![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki Bourjois
na allegro niestety nie ma, a osoba od której to był prezent na 100% nie ma ich zza granicy, dlatego właśnie pytam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Ten podklad zostal wycofany.
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Nowa szminka B. Sweet Kiss już w Pl xD widziałam ją w Galerii Krakowskiej, cena ok 46 zł. Zamiast czerwieni były jakieś brązowo-czerwone
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Wtajemniczenie
|
Piszesz o tej? http://www.zeberka.pl/art.php?id=4095
Kolory nieciekawe... Ciekawe, kiedy będą te balsamy: http://www.zeberka.pl/art.php?id=4088
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh, co do balsamów, to jak znam życie, okaże się, że nigdy, bo to np tylko na rynek japoński wyprodukowali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
akisia czy możesz napisac o niej cos więcej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja mam pytanie do Was odnośnie różu bourjois.
Planuję zakup pierwszego pudełeczka i zastanawiam się na dwoma odcieniami 16 i 33. Który wg Was będzie lepszy dla ciemnej szatynki o zielonych oczach i średniej karnacji?? Chciałabym uzyskać świeży, dziewczęcy efekt, bez "przemalowania". Przeczytałam już trochę tego wątku, ale strasznie się rozrósł, więc możliwe,że przeoczyłam podobne pytanie, z góry przepraszam. Chyba ,że polecacie jakiś inny odcień.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Przyczajenie
|
Sądzę że dla Ciebie będzie lepszy nr 33. Mam obydwa kolory i też jestem szatynką. 33 jest bardziej widoczny na twarzy. A z 16 muszę się trochę namachać, zanim zobaczę tę brzoskiwnkę na policzkach. Weź 33 zdecydowanie pięknie Ci będzie. Polecam też 92 na wiosnę/lato. Kupiłam niedawno i naturalna opalenizna jest. Można połączyć z brązerem na całą twarz 92 na policzki i cudownie. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Przyczajenie
|
Dostałam dzisiaj paczkę z różem Bourjois i jestem zszokowana tym co Allegrowiczka http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6253816 (MyStyle_pl ) mi przysłała. Koszty przesyłki zawyżone, a róż w zwykłej kopercie niezabezpieczony. Pęknięte lustereczko odpadło oczywiście i skaleczyłam sobie palec przy otwarciu różu. Róż pęknięty również. A na wieczku na dole kod 7401. Pani napisała mi, że róż jest najświeższy z możliwych dostępnych w Polsce cytuję:,,tam gdzie 7, to 2007 rok itd, pytalam sie wlasnie osoby ktore od kilku lat sprzedaje bourjois, Pudry i tak maja z reguly zywotnosc od 5-7 lat,a te z rosmanna są stare". Coś tu nie tak. Nie pierwszy raz kupuję na Allegro Bourjois i wiem, jak powinien wyglądać świeży róż.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję bardzo za radę ![]() miałam zamiar róż zamówić na allegro , ale po tym co napisałaś nt. sposobu przesyłki i podejrzanego towaru chyba się zastanowię,albo przynajmniej ominę sprzedawcę MyStyle_pl - nie wiem jak można w ogóle wysłać jakiś kosmetyk w niezabezpieczonej kopercie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Zbyt wielu komentarzy to ona nie ma, ja bym sie bala u niej zamawiac. Najlepsza sprzedajaca roze bourjois jest pani Wika - wiele dziewczyn u niej kupowalo i byly zadowolne.
Mam roze nr 16 i 92 - sa zupelnie rozne, tak jak pisala bebe 92 jest swietny na lato jako brazer, choc trzeba uwazac, bo niektore dziewczyny pisaly, ze u nich jest pomamranczowy. 16 to dla mnie cudowna, delikatna brzoskwinka ![]() ![]()
i nieużywania słów. Wszystkiego, co niezmienne, w nicości za oknem, gdy budzą się mgły... Edytowane przez ulinkaaa Czas edycji: 2009-04-17 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pani Wika to nick sprzedającej? bo wpisuję w wyszukiwarkę i nic mi nie wyskakuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Raczkowanie
|
jaki kolorek różu Bourjois dla mnie? (foto)
Hej! Może mi ktoś pomoże?
![]() Chciałabym nabyć róż Bourjois ![]() ![]() ![]() Dziękuję. Edytowane przez bluea Czas edycji: 2009-04-17 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Przyczajenie
|
wika64 taki ma login. Kupiłam już tam parę róży. Ale rzecz w tym że różu nr 92 nie ma tam w ofercie. Gdybym wiedziała, przeszłabym się do rosmanna albo SP i kupiła nr 92 od ręki i wiedziałabym co mam przynajmniej. A tak musiałam się wybrać na pocztę i odesłać róż na swój jak narazie koszt. Pani MyStyle obiecała oddać za przesyłkę, ale to się jeszcze okaże.
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Przyczajenie
|
Ja mam cerę nie jasną, ale też nie ciemną i u mnie jest brąz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaki kolorek różu Bonjour dla mnie? (foto)
Myślę, że 95 by Ci pasował
![]()
#2479 |
Zakorzenienie
|
nr 95 rose de jaspe (delikatny róż) albo dość podobny ale troszkę ciemniejszy nr 33.
![]()
#2480 |
Raczkowanie
|
ooo...widzę, że polecacie różowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Tzn?
![]() Nawilżenie słabe, wolę Dr Glamour zdecydowanie. Nie waży się, ładny beż, ciemniejszy niż w poprzedniku. Nie ukrywam, że przyciągnęło mnie ciekawe opakowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2483 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie: gdzie w Warszawie mogę obecnie dostać pełną gamę produktów Bourjois?
Od czasu do czasu kupuję kosmetyki tej marki - mam kilka ulubionych i wcześniej kompletnie nie było problemów z ich dostaniem. Od tygodnia chodzę po Wawie i tragedia. Byłam w perfumeriach Douglasa w Złotych Tarasach i w Sephora - nie mają kompletnie ich kosmetyków. Kiedyś w Galerii Centrum było duże "stoisko" z ich marką podobnie jak innych znanych marek. Owszem jest nadal ale zostały tam tylko resztki - kilka cieni, tusze, mały wybór. Pani powiedziała, że raczej nie zamawiają więcej i nie ma co się dostaw spodziewać. Poszłam jeszcze do 3 perfumerii dużych gdzie zawsze też można było dostać Bourjois - nie sieciowe sklepy i załama - nie mają ich kosmetyków. Koleżanka sprawdziła mi też pod Warszawą w swojej drogerii - też wycofali się z sprzedaży i wyprzedają jakieś pojedyńcze sztuki. Nie wiem co się dzieje. Marka znika ze sklepów? Ja generalnie od lat używam ich pudru sypkiego i zielonej bazy. Nigdy wcześniej nie było problemu z dostępnością. Lubię też ich cienie i często kupowałam. Teraz kompletnie nie widzę tych kosmetyków - albo jakieś niedobitki. Może ktoś wie gdzie w Wawie jest pełen asortyment i wybór? Głównie na gwałt poszukuję zielonej bazy i na niej mi zależy najbardziej. Będę wdzięczna za radę gdzie ją dostać w Wawie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zadomowienie
|
Z tego co się orientuję, to Rossman wprowadził do swoich drogeri szafy Bourjois, ale zielonej bazy nie widziałam już długo i z tego co wiem wycofali ją z sortymentu w Polsce,poszukaj na Truskawkowym wątku, ja wczoraj przeglądając oferte Truskawki znalazłam właśnie zieloną baze ale w dość hardcore'owej cenie około 60 zł.Życze szczęścia w poszukiwanaich maaniko
![]()
#2485 | |
Zakorzenienie
|
zielona baza zostały wycofana mniej więcej rok temu
co do cieni - to też mi się wydawało, że kiedyś oferta była bogatsza
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Przyczajenie
|
Poszukam jeszcze w Rossmann - dzięki.
Ostatnio bazę zieloną kupiłam jakieś 8 miesięcy temu i nie było problemu z jej dostaniem. Jeśli wycofali to tragedia. Kompletnie nie rozumiem polityki firm - dobre produkty chwalone przez klientki wycofywane są z rynku lub kompletnie produkcji ![]() Będę jeszcze próbować, może dostanę w jakiś mniejszych drogeriach. 60 zł za bazę? Ja chyba parę miesięcy temu dałam za nią 39 zł i to w markowej perfumerii. Jakby ktoś widział gdzie można bazę dostać w Wawie to będę wdzięczna za każdą informację. Generalnie jakby ktoś wiedział, że jest asortyment duży BOURJOIS - to będę wdzięczna. Ale jakoś chyba widzę, że marka jest wycofywana. A uważam, że ma świetne kosmetyki i używam od lat. A teraz kompletnie nie widzę nigdzie ich szaf ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Marka wycofywana nie jest, ale znacznie zmienia asortyment - szafy w rossmanach pojawiły się niedawno - już po wycofaniu bazy, więc na pewno jej tam nie dostaniesz.
Zmiany najbardziej widać u nas, bo dodatkowo są ograniczenia kolorystyczne - np. cienie stretch 6 kolorów zamiast bodajże 10ciu. Rzadko też do nas trafiają nowości, a limitowanki wiadomo jakie są oryginalne ![]() Z zieloną bazą możesz mieć duży problem - kupiłam swoją w październiku/listopadzie i już wtedy ciężko ją było dostać.
Edytowane przez arrachnee Czas edycji: 2009-04-20 o 11:13 Powód: + |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Przyczajenie
|
No ale jednak coś musi dziać się z marką skoro szafy były do tej pory bez problemu widoczne a teraz ich nie ma wcale.
Szafy znikneły z Sephory, Douglasa - przynajmniej jak wczoraj byłam w dwóch Centrach Handlowych w Warszawie - nie ma ich. Zniknęły też szafy z innych mniejszych ale znanych perfumerii. Nie widać w nich zmiany zatem asortymentu ale kompletne wycofywanie. Jeszcze pozwiedzam troszkę Wawę w tej sprawie - ale jakoś cienko to widzę i tu już nawet nie chodzi o zieloną bazą ale generalnie o markę. Szukałam w necie ale też cienko. Na Allegro nie ma ![]() Jakby ktoś znalazł w necie to będę wdzięczna za info ![]() A może ktoś wie czy np. zagranicą produkt jest dostępny? Czy tylko wycofali z Polski a np. we Francji jest dostępna? Koleżanka jedzie do Francji za 2 tyg. może tam nie będzie problemu z kupieniem? No ale jak kompletnie wycofali to pewnie tam też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
bourjois fr http://www.bourjois.fr/home?mood=0
już motylki mają ![]() zielonej bazy brak ------------------------ zielona baza jest dostępna nadal jedynie w Rosji http://www.bourjois.ru/product.asp?gr=16&pr=55&sg=0 [rosyjska oferta burżuja jest chyba najbogatsza]
Edytowane przez arrachnee Czas edycji: 2009-04-20 o 11:45 Powód: + |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.