Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-08, 13:09   #2461
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez principita Pokaż wiadomość
Może nie znam się na tym najlepiej, ale jeśli np. kupujesz tak żeby wszystkim było ok no to sobie możesz odmówić masła, albo zjeść kanapkę z serkiem białym, chyba że u Ciebie nikt nie je. Gdy np. rodzinie smażysz - sobie możesz gotować
Kcal liczy się z tabeli lub z tabeli na danym produkcie, na 100g.
no właśnie twaróg jeśli kupię to sama muszę go zjeść a nie zawsze mam ochotę nawet na to 200-250 g,a jak ostatnio miałam to musiałam wyrzucić bo po prostu nie miałam na niego ochotę.masła używam coraz mniej i rzadziej,a smażyć rzadko jadamy smażone rzeczy-chyba,że rybkę lub warzywa na patelnię.przez ostatnie lata trzymałam moją wagę jedząc wszystko na co miałam ochotę(z umiarem) i najwięcej ile ważyłam to było 60 czy 61 kg a do tego nie chcę i nie mogę dopuścić do powtórki. wiem,że w tab.kal.kcal podane są dla 100g,ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić ile to jest np truskawek,kalafiora,fasol ki szparagowej,itp.
No nic,jakoś sobie sama dam radę
pozdrawiam i dzięki,że odp na mój post

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 13:26   #2462
Applepie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Całkiem ładne U
Dziękuję Gdyby tak codziennie było... Wklejam tylko te jadłospisy, które wydają mi się dobre. We wklejaniu tych złych nie widzę sensu, bo sama widzę błędy
Applepie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 14:35   #2463
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no właśnie twaróg jeśli kupię to sama muszę go zjeść a nie zawsze mam ochotę nawet na to 200-250 g,a jak ostatnio miałam to musiałam wyrzucić bo po prostu nie miałam na niego ochotę.masła używam coraz mniej i rzadziej,a smażyć rzadko jadamy smażone rzeczy-chyba,że rybkę lub warzywa na patelnię.przez ostatnie lata trzymałam moją wagę jedząc wszystko na co miałam ochotę(z umiarem) i najwięcej ile ważyłam to było 60 czy 61 kg a do tego nie chcę i nie mogę dopuścić do powtórki. wiem,że w tab.kal.kcal podane są dla 100g,ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić ile to jest np truskawek,kalafiora,fasol ki szparagowej,itp.
No nic,jakoś sobie sama dam radę
pozdrawiam i dzięki,że odp na mój post
No to przecież nie musisz jeść 200 gr na raz, możesz go sobie podzielić na kilka porcji. Przydatnym urządzeniem w liczeniu kalorii jest waga.

Cytat:
Napisane przez Applepie Pokaż wiadomość
Dziękuję Gdyby tak codziennie było... Wklejam tylko te jadłospisy, które wydają mi się dobre. We wklejaniu tych złych nie widzę sensu, bo sama widzę błędy
Proszę bardzo. Skoro sama widzisz błędy.. jest bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez principita Pokaż wiadomość
Dlatego, że za 3 tygodnie mam wesele siostry, a poza tym wakacje się zaczynają i chciałabym jakoś wyglądać w bikini Już kupiłam orzechy włoskie
Rozumiem, w takim razie powodzenia życzę

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dzięki
bardziej mi chodzi o ilość spożytych kalorii niż o łączenie produktów wątki podwieszone czytałam i mniej więcej wiem co i jak jeść.
Muszę jednak jeść to co mam w domu bo ze względów finansowych nie mogę sobie pozwolić na zakup produktów tylko z myślą o sobie bo nie mieszkam sama.Chcę schudnąć,ale aktualnie wracam do starych nawyków żywieniowych-znaczy się-jem wszystko,ale z umiarem(trudno mi będzie porcyjki zmniejszać) ponieważ starając się stosować do rad w tym wątku,będąc na U i jedząc co około 4 godz przybył mi 1 kg w 2 tyg Mam jednak problem z policzeniem kalorii-bo trudno jest mi określić ile co waży??proszę o policzenie co ile ma kcal, i może w jakiś prosty sposób wytłumaczenie mi jak liczy się kcal będę bardzo wdzięczna.
Hm, złe podejście. Kalorie nie są tak ważne jak jakość i sposób łączenia/ przyrządzania produktów. Zresztą oceń sama, można zjeść 2000 kcal jedząc fast foody, słodycze i inne puste kalorie, a można zjeść te 2000 kcal przygotowywując prawidłowo skomponowane posiłki. Widocznie przesadzałaś z ilością jedzenia, skoro przytyłaś 1 kg, zresztą pewnie 1kg to normalne wahania wagi, które mogą być spowodowane różnorakimi przyczynami. Może warto przekonać rodziców czy kogoś z kim mieszkasz do zmienia nawyków żywieniowych na lepsze

Cytat:
Napisane przez natalli Pokaż wiadomość
smak6malin - dziękuje bardzo za ocenke .. Coraz bardziej mi się podoba to jedzonko .. Podwieczorek był bardzo skromny bo w ZOO ,a kawa wieczorem tak mnie naszło jakoś ale bede tego unikać. Dzisiaj już zakupiłam awokado więc nadrobie NNKT . Jeszcze mam pytanko jeśli po kolacji najdzie mnie żeby coś przegryść co było by najmniej szkodliwe ?? Tak mniej więce j ile kcal wczoraj było ???
Proszę. Ja nie mówię, że musisz unikać, tylko zdziwiło mnie, że kawa na kolację Moim zdaniem lepiej się napić mocnej herbaty niż kawy. O awokado ma dużo NNKT, jednak ja go nie lubię. Ciekawe czy Tobie zasmakuje.
Hm, po kolacji na R co można przegryźć, no nie wiem, raczej nie tłuszcze, węgle, owoce też nie. Może jakieś białka, warzywa?
Co do kalorii, nie mając dokładnych gramatur ciężko powiedzieć.

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 14:42   #2464
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Smak6malin pur-pur to odmiana mąki pełnoziarnistej pszennej, zawiera dużo błonnika i jest niskokaloryczna (tak czytałam) jednak nie moge nigdzie znaleźć jej dokładnej kalorycznosci wiec liczyłam 150 kcal za bułke.

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 14:53   #2465
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
To mój wczorajszy jadłospis, powiedzmy, że U
Isn: bulka pur-pur posmarowana linessa light z ogorkiem i szczypiorkiem, serek homo kokosowy (150g) ok. 400 kcal
IIsn: taka sama bulka tylko z pomidorem, jablko ok. 200 kcal
O: 200g (po ugotowaniu) makaronu pelnoziarnistego z sosem (truskawki zmiskowane z jogurtem nat.) i truskawkami wiesz z tym makaronem to zależy ile wody podczas gotowania dałaś . Załóżmy, że tu jest jakieś 350 kcal.
D: szklanka w/w sosu, 50g jabłecznika ok. 250 kcal.
K: miseczka truskawek, 2 jajka na twardo ok. 250 kcal
Razem wychodzi jakieś: 1450-1500 kcal.

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 14:56   #2466
smak6malin
Wtajemniczenie

Widzisz kochana niewiele tych kcal wyszło, powinno być ponad 2000 kcal a jest maksymalnie 1500. Ty się jeszcze pytasz czy nie za dużo. Oj babo, babo. Bierz się za jedzenie

Moje U:

śniadanie: 2 kromki razowca, 2 plasterki pysznej szynki o nieznanej mi nazwie, szczypiorek, pomidor, kilka liści sałaty, 1 jajko na twardo, pół jajka na miękko, 50 gr twarogu śmietankowego, kilka łyżeczek majonezu, kilka truskawek i czereśni

1h szybkiego pływania

II śniadanie : 2 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego, kilka plasterków żółtego sera, kilka małych ogórków konserwowych, kilka plasterków salami czosnkowego, ketchup curry

obiad : 5 ziemniaków, kilka kawałków duszonego karczku w sosie śmietankowo- koperkowym, miseczka mizerii : ogórek zielony, koperek, szczypiorek, rzodkiewka, kilka łyżek śmietany, przyprawy

deser: duży kawałek dziwnego ciasta złożonego z trzech warstw : galaretka pomarańczowa, suchary z nutellą, serek homo naturalny, krem kokosowy

2h jazdy na rowerze

podwieczorek : 3 naleśniki z mąki razowej, 400 gr truskawek ze śmietaną, bita śmietana

II podwieczorek ( ) : 2 gałki lodów czekoladowych, garść pokrojonych orzechów laskowych, kilka łyżeczek kakao

1h stretchingu

kolacja :
3 parówki drobiowe, 2 kromki razowca, pyszny soczysty pomidor, 2 plastry żółtego sera, szczypiorek, kilka liści sałaty, dużo ketchupu

Edytowane przez smak6malin
Czas edycji: 2008-06-08 o 17:51
Stary 2008-06-08, 15:20   #2467
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Razem wychodzi jakieś: 1450-1500 kcal.
Dziekuje czyli wychodzi na to ze zawyzam bo mi wyszlo 1800-1900

Cytat:
Widzisz kochana niewiele tych kcal wyszło, powinno być ponad 2000 kcal a jest maksymalnie 1500. Ty się jeszcze pytasz czy nie za dużo. Oj babo, babo. Bierz się za jedzenie kochana jestes, wiesz?

Moje U:

śniadanie: 2 kromki razowca, 2 plasterki pysznej szynki o nieznanej mi nazwie, szczypiorek, pomidor, kilka liści sałaty, 1 jajko na twardo, pół jajka na miękko, 50 gr twarogu śmietankowego, kilka łyżeczek majonezu, kilka truskawek i czereśni

1h szybkiego pływania

II śniadanie : 2 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego, kilka plasterków żółtego sera, kilka małych ogórków konserwowych, kilka plasterków salami czosnkowego, ketchup curry

obiad : 5 ziemniaków, kilka kawałków duszonego karczku w sosie śmietankowo- koperkowym, miseczka mizerii : ogórek zielony, koperek, szczypiorek, rzodkiewka, kilka łyżek śmietany, przyprawy

deser: duży kawałek dziwnego ciasta złożonego z trzech warstw : galaretka pomarańczowa, suchary z nutellą, serek homo naturalny, krem kokosowy

2h jazdy na rowerze

podwieczorek : 3 naleśniki z mąki razowej, 400 gr truskawek ze śmietaną, bita śmietana

II podwieczorek ( ) : 2 gałki lodów czekoladowych, garść pokrojonych orzechów laskowych, kilka łyżeczek kakao

1h stretchingu

kolacja : ?
Slicznie, pysznie, zdrowo i w ogole gut I jeszcze ile ruchu. Zawsze tyle ćwiczysz?

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 15:31   #2468
monochrome
Rozeznanie

P.

Śniadanie:
Trzy połówki grahamki z masłem, polędwicą sopocką, pomidorem i szczypiorkiem
Wiejski Piątnicy z brzoskwiniami
Jabłko

II śniadanie:
Dwa małe kawałki domowej pizzy z wczoraj

III śniadanie:
Koktajl: banan & mleko

Obiad:
Zupa jarzynowa, zabielana
Dwa kotlety mielone
Sporo ziemniaków z masełkiem
Takoż sporo sałaty z oliwą z oliwek

Deser:
Ze dwie gałki lodów waniliowych z orzechami
Kawa z mlekiem

Podwieczorek:
Szparagi w sosie holenderskim
Jeszcze kawałek tej boskiej pizzy

Kolacja:
mam straszną ochotę na pierogi leniwe: homo waniliowy, mąka, jajko i do tego brzoskwiniowy Gerberek ^^

po kolacji może dojdą jakieś owoce, orzechy; a jutro rano na czczo na badania krwi, NIENAWIDZĘ być na czczo ale przynajmniej będę mieć aktualne dane na temat mojej crazy tarczycy
Stary 2008-06-08, 15:40   #2469
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Dziekuje czyli wychodzi na to ze zawyzam bo mi wyszlo 1800-1900

Slicznie, pysznie, zdrowo i w ogole gut I jeszcze ile ruchu. Zawsze tyle ćwiczysz?
Teraz już wiem Dziękuje. Dzisiaj przecież nie ćwiczę dużo, tylko ten basen. Jazda na rowerze to spokojna przejażdżka z psem, a rozciąganie to sama przyjemność, uspokaja mnie.

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
P.

Śniadanie:
Trzy połówki grahamki z masłem, polędwicą sopocką, pomidorem i szczypiorkiem
Wiejski Piątnicy z brzoskwiniami
Jabłko

II śniadanie:
Dwa małe kawałki domowej pizzy z wczoraj

III śniadanie:
Koktajl: banan & mleko

Obiad:
Zupa jarzynowa, zabielana
Dwa kotlety mielone
Sporo ziemniaków z masełkiem
Takoż sporo sałaty z oliwą z oliwek

Deser:
Ze dwie gałki lodów waniliowych z orzechami
Kawa z mlekiem

Podwieczorek:
Szparagi w sosie holenderskim
Jeszcze kawałek tej boskiej pizzy

Kolacja:
mam straszną ochotę na pierogi leniwe: homo waniliowy, mąka, jajko i do tego brzoskwiniowy Gerberek ^^

po kolacji może dojdą jakieś owoce, orzechy; a jutro rano na czczo na badania krwi, NIENAWIDZĘ być na czczo ale przynajmniej będę mieć aktualne dane na temat mojej crazy tarczycy
Ładne P

Stary 2008-06-08, 15:46   #2470
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Teraz już wiem Dziękuje. Dzisiaj przecież nie ćwiczę dużo, tylko ten basen. Jazda na rowerze to spokojna przejażdżka z psem, a rozciąganie to sama przyjemność, uspokaja mnie.
Ja też bardzo lubię się rozciągac A cwiczysz z głowy czy masz jakieś filmiki?

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 15:53   #2471
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Ja też bardzo lubię się rozciągac A cwiczysz z głowy czy masz jakieś filmiki?
Głównie z głowy, czasami korzystam z książki Stretching, w której jest mnóstwo ćwiczeń na wszystkie partie ciała.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 15:59   #2472
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Głównie z głowy, czasami korzystam z książki Stretching, w której jest mnóstwo ćwiczeń na wszystkie partie ciała.
Aha, o książce nie pomyślałam Ja też głównie z głowy. Dzięki za odpowiedź Zaraz lecę się porozciągac, jakoś ochoty nabrałam

Stary 2008-06-08, 16:00   #2473
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Aha, o książce nie pomyślałam Ja też głównie z głowy. Dzięki za odpowiedź Zaraz lecę się porozciągac, jakoś ochoty nabrałam
Masz jakieś konkretne cele? Potrafisz któryś szpagat?

Stary 2008-06-08, 16:06   #2474
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Masz jakieś konkretne cele? Potrafisz któryś szpagat?
Nie, nie potrafię szpagatu Nie rozciągam się regularnie, może raz na trzy dni. Choc ostatnio nabrałam ochoty na szpagat Może przy codziennym rozciąganiu mi się kiedyś uda Widziałam na Fitnesie wątek o szpagacie, przejrzę i chyba postawię sobię nowy cel A Ty umiesz któryś szpagat?

Stary 2008-06-08, 16:17   #2475
Bbasiulka
Raczkowanie

Ja umiem szpagat ale normalny na prawą nogę... pozostałości po pływaniu synchronicznym -.- .... ah... ja chcę na baseen!!

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 16:25   #2476
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
Ja umiem szpagat ale normalny na prawą nogę... pozostałości po pływaniu synchronicznym -.- .... ah... ja chcę na baseen!!
To i tak super
A są w ogóle jakieś przeciwskazania zdorowtne do rozciągania, czy każdy może się rozciągac? Oczywiście chodzi mi o takie rozciąganie, które właśnie ma na celu zrobienie szpagatu?

Stary 2008-06-08, 16:29   #2477
Bbasiulka
Raczkowanie

a bo ja wiem..... powoli trzeba sie rozciągać jeżeli masz zamiar w ogóle chodzić.. jak będziesz chciała za szybko i dasz sobie w kość .. będziesz miała problemy z ... chodzeniem ... a tak to myśle że chyba nie ...

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 16:39   #2478
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
a bo ja wiem..... powoli trzeba sie rozciągać jeżeli masz zamiar w ogóle chodzić.. jak będziesz chciała za szybko i dasz sobie w kość .. będziesz miała problemy z ... chodzeniem ... a tak to myśle że chyba nie ...
Akurat ja przy rozciąganiu jestem bardzo ostrożna
Dobra kończmy tego OT, bo nas modki poszlachtują

Stary 2008-06-08, 18:35   #2479
Djapira
Zadomowienie

Cytat:
Moje U:

1h szybkiego pływania

2h jazdy na rowerze

1h stretchingu

kolacja : 3 parówki drobiowe, 2 kromki razowca, pyszny soczysty pomidor, 2 plastry żółtego sera, szczypiorek, kilka liści sałaty, dużo ketchupu
Bardzo ładne i smakowite U Ehh, a kiedy ja przejdę na utrzymanie Za 3, 4miesiące

Moje R:

Śniadanie: 2jajka, 2łychy twarożku domowego, duży pomidor, szczypior;

IIśniadanie: pierś z kurczaka, pół cebulki, 2ogórki gruntowe, 2łyżeczki j. nat., ocet, 15 orzechów nerkowca;

Obiad: wiejski lekki, 2ogórki gruntowe, ocet, 15 orzechów nerkowca;

Kolacja: twarożek domowy, cynamon.

Wiem, że beznadziejny; niedziela, pustki w lodówce , mam nadzieje, ze mnie to usprawiedliwia

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 18:38   #2480
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
Bardzo ładne i smakowite U Ehh, a kiedy ja przejdę na utrzymanie Za 3, 4miesiące

Moje R:

Śniadanie: 2jajka, 2łychy twarożku domowego, duży pomidor, szczypior;

IIśniadanie: pierś z kurczaka, pół cebulki, 2ogórki gruntowe, 2łyżeczki j. nat., ocet, 15 orzechów nerkowca;

Obiad: wiejski lekki, 2ogórki gruntowe, ocet, 15 orzechów nerkowca;

Kolacja: twarożek domowy, cynamon.

Wiem, że beznadziejny; niedziela, pustki w lodówce , mam nadzieje, ze mnie to usprawiedliwia
Dziękuje
No tak dosyć mało urozmaicony ten jadłospis Powiedzmy, że jesteś usprawiedliwiona. Tak poza tym to malutko zjadłaś 3-4 miesiące ? Ile chcesz jeszcze zrzucić ?

Stary 2008-06-08, 19:12   #2481
asienkaa87
Zadomowienie

moje U:

1. serek wiejski + pomidor
kromka chleba graham + plaster sera topionego z szynką

2. kromka macy z paprykarzem
z pól kilo truskawek i miska czereśni

3.serek wiejski +pomidor
kromka macy z paprykarzem

4. pól kilo truskawek, czereśnie
80 g orzechów nerkowców
kawa mrożona

i 1800 jest
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 19:38   #2482
Djapira
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje
No tak dosyć mało urozmaicony ten jadłospis Powiedzmy, że jesteś usprawiedliwiona. Tak poza tym to malutko zjadłaś 3-4 miesiące ? Ile chcesz jeszcze zrzucić ?
Wiem.. Przez to jestem dziś zmęczona. Muszę się bardziej starać.

Tak jak w podpisie Odchudzam się dopiero 3tyg. Teraz zaczne 4tydzień. Wiem, że odchudzanie wymaga czasu, chciałabym chudnąć w tempie 1kg tygodniowo, ćwiczyć codziennie i jeść regularnie, dobrze skomponowane posiłki. Dla mnie to bardzo ważne, bo przez 3lata miałam zaburzenia odżywiania. Najpierw króciuko ana, a potem 2,5roku kompulsy. To było straszne. Dlatego teraz nie chce dopuścić, żeby jeść za mało, bo boje sie powrotu napadów. Pisze w tym watku, bo czuje sie w pewien sposob zdeklarowana do jedzenia odpowiednich ilosci. CZasem kiedy za malo zjem to sie boje napadu, np. dzis, dlatego musze sie bardziej starac. I prosze o pomoc, gdybys mogla zwracac uwage na moje jadlospisy, tak szczegolowo, bylabym naprawde wdzieczna

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 19:47   #2483
principita
Raczkowanie

Dziewczyny, przepraszam za OT ale chciałam zapytać, czy tuńczyk w sosie własnym i około 100g wieśniaka to na kolacje za dużo na R?
4.07.08
2.08.08
czy to możliwe
.58_57_56_55_54_53_52.

principita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 20:18   #2484
deMitia
Rozeznanie

Nie ma czegoś takiego jak za dużo- to zalezy od tego jaki bilans kaloryczny chcesz utrzymać, jesli panuje kalorycznie to jedz na zdrowie ;-)
Stary 2008-06-08, 20:27   #2485
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asienkaa87 Pokaż wiadomość
moje U:

3.serek wiejski +pomidor

80 g orzechów nerkowców
kawa mrożona

i 1800 jest
Moim zdaniem mało, 1800 kcal wyszło? Coś chyba za dużo ich, czemu tylko 4 posiłki?

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
Wiem.. Przez to jestem dziś zmęczona. Muszę się bardziej starać.

Tak jak w podpisie Odchudzam się dopiero 3tyg. Teraz zaczne 4tydzień. Wiem, że odchudzanie wymaga czasu, chciałabym chudnąć w tempie 1kg tygodniowo, ćwiczyć codziennie i jeść regularnie, dobrze skomponowane posiłki. Dla mnie to bardzo ważne, bo przez 3lata miałam zaburzenia odżywiania. Najpierw króciuko ana, a potem 2,5roku kompulsy. To było straszne. Dlatego teraz nie chce dopuścić, żeby jeść za mało, bo boje sie powrotu napadów. Pisze w tym watku, bo czuje sie w pewien sposob zdeklarowana do jedzenia odpowiednich ilosci. CZasem kiedy za malo zjem to sie boje napadu, np. dzis, dlatego musze sie bardziej starac. I prosze o pomoc, gdybys mogla zwracac uwage na moje jadlospisy, tak szczegolowo, bylabym naprawde wdzieczna
Rozumiem, myślisz, że ta redukcja jest Ci potrzebna? Do małej wagi dążysz kochana.. Nie ma problemu, obiecuję, że będę dokładnie analizować Twoje jadłospisy

Stary 2008-06-08, 20:36   #2486
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Widzisz kochana niewiele tych kcal wyszło, powinno być ponad 2000 kcal a jest maksymalnie 1500. Ty się jeszcze pytasz czy nie za dużo. Oj babo, babo. Bierz się za jedzenie

Moje U:

1h szybkiego pływania

2h jazdy na rowerze

1h stretchingu

kolacja :
3 parówki drobiowe, 2 kromki razowca, pyszny soczysty pomidor, 2 plastry żółtego sera, szczypiorek, kilka liści sałaty, dużo ketchupu
WOW

A to moje pycha, niezdrowe P:

Śn. coś ala placek owsiany(białko: o jajka, garść żytnich, garść owsianych, łyżeczka budyniu cappuccino), garść BF, garść musli, łyżka otrębów owsianych, jogurt owoce leśne(135g), 200g truskawek, z 10 czereśni, wafel ryżowy, ciasteczko owsiane

2Śn. grahamka z twarogiem, łyżeczką masła orzechowego i łyżeczką miodu (pycha), kinder bueno white, 100g truskawek

OB> pierogi samosy z green waya: Pierogi indyjskie z nadzieniem z warzyw z sosem indyjskim, + marchewka

D: 3 gałki lodów: zielone jabłko, wiśnia, kawa latte

P: corny big orzechowy, 2 pierniczki lukrowane z nadzieniem truskawkowym, 1 petitek lu go, mc flurry z sosem truskawkowym i d'aim

K: fitella jabłkowo-cynamonowa, serek wiejski, 10g poduszek toffee, garść musli fruit, wafel ryżowy, 100g truskawek,

a i dzisiaj dużo chodzenia
no i razem: 3100<--- chyba nie tak dużo(ciii kiedyś będzie więcej)
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 20:38   #2487
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Mam pytanie, nie jestem pewna, czy to odpowiednie miejsce, żeby je zadać, ale zakładanie nowego wątku nie ma sensu - ewentualnie przepraszam za off top.
Otóż czytam sobie tu i czytam, stsram się ogólnie zdrowo odżywiać, ale teraz podglądam Wasze jadłospisy na redukcji, bo chciałabym zgubić zdrowo i bez diet cud trzy, max cztery kg.
Tylko, że wg wyliczeń powinnam jeść dokładnie 993 kalorie dziennie (wydaje mi się to strasznie mało), niestety na ruch nie mam na razie czasu, czy to znaczy, że jeśli chcę schudnąć, to musze te dawkę jeszcze trochę obciąć? Nie wyobrażam sobie tego, jeśli mam być szczera... :/

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 20:39   #2488
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
WOW

A to moje pycha, niezdrowe P:

Śn. coś ala placek owsiany(białko: o jajka, garść żytnich, garść owsianych, łyżeczka budyniu cappuccino), garść BF, garść musli, łyżka otrębów owsianych, jogurt owoce leśne(135g), 200g truskawek, z 10 czereśni, wafel ryżowy, ciasteczko owsiane

2Śn. grahamka z twarogiem, łyżeczką masła orzechowego i łyżeczką miodu (pycha), kinder bueno white, 100g truskawek

OB> pierogi samosy z green waya: Pierogi indyjskie z nadzieniem z warzyw z sosem indyjskim, + marchewka

D: 3 gałki lodów: zielone jabłko, wiśnia, kawa latte

P: corny big orzechowy, 2 pierniczki lukrowane z nadzieniem truskawkowym, 1 petitek lu go, mc flurry z sosem truskawkowym i d'aim

K: fitella jabłkowo-cynamonowa, serek wiejski, 10g poduszek toffee, garść musli fruit, wafel ryżowy, 100g truskawek, brzydko ]:->

a i dzisiaj dużo chodzenia
no i razem: 3100<--- chyba nie tak dużo(ciii kiedyś będzie więcej)
poza kolacją fajnie jakie niezdrowe, głupolu? corny big orzechowy jest pyszny a jeszcze lepszy orzechowy z czekoladą - jak snickers!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 20:41   #2489
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Mam pytanie, nie jestem pewna, czy to odpowiednie miejsce, żeby je zadać, ale zakładanie nowego wątku nie ma sensu - ewentualnie przepraszam za off top.
Otóż czytam sobie tu i czytam, stsram się ogólnie zdrowo odżywiać, ale teraz podglądam Wasze jadłospisy na redukcji, bo chciałabym zgubić zdrowo i bez diet cud trzy, max cztery kg.
Tylko, że wg wyliczeń powinnam jeść dokładnie 993 kalorie dziennie (wydaje mi się to strasznie mało), niestety na ruch nie mam na razie czasu, czy to znaczy, że jeśli chcę schudnąć, to musze te dawkę jeszcze trochę obciąć? Nie wyobrażam sobie tego, jeśli mam być szczera... :/
chyba te Twoje obliczenia są błędne to niemożliwe

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 20:47   #2490
asienkaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienkaa87 Pokaż wiadomość
moje U:

3.serek wiejski +pomidor

80 g orzechów nerkowców
kawa mrożona

i 1800 jest
wlaśnie jem mini grahamkę + do tego ze 100g paprykarza..

no to już jest powyżej 2000//
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości