![]() |
#2461 |
Nindżopesz
|
![]()
Parfumerie Generale Un Crime Exotique - o matko, co za ulep! Nie wiem co to za nuta, która na mojej skórze zmienia się w scukrzony miód akacjowy
![]() EDIT: ewoluowało w przesłodzoną herbatę i mdlące pierniczki z anyżkiem... Andy Tauer Lonestar Memories - czuję jakby paloną gumę w stylu Bvlgari Black. Nuta wędzonej spalenizny jest jakby ciemniejsza, bardziej dymna, mmm, podoba mi się ale zrobię jeszcze testy porównawcze. EDIT: skórę też czuję ale jak nut skórzanych nie lubię, tak te są piękne. Comme des Garcons Tar - na pierwszy rzut nosa poszułam... konwalie ![]() EDIT: maznęłam się ukradkiem w bardziej dostępne miejsce (bez skojarzeń) - podtrzymuję konwalie i jakąś nutę czystości, ot konwaliowy spryskiwacz do szyb... Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-11-12 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to podobno ja wyczuwam dziwne rzeczy ![]()
![]() |
#2463 |
Nindżopesz
|
Wiem, wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-12 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Nindżopesz
|
Sekretny Melanż
![]() ![]() Dodam tylko po cichu, że poszukuję zapachów tytoniowych (jednak fajka!), smołowo-benzynowych, cynamonków Demetra... o Safrana Trabanta chętnie bym sobie przypomniała bo jakoś mi umknął... EDIT: Secret Melange brzmi super! CdG też niekiepsko ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-11-12 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() edit- hiehie-wiedziałam ze jednak Cie zaciekawią-to ja je na razie rezerwuję, a potem sie dogadamy ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-12 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zakorzenienie
|
Nu edp dzięki uprzejmości Red
![]() ładneee, suche, przyprawowe... ![]() ![]() ![]() Habanita - Wiedźma z bagien najpierw postraszyła, wyszczerzyła ostre, brudne zębiska i przeraziła, a po kilku minutach, już uspokojona i rozgoszczona, pokazała swoją słodką stronę: łakomczucha i pijaczki ![]() ![]()
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczegolnie spodobalo mi sie okreslenie "przepocone kadzidelko", odnosnie Nu edp- wlasnie dlatego moj flakon polecial w swiat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to z Habanitą, co słodkości lubi i za kołnierz nie wylewa szybko znalazłam wspólny język, hihi ![]()
![]() |
#2471 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ambre Extreme - ambra, miód, wosk, migdały. Dodatkowo taka tłustawa miodowa woń jak maseczka odżywcza Dax Cosmetics ![]() L'air du desert marocain - a pomyśleć, że chciałam kupować... Oczywiście to zapach piękny i interesujący, ale męczy. Dużo bergamotki, gęsta paczulowość, ambra, a po kilku godzinach też kadzidło. Skojarzeń z pustynią brak (tak samo jak i Dune nie kojarzy mi się nijak z wydmą). Bardzo intensywny, bardzo trwały. Olibanum - umieściłabym go na skali między Avignon a Rock Crystal. Dużo kadzidła (dość świetlistego, z nutkami to słodkimi, to słonymi) i suche drzazgowate drewno (cedr?). Trwałość taka sobie. Aki - bardzo ładne: słodka ziołowa paczula (rodzynkowa jak w Paczulowanilii), ambra, wanilia, gładkie drewno. Śliczne, choć może za bardzo ugładzone. Naprawdę marna trwałość - to jego największy minus.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-11-12 o 20:09 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
przetestowałam jeszcze raz Habanitę, tym razem globalnie nocą i robi się coraz ciekawsza i bardziej intrygująca... W skrócie można opisać ją tak:
Za siedmioma górami, za siedmioma rzekami rośnie od wieków stary, ciemny las. W jego najciemniejszej gęstwinie są mokre i zdradliwe bagna, a w środku nich, na kurzej nóżce stoi domek. Domek to niezwykły, bo cały zbudowany z aromatycznych pierniczków połączonych gęstym, waniliowym sosem. W środku mieszka piękna, samotna wiedźma, która poczęstuje was korzennymi ciasteczkami i poleje hojnie aromatycznej owocowo-ziołowej nalewki. Lecz na jej twarzy nigdy nie zagości uśmiech, a głębia zimnych, czarnych oczu nie zdradzi, czemu tak chętnie częstuje jedzeniem i mocnym napitkiem, ani czemu z jej chatki jeszcze nikt nie wrócił...
#2473 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
wielkieś mi uczyniła pustki w sądzie moim , moja droga Twittero tym opisem swoim ..... się zgadzam, co do otwarcia ... całą resztę odbieram zgoła inaczej, zgoła inaczej ... odnajduję tam ducha Shalimara ale znanego mi z wersji EDP duch ten pojawia się, gdy zamykają aptekę i znika nim "wybrzmią" perfumy najpiękniejszy jest zmierzch zapachu: dla mnie to drzewny otulający błogostan a przez cały czas wanilia się snuje: suchy, niesłodki patyczek
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-11-13 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Nindżopesz
|
Cóż ja poradzę...
![]() Toż to cała mroczna baśń w stylu braci Grimm! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
grozi wypollizowaniem
|
ostatnio testowałam ( wszystkie testy powtórne):
Prada L'eau Ambree- cytrusy, cytrusy, i tak cały czas ![]() Scents Of Time-Ankh- koloński drewniaczek, mało intensywny, mało trwały- nie dla mnie Williamson- Incense- najpierw całkiem fajne kadzidło, potem kadzidło w kwiatach, potem to juz same kwiaty a potem znika ![]() Tom Ford -White Patchouli- to pachnie prezerwatywą, aromatyzowaną co prawda ale jednak ![]() Sienne l'hiver- siedzę sobie na tarasie mojej włoskiej willi ![]() ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-13 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Nindżopesz
|
Wracam do domu a tu paczka z Quality. A więc testuję:
Profumum Roma Victrix - czy to jest szypr??? Śmierdzi starą oponą na kilometr a na początku dodatkowo dusi landrynkową słodyczą. Ani on surowy, ani ostry, ani wspaniały. L.T.PIver Cuir de Russie - po początku w stylu kocich siuśków zmienia się w sympatyczną ambrę z nutami alkoholu i skóry. Nie w moim stylu. Rousse Lutens - nic nie czuję. Penhaligon's Opus - pieprz, zioła i woda kolońska, nie w moim guście. Nasomatto Black Afgano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2478 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
matko! ![]() Victrix przeca jest zieleniutki, gdzie tam opony i landryny ![]() Rousse- jak to nic nie czujesz?! przeciez to mega killer ![]()
![]() |
#2479 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() A Rousse maznęłam się mocniej i rzeczywiście jest cynamon plus jakaś kwaskowata nuta jesiennych owoców. Ale żeby zaraz killer? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
Hypnose Lancome - słodkie, nieco anyżowe (?), jednak bardzo przyjemne dla nosa.
klasyczna Lolitka - piękny pudrowy aromat, dość trwały, ale niestety po pewnym czasie okazał się lekko mdły..
#2481 |
Zakorzenienie
|
Nie uwierzycie co testowalam
![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym wybieram sie niebawem na kolejne testy Rock princess, bo mnie cos w tym zapachu urzeklo. Chyba wyladuja pod choinka, jak bede grzeczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Rozeznanie
|
Testy różniste...
Wpadła mi ostatnio w łapki próbka Glorii Cacharela. Pierwsze myśli to chyba głównie: "o co tyle szumu?". Zapach ładny, ale nie jest to jednak dla mnie nic zniewalającego i nie rozumiem tym bardziej szaleńczych cen, które buteleczki osiągają na e-bayu. Dużo słodkości nienachalnej, ale bez szaleństw. Matthew Williamson Incence ![]() ![]() Wish Magical Nights ... piękny ![]() ![]() ![]() Poza tym testuję już globalnie Hanae Mori EDP, i utwierdzam się w przekonaniu, że nie ma prawie żadnych róznić między tym zapachem, a Casmir Chopard.
#2483 |
spin doctor
|
Wczoraj zaciągnęłam TŻ do Douglasa
![]() D&G L'Imperatrice-tż stwierdził: brzoskwinia, ale ładna. Mi nie skojarzyła się z brzoskwinią ![]() ![]() D&G La Luna-Dość delikatne, ja wyraźnie czuję nutę świeżych ogórków. Jako, że lubię perfumy ogórkowe, podoba mi się, jednak nie na tyle, aby kupić. Gdybym jednak dostała w prezencie nie obraziłabym się ![]() Envy-ponownie. Mnie bardzo się podobają, są na liście marzeń, ale TŻ stwierdził, że są najbrzydsze z wszystkich jakie w ogóle wąchał ![]() Hypnotic Poison Elixir-dla mnie prawie nie różni się od "zwyklych" HP, może jest ciut intensywniejszy. Nie lubię perfum z pompką, więc starczy mi klasyk. Secret Obsession-czuję rosół z ziołami i nic więcej, a tak chciałam się do tego zapachu przekonać, wmawiałam sobie, że musi mi się spodobać, niestety... no i ponownie Pure Poison- ![]() ![]()
#2484 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Wczorajsze testy (było więcej, ale wypisuję to, co najlepiej zapamiętałam):
Santa Maria Novella Marescialla: ciekawy zapach, w zależności od temperatury otoczenia przeplatają się w nim suche, dymiące zielska i przyprawy (chociaż gałki muszkatołowej akurat nie wyczułam) z wyraźnym zapachem wędzonki. Pod koniec zapach się jednak wysładza i staje się taki "zwyczajny". Trwałość na nadgarstku średnia. Santa Maria Novella Patchouli: paczula bardzo paczulowa, bez żadnych dodatków, sucha i wytrawna. Mało ewoluująca, po prostu siedzi na skórze i pachnie. Zagorsk: pierwsze skojarzenie to świeżo wyrwana marchewka, z wilgotną ziemią oblepiającą korzeń i mocnym zapachem zgniecionej w dłoni naci. Po chwili pojawiło się coś iglastego. Niestety Zagorsk zmieszał mi się trochę z paczulą SMN i w efekcie otrzymałam piękną pastę do butów. Molecule 01: pomyziałam się próbką z ciekawości, żeby zobaczyć czy w ogóle pachną. Pachną, ale dopiero po przyłożeniu nosa do skóry. Na samiuśkim początku wyczułam coś drzewno-wetiwero-podobnego, po czym zapach zmienił się w zapach musującego bezsmakowego Calcium i takim pozostał.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() A propos, przecież ja też testowałam wczoraj w Sephorze: Eden Cacharel - dzikie pnącza, mięsożerne kwiaty a za chwilę dawno niewietrzona alkowa i ostre piżmo. Mauboussin EDT nowa wersja jak mniemam - duuużo czekolady, mało śliwki. Smaczne ale to już nie to. Mauboussin EDP nowa wer. - szczerze mówiąc nie zauważyłam różnicy, może odrobinkę mniej wibrujący? W ogóle zabawna sytuacja, mówię do TŻta: - chodźmy do Sephory potestować. - ok. Wchodzimy, on zdziwiony: - gdzie ty idziesz? - no do perfum. - ale do damskich!??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam podobną opinię ws. Mauboussin, z tym, że EdT komplatnie spartaczyli... Kurcze, muszę się zabrać za ten Eden, bo jakoś do tej pory omijałam flaszkę w perfumerii, ale z tego, co piszecie, może być ciekawie ![]() Ja testowałam po raz wtóry Youth Dew i jednak się nie zaprzyjaźnimy :/ oraz Cashmere Mist, które mojej koleżance pachną kaszą gryczaną... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Si Lolita - podchodziłam do niej z pewną rezerwą zanim zdecydowałam się użyć, bowiem Lempickiej zapachów nie trawię, za zbyt przesłodzone, ulepkowate, sztampowe wręcz, bez żadnego charakteru.
Jednak Si Lolita nie przystaje do poprzedniczek Lempickiej, jest dość oryginalna, ma swój charakter. Chociaż nie jest to zapach jakiś rewelacyjny, to wg mnie najlepszy z dotychczasowych zapachów Lempickiej. Jedynie flakon mniej się udał - banał.
#2488 |
Zakorzenienie
|
Be Delicious- wiem, że zabrzmi to co najmniej idiotycznie, ale właśnie odkryłam ten zapach! Nigdy wcześniej nie zbliżałam się do żadnego z jabłuszek, nie wiem właściwie dlaczego, chyba kojarzyły mi się z zapachem typu "zielone jabłuszko"
![]() ![]() L'Instant- tu z kolei rozczarowanie- spodziewałam się róży typu Tresor, a tymczasem trafiłam na różę jakąś taką lekko zepsutą. Trochę apteczną Nie. Lola- Lolę testowałam jednocześnie z Desire me i wydaje mi się, że te zapachy są niemal identyczne. Glamour- sama nie wiem, jakiś taki nijaki ten zapach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
BAN stały
|
Pocałunek Smoka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() najpierw kwiaty, następnie kwiaty w towarzystwie kadzidła i w finale przepiękne kadzidło ( takie piękne jak w Cardinalu, wręcz identyczne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.