|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Idiotka
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Witam , witam!
![]() Alexandraa moja praca licencjacka też jest w pupie.. Nie mam nawet strony tytułowej , a o rozdziale to nawet nie wspominam.. ![]() Jak sobie pomyślę,że za tydzień już koniec to ryczeć mi się chce! Nie wiedziałam,że aż tak bardzo się do nich przywiąże ![]() Dzisiaj nawet jeden chłopczyk (mój ulubieniec) jak z nim rozmawiałam powiedział do mnie : " A Pani pamięta, że ja jestem Pani mężem i nim będę zawsze." ![]() ![]() ![]() ![]() 3 października zaczynam praktyki w szkole... i ciekawa jestem jak to tam będzie, póki co jestem przerażona! ![]()
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zapewne któraś z Was studiuje w kolegium nauczycielskim, prawda?
jak wygląda u Was sprawa stypendium naukowego? też są takie niskie? a macie w ogóle socjalne stypenium?
![]() |
#2463 |
Raczkowanie
|
Nie łapcie mnie tak za słowa :P. Napisałam dzidziusie, bo miało zabrzmieć zabawnie.. ;d. Praktyki o ile się nie mylę zaczynam w szkole podstawowej, więc fakt.. to już nie dzidziusie, tylko dorosłe dzieci
![]() ![]()
![]() |
#2464 |
Rozeznanie
|
En - żartowałam
![]() Ale naprawdę nie masz się czego bać, będzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2465 |
Zadomowienie
|
dopiero dzis odkrylam ten watek
![]() ![]()
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po trzech tygodniach praktyk aż nie chciałam kończyć. Może to też zasługa mojej opiekunki i ogólnej atmosfery w szkole. W życiu bym nie pomyślała, że kiedyś będę myśleć o tym, że faktycznie mogę pracować w szkole i będzie mi to sprawiać frajdę. Teraz spokojnie i z czystym sumieniem mogę powiedzieć coś takiego i na pewno będę szukać pracy w szkole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2467 | |
Zadomowienie
|
może być... jak muszę coś robić na uczelnie, to wtedy zaglądam często do lodówki i wymyślam co by tu zjeść, żeby nie się uczyć
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2468 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem, wiem.. też się przekomarzam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znaczy wynudziłam się okropnie w ostatnim tygodniu sierpnia. Teraz też się zapowiada nudny tydzień (chociaż dostałam telefon i we wtorek mam pierwsze jazdy ![]() ![]() ![]() Swoją drogą, studia strasznie mnie zmieniły i jestem ciekawa ludzi i chcę poznać nowych i w ogóle, w ogóle. Kiedyś straszne dla mnie było wejście w grupę gdzie nie znam nikogo jakoś bardzo dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2470 |
Zadomowienie
|
Anlejka, a jaki drugi kierunek zaczynasz?
![]() Ja przyznam, że mi się trochę nie chce, pracuje czasami cały tydzień, więc jakoś nie zdążyłam się ponudzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Animacja społeczno- kulturalna
![]() Tylko czekam na plan i ciągle go nie ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
Brzmi ciekawie i na tyle na ile poznałam Cię tu jako małą wariatkę w pomysłach, to sprawdzisz się idealnie
![]() A co do planu to ja obstawiam że w piątek dadzą, na mojej uczelni 2 i 3 rok I stopnia i 2 rok II stopnia mają plany, ale Ci którzy zaczynają- czyli 1 rok I i II stopnia, oczywiście nie ma ![]() Plan jest dobry.... jeżeli nie masz w nim 1784684 okienek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
No u mnie jak dają to dają dla wszystkich. Wyjątek zrobili teraz z zaocznymi, bo oni już mają od tygodnia, a my ciągle nic
![]() Okienka są straszne. Ja dojeżdżam i w tym semestrze miałam trzy godziny okienka w środku dnia. To była tragedia, bo nigdzie iść się nie opłacało, bo zanim się doszło to trzeba było powoli wracać, a jak się siedziało na uczelni to się przysypiało ![]() Mam nadzieję, że teraz drugi kierunek mi to jakoś wypełni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2474 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jednocześnie, na tych praktykach, na których prowadziłam zajęcia przez cały czas, zrozumiałam, czym jest co najmniej lekkie znużenie tematem, kiedy się prowadzi 5-6 lekcji o tym samym, tylko z różnymi klasami. No to akurat nie było fajne ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja o swoim leniu się nie wypowiadam. Rośnie w oczach.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2475 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
To znaczy u nas jest tak I rozdział to cała teoria (są podrozdziały), II to metodologia a III to badania. Ja już chcę skończyć te studia bo jestem na zaocznych mgr i te 600 zł (UŁ) wolałabym przeznaczyć na coś zupełnie innego. Cytat:
![]() A na praktykach jest naprawdę fajnie i nie ma się czego bać. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Mój jest wielkości Nowego Jorku. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Dziś odebrałam ocenę
![]() Nie jest zadowalająca. Ale wiem jakie błędy robiłam i dlaczego mam taką oceną a nie inną. Nie zmienia to faktu, że jutro znów idę do szkoły po resztę papierów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2477 | |
Idiotka
|
Cytat:
Ja aż się boje mojej oceny za praktykę.. w piątek kończę w przedszkolu a od poniedziałku idę do szkoły.. ![]() Odnośnie błędów... to ja też wiem jakie błędy robiłam.. i teraz zrobiłabym wiele rzeczy zupełnie inaczej..No,ale czasu nie da się cofnąć ![]() I nie ma się czym przejmować... praktyki są od tego,żeby nauczyć się jak to jest być Panią "nauczanką" (wykładowcy na mojej uczelni mówią tak na studentki ZEWiP.. ![]()
![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam tyle razy szansę na poprawę, a zawsze coś zawaliłam
![]() Ogólnie chodzi o to, że za mało sobie materiału przygotowywałam. Robiłam to co w scenariuszu, a mogłam dużo więcej rzeczy dołożyć. Ale nie znam tych dzieci aż tak, więc ich tępo pracy było dla mnie szalone i mimo wszystko nie potrafiłam ułożyć tak zajęć żeby wyszło na cztery godziny ![]() W każdym razie: Mam ostatni tydzień wakacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2479 |
Zadomowienie
|
Hej, byłam dziś w Klaiszu i papiery zlożyłam
![]() Dojezdża któraś z dziewczyn na zaoczne do Kalisza z Doruchowa, Grabowa, Wieruszowa albo Bolesławca? Fajnie by było jeździć na zmianę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Rozeznanie
|
II rozdział? Przecież to metodologia jest, w sumie nic trudnego?
To znaczy u nas jest tak I rozdział to cała teoria (są podrozdziały), II to metodologia a III to badania. [/QUOTE] Mój licencjat, tak jak wszystkie u nas z tego co wiem, był teoretyczny. I był bardzo szeroki, bo generalnie w całej pracy korzystałam z różnej literatury, ale w szczególności w II rozdziale - to była zarówno pedagogika, resocjalizacja, psychologia. Poruszałam kwestię generalnego wpływu rodziny na rozwój jednostki, okresu adolescencji, niewłaściwych postaw rodzicielskich i stylów wych., struktury rodziny, rozwodów, przemocy w rodzinie, alkoholizmu... Także literaturę miałam porozrzucaną po różnych dyscyplinach i mnóstwie książek. Dzisiaj miałam pierwsze zajęcia w tym roku. Andragogika ![]() Za to wczorajsze rozpoczęcie było całkiem ciekawe. Szczególnie kiedy wyszliśmy z wydziału i poszliśmy na piwo z naszym "starym rokiem" z licencjatu, który jest teraz porozrzucany po różnych specjalnościach.
![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam swój plan i jest całkiem przyjazny. Mam nadzieję, że na animacji też będzie taki fajny, bo muszę jakoś pogodzić dwa kierunki. Mam czwartek i piątek wolny, więc po cichu liczę na to, że wszystkie ważniejsze zajęcia z animacji będą w czwartek :devil:
I co mnie bardzo cieszy to fakt, że moja grupa ma zajęcia z panią z którą była dydaktyka czyli szansa na powrót do mojej szkoły jest ogromna ![]() ![]() I byłam dziś po resztę papierów. I jacie kręcę. Wchodzę do szkoły i całe stado dzieci, nie tylko z mojej klasy, cała podstawówka, przyleciały i zaczęły wrzeszczeć, że przyszłam. I taka wielka radość z tego. Moja klasa się rzuciła mnie tulić, niektórzy polecieli do góry do pani powiedzieć. Zanim doszłam do klasy to mnie moja IIIA wyprzedziła, wchodzę do środka, a one stoją na podeście i zaczynają mi śpiewać 'sto lat' i dają mi album z laurkami ![]() ![]() I tak mi się ciepło na serduchu zrobiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym się pewnie rozpłakała. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() mogę dołączyć? Jestem na V roku studiów zaocznych ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pracę mgr zaczęłam już pisać na 4 roku. ![]() Może miała stypendium? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też już na 4 roku zaczęliśmy seminaria mgr ![]() A jak Ci idzie pisanie? U mnie trzeba było na zaliczenie semestru letniego oddać całą teorię ![]() ![]() Ona jest nadgorliwa akurat ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 6 można dostać, ale do średniej i tak policzą ci 5.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Niestety teraz muszę się wziąć ostro za pisanie. Nie mam wyjścia. Poza tym biblioteki ślą na mnie komorników i wysyłają wezwania bo troszkę przetrzymałam książki. ![]() ![]() Oj głupia ja! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.