
hej tak jak bym siebie słyszała, 15 kg do tyłu od miesiąca waga nie spadała,żła,śpiąca Efekt - lekarz kazał odstawic zele na miesiąc Acha, z miesiączką miałam podobne problemy , a po jej nadejści to w zasadzie chyba papmpersy musiałabym nosic , potop był wielki.
Mija 18 dzień bez zeli , funkcjonowanie organizmu wraca do normy, waga stoi, centymetry w pasie i biodrach ubywaja

jobu33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 21:51   #2473
angelka23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jobu33 Pokaż wiadomość
hej tak jak bym siebie słyszała, 15 kg do tyłu od miesiąca waga nie spadała,żła,śpiąca Efekt - lekarz kazał odstawic zele na miesiąc Acha, z miesiączką miałam podobne problemy , a po jej nadejści to w zasadzie chyba papmpersy musiałabym nosic , potop był wielki.
Mija 18 dzień bez zeli , funkcjonowanie organizmu wraca do normy, waga stoi, centymetry w pasie i biodrach ubywaja
Dzieki, sproboja w takim razie odstawic ja na jakis czas mam nadzieje, ze pomoze. Tylko to naprawde potrwa kilka dni? Mialam nadzieje, ze choc troche zmieni sie od razu po odstawieniu?
Stary 2008-10-15, 23:36   #2474
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

ooooooooooooooo kobitki coś złego sie dzieje na <naszym> forum jakies laski coś nam psuja ,..... moim zdaniem psuja nasz wizerunek
Stary 2008-10-16, 06:27   #2475
skiba7
Raczkowanie

witam...a niech łykają tabletki...jak ktoś nie potrafi czytać ulotki...a po drugie to na wszystkich lekach są jakieś uboczne skutki...Na Zeli pisze ich sporo.......ale to lek testowany ..i gdy czujesz sie dobzre nogi nie puchna i takie tam..to łykasz ..a jak nie to odstawiasz .........a ci co nie mają nadwagi ..chcą łykac ..to proszę bardzo...Błagamy tylko o dalsze tu pisane..o waszych ubocznych skutkach...jesteśmy ciekawi czy kosci też da sie odchudzic.......Jolka a Ty wracaj na inne forum ..bo się tu denerwujesz...
skiba7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 07:04   #2476
Ann33
Przyczajenie

GG do Ann33

Do angelka23: No współczuje, nie miałam takich skutków i oby ich nie było...zrzuciłaś 13kg z jakiej wagi ciała... moje gratulacje. Czy Ty też katowałaś się ćwiczeniami czy nie musiałaś? Pozdrowienia! Anka
Stary 2008-10-16, 07:12   #2477
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
ooooooooooooooo kobitki coś złego sie dzieje na <naszym> forum jakies laski coś nam psuja ,..... moim zdaniem psuja nasz wizerunek
Witaj Moniś...my juz od dawna uciekłyśmy z tego wątku bo zaczynaja się pyskówki i przepychanki...to nie jest juz to samo co wtedy kiedy my tu byłyśmy. Dziewczyny uważają,że jesteśmy przeciwko nim ale nie wiedzą,że każda z Nas już to przeszła i mamy bardzo dużo doświadczenia . Pytania które zadają dla nas są już znane i znamy odpowiedź ale cóż trudno. Założyłyśmy inny wątek i tam Cie zapraszamy

Cytat:
Napisane przez skiba7 Pokaż wiadomość
witam...a niech łykają tabletki...jak ktoś nie potrafi czytać ulotki...a po drugie to na wszystkich lekach są jakieś uboczne skutki...Na Zeli pisze ich sporo.......ale to lek testowany ..i gdy czujesz sie dobzre nogi nie puchna i takie tam..to łykasz ..a jak nie to odstawiasz .........a ci co nie mają nadwagi ..chcą łykac ..to proszę bardzo...Błagamy tylko o dalsze tu pisane..o waszych ubocznych skutkach...jesteśmy ciekawi czy kosci też da sie odchudzic.......Jolka a Ty wracaj na inne forum ..bo się tu denerwujesz...
Własnie Moniś denerwuję sie ale wiesz przyzwyczajenie zostaje Napewno nie będę aktywna bojowniczką tego wątku ale poczytać moge jako "stara" zelixanka.
Od czasu do czasu może napisze o ile ktoś będzie chciał słuchać.

Stary 2008-10-16, 07:16   #2478
Ann33
Przyczajenie

GG do Ann33

Teresko, ja też mam z tym problem i raczej nigdy na stałe nie byłam filigranowa. Zawsze nieustanna walka ale teraz nie poddam się. Dzieci już nie karmię piersią, więc mogę w końcu z czystym sumieniem powalczyć. No to trzymam kciuki za Was wszystkie!!!! Pozdrawiam!
Stary 2008-10-16, 07:33   #2479
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Moniś...my juz od dawna uciekłyśmy z tego wątku bo zaczynaja się pyskówki i przepychanki...to nie jest juz to samo co wtedy kiedy my tu byłyśmy. Dziewczyny uważają,że jesteśmy przeciwko nim ale nie wiedzą,że każda z Nas już to przeszła i mamy bardzo dużo doświadczenia . Pytania które zadają dla nas są już znane i znamy odpowiedź ale cóż trudno. Założyłyśmy inny wątek i tam Cie zapraszamy
A czy i ja też mogę do Was dołączyć ? Może jakiś linczek do wątku?

Stary 2008-10-16, 07:50   #2480
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
A czy i ja też mogę do Was dołączyć ? Może jakiś linczek do wątku?
wysłałam na priw wiadomość

Stary 2008-10-16, 08:05   #2481
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
wysłałam na priw wiadomość
Dziękuję

Stary 2008-10-17, 09:25   #2482
Hanai1243
Przyczajenie

Wink Dot.: .:: Zelixa::.

Cześć dziewczyny.Dziś wzięłam pierwszą tabletkę Zelix 10. 5 m-cy temu urodziłam drugie dziecko-wymarzonego synka i mam do zrzucenia przynajmniej 20 kg. Jestem nowa ,ale mam nadzieję, że już niedługo też będę mogła się pochwalić sukcesami.Dodatkowo zaczęłam stosować dietę 1200kcal. Pozdrawiam Was wszystkie
Hanai1243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 09:35   #2483
angelka23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ann33 Pokaż wiadomość
Do angelka23: No współczuje, nie miałam takich skutków i oby ich nie było...zrzuciłaś 13kg z jakiej wagi ciała... moje gratulacje. Czy Ty też katowałaś się ćwiczeniami czy nie musiałaś? Pozdrowienia! Anka
Hej, no fakt 13 kilo to calkiem sporo, no ale przy mojej wadze(95/170cm) jeszcze drugie tyle mi zostalo. Jak pisalam do tabletek stosuje diete rozdzielna, cwicze jak tylko znajde na to czas, ale to glownie dla przyjemnosci, basen najczesciej, rzadziej aerobik. A w wakacje wciagnelam sie w nordick walking i przeszlam cale beskidy( wtedy dostrzeglam swoja "niepelnosprawnosc" wynikajaca z nadwagi. Zelixe polecila mi znajoma dietetyczka, ale teraz powaznie zastanawiam sie czy nie zrezygnowac???
Stary 2008-10-17, 09:46   #2484
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanai1243 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.Dziś wzięłam pierwszą tabletkę Zelix 10. 5 m-cy temu urodziłam drugie dziecko-wymarzonego synka i mam do zrzucenia przynajmniej 20 kg. Jestem nowa ,ale mam nadzieję, że już niedługo też będę mogła się pochwalić sukcesami.Dodatkowo zaczęłam stosować dietę 1200kcal. Pozdrawiam Was wszystkie
Trzymam i życzę powodzenia

Stary 2008-10-17, 09:55   #2485
aaania83
Przyczajenie

Hejkadzis zaczelam drugi listek zelki i powiem szczerze 1,5 kg ucieklochoc na ciuchach molo widac ale na wadze cos sie zaczyna dziacMam pytanko czy moge przy zelce brac jakies "wspomagacze"np :chrom albo cos w tym stylu. Mam Diete Kapusciana w kapsulkach czy je tez moge brac?? pozdrawiam wszystkie Zelki
Stary 2008-10-17, 10:07   #2486
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaania83 Pokaż wiadomość
Hejkadzis zaczelam drugi listek zelki i powiem szczerze 1,5 kg ucieklochoc na ciuchach molo widac ale na wadze cos sie zaczyna dziacMam pytanko czy moge przy zelce brac jakies "wspomagacze"np :chrom albo cos w tym stylu. Mam Diete Kapusciana w kapsulkach czy je tez moge brac?? pozdrawiam wszystkie Zelki
Gratuluję spadku wagi Co do "wspomagaczy" to ja także mam tą dietkę kapuścianą i nie koliduje mi ona z Zelixą, wiec chyba można Przecież tam są jedynie sproszkowane warzywa, a raczej esencja tych warzyw Co do chromu, to bierz jeśli masz ochotę na słodycze

Stary 2008-10-17, 11:01   #2487
Hanai1243
Przyczajenie

Red face Dot.: .:: Zelixa::.

Dzięki bardzo. Mam nadzieję,że się uda
Hanai1243 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 16:08   #2488
eeMM22
Raczkowanie

GG do eeMM22

Witam! jestem tutaj nowa, zaczynam drugi dzień z Zelixą10.. Powiedzcie mi.. czy to jest normalne,że nie czuję zadnych skutków ubocznych? Normalnie śpię, myślę, nic mnie nie boli... hmm... Owszem, jem jakby mniej, ale nie wiem, czy to działanie tabletek, czy mojej podświadomości.. ? Mam do zrzucenia 23 kg (Ważę 78) i mam nadzieję,że mi się uda!!
eeMM22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 18:21   #2489
dziuba85
Zakorzenienie

Czy działanie Zelixy jest takie same jak Meridii????

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 18:29   #2490
wizia29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Czy działanie Zelixy jest takie same jak Meridii????
dokładne taki sam sklad i dzialanie,zela to polski odpowiednik meridi tylko duzo tanszy
wizia29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości