![]() |
#2461 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007 III
No tak.... od rana cały czas pada a nawet leje..... to i biorytm zdecydowanie negatywny.... chyba nawet kawa nie pomoże
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek wszystkim
![]() Wczoraj zrobiłam sałatke z tuńczyka, troche posprzątałam, wykapałąm sie i zasiadłam do kompa, zeby poczytać, co napisałyście. Odświeżyłam stronkę i co, dooopa, zabrało internet. ![]() ![]() Takze dzisiaj, korzystając z okazji, ze siedzę sama w pracy ![]() ![]() ![]() Martuś i jak te Twoje buraczki? Moja mama robi takie sałatkowe z papryką, też do słoików. Są mniam ![]() ![]() Pokaż fotki Wita po fryzjerze ![]() Julitko ślicznie Ci w nowej fryzurze. Poza tym ładnemu, to we wszystkim ładnie ![]() Franka no co ty? Co juz wymyśliłaś... Pisz nawet o pierdołach, co tam u Was, co Franek robił w ciagu dnia, jak spał w nocy, co kupiłaś w sklepie, co miałaś na obiad ![]() ![]() ![]() Ewa myśle, ze gdybys nie kładła Kuby na drzemkę około 16-17 (nie wiem czy tak robisz?), to na pewno zasypiałaby Ci wcześniej, a nie o 23 ![]() ![]() ![]() ikola super, ze wykańcanie domu ma sie ku końcowi, ![]() ![]() Przykro mi z powodu Babci. Dobrze, ze chociaż jej nic sie nie stało... Co do Twojej kierownicy, to żeby nie powiedzieć zbyt brzydko, ale jest popierd***na ![]() Gratki dla Uli za siusiu do nocniczka. ![]() ![]() ![]() Emilka je na śniadanie mleko z butli-230 ml. Później jakis deserek. Około 12 kaszka, obiadek o 16, około 18 jajko, albo parówkę. Na kolacje mleko, albo kaszkę mannę, albo co mi tam przyjdzie do głowy. W między czasie jakieś owoce, ciasteczka i to wszystko co ktoś inny je, a Emilka zawsze sie częstuje. Czasmi na sniadanie je kanapeczke. W sumie u nas nie ma jakichs takich reguł w jedzeniu. Pewnie inaczej to wygląda, jak ja i niania ja karmimy. Szczepienie mamy w sierpniu, jak Emilka skończy 1,5 roku ![]() Dysiu ale Adusia umie powiedzieć dużo słowek ![]() ![]() ![]() Madziu u nas tez mamowanie jest non stop. Nie mogę wyjsc nigdzie, nawet jak idę do łazienki, to ona ze mna i na kolana mi włazi i tak sobie siedzimy razem na "tronie" ![]() My też usypiamy sie na naszym łóżku, bo w łóżeczku moje dziecie nie chce. ![]() To chyba na razie tyle, jak mi sie coś przypomni, to będę pisała ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
witanko
![]() ![]() dzis to tylko u franki, freddy i ikoli ma byc pogoda, szczesciary hihi lece na jakies sniadanko no i witowi musze dac am do pozniej wstawac spiochy ![]()
#2464 |
Zadomowienie
|
niom, u mnie tez pochmurno
![]() a jak wstałam po 6, to tak grzmiało, że szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Rozeznanie
|
No dziewuchy ja już jestem "do życia"
![]() ![]() ![]() aha Ikola: Piotruś rano jak wstanie pije mleczko z kaszką tak ok. 200 ml, za pól godzinki je z nami śniadanie więc jakąś kanapeczkę przekąsi, ok 11 je zupkę, potem idzie spać... jak wstanie pije 100 ml herbatki + biszkopcik (a raczej 2 , po jednym do rączki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Wtajemniczenie
|
Witam...
Zapraszam na pomorze u nas super pogoda... Tztet wstal razem ze mna i poszedl sie opalac na dwor a ja sie kisze w scianach... ![]() basiu tak Kuba zasypia o 23 ale i spi do 10.00 bez przerwy czasem dluzej... pozniej idzie spac o 14.30 do 17.30. No niestety jakbym miala go klasc o 21 to musielibysmy isc z Nim, bo zaraz bysmy halasu narobili i by sie obudzil... dlatego idzie z nami o 23.00 ale ja to zmienie... zaraz jak pojdziemy na swoje i Kuba bedzie mial swoj pokoj! ![]() ikola Kuba jak wstanie mleko albo konkretne sniadanko ( parowka, kanapki ) pozniej zje jakies chrupki, owoce i przed spaniem mleko. po spaniu je obiad (ziemniaki jakies miesko i np pomidor, albo zupa) dosyc ladnie je po spaniu i pozniej jeszcze wtrąci jakas kanapke i przed snem mleko. Mleko waha sie od 210 do 300 ml. Nie moge narzekac na Kuby jedzienie, bo je wszystko co mu dam i w ładnych ilosciach. ok ide po kawke i pozniej wpadne
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
Synta pracusiu Ty nasz
![]() Ewa fajnie, że Kubuś będzie miał swoj pokój ![]() ![]() U nas też pomalutku wychodzi słońce... Zobaczymy co będzie ![]() Angie jak się czujesz w ciąży? Masz mdłosci? Jak ogólne samopoczucie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja się mogę poopalać co najwyżej nad kuchenka gazową ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ona ma misia kangurka i zawsze pokazuje jak on skacze, pewnie dlatego zachciało jej sie być kangurzątkiem, bo ja musialam być kangurzycą ![]() Lecę na razie do Skarbówki. Do później ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zadomowienie
|
Cześć Wszystkim!!
'Nie dziękuję' za te wszystkie gratulacje i kciuki, kochani jesteście!! ![]() Basiu generalnie czuję się dobrze, znaczy nic mnie nie boli, ale właśnie jestem taka wyprana z energii. Jak byłam w ciąży z Milką to jak przychodziłam z pracy to się kładłam na drzemkę, teraz wiadomo nie ma takiej opcji i bardzo mi tego brakuje. Ciągle chodzę nie wyspana i półprzytomna. No i mam straszne niestrawności, czasem po jedzonku tak mnie wypchnie że mam brzuch jak z Milką w 8 miesiącu ![]() To dopiero 8 tydzień, oczywiście jeszcze nic nie widać. Ewa współczuję koleżance która 'była', ja za pierwszym razem miałam dokładnie to samo. To nie jest do końca tak że rośnie pusty pęcherzyk, tak był zarodek który obumarł i został już tylko pusty pęcherzyk który się dalej rozwija, miałam tak samo. Basiu - dobrze, że z siostrą się wyjaśniło, wiadomo że to siostra i ja kochasz ale mogłaby sobie inny termin na wizytę wybrać, choroba tyle czasu sama siedziałaś nie mogła wtedy przyjechać?! Julik - ślicznie Ci w tej nowej fryzurce i już nie bądź taka skromna, bo na prawdę w dooopsko dostaniesz, jeśli już ktoś cierpi na wadę wzroku to Ty kobieto, czy Ty na prawdę nie widzisz jaka jesteś super babka!?!?! Wyglądasz SUPER!!! Cytat:
A może tak najpierw pogadasz z tą 'angie' zanim stwierdzisz że się z 'nią' nie spotkasz?! ![]() Kobieto co Cię za głupotki dopadły, pewnie że będziemy mogły się spotkać, Ikola tez może się wyrwie z kieratu przygotowań domku, a o opuszczeniu naszego wątku to nawet zapomnij!!!!!!!!!! Ewa - moja Milka też późno chodzi spać, o 22 zasypia. Muszę spróbować położyć ją wcześniej bo mam zdecydowanie za mało czas uwieczorem, nawet nie ma kiedy jakiegoś filmidła obejrzeć, bo zanim się zakręcę to już jest 23 i trzeba iść spać, dziś spróbuję wcześniej ją położyć... ![]() Ikolu - moja Milka je tak: - 7:00 mała pobudka, przechodzi do nas do łóżka i wypija zasypiając ok. 150ml mleka, - ok. 10:00 210-240ml kaszki ryżowej (różne smaki), - 11/12 jakiś deserek bądź danio lub jogurcik, - ok. 13 zupkę, nie wiem ile ze 200ml, takiej przeze mnie ugotowaną i idzie spać na jakieś 2/3 godzinki, - 15/16 je albo drugie danie, albo dokładkę zupki, albo danie ze słoiczka, - ok. 19:00 je podwieczorek paróweczkę lub ostatnio zaczęłam jej smażyć takie talarki lub paluszki rybne, bo ryby nie chce zupełnie, - ok. 20:30 kaszkę manną 240ml i idziemy się kąpać i spać ![]() Oczywiście między posiłkami podjada jakieś chrupeczki, paluszki - bardzo lubi te dla dzieci, i ostatnio uwielbia płatki śniadaniowe na sucho ![]() Współczuję 'przygody' babci, na całe szczęście tak jak piszesz nic nie zrobili babci, bo kasa to rzecz nabyta, najważniejsze że nic głupszego im do głowy nie przyszło!!!!! Aż strach pomyśleć!! Fajny opis śmiechów przy siusiu ![]() ![]() Kierownica to jakiś nienormalny typ, szczerze współczuję, ale z takim babsztylem to chyba nie da rady, nieźle sobie wykombinowała tą kaskę za rzekome zastępstwo, śprytna. Pewnie, postaw się co ma Cię jakiś stary babiszon wykorzystywać, Ty charujesz a ona sobie kasę weźmie - brak słów!! ![]() Dysiu - ale Ci się córa rozgadała, fajnie to musi wyglądać ![]() W ogóle uwielbiam słuchac jak to moje małe coś tak sobie gada z taką powagą, też coś tam czasem powie takiego że idzie zrozumieć ale na razie to większość to jest takie 'po chińskiemu' ![]() No ale mówi baba, dziadzia - to dada, tata i Adam, mama no to wiadomo, a z takich 'innych' rzeczy to mówi kotek, buti - znaczy buty, dam - żeby coś jej dać, mniam mniam, myj myj, oć - chodź, miś, nie ma, tam, tu... no nie wiem pewnie coś tam jeszcze ale teraz nie pamiętam. No i naśladuje wszystkie zwierzaki typu kot, pies, koń, krowa, małpka, kurka, kaczka, żabka, sowa... chyba to wszystkie no i brum brum na samochód i tut tut na kolejkę (mieszkamy blisko torów). KasiuL - trzymam kciuki za starania!!!! Fajnie, że już u Was wszystko ok. To tyle na razie i zmykam na II śniadanko ![]() Do później!! ![]()
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
hej.
![]() u nas przestalo padac, bylam z witem na zakupach, bylismy wv biedronie, kupilam mu dwa kosze na zabawki, zdjecia wkleilam do albumu (link w moim podpisie) bardzo fajne pojemniki po 9,99zl, zobaczcie sobie moze komus wpadna w oko, byly jeszcze takie na pranie, jakby z lnu uszyte, z fajnym haftem, tez po 9,99 ide polozyc wita spac, a pozniej dalej bede obrabiac te buraki wrrrrr... zauwazyliscie ze jak piszemy co juz umieja mowic nasze dzieciaki to dziewczynki mowia zdecydowanie wiecej....hmmm kosze w biedronie to takie... ![]()
#2474 |
Zadomowienie
|
Czesc!
Ale sie rozpisalyscie ![]() Franka,oj widze,ze @ zle wplywa na Twoje samopoczucie,nie tylko fizyczne ale tez psychiczne ![]() ![]() ![]() ![]() ikola,super fotki Ulowe-mala dama Ci rosnie ![]() Ciesze sie,ze prace wykonczeniowe ida pelna para,ze juz niedlugo bedziecie na swoim.Duzo jeszcze Wam zostalo do zrobienia? Wspolczuje przejsc z kierowniczka,a z ta premia to rzeczywiscie zdrowo przesadzila-jak by malo miala jednej... ![]() Temu zlodziejowi,co na Babci portfel sie pokusil to lapy powinny pousychac ![]() Jeszcze Ciebie podpytam (bo mozliwe,ze nie czytalas wszystkich postow)-przyjezdzam do Polski 2 wrzesnia i bede do 11-go; chcemy w tym czasie zorganizowac spotkanie w Poznaniu (najprawdopodobniej bylby to weekend 6 slbo 7 wrzesnia)-moglibyscie przyjechac? Nie wiem jaka odleglosc dzieli Was od Poznania ale pytam,bo a noz widelec...Teraz tylko tak mysle,czy Wam sie to czasem z przeprowadzka nie zbiegnie...Daj znac,ok? ![]() Co do jedzienia to u nas jest tak: okolo 9:00 butla 240ml kaszki do picia,okolo 11:30 jogurt,pozniej 14:30-15:00 obiad (zawsze to co my jemy),okolo 18:00 podwieczorek-przewaznie sa to herbatniki pokruszone w mleczku (cala filizanka),lub banan,pomaranczko.Ostatni o Isiu wypial sie na kolacje i nie chce jesc nic "normalnego" (wczesniej okolo 20:00-20:30 zjadal albo rybke albo parowke albo omlet z jajka)-teraz tego nie chce i po kapieli wypija butle kaszki (240ml). Julitko,masz przepiekne wlosy i wygladasz rewelacyjnie! Klopotu ze wzrokiem nie mam,bo dopiero co bylam na kontroli i soczewki mam idealnie dobrane wiec nie sciemniaj ![]() ![]() Przyjedziecie na spotkanie do Poznania? czy daleko macie? Dysiu,ale Twoja Ada rozgadana ![]() ![]() Brawa dla Adusi za samodzielne zasypianie-dorosleje Ci dziecko ![]() Aniany,pisz czesciej co u Ciebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zadomowienie
|
Angela ja tez pamietam, ze strasznie chciało mi sie spać, jak byłam w ciąży
![]() ![]() Moja Ewa nie moze przyjeżdzać ot tak sobie, bo ona pracuje w stolicy w szpitalu dopiero od 1 lipca. jest położna, ale nie pracuje na porodówce, a na połogu i ma różne dyżury, dzisiaj np. miała noc. ![]() Ale u nas parno na podwórku, w sumie nie jest za gorąco, ale jakaś taka duża wilgotnosć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
angela - ja tez na poczatku ciazy to tylko spalam i spalam, nawet w pracy jak moja mec., gdzies wychodzila, to ucinalam drzemke przy biurku
![]() dzieki za wszystkie pochwaly mojego witulca ![]() zasnal piernik jakies pol godziny temu, biore sie teraz za obiad, bo buraki jeszcze sie gotuja a ja bylam na podworku umyc troche wozek, bo strasznie juz mielismy upierniczony, znowu leje deszcz ![]() do pozniej ![]()
#2477 |
Zadomowienie
|
A ja zaraz lecę do domku
![]() Pewnie dzisiaj juz mnie nie będzie na wizazu ![]() ![]() Takze do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
basiu - zatem milego "witania" sie z mężulem
![]()
#2480 |
Zadomowienie
|
Basienko,Twoja nieobecnosc popoludniowo-wieczorna jest jak najbardziej usprawiedliwiona
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marta,za pochwaly Wita to nie masz co dziekowac,bo slodziarz z niego nieprzecietny-normalnie geba sama sie usmiecha na jego widok ![]() ![]() Swietne te kosze z biedronki,tez by mi sie takie przydaly... Wspolczuje tych buraczkowych przetworow,tyle przy tym babrania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Synta,no to niech juz to ciezkie "cus" wreszcie spadnie,niech sie wygrzmi i wypada i od jutra swieci piekne slonko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Acha.... Albuma nowego stworzyłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Wtajemniczenie
|
Synta ja dalej zapraszam na pomorze u nas bezchmurne niebo i ciepełko
![]() ![]() Lece po Kube na dwor...
![]() |
#2483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() "Podaruj mi trochę słońca...... Na te deszczowe dni Na ten mokry czas Zachowajmy słońca garść ..." jak śpiewa Ewa Bem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Juz dmucham i chucham zeby sie tam u Was wypogodzilo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Wtajemniczenie
|
Synta tak w zasadzie zima blizej jak dalej, wiec mozesz po mały wyciągac te majtasy z golfem
![]()
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
ana - pewnie ze ci wezme sloiczek moich buraczkow, narazie wyszlo mi 10 sloikow tartych na grubej tarce wiec to nie duzo, ale jeszcze urosna i bedzie znowu troche do przerobu, a my tez lubimy buraczki i zawsze duzo nam idzie, w zeszlym roku nie robilam bo wito maly itd. i cala zime musialam kupowac, teraz chce swojej roboty
gdzie jest jula i hadzi? czarina i kasia333 ?? synta - ja dzisiaj tarlam buraczki na balkonie i ubralam sobie zimowe skarpety, jak irek wrocil z pracy to sie mnie pyta: "a ty co w tych antyseksach robisz na balkonie??"
#2487 | |
Rozeznanie
|
Jula i Hadżi mieli dziś ciężki dzień aw szczególności Jula ![]() ![]() No doooobra jak już nalegacie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
marta gdybys tak przed irkiem w samych tych antyseksach
![]() ![]() ![]() chcialam napisac cos ale wena mi odeszla.zwale jakas zlapalam.powinnam sie cieszyc,dzis znow sama z tati.i komp caly moj ![]() znalezlismy kwatery wkoncu.lepiej pozno niz wcale ![]() ide sie umyc bo tylek mi sie odparzyl od @ a tamponow juz nie bede uzywala bo mnie brzuch od nich boli.wczoraj zaaplikowalam i zaczal mnie bolec.a leci ze mnie jak z cebra.wybaczcie moja dosadna szczerosc i temat ![]() ![]() ![]() ![]() albo sobie piffko machne na poprawe humoru Jula wspolczuje dentystowania.widzialam wlasnie opis na gg ![]() a propos karmienia.Tati nadal meczy moje dyndadelka.wyjmie i mowi "beee" i wywala az jezor ![]() tez dzis myslalam o czarince ze jej cos nie ma dlugo
#2489 |
Zadomowienie
|
Ja tylko mam sily żeby Anie odpowiedzieć. Myślę, że damy radę. Mam nadzieję, że nie zbiegnie się ten termin z jakimiś pracami na budowie, w domu... Faktycznie nie czytałam postów i już nie bedę bo nie mam kiedy. A kto będzie na spotkaniu?
Dziękuję Wam za odp. dot. jedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
ja bede z irkiem i witem, bedzie oneshot, bo ona mieszka blisko poznania, reszta sie narazie namysla
![]() madzia- super ten osrodek ktory znalazlas na wakacje, bardzo mi sie podoba, trzymam kciuki za dobra pogode ![]() wlasnie przed chwila dzwonil moj brat, czy chcemy jechac z nim do zoo, tzn. ze chcialby zabrac wita, ale jak wito to i my musimy jechac bo on samego go nie wezmie, hihi, wiec o 10.00 jedziemy do ZOO jula- jak sie dzis czujesz po wizyie udentysty? i co on ci zrobil ? ktory to?? ![]() ![]() madzia- ja zawsze uzywam tamponow, po porodzie strasznie ciarpialam z tymi podkladami i wielkimi podpaskami ![]() milego dzionku zyczymy. do zobaczenia wieczorem. postaramy sie porobic jakies fotki. buziaki. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.