|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||
|
CORELIPS
|
Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)
Cytat:
wiesz co. to jest to właśnie (..tzn takie efekty), co mi nakazuje pic pic drozdzaki ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2462 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)
Cytat:
tego właśnie Nam trzeba ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Mogłabyś jeszcze zdradzić ile tych drożdży codziennie pijesz? Znaczy się, chodzi mi o samą ilość drożdży. Bo jak na 11 dni, to i tak fajne efekty, przynajmniej tak mi się wydaje ![]() Zauważyłam, że na ciepło lepiej smakują, nie czuć tego specyficznego smaku tak. Tylko nie wiem, czy to dobrze na ciepło je pić
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ciepło chyba nawet lepiej, bo świeżutkie i nie tracą witamin
|
|
#2464 |
|
Raczkowanie
|
Piję pol kostki dziennie z mlekiem i miodem. Też lubię na cieplo bo tak smaczniej
![]() Sama jestem zaskoczona, że tak szybo. Robiłam już kiedyś tą kurację i pamietam, że po takim czasie "efekty" faktycznie był ale w postaci tatalnego wysypu pryszczy które w kolejnych dniach kuracji stopniowo znikały No ale tym razem przygotowana psychicznie na wysyp doczekałam sie czegos zupełnie innego
|
#2465 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sporo Ja narazie 1/4 na dzień piję, ale tak po dwóch tygodniach kuracji, też mam w planie połowę pić. Narazie mi minął tydzień, z tym że dwa dni sobie odpuściłam ... tak tak, systematyczność. Jednym razem, zasmakowałam gazowanych (bllleee) i mnie obrzydziło ![]() Oby Nam włoski dłuuugie rosły
|
|
#2466 |
|
Konto usunięte
|
Sporo, pół kostki..
Ja bym nie zdzierżyła
|
|
|
|
#2467 |
|
Raczkowanie
|
Jak na razie ja też jestem zadowolona z efektów :
-włosy nie wypadają w takich ilościach w jakich wypadały wcześniej -cera na twarzy jest o wiele lepsza Ale! dostałam 'wysypu' pryszczy na ramionach, gdzie przedtem zdażył mi się bodajże raz w życiu (przypisuję to teraz drożdżom)-paznokcie zawsze miałam twarde i grube, lecz teraz bez białych plamek. Możliwe, że były to więc niedobory witamin z grupy B ![]() Co do niedorzeczności nt wegetarianizmu, ja na przykład usłyszałam,że zatrzymam się w rozwoju, przestanę miesiączkować i dostanę poważnej anemii. Na razie mam się na prawdę dobrze , na przekór wszystkim lekarzom
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
|
|
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
Pół kostki dużo ? a ja dziennie pije 2x po 1/3 kostki czyli 2/3 i jakoś mi mało ;D
Również zauważyłam , że są dobre na wypadanie włosów , a co do cery od jakiegoś miesiąca ciągle mam jakąś 'ozdobę' na twarzy
|
|
|
|
#2469 |
|
Konto usunięte
|
Jakby nie było hiperwitaminoza też nie wskazana.
Nie wiem, czemu ludzie się uparli, że tylko niedobory są niezdrowe?
|
|
|
|
#2470 |
|
Raczkowanie
|
Mi dziś mija 7 dzień picia drożdży, piję 1/3 kostki dziennie, z mlekiem, bez słodzenia. Twarz trochę mi wysuszyło, zawsze miałam cerę mocno przetłuszczającą się w strefie T, a teraz wszędzie sucho, trzeba pamiętać o kremowaniu, ale za to nos już mi się nie świeci
. Co do włosków, są mięciutkie jak nigdy, chyba też się wygładziły, ogólnie jakoś lepiej się układają (zawsze mi się kręciły na końcach tak brzydko), po myciu w ogóle nie muszę ich układać. Jednak nie zauważyłam, żeby włosy mniej wypadały, no i zaczęły się delikatnie elektryzować. Coś czuję, że niedługo zrobię sobie przerwę, żeby za dużo się nie wysuszyć |
|
|
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
tatty jakby na to nie patrzeć , owszem. Chociaż u siebie hiperwitaminozy nigdy nie zauważyłam..
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
ja po kilku ms picia moge potwierdzic ze wysuszaja skore na twarzy
rowniez dzialaja pozytywnie na skalp mniej sie przetluszcza
|
|
#2473 |
|
Raczkowanie
|
Hej babeczki drożdżowe
pół dnia spędziłam na czytaniu tego wątku, a i tak nie przeczytałam nawet połowy.. zachęciłyście mnie do tych drożdży no i od dzisiaj zacznę je sobie popijać.. moi koledzy pomyślą że już konkretnie mi odbiło po wyjściu ze szpitala (niedawno miałam operacje i zmusza mnie to do zadbania o swoje zdrowie) w sumie od miesiąca lekarz zalecił mi dietę lekkostrawną tak więc nie jem nic tłustego,pieczonego etc a za to popijam już od dłuższego czasu pokrzywę, siemię lniane, skrzyp, codziennie rano wodę z cytryną i miodem (wieczorem przygotowaną), nie biorę tabletek oprócz przeciwbólowych.. od samych tych dobroci poprawiła mi się cera i skóra ale zależy mi na włosach bo ostatnio je skróciłam bo były w opłakanym stanie więc teraz spróbuję z drożdżami (mama się ucieszy bo od dawna mnie do nich namawiała:P) pozdrawiam was
|
|
|
|
#2474 |
|
Konto usunięte
|
Życzę powodzenia
![]() Na włosy to i te ziółka dobre są. Oprócz naparów możesz robić także płukanki po myciu włosów. Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2011-01-22 o 20:52 |
|
|
|
#2475 |
|
Konto usunięte
|
dubel.
Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2011-01-22 o 20:51 |
|
|
|
#2476 | |||
|
CORELIPS
|
Cytat:
włos ponad wszystko ![]() mmmm czyli POWINNIŚMY PIJAĆ DUŻO WODY PRZY DROŻDŻOWANIU, ŻEBY UNIKNĄĆ SUSZY? Cytat:
może nam wyrośnie kaktus zamiast wąsów? Cytat:
|
|||
|
|
|
#2477 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy wody, to zależy od tego, z jakich przyczyn drożdże wysuszają skórę. Tego nie wiem. W każdym razie woda nie zaszkodzi. Chciałam napisać początkowo, że od picia wody nikt nie umarł, ale to by była ogromna pomyłka ![]() Cytat:
Ale ogólnie to fakt - w środowisku krąży wiele ciekawych plotek, zabobonów i wierzeń odnośnie wegetarianizmu. Aż miło czasem posłuchać ![]() Cytat:
Już zgłębiłam termin ![]() Wybacz zdziwienie, ale Ciebie bym o to nie podejrzewała po prostu. |
|||
|
|
|
#2478 |
|
CORELIPS
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2455189 9]Widzę Twoje pytania i bez pogrubiania
![]() Nie wiem, czy wody, to zależy od tego, z jakich przyczyn drożdże wysuszają skórę. Tego nie wiem. W każdym razie woda nie zaszkodzi. Chciałam napisać początkowo, że od picia wody nikt nie umarł, ale to by była ogromna pomyłka ![]() I tak by mi kaktus nie wyrósł, właścicielką bujnego wąsa pod nosem nie jestem. Ale ogólnie to fakt - w środowisku krąży wiele ciekawych plotek, zabobonów i wierzeń odnośnie wegetarianizmu. Aż miło czasem posłuchać ![]() Jesteś ortorektyczką? Już zgłębiłam termin ![]() Wybacz zdziwienie, ale Ciebie bym o to nie podejrzewała po prostu.[/QUOTE] jestem jestem, chociaz oficjalnie staram sie nie przyznawac, a.. i moja forma przybrala (i oby tak zostalo) delikatną postać. właśnie zajadam się soczewicą... nie bolduję, bo już mi się znudziło sobota w domu? |
|
|
|
#2479 |
|
Konto usunięte
|
Soczewica
Ta, w domu.. miałam spędzić ją z jakąś książką, ale nie wypożyczyłam żadnej
|
|
|
|
#2480 |
|
CORELIPS
|
wreszcie idę spokojnie spać, przeczytawszy wszystkie subskrybowane wątki. to jest już uzależnienie tatty -,-
aaaaaa! dziś trzeci dzień piłam drożdże (20 gram tylko zabijam i sączę) <rzygi> |
|
|
|
#2481 |
|
Raczkowanie
|
sylvia_doll to by na pewno ciekawie wyglądało
![]() I oczywiście byłoby to też idealną pożywką dla nowych lekarskich wymysłów
|
|
|
|
#2482 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2483 |
|
CORELIPS
|
Aby uniknąć offtopiku - piłam drożdże! znowu tylko 20g - nie stać mnie na więcej. A myślę, że to i tak nieco wzbogaca włoski.
|
|
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy drożdże są kaloryczne ?
|
#2485 |
|
Konto usunięte
|
Chyba żadna jeszcze się nad tym nie zastanawiała
![]() Szczerze pojęcia nie mam, poszukaj na googlaszku. |
|
|
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2487 |
|
CORELIPS
|
nie są
|
|
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Dzienna porcja drożdży została przyjęta rano
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
3 dzień z drożdżami... pije solo tylko z wodą
dzisiaj kupiłam sobie nowy szampon syoss repair może coś pomoże... miałyście go kiedyś?
|
|
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
dzis wypilam pierwsza znow (po kilkunastodniowej przerwie) dawke drozdzy w ilosci 1/3 kostki. niestety, tym razem gazowane. czy moge takie drozdze ktore po zalaniu wrzatkiem gazuja wypic, czy moze beda jakies skutki uboczne i nie powinnam takich pic?
postanowienia noworoczne: =>dbam o włosy i paznokcie =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

z ktorym jestem związana wyjątkowymi wiezami przyjazni i braterstwa od lat(mimo, że cere mialam nienajgorszą)
zastanawiam się ile się ostanie tych witamin z drożdży po 15minutowym gotowaniu

tego właśnie Nam trzeba 

rowniez dzialaja pozytywnie na skalp mniej sie przetluszcza