Do posiadaczy glanów :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 13:05   #2461
kinia32
Raczkowanie

Dot.: Do posiadaczy glanów :)

Mnie Martensy obcierały prawie miesiąc. Miałam już ich szczerze dość, chodziłam z płatkami kosmetycznymi za piętą, mimo to skarpety we krwi... Odkąd przeszłam punkt zero są najwygodniejszymi butami świata!!!
kinia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 16:55   #2462
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez Schreck Pokaż wiadomość
Witam,

zabiorę głos jako facet, który znosił kilkanaście par glanów, trepów, desantów i kaczorów - dla osób, które mają nowe albo dawno nienoszone buty tego typu polecić mogę 3-4 krotne wmasowanie środka - Tłuszcz do obuwia - http://coccine.dakoma.com.pl/kosmetyki/skora-licowa/ - nasmarować (nie lizać - choć pachnie jak guma do żucia z pewnym kaczorem) i odstawić butki na dzień lub dwa - potem są już miękkie i elastyczne gdzie trzeba. Szkoda stóp drogie Panie.

Pozdrawiam

PS. To nie jest żadna pseudo reklama - tego smarowidła używam od ponad 8 lat i polecam z pełną odpowiedzialnością.
Dzięki, być może się przyda

Mam Steele, 20 dziurkowe, jutro je zakładam

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-05, 20:18   #2463
201607040946
Konto usunięte

Czy da się jakoś zmniejszyć glany? Bo rozmiar 40 jest za mały, kupiłam 41 - za duży pięta mi ucieka, latem to w ogóle tragedia, mam otarcia (nie tylko nad piętą, ale i na samej pięcie). But jest o pół rozmiaru za duży. Nie ma sensu wymieniać, bo 40 jest za mała
Jakieś pomysły? Jak je trochę zmniejszyć?
Myślałam o wklejeniu kawałka skóry od wewnątrz, ale da to coś?
Pomocy!
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-07, 08:11   #2464
Schreck
Raczkowanie

GG do Schreck Send a message via Skype™ to Schreck

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Czy da się jakoś zmniejszyć glany? Bo rozmiar 40 jest za mały, kupiłam 41 - za duży pięta mi ucieka, latem to w ogóle tragedia, mam otarcia (nie tylko nad piętą, ale i na samej pięcie). But jest o pół rozmiaru za duży. Nie ma sensu wymieniać, bo 40 jest za mała
Jakieś pomysły? Jak je trochę zmniejszyć?
Myślałam o wklejeniu kawałka skóry od wewnątrz, ale da to coś?
Pomocy!
Spróbuj bardzo grubej, wełnianej skarpety - wygląda na to, że nosisz 40,5 - czyli musisz wypełnić but na około pół numeru - nie bój się - stopa się nie przepoci - wełna wypycha wilgoć na zewnątrz.
ZACZNIJ MYŚLEĆ SAMODZIELNIE

Edytowane przez Schreck
Czas edycji: 2014-04-07 o 08:13
Schreck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-07, 08:39   #2465
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Schreck Pokaż wiadomość
Spróbuj bardzo grubej, wełnianej skarpety - wygląda na to, że nosisz 40,5 - czyli musisz wypełnić but na około pół numeru - nie bój się - stopa się nie przepoci - wełna wypycha wilgoć na zewnątrz.
Ogólnie noszę 41, ale glany akurat 40.5 z tym że ja je mierzyłam z grubą skarpetą, potem nosiłam zimą z grubą skarpetą i były za duże
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-07, 21:11   #2466
victorion
Rozeznanie

Tekst, który mnie zauroczył. Nawiązuje do tematu, choć dość luźno, ale myślę, że może Wam się spodobać równie mocno jak mi. Chciałam się z Wami podzielić tym "światełkiem"

Oto próbka

1. "Chociaż nie robię tego często i nie dokonałam żadnych radykalnych aktów, jestem na nie gotowa i spokojnie planuję przyszłość mojego własnego kawałka mięsa, które jest jednocześnie doskonałe i niedoskonałe, moje i nie-moje, które opanowałam i naznaczyłam sobą. To jedna z tych rzeczy, których nie rozumiesz, rzeźbiąc swój idealny brzuch, nawet jeśli mamy takie same motywacje. Bo koniec końców wszystko sprowadza się do tego, żeby czuć się dobrze we własnym ciele. Nie wiń mnie za to, że mamy inne potrzeby, bo ja też milczę, kiedy kupujesz te dziwne buty i gdy zachwycasz się sylwetką Beyonce."

2. "Namawiasz mnie, żebym była bardziej kobieca, bardziej taka a nie inna, żebym była mniej sobą, a bardziej kimś, kogo chciałbyś we mnie widziesz, tak jakbyś chciał widzieć we wszystkich na ulicy, stworzyć armię klonów w dobrze skrojonych spodniach i kolorowych spódniczkach, żeby ludzie byli tacy ładni i różnili się tylko kolorem butów, no, może ewentualnie skóry, bo przecież ta czarna tak ładnie wygląda z białą koszulą."

3. "Podobno wszyscy jesteśmy z natury piękni, a jednak rzeźbimy swoje ciała na siłowni i w fitness clubie, ubieramy się starannie, dopasowując kroje do sylwetki, zmieniamy fryzury, używamy kosmetyków dobranych do rodzaju cery. [...] Okłamujemy się nawzajem, że chodzi o piękno duszy i godność człowieka, ale znamy też pojęcie dress code, wiemy jaka jest różnica między wypada i nie wypada, wiemy, jak wyglądać, żeby sprawiać wrażenie."

4. "Rzadko jest tak, że po prostu żyjemy z własnym ciałem, nie ingerując w jego wygląd, nie przywiązując wagi do wizerunku. Mówisz wtedy, że jesteśmy zaniedbani i nijacy, że moglibyśmy coś ze sobą zrobić, podkreślić naturalne piękno toną makijażu i pastelową sukienką czy dobrze dobranymi spodniami."

5. "Mówisz, że [...] moje ciało zmieni się nie do poznania i będe chciała cofnąć te decyzje, odwrócić czas. Tak jakby ciało samo w sobie było ideałem, tak jakby stare ciało stawało się z wiekiem coraz piękniejsze."

http://tattwa.pl/2014/04/granica-mojego-ciala.html

PS: nie, to nie jest mój blog.
victorion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-08, 07:14   #2467
tattwa
Przyczajenie

dziękuję )
tattwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 19:45   #2468
Infamia
Raczkowanie

Mój pierwszy post ;) Co tak już się już nikt tutaj nie udziela?
Ja w każdym razie mam zamiar w najbliższym czasie owe piękne buty, o których mowa w temacie zakupić.
I mam dylemat jaki rozmiar wybrać (o wkładkę bardziej chodzi niż o rozmiar). Jak mierzyłam stopę to mi różnie wychodziła jej długość. Ciężko to jakoś dokładnie zmierzyć. W każdym razie było to od 23.9cm - 24.3cm. Ja kupię buty najprawdopodobniej na rockmetalshop. I upatrzyłam sobie te : http://rockmetalshop.pl/product-pol-...e-STE-10-.html
Są ze STEADYS'a a tam najbliższe mi rozmiary mają długość wkładki 24cm i 25cm (nie ma nic pomiędzy). 24 sądzę, że na pewno będą małe, ale nie wiem czy te 25cm to nie będzie już za dużo.
Kiedyś zakupowałam sztyblety na allegro i tam długość wkładki była CHYBA 24.5. Adidasy w których chodzę mają już na pewno długość 24.66 cm (właśnie sprawdziłam).
I co sądzicie, będą te glany o wkładce 25cm dobre? Ja należę raczej do szczupłych osób (47kg 166cm wzrostu) i nóg też nie mam masywnych. Boję się że jak wezmę za duże to będą luźne (nie tylko w stopie, ale i w łydce), a zamierzam je do rurek nosić.
Infamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 22:42   #2469
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

^ ja też noszę do rurek te Twoje fajnie wyglądają
Powiem tak, nie ma nic gorszego, niż za ciasne glany. Buty wyjątkowo twarde i jeszcze swoich nie zdążyłam rozchodzić, mam te: http://rockmetalshop.pl/product-pol-...-dziurek-.html
Ogólnie to nie są jakieś wielkie różnice, czytałam różne opinie, że lepiej brać mniejsze, ale ja osobiście jestem przeciw.
U siebie pasowałby mi rozmiar 39, a wzięłam 41, to tylko 1 cm różnicy.

Na Twoim miejscu w ciemno brałabym te większe. Sztyblety, czy inne buty nawet jak są mniejsze, to się rozejdą, a z takimi nie jestem pewna. Przymierzałam odrobinę ciaśniejsze i po chwili to był koszmar. Zresztą, nawet jakby były za duże, to czub zawija się ku górze, więc nie powinno być problemów. Możesz też mocniej związać w kostce. Ja podczas ,,rozchadzania'' musiałam mieć dwie pary grubych skarpet, dlatego trochę miejsca mi się przydało. Bardzo mi w nich wygodnie, w moich większych czubki palców nie dotykają szwów z przodu.
Jak mocno ściśniesz sznurówami, to będą ładnie przylegać

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
Stary 2014-08-21, 05:52   #2470
victorion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Infamia Pokaż wiadomość
Mój pierwszy post Co tak już się już nikt tutaj nie udziela?
Ja w każdym razie mam zamiar w najbliższym czasie owe piękne buty, o których mowa w temacie zakupić.
I mam dylemat jaki rozmiar wybrać (o wkładkę bardziej chodzi niż o rozmiar). Jak mierzyłam stopę to mi różnie wychodziła jej długość. Ciężko to jakoś dokładnie zmierzyć. W każdym razie było to od 23.9cm - 24.3cm. Ja kupię buty najprawdopodobniej na rockmetalshop. I upatrzyłam sobie te : http://rockmetalshop.pl/product-pol-...e-STE-10-.html
Są ze STEADYS'a a tam najbliższe mi rozmiary mają długość wkładki 24cm i 25cm (nie ma nic pomiędzy). 24 sądzę, że na pewno będą małe, ale nie wiem czy te 25cm to nie będzie już za dużo.
Kiedyś zakupowałam sztyblety na allegro i tam długość wkładki była CHYBA 24.5. Adidasy w których chodzę mają już na pewno długość 24.66 cm (właśnie sprawdziłam).
I co sądzicie, będą te glany o wkładce 25cm dobre? Ja należę raczej do szczupłych osób (47kg 166cm wzrostu) i nóg też nie mam masywnych. Boję się że jak wezmę za duże to będą luźne (nie tylko w stopie, ale i w łydce), a zamierzam je do rurek nosić.
Jestem za większymi. Gdy mierzysz glany dosuwasz piętę do końca buta i palce nie mogę dotykać blachy (czyli jakieś 0,5 cm luzu - inaczej będzie ciężko z paznokciami i palcami u stóp).
Mam steele 39, czyli wkładka ma 25 cm, a moja stopa 24,5cm.

Oto przykład jak ma się długość wkładki do długości stopy:
Rozmiary 40 41 43 44 45
Długość wkładki wewnątrz buta (cm) 26 26,5 27,5 28,5 29
Max. długość stopy kupującego (cm) 25,5 26 27 28 28,5
(wiem, że tu są numery za duże dla Ciebie, ale pokazuje to pewną regułę).

Stopę najlepiej zmierzyć w następujący sposób: na kartce odrysowywujesz stopę (równo, prostopadle, by odrysowana nie wyszła ani mniejsza ani większa). Zaznaczasz najbardziej w dół wysunięty punkt na pięcie, najbardziej w górę przy palcach i mierzysz odległość między tymi punktami.

PS: ta pseudo tabelka z relacją długość wkładki a długość stopy nie jest stworzona przeze nie, ale pochodzi ze strony jednego z producentów. Oczywiście teraz już nie podam źródła, bo zamknęłam zakładkę, a za chwilę ucieknie mi autobus

Edytowane przez victorion
Czas edycji: 2014-08-21 o 06:09
Stary 2014-08-21, 10:25   #2471
Infamia
Raczkowanie

Przekonaliście mnie, wezmę te większe . Przymierzyłam jeszcze te adidasy (24.66 wkładka przypominam) do grubych skarpet i stopa była taka trochę sztywna, miała bardzo ograniczone ruchy. Wiecie o co chodzi. Zatem glany powinny być idealne z wkładką 25.
A czy ktoś w ogóle ma glany firmy STEADY's lub zna kogoś kto je posiada? Dobre są?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 20:36   #2472
Infamia
Raczkowanie

Kurczę, jednak mam nadal wątpliwości z tym rozmiarem. Przymierzyłam jeszcze raz moje adidaski ;d. No i pomiędzy palcem i noskiem buta mają optymalną ilość luzu, nawet przy grubych skarpetach. Natomiast luzu brakuje już w tej części stopy pod wiązaniem buta, na grzbiecie stopy czy jakby to inaczej nazwać. Może przy glanach akurat to nie będzie problem? Nie mają one przypadkiem trochę więcej luzu w tej części stopy, nie wystarczy ich po prostu luźniej wiązać? Chcę żeby były wygodne, ale i ładnie leżały. Boję się, że jak wezmę większe to będą mi latać na nodze, albo, że będę im musiała tak ściskać sznurowadła, że będzie po prostu nieestetycznie to wyglądało ;p. Mam jednak zamiar je nosić też do sukienek. Znalazłam jeszcze taki model nad którym także się zastanawiam: http://rockmetalshop.pl/product-pol-...-RUB-OFF-.html
Na razie nie będę jeszcze glanów kupować. Myślę, że zakup będzie miał miejsce jakoś we wrześniu, więc zanim już je zakupię to chcę mieć dobre rozeznanie.
Stary 2014-08-24, 08:08   #2473
victorion
Rozeznanie

Cytat:
Kurczę, jednak mam nadal wątpliwości z tym rozmiarem. Przymierzyłam jeszcze raz moje adidaski ;d. No i pomiędzy palcem i noskiem buta mają optymalną ilość luzu, nawet przy grubych skarpetach. Natomiast luzu brakuje już w tej części stopy pod wiązaniem buta, na grzbiecie stopy czy jakby to inaczej nazwać. Może przy glanach akurat to nie będzie problem? Nie mają one przypadkiem trochę więcej luzu w tej części stopy, nie wystarczy ich po prostu luźniej wiązać? Chcę żeby były wygodne, ale i ładnie leżały. Boję się, że jak wezmę większe to będą mi latać na nodze, albo, że będę im musiała tak ściskać sznurowadła, że będzie po prostu nieestetycznie to wyglądało ;p. Mam jednak zamiar je nosić też do sukienek. Znalazłam jeszcze taki model nad którym także się zastanawiam: http://rockmetalshop.pl/product-pol-...-RUB-OFF-.html
Na razie nie będę jeszcze glanów kupować. Myślę, że zakup będzie miał miejsce jakoś we wrześniu, więc zanim już je zakupię to chcę mieć dobre rozeznanie.
Zmierz samą stopę (bez skarpetek), albo przymierz w sklepie.
Glany muszą być luźniejsze, żeby blacha nie obcierała paznokci i palców, latać nie będą (ja noszę nawet nie wiązane).
Stary 2014-08-24, 12:29   #2474
Infamia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez victorion Pokaż wiadomość
Zmierz samą stopę (bez skarpetek), albo przymierz w sklepie.
Glany muszą być luźniejsze, żeby blacha nie obcierała paznokci i palców, latać nie będą (ja noszę nawet nie wiązane).
Mierzyłam stopę, ale trudno jest to zrobić tak super-dokładnie. W sklepie ciężko mi będzie przymierzyć (nie wiem czy są takie w okolicach Katowic). Zresztą wybrałam glany mniej znanych firm, a przymierzenie Steelów chyba nie będzie bardziej pomocne niż przymierzenie moich adidasów, więc bez sensu.
Wpadłam właśnie na pomysł jak najprecyzyjniej zmierzyć długość wkładki - położyłam na ziemi kartkę, na niej stopę i trzymaną pionowo igłą oznaczyłam najdalszy punkt na kciuku i na pięcie. Później połączyłam je ze sobą linią prostą i zmierzyłam. Wyszło równo 24cm. Także wychodzi, że mogłabym nosić zarówno wkładkę 24.6 jak i 25.
Buty te chcę mieć na zimę, więc będzie w nich na pewno wkładka taka z folią ameliniową z jednej strony. No i pewnie czasem jakieś grubsze skarpetki. Ale to nie za często. Z reguły zimą nie chodzę zbyt dużo czasu po mrozie. Tyle co żeby przejść na przystanek i z przystanku - później siedzę albo w szkole albo u znajomych w domu. Nie lubię marznąć, więc zimą za dużo czasu na zewnątrz nie spędzam.
Jeśli wezmę któreś z tych glanów, które wcześniej wymieniłam, to wkładka będzie liczyła 24.6 lub 25 cm (rozmiar wyżej będzie miała 5 cm więcej w pierwszym przypadku). Nadal myślicie, żeby mimo to brać większe? Już chyba o tym pisałam, ale jeszcze raz napiszę, że miałam w zeszłym roku zimą sztyblety o wkładce 24.5.

Edytowane przez Infamia
Czas edycji: 2014-08-24 o 12:33
Stary 2014-08-24, 13:29   #2475
alczatka
Raczkowanie

Cytat:
Mierzyłam stopę, ale trudno jest to zrobić tak super-dokładnie. W sklepie ciężko mi będzie przymierzyć (nie wiem czy są takie w okolicach Katowic). Zresztą wybrałam glany mniej znanych firm, a przymierzenie Steelów chyba nie będzie bardziej pomocne niż przymierzenie moich adidasów, więc bez sensu.
Myślę, że jednak warto byłoby iść i chociaż przymierzyć steele, bo jednak te są duzo bliżej typu obuwia jaki prezentują steady's niż adidasy. Przede wszystkim zobaczysz, czy ta różnica w długości wkładki będzie ci przeszkadzała w dużo sztywniejszym i twardszym bucie, jakim zdecydowanie jest glan. W adidasie może cię tak nie ściskać, jak w twardym glanie, a za mały glan będzie po prostu bolał i z tym nic nie zrobisz. Zmierzenie chyba by wcale nie zaszkodziło.

I w przypadku tych rozmiarów, co piszesz - raczej wzięłabym te 24,6 cm. Cały centymetr różnicy to już sporo, a nieco ponad pół centymetra powinno być okej nawet z grubszą skarpetą na zimę, czy na rozchadzenie.
alczatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 11:25   #2476
Infamia
Raczkowanie

Zakup glanów chyba się trochę przyspieszy. Nieważne.
A co sądzicie o tych glanach: http://rockmetalshop.pl/product-pol-...-RUB-OFF-.html
Myślałam nad ich kupnem. Głównie chodzi mi o ich wygląd, ale przeczytałam, że mocowanie podeszwy do cholewki jest klejone a nie szyte. Czy to znaczy, że są gorsze? Gdzieś przeczytałam, że takie szybciej się rozwalają ;/. Co o tym sądzicie? Powinnam raczej szukać szytych?
Stary 2014-08-25, 22:24   #2477
alczatka
Raczkowanie

Cytat:
Głównie chodzi mi o ich wygląd, ale przeczytałam, że mocowanie podeszwy do cholewki jest klejone a nie szyte. Czy to znaczy, że są gorsze? Gdzieś przeczytałam, że takie szybciej się rozwalają ;/. Co o tym sądzicie? Powinnam raczej szukać szytych?
To nie ma większego znaczenia przy aktualnie używanych klejach do butów - są naprawdę mocne i fakt szycia jest w większości przypadków raczej, hmm, reklamowy? Każde buty szyte, są tak czy siak klejone, bo gdyby były tylko i wyłącznie szyte, wtedy z łatwością zaczęłyby przemakać.
Teoretycznie szycie butów to takie dodatkowe wzmocnienie, co gwarantuje, że ci podeszwa od cholewki nie odpadnie, ale praktycznie to i tak zależy od jakości używanego kleju. Jak masz pecha i producent oszczędza na kleju albo trafisz na jakaś wadliwą partię, to odpadnie. Jak nie, to pochodzisz kilka lat.
Więc ja bym się tym akurat nie kierowała, ale samej firmy akurat nie znam - ani ja, ani nikt z moich znajomych nie miał glanów z tej firmy.
alczatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-29, 12:55   #2478
Infamia
Raczkowanie

Kupiłam już Steele z burgundową przecierką. Jak będę mogła to dam zdjęcie. Pojechałam do tego sklepu, żeby przymierzyć i wkładka 25cm okazała się dobrą. No i kupiłam na rockmetalshopie takie same jak przymierzałam tylko inny kolor. Wolałam postawić na znaną firmę niż ryzykować. Wczoraj przyszły paczką ;D. Jeszcze tylko jakąś pastę do nich kupić i można śmigać.
Stary 2014-12-09, 16:48   #2479
mishka 123
Przyczajenie

Witam wszystkie glanomaniaczki

Niebawem zakupię swoje pierwsze glany. Długo się do tego zabierałam, bo mam 24 lata, więc już jakieś 10 lat chodzą mi po głowie :P
Niestety miotam się troszeczkę, więc postanowiłam poprosić Was o pomoc.

Co do marki, chyba zdecyduję się na KMM. Przeczytałam cały wątek i tylko kilka razy ta marka się przewinęła. Ogólnie w internecie mało jest opinii na jej temat, jednak jeśli już jakieś opinie są, to raczej na plus. Wahałam się pomiędzy KMM a STEEL, jednak na temat steelów znalazłam sporo niekorzystnych opinii, a co mnie boli najbardziej, to to że ponoć bardzo szybko ściera się bieżnik (no i nie mają w ofercie 15 dziurkowych, czarnych glanów bez suwaka)

Co do modelu i koloru. Najbardziej podobają mi się te :
http://rockmetalshop.pl/product-pol-...or-042-S-.html
oraz te:

Czerwone skradły moje serce, jednak póki co chyba będę musiała odpuścić, bo pasowałyby mi do prawie wszystkich ubrań (noszę głównie czerń), poza moim ohydnym, tegorocznym płaszczem na zimę... kolor musztardowy (niestety kupowałam w wielkim pośpiechu, i nic innego nie znalazłam)

Więc kobietki co myślicie o marce, modelu i kolorze?
mishka 123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-09, 17:38   #2480
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
Napisane przez mishka 123 Pokaż wiadomość

Niebawem zakupię swoje pierwsze glany. Długo się do tego zabierałam, bo mam 24 lata, więc już jakieś 10 lat chodzą mi po głowie :P

Co do marki, chyba zdecyduję się na KMM. Przeczytałam cały wątek i tylko kilka razy ta marka się przewinęła. Ogólnie w internecie mało jest opinii na jej temat, jednak jeśli już jakieś opinie są, to raczej na plus. Wahałam się pomiędzy KMM a STEEL, jednak na temat steelów znalazłam sporo niekorzystnych opinii, a co mnie boli najbardziej, to to że ponoć bardzo szybko ściera się bieżnik (no i nie mają w ofercie 15 dziurkowych, czarnych glanów bez suwaka)

oraz te:

Czerwone skradły moje serce, jednak póki co chyba będę musiała odpuścić, bo pasowałyby mi do prawie wszystkich ubrań (noszę głównie czerń), poza moim ohydnym, tegorocznym płaszczem na zimę... kolor musztardowy (niestety kupowałam w wielkim pośpiechu, i nic innego nie znalazłam)

KMM nie znam, ale wyglądają super bardzo zgrabne.

Osobiście mam czarne Steele, 20 dziurkowe, bez suwaka. Na temat bieżnika się nie wypowiem, bo mam je od marca jakoś Serio nie mają 15 dziurkowych bez suwaka? Nie znam ich dokładnej oferty.

Czerwone są świetne, ale brałabym czarne, bardziej uniwersalne właśnie nic nie stoi na przeszkodzie żebyś za jakiś czas kupiła sobie drugie, te czerwone

Mnie się w przyszłości marzą jakieś z klamrami, ale też są problemy z obecnością suwaka

There is no cure.
Stary 2014-12-09, 18:37   #2481
mishka 123
Przyczajenie

no właśnie nie mają, 15 stek bez suwaka, przynajmniej ja nie widziałam, a ja jednak za suwakiem nie jestem, bo raz że jakoś mi to nie wygląda :P a dwa że mojej koleżance poszedł szew, właśnie na suwaku.

Ja chyba jednak zrobię, tak jak móiwsz, na razie kupię sobie te czarne, a potem kupię czerwone
Stary 2014-12-09, 18:37   #2482
mishka 123
Przyczajenie

no właśnie nie mają, 15 stek bez suwaka, przynajmniej ja nie widziałam, a ja jednak za suwakiem nie jestem, bo raz że jakoś mi to nie wygląda :P a dwa że mojej koleżance poszedł szew, właśnie na suwaku.

Ja chyba jednak zrobię, tak jak móiwsz, na razie kupię sobie te czarne, a potem kupię czerwone
Stary 2014-12-10, 07:45   #2483
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:

Dla mnie suwak też jakoś lewo wygląda

No i super

There is no cure.
Stary 2014-12-10, 07:54   #2484
Martiza3346
Raczkowanie

Cytat:

oraz te:

Heej! Ja mam buty marki KMM już drugi sezon, więc mam już o nich wyrobioną jakąś opinię.
Wcześniej miałam STEELE i po czterech latach noszenia bieżnik faktycznie był już trochę zjechany, ale i tak moim zdaniem buty służyły mi dość długo, więc do tej marki nic nie mam.
Potem, jadąc kiedyś pociągiem, zobaczyłam jakiegoś kolesia w tych butach:
http://rockmetalshop.pl/product-pol-...r-020-ML-.html
No i się w NICH zakochałam i stwierdziłam, że taak, muszę je mieć!
Jak widać, nie są to typowe glany, bo mają podeszwę w stylu martensów, ale bardzo spodobał mi się ich delikatny wygląd.
Właśnie tutaj muszę zaznaczyć, że buty są mniej wytrzymałe niż STEELE, ale to wynika właśnie z tej delikatności, są wykonane z zupełnie innego materiału. Zuużywają się o wiele szybciej niż STEELE, są widoczne zagięcia w niektórych miejscach, ale tak to już jest z butami, że się zuużywają
Oczywiście glany, które sobie upatrzyłaś, na pewno są solidniejsze, więc pewnie po roku użytkowania nie zauważysz zbyt wielu oznak eksploatacji
Także, markę szczerze polecam i napisz nam, na które się w końcu zdecydowałaś
Martiza3346 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 08:56   #2485
mishka 123
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedzi dziewczyny
Na pewno się pochwalę i wrzucę zdjęcia, jak będą już u mnie
Stary 2015-03-17, 17:19   #2486
victorion
Rozeznanie

Właśnie zdecydowałam się na zakup nowych (drugich) glanów.

Już kiedyś pisałam tu, że kupiłam pierwsze w swoim życiu glany i chyba jak większość zdecydowałam się na Steele... Kochałam je, nie obtarły mnie... to była prawdziwa miłość.

Warto w tym miejscu zaznaczyć, że w każdych butach bardzo szybko przecieram podeszwy (nie szuram chodząc) - tzn w balerinach lub adidasach robię "wychadzam" dziury w miesiąc . W steelach po 6 miesiącach wymieniłam podeszwę, do dziury na wskroś brakowało mi z 3-4 miesięcy ale wolałam wcześniej wymienić, by buty służyły jak najdłużej. Niestety nie było mi to dane . Po roku od zakupu na obu butach symetrycznie pojawiły się pęknięcia (zdjęcie numer 1, zaznaczyłam gdzie pojawiły się te pęknięcia, na kolejnych 2 zdjęciach z bliska jak one wyglądają).

Teraz mam zamiar kupić drugą parę z firmy Altercore (model 353) na wyjątkowo grubej podeszwie (jak wyglądają na ostatnim zdjęciu) - pewnie za jakiś czas napiszę jak się sprawują.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg steel10czarny3.jpg (25,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150117_181130.jpg (56,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150117_181148.jpg (49,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_2743.jpg (64,5 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez victorion
Czas edycji: 2015-03-17 o 17:21
Stary 2015-03-30, 15:21   #2487
Infamia
Raczkowanie

Po długim czasie wracam do wątku. Przyszła mi maila wiadomość o nowych postach i z ciekawości zajrzałam ^^. Moje Steele mają już... chyba jakieś 7 miesięcy ;p, Sprawują się dobrze, już nie obcierają (pierwszy miesiąc było trochę niewygodny i bolesny) ale w końcu się rozchodziły. Dla przypomnienia mowa o 10-tkach z bordową przecierką. Buty są jak nowe, nie przeciekają, nie są pozdzierane ani nic. Jedyne co to typowe dla glanów zagięcia z tyłu nad piętą i z przodu (widać trochę na zdjęciu).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1177.jpg (211,7 KB, 38 załadowań)
Stary 2015-04-07, 13:13   #2488
FacetBezTwarzy
Raczkowanie

Ja mam tylko takie

Kupiłem je z tej strony
http://www.glany.com.pl/?23,pl_glany-steel-112-blk

No innych na razie nie mogę się przekonać.
FacetBezTwarzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-17, 16:23   #2489
Touma_Kouzaburou
Przyczajenie

Allo allo, zdrastwujtie!

Na wstępie nadmienię, że jestem posiadaczką stóp rozmiaru 34/35. Cały problem polega na tym, że kiedy przeglądałam strony producentów, przy wyborze rozmiaru zawsze przekierowywało mnie na podstrony z butami dla dzieci...
Mam wrażenie, że przy 40dziurkowcach (albo w ogóle jakichkolwiek nowych glanach), które mi się zamarzyły, chyba bym musiała szyć je ręcznie... Czy któraś z was, drogie panie, kojarzy kogoś, kto mógłby je uszyć gdzieś w Krakowie lub okolicach?
Nie znalazłam w necie żadnych informacji na ten temat (oprócz starych artykułów na temat szefa firmy Cockney, ale to już chyba nieaktualne)...

Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedzi! Sezon nadchodzi, tak jak deszcze niespokojne, a butów jak nie ma tak nie ma

Edytowane przez Touma_Kouzaburou
Czas edycji: 2015-08-17 o 16:24
Touma_Kouzaburou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 19:08   #2490
Linke
Raczkowanie

Macie w glanach kolorowe sznurówki?
Ja w gimnazjum/liceum nosiłam namiętnie czerwone i fioletowe, teraz przeszłam na brązowe.
Linke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości