|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie wiem, czemu, ale ciagle mi teraz goraco. idę ulica w bluzce z krotkim rekawem a ludzie na mnie patrza jak na dziwologa.
Cytat:
Annie, mi się wydaje, że Ty też byś bardzo wolno tyła, bo duuużo ćwiczysz, prawda? taekwondo itp.? ja też dużo się ruszam i o dziwo, jak jadłam około 1800 kcal, to chudłam, ale do czasu, potem trzymałam wagę. więc pomyslalam "brawo, rozwalilam sobie metabolizm, teraz przytyję 3 kg w tydzień"... nie wiem, jak to się stało, że moje obawy się nie sprawdziły zresztą, nigdy w życiu nie jadłam tyle co teraz w sumie. bardzo intrygujące.btw, nie wiem, czy to 200g to prawdziwe 200 g, bo wczoraj niby na wadze w domu było to "drgnięcie" wskazowki do przodu, ale np w szpitalu 2 tyg temu bylo dokladnie 41,300 5 h po "sniadaniu" (200g jogurtu + fitella i kakao), a wczoraj - 42, godzinę po IIŚ (podwojna kanapka, kakao - 250ml, jablko) i z piec minut po polowie IIIŚ (banan, bakuś i z 150ml wody) nie wiem, w kazdym razie dzis juz zwiekszylam... i caly czas bym jadla...tycie; ś: platki z granexu 50 g <sa lekkie, wiecej by sie wysypalo z talerza :P> (kocham je, ale teraz się zastanawiam,czy nie kupic innych, bo maja tylko 288kcal/100g wiem, wiem paranoja) z resztka mleka czyli niecalymi 250ml i cynamonem, trzy kromki chleba razowego (razem 100g) - wszystkie z szynka i warzywami, jedna z serkiem wiejskim <- zapchalam się +++++ serek homo z bananem (po ok. 1,5h)2ś: paula bo mi powiedziala, że budyń smietankowy z czeolada smakuje jak paula wlasnie ), paczka ciastek owsianych 60g emco, jabłko <- w szkole3ś: jogobella pana cotta, 105g bułki zytniej z siemieniem lnianym z szynka i serkiem wiejskim i pomidorkiem - kocham to polaczenie na tej bulce <- w szkoleo: /zaraz bedzie/ jakaś zupa, kurczak faszerowany i chyba <oby!!> ziemniaczki i jakas surowka deser; pewnie cos wpadniep: ? k: ? napiszę potem .
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Redukcja- daleka od ideału
![]() śniadanie: omlet z 2-óch jaj z szynką drobiową (2 plasterki), groszkiem z puszki (0,5 puszki) i ketchupem (duuuuuużo )Lunch: 2 kanapki pełnoziarniste z serkiem śmietankowym, tuńczykiem, ogórkiem, koperkiem i mandarynkami , duża latte z syropem waniliowym- z kumpelą na mieściePodwieczorek: wieśniak lekki, 8 orzechów brazylijskich Kolacja: wieśniak lekki z pomidorem, papryką, cebulą, ogórkiem kiszonym i kilkoma oliwkami.
|
#2464 |
|
Raczkowanie
|
poczytalam sobie, i ja chyba troche przesadzam, w ta zla strone
![]() sniadanie jajecznica z 200g cukinii, 2 jajka, pol lyzeczki oliwy przekaska : kalarepka obiad: sredni pomidor, pol ogorka, garsc salaty, feta ok 70g przekaska : maly jogurt naturalny kolacja: 3 kolory papryki ( ok 200g) 1/4 cebuli 4 kotelty sojowe oliwa wczoraj s: wiesniak z pol papryki czerwonej p: maly jogurt naturalny o:100g chudego twarogu, szczypior 7 rzodkiewek p:... k. 150g dorsza na parze i 100g fasolki |
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Raczkowanie
|
jutro sie poprawie!!, ide dzisiaj po jakies pyszne pieczywko i miesko kurczaczkowe
![]() zaszaleje od sniadania, a co
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko,ale ja Ci zazdroszczę tego P
.R : Śn : homo naturalny z musli,2 łyżkami jogurtu ananasowego light IIŚn : ciemna bułka z papryką,serkiem naturalnym O : troszkę ziemniaków,pierś z kurczaka,kalafior,kapusta kiszona K : ?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
u
śn: grahamka: połowa z serkiem capri, sałatą, salami, pomidorem; druga z wiejskim, sopocką, sałatą, serem żółtym i pomidorem 2śn: bułka słodka z budyniem ob: makaron z jakimś mięsem, warzywami (potrawa z woka); herbatnik w czekoladzie po: wiejski z bananem, zurawiną suszoną i orzechami; kawa z mlekiem i przyprawą do piernika ko: dopiero będzie, ale może jakieś jajeczko z czymś? :P |
|
|
|
#2469 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez tak uważam Iza, albo Tqoje geny sa super fajne, albo naprawde bardzo wygłodziłas swój organizm, albo niezmiernie czesto sie ruszasz
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na jutro planuję
R 1.3lyżki musli sklepowego ale zmieszane z płatkami owsianymi słonecznikiem i otrębami,1 pomarańcza 100grwiejskiego 2twarożek z warzywami i siemieniem lnianym i trochę jogurtu nat. ,jabłko 3 Fasola gotowana a potem dodam tam podduszone pomidory,bazylię taka niby po bretońsku 4jajecznica z 2 jaj z porem i może starta marchewka 5 100gr wiejskiego z ziołami i papryką surową Proszę o ocenę |
|
|
|
#2471 |
|
Rozeznanie
|
Moje Uuu:
1śn: Jajecznica z 2jajek z plastrem szynki 2 kromki razowego z makrelą wędzoną,pomidorem,ogórkie m. Kawa 3 w1 2śn: Drożdżówka z serem, soczek 300ml marchewkowy jednodniowy Ob: Talerz makaronu spaghetti z mięsem mielonym,sosem,warzywami. P: Miseczka budyniu waniliowego, baton Komix-taki orzeszkowy ,2 ciastka maślane, garśc orzechów włoskich, garśc pestek dyni ( mega głod)K: Będzie:Puszka groszku z tunczykiem w sosie pomidorowym-puszka, kromka chleba razowego z czymś?.., kakao Po pewnie jabłka.......
|
#2472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepraszam za bycie wścibską, ale czy nie miałaś przypadkiem problemów z ed? pytam z ciekawości. Cytat:
|
||
|
|
|
#2474 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje U:
śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem i wędliną, pomidor, kawa z mlekiem II śniadanie: jogurt, garść płatków, 2 jabłka obiad: zupa jarzynowa z łyżką śmietany, spaghetti z mielonym mięsem i pomidorami, sałata z pomidorem, papryką, ogórkiem, pestkami dyni i sosem vinaigrette na oleju lnianym, lampka czerwonego wina podwieczorek: kubek kakao, kawałek domowego ciasta "murzynka" kolacja: reszta sałaty z obiadu, kanapka z serem pleśniowym |
|
|
|
#2475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z tymi owocami na podwieczorek to wiem i często jem własnie orzechy, tylko ze wczoraj akurat to bylo 0,5h przed kolacją i nie chciało mi się ich rozłupywac, ale za to było ich troche w sniadaniu (granola orzechowa )a to dzisiejsze W/U I śn : owsiaanka na mleku z łyżką otrąb, siemienia lnianego, płatków toffi, pestek z dyni, z bananem, kawałkiem twarogu, wymieszana z kakaem nat. i cynamonem. ^^ II śn : kromka chleba pełnoziarnistego, posmarowana z ziołowym serkiem twarogowym i plasterkami pomidora. Jogurt nat. wymieszany z mandarynkami, jabłkiem i płatkami toffi. O : pół torebki ryżu z udkiem, kapustą kiszoną i ogorkami konserowymi. P : brak z powodu, że obiad był po 16,30 i do kolacji byłam pełna.. K : pół romki pełnozarnistego posmarowana serkiem topionym, na to plasterek polędwicy miodowej, troszkę wiejskiego i pomidor; pół kromki z plasterkami twarogu i wiejskim wymieszanym z miodem. I jak ? ^^
|
|
#2476 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje P, ale takie nie do końca dzisiaj
Śniadanie: Danio 240 g płatki lion cereals gruszka II Śniadanie: (o godzinie 15 , bo źle się czułam bardzo i nie byłam w szkole i odrazu po śniadaniu poszłam spać i spałam aż do 15 ) Paluch waniliowy 90g Duży kawałek makowca milka silver 100 g Potem poszłam na tenisa i po tenisie znowu spać. ![]() Obiadokolacja: ok. 100 gram ryżu smażonego z jajkiem. Po kolacji: duży kawał sernika toffiee No tak wiem, że dzisiaj to tragedia, ale cały dzień spałam. To przez taki leki 'peritol' który jest niby na pobudzenie apetytu, ale tak naprawdę nic mi nie daje, tylko chce mi się cały czas spać. Chodziłam przez cały dzień jak zombie i miałam ochotę na słodycze ciągle. Ale kalorycznie chociaż nieźle wyszło, bo jakieś 2300 więc jak na taki senny dzień to chyba tragedii nie ma
|
|
|
|
#2477 |
|
Rozeznanie
|
[quote=phenomena;9530875]jestem jak najbardziej za
![]() przepraszam za bycie wścibską, ale czy nie miałaś przypadkiem problemów z ed? pytam z ciekawości. Miałam miałam Już jest o niebo niebo lepiej, ale jakieś pozostałości pozostały..
|
#2478 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później: dwa jabłka k: pewnie będzie to ser biały z jogurtem waniliowym, bo chleba bym nie wcisnęła no i mam straszną ochotę na słodkie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do ruchu, nie zwiększyłam ani trochę od kiedy przeszłam na P ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moze pogadaj z lekarzem o tym, jak na Ciebie działa ten lek :/
|
|
|
#2479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no własnie chyba nie jakis straszny. tak naprawde to mnie przeraza ze przytylam tak duzo jedząc tak mało i tak cały czas mialabym ochote na jedzenie i cały czas sie ograniczam ![]() ![]() ....moje dzisiejsze P: 1. 3 kromki pieczywa ( cienkie i nieduże) z sopocką i dwa z połową plastra ananasa i z taką mini kuleczką mozzarelli - zapieczone takie niby 'TOSTY HAWAJSKIE' i jedna z ogórasem i koperkiem. kakao (2 łyżeczki) na mleku 3,2% 2. jabłko 250g / kapusta pekinska, ananas z puszki (1 plasterek), papryka, troche kukurydzy z puszki, troche mięsa z ugotowanego kuraka 3. ziemniaczki, prawie 2 kotleciki drobiowe duszone ( prawie bo juz nie mogłam wcisnąć ;p) mizeria z jogurtem i cukrem 4. herbatka malinowa z łyzeczka cukru + ciasto TOFFI od Grycana (słoooooodkie z taką MASĄ CZEKOLADY na czubku ;d ) 5. wiejski lekki z ceublka i szczypiorkiem / pół jakiejś buły pełnoziarnistej z sopocką i pomidorem no i jak? podliczy mi ktos kcal? proszęęę...
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuu:
ś: musli tropikalne (ok 5 łyżek) i jogurt musline ( ostatnio źle się czuje po śniadaniu, nawet tak małym kawa z mlekiem.IIś: 3 kromki kołodzieja z twarogiem i miodem gryczanym, kawa z mlekiem. O/P grahamka z serkiem wiejskim (200g) pomidorem i cebulką, kawa zbożowa z mlekiem, jabłko. K: omlet z 2 jaj i 2 białek z przyprawami, kromka razowca. po: jabłko
|
#2482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cwiczysz cos? Cytat:
|
|
|
#2483 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też tak miałam na początku, bolał mnie brzuch i czułam się niekomfortowo, taka "wypchana jedzeniem" ale to mija, a potem masz ochotę na więcej i więcejCytat:
Cytat:
P: Iśn- tosty z serem, szynką i ananasem, 5 lub 6 ich było, jogurt wocowy 115gr z połową grahamki, jabłko IIśn-a) bułka słodka z makiem i budyniem-wielgachna była, 2 krówki ciągutkiLeon b) miseczka sałatki warzywnej z majonezem plus kromka razowca z szynką i pomidorem a na to 2 kromka-heh kupiłam sobie fajny pojemniczek w drodze ze szkoły hawajka O: żurek z 2 jajkami, 2,5 kromki razowca, ziemniaczki z sosem pieczarkowo-mięsnym, buraczki, mizeria, kompocik 3bit intenssimo, cappuccino P: budyn o smaku szarlotki, pączek, jabłko 2 kostki gorzkiej czekolady K: ok 300ml mleka, ponad 200gr płatków śniad ![]() teraz piję sobie kakao i jem biszkopty w czekoladzie
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Izuś
|
|
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko dziękuję za ocenę
No, a lek już odstawiłam. Mongan A ty długo już na P? I skoro miałaś przepisany Peritol, a teraz masz taki dobry apetyt, to udało ci się go jakoś pobudzić czy tak samo z siebie przyszło? I nie ograniczaj się Kika Oj! Okresu to zazdroszczę No i tobie to 'wypchanie' jedzeniem długo trwało czy tylko parę dni ? Jak sobie z tym radziłaś? Ignorowałaś czy jakieś może ziółka etc?Wybaczcie, że tak wypytuję, ale przez ten cholerny apetyt całe P szlag bierze, bo już mam myśli, żeby przejść na porządne U i najwyżej się nie ograniczać, ale nie pchać na siłę. To strasznie uciążliwe. Przez to 'wypchanie' czuje się tak źle, że mam ochotę tylko zwinąć się w kłębek i iść spać Ups, to chyba OT
|
|
|
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
P:
Iśn- tosty z serem, szynką i ananasem, 5 lub 6 ich było, jogurt wocowy 115gr z połową grahamki, jabłko IIśn-a) bułka słodka z makiem i budyniem-wielgachna była, 2 krówki ciągutkiLeon b) miseczka sałatki warzywnej z majonezem plus kromka razowca z szynką i pomidorem a na to 2 kromka-heh kupiłam sobie fajny pojemniczek w drodze ze szkoły hawajka O: żurek z 2 jajkami, 2,5 kromki razowca, ziemniaczki z sosem pieczarkowo-mięsnym, buraczki, mizeria, kompocik 3bit intenssimo, cappuccino P: budyn o smaku szarlotki, pączek, jabłko 2 kostki gorzkiej czekolady K: ok 300ml mleka, ponad 200gr płatków śniad ![]() teraz piję sobie kakao i jem biszkopty w czekoladzie [/quote]Kika boski jadłospis Chrapki mi narobiłaś na krówki i te tosty no pycha pycha pycha Na zdrówkoIzkaświetny jadłospis Jedz na zdrówko
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
Będę uparta i będę zamieszczać swój jadłospis aż ktoś w końcu zechce go ocenić.
![]() R I: kasza manna ze szklanki mleka, 9 łyżeczek kaszy mannej; polana sokiem porzeczkowym bez cukru II: jabłko, nektarynka, marchewka III: duża miska zupki grochowej, marchewka IV: bułka grahamka z plasterkiem szynki z indyka, pomidorek koktajlowy V: sałatka z jajka, pomidora, kawałka ogórka, polana kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego No i jak? Może być?
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję okresu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! chciałaś 48kg? ja w sumie nie mam pojęcia do jakiej wagi dążę... echh...co do koktajlu, ja właśnie nie chcę, żeby to była taka "woda", wolę taki gęsty, ale żeby jednocześnie się go dało pić ![]() a teraz znów jestem głodna, ale nie zjem nic, bo mnie trochę boli brzuch a wiem, ze jakbym cos skonsumowala, to jutro bym miala problemy zoladkowe :// po prostu jutro zjem sobie wiecej .
|
|
|
#2489 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie na P a ja dopiero kończę R. (przytyłam 10 kg po wyjściu z ED). Jeszcze 1 kg. Co do wpychania jedzenia to fakt. Wczoraj dodałam już 100 kcal, czyli jem 1600. Wieczorem o 22 po treningu było 1050 około. Zrobiłam sobie kolację w postaci serka wiejskiego z łyżeczką nutelli i słonecznikiem (moja R to poprostu limit kalorii bo inaczej znowu bym wpadła w paranoję) i 10g chleba z pasztetem i pomidorem. Byłam zapchana na maksa. patrzę 1300. O fuck non. no to mówię, jak tak będę robić to w życiu z tego nie wyjdę. Wzięłam rafaello i 30g popcornu bez tłuszczu. 1480 jakoś tak.No ok. Ale co? Dzisiaj rano byłam tak pełna że ledwo wcisnęłam płatki. NIGDY WIĘCEJ WPYCHANIA KCAL. Jedzenie ma być przyjemnoscią mimo wszystko.
Wybaczcie za OT
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
R
Planowałam na obiad danie z pieczonych w piekarniku piersi kurczaka ale okazało się że nie mam piersi a udko. Czy to robi jakąś różnicę czy to jednak obojętnie którą część kurczaka zjem na obiad?
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

zresztą, nigdy w życiu nie jadłam tyle co teraz w sumie. bardzo intrygujące.
wiem, wiem paranoja) z resztka mleka czyli niecalymi 250ml
i cynamonem, trzy kromki chleba razowego (razem 100g) - wszystkie z szynka i warzywami, jedna z serkiem wiejskim
<- zapchalam się +++++ serek homo z bananem (po ok. 1,5h)
bo mi powiedziala, że budyń smietankowy z czeolada smakuje jak paula wlasnie
), paczka ciastek owsianych 60g emco, jabłko <- w szkole
bułki zytniej z siemieniem lnianym z szynka i serkiem wiejskim i pomidorkiem - kocham to polaczenie na tej bulce
deser; pewnie cos wpadnie
.
, duża latte z syropem waniliowym- z kumpelą na mieście

ale to mija, a potem masz ochotę na więcej i więcej