![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Cytat:
I racja, że szacunek się należy, w ogóle Joziu to nieładnie sie Twój tz zachowuje w stosunku do mamy, bo jaka by nie była to jest jego mamą. I na pewno miła nie jest też z tego powodu, że on się tak zachowuje, a za to zachowanie obwinia Ciebie Joziu. Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-12 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nic nie mówiłam o żadnej wojnie Oanelcia no proszę ICę czy ażtak zawile pisze Ja tylko napisałm, że póki co w tej chwili nie ma sensu drażnickobiety tematem ślubu i tak dalej bo jak właśnie wyszło na załączonym obrazku ona po porstu nie jest na to gotowa.. Uważam, że na razie trzeba jej dać na luz.... niech myśli że im przeszło.. albo przynajmniej niech wie jak najmniej......A porozumienia szuakćprędzej z teściem.. ale nie tak w sensie ..... ze spiskować przeciwko niej.. bo to obroci ise przeciwko jozi.. chodzoi o to by zyskiwac sympatię ojca samym faktem, że pojawia sie w domu ladna mila inteligentna dziwczyna, przy ktorej hego syn jest szczesliwy.. po jakimś czasie matce sie matczyna burza hormonów opanuje i odpuści.. tylko trzeba jej pokazać.. jesteśmy dorośli i dojrzali bo to właśnie dojrzalość jest tutaj kluczemm Nie sztuka sieochajtać.. sztuką jest pokazać wszystkim wątpiącytm i sobie, że to co Was łąćzy to nei jest jakieś szczeniackie licealne zauroczenie.. Dobrze się stało, że zaplanowaliście wesele n dopiero na 2010 rok.. teściowa będize miałą duuużo czasu by ochłonąć i polubić CIę ![]() A Ty onalecia nie denerwuj mnie więcej że tu młodizeżbuntuje przeciw teściom co???<nonono> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jest cholernie trudne Bo z jednej strony można próbować że tak powiem przyjaźnia... ale z drugiej na przykąłd nie mozna rozpanoszyćsiew jej domu... Ja na przykład regularnie swojej teściowej pomagam na obaidach domowych nakryć do stołu czy coś.. Takie notoryczne schodzenie jej z oczu mozę spowodować ze ona sobie pomysli ona separuje mojego syna ode mnie i wteyd to sie dopiero wojna zacznie Trzeba na niasposobem Sprobowac ot tak na poczatek o zyciowyc hrzeczach.... nie poruszajc tematu zwiazkow slubow dzieci i niedaj bog nieskonczonych studiow Na przyklad ooo ta piosenkarka mi sie podsoba ( tylko nie o dodzie przpadkiem :P) takie neutralne tematy.. mozna probowac znalezc z nia jakis wspolny temat U mnie sprawa byla o tyle prostrza, ze moja tesciwoa pracowala w szpitalu doi ktorego ja sie chcialam dostac.. na poczatku bylo tak troszke dziwnie.. ale teraz to jest juz dla mnie jak ciocia ![]() Cytat:
![]() Moja mama na pewno z czyms takim do TZmojego wypali.. wiec zobaczymy co moi tesciwoei powiedza.. bo inaczej to tak lekko bezosobowo Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-11-13 o 11:30 Powód: prosze nie pisać post pod postem i przypominam o funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Rozeznanie
|
http://groups.google.pl/group/panny-...3fd561640619ae
Ja tylko chciałabym tak nieśmiało wtrącić taki problem niejakiej Elitki4 i AniołkaKB |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie uważam, ze jedna i druga strona ma rację. Mama jego może uważa, ze jesteśmy dzieciakami... Na początku jak ją poznałam to wydawała się fajną wyluzowaną kobieta z którą można o wszytskim porozmawiać, ale to sie skończyło. Ona mówiła tz że lubi ze mna rozmawiac ze mamy wspolny jezyk. i Ci skonczylo sie.
Porozmawiam z Tz zobaczym co mi powie. W dniu ślubu będę mieć lat 22 i Tz również. Faktycznie jestem teraz na studium robię specjalizacje ksiegowosci (technik), Moj Tz jest mechanikiem , teraz robi mature i tez idzie na technika informatyki (jego marzenie). Ja powiem Wam tak nie boję się bawić się w pieluchach. Teraz tez tak mam siostra mieszka z synkeim którym musze sie opiekować, pracuję, chodzę do szkoły, zajmuje się domem, Tż i jeszcze robie prawo jazdy... Myslę że odpowiedzialna jestem i wierze, że ze wszystkim sobie poradze. Mama Tz jest po rozwodzie, i Tz był głową rodziny zawszem jako jedyny facet w rodzinie... Jest On odpowiedzialny i wie czego chce. On również pracuje zajmuje sie domem pomaga mi w domowych obowiązkach i jeszcze uczy się... Myślę, ze tu nie chodzi o to jaką szkołę się skończyło bo to mało ważne. Ja dalej ide na licencjata i magistra a technik to tylko dla tego że jeden papierek więcej a prace mogę już mieć księgowej po dwóch lata a nie po trzech. A u nas jest tak krucho z praca że wolą osoby z papierkami i doświadczeniem... Wiem że tu wszytskie jesteście na studiach i macie inne zdanie. ALe nie kazdemu sie poświęciło i nie kazdy moze odrazu isc na studia czy do szkoly którą sobie wymarzył. |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz ![]() ![]() ![]() cała ta sytuacja jest cięża i napewno zabiera Jozi całą tą radość przygotowań, ale miejmy nadzieję, że będzie silniejsza po tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zadomowienie
|
Ja teraz mykam już spać bo Marcel znowu obudzi ciocie o 6:30 i będzie chciał mleka. I będzie trzeba wstać i zrobić żeby nie obudził brata trzy tygodniowego ehh.
Dobranoc dziewczynki dziękuje za rady i słowa otuchy. Dobrze, ze Was mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale już koniec tego tematu. Nie pozwole aby Ona zniszczyła mi szczęście i pogodę ducha... Po Waszych słowach na pewno jestem pewniejsza siebie i myślę że teraz dam rade iść na przód z wszystkimi problemami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Zakorzenienie
|
To jest clue całej sytuacji
Ona pewno boi się żeby on nie popełnił tego samego błędu No to zmienia postać rzeczy.. będziesz miaął bardzo ciężko udowodnicjej ze nadajesz sięna jej synowa.. i pamietaj... cokolwiek złego miedzy wami siebeize działo w jej oczach zawsze to bedzie Twoja wina.. Mojego brata mama jest po rozwodzie ( ok krócej mo ja ciocia) pamietam jak chodziłąm po jubilerach w warszawie przed zareczynami wiecei taka sroczka .. przed zareczynowa ![]() A ona mi ni z teog ni zo owego: a po cholere wy sie chcecie zenic nie mozecie życ bez slubu No ja rozumiem ze to ulatiwa wiele spraw w stylu: nie musisz biegac po sądach w razie rozstania.. i tak dalej.. ale ja uważam, ze slub to jest tak nap rawdę nie tylko uzyskanie papierka i urzedowej zgody na życie wspólne. Ślub to jest wzięcie odpowiedzialnosci za tę miłość i przysięga przed Bogiem ( a w gruncierzeczy przed własnym sumieniem) że będzie sięwalczyło o tę miłość, że się nie podda (i roziwedzie) po pierwszej większej kłotni...Wiem, że brzmię jak starowinka z poradni przyparafialnej.... ale ja w sumie tak uważam.. nie wystarczy dobrze swojemu TZ dawć na przemian dupy i zupy.. by był szczęśliwy (przepraszam za ostre słowa) trzeba umieć pielęgnowaćto uczucie które jest między dwojgiem ludzi i trzeba nauczyć się żyć z drugim człowiekiem akceptując jego odmienność poglądów, przyzwyczajeń i całej tej otoczki małżeńskiej.. jestem w tym względize cholerna idealistką... no i dobrze mi z tym (cytując klasyka z wizażu ![]() Już juztylko zerknę i juz pomagam.. a tak na przy okazji to kurna merriel where are u girl?????? Chyab odkryłam AMerykę, którą Wam zaraz wszyscy wyjaśnią.. Na opcjach opis grupy ..czy jakośtak.. ma,cie email masowy: tam pannymłode 2010@googlegroups czy coś skopiujcie sobei ten adres... i wyslijcie na niego Wasze fotki a jak wysyłąć z Waszej poczty pliki to chyba uczyćWas nie trzeba ?? No i pochwalić się jak wyszło aaaayyyy???? Żeby już nikt mi nie wysyłął pytań jaki mail i gdzie go znaleźć oto on: panny-mlode-2010@googlegroups.com Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-11-13 o 11:26 Powód: prosze nie pisać post pod postem i przypominam o funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze odnosnie studiów, to skoro nie mogłas na nie iśc od razu i robisz sobie tego technika to tylko Ci się chwali, że nie siedzisz rok i nic nie robisz, tylko sie uczysz. Teraz jeszcze bardziej rozumiem mamę Twojego tż, skoro jest po rozwodzie, mieszkała z nim sama to wiadomo, że jest jej przykro, że coraz mniej czasu spedza z nia w domu. Tym bardziej nie powinniście sie od niej odwracać. Mam nadzieję, że ma jakiegoś faceta, a jak nie to, że pozna, będzie Wam łatwiej ![]() Wyślij maila na adres panny-mlode-2010@gmail. com i w załączniku dodaj zdjęcia i po ptokach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja natomiast uważam, że dawanie dupy i zupy jest związane z pielęgnowaniem uczucia, które to pielęgnowanie znajduje się pomiędzy i w trakcie owych czynności ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-11-13 o 11:27 Powód: prosze nie pisać post pod postem i przypominam o funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Jozia nikt Cię tutaj nie krytykuje, że nie jesteś na studiach. Ważne, że coś robisz a nie siedzisz na tyłku i czekasz aż coś się samo zrobi
![]() Wierzę w Ciebie i napewno wszystko się ułoży ![]() A w razie problemów pisz tutaj lub PW, zawsze znajdzie się chwila na podtrzymanie na duchu wiazżowej koleżanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na przykłąd nie wyobrażam sobie żyć z kimś bez ślubu.. Niby w zasadzie nic to nei zmienia.. ale mimo wszystko jednak chyba jest lekko inaczej.. chocby z takeigo egoistycznego punktu widzenia... jak mi sięcoś stanie on jest niejako zobowiązany do przyniesienia mi szklanki z wodą do łóżka) No wiadomo, że różne są sytuacje życiowe i różni ludize są i wcale nie trzeba byćmężem czy żonaby pomagać komuś w potrzebie (wolontariat??) Ale jakostak czuję, że chcę wyjść za mojego TZ zeby przed Bogiem i wszystkimi kurnia parafianami ![]() Och i ach ![]() Cytat:
Wiem wiem Wy tego nie robiłyście i jozia w sumie jak mogłaś tak pomysleć Pamietaj My tu jak grupa wsparcia w każdej chwili mozęsz do nas pisać na forum bądźna PW myślę że każda pospieszy CI z pomocą Pamiętaj .. jesteś wartościową osobą.. a to, że chcesz miećjeszcze dodatkowe kwialifikacje.. tylko IC siechwali.. Wiele jest przedmiotów na studiach, które nigdy w życiu IC się nie przydadzą.. a zdobywajac tytuł technika zdobywasz doświadczenie zawodowe, które w dzisiejszej rzeczywistości rynkowej jest jadną z najważniejszych rzeczy, na które patrzą pracodawcy.. Nie przejmuj isęteściową... zajmij isę sobą ot co.. najważniejsza rada na dzień dzisiejszy ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-11-13 o 11:28 Powód: prosze nie pisać post pod postem i przypominam o funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez nie wyobrażam sobie życia bez ślubu - wspólnego domu, dzieci, bo to niby wspólne ale nie do końca... z reszta bez ślubu nie ma dzieci ![]() Ooo, dobrze, że z YCD odpadł ten Kuba, bo on sie tylko w kółko potrafił kręcić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Czy ja mogę tak ni z gruchy ni z pietruchy zapytać ile z nas .. że tak powiem.. sypia aktywnie ze swoimi TZami??
POwiem Wam, że rozwaliął mnie liczba postów o nakładce.. d...xu...no bo w sumie ja taka stara ... że tak powiem krowa... i dopeiro przyczailam się i kupiłam.. rękami TZ i moim portfelem.. a wy juzo brzęczykach i ojeju innych takich.. swojądrogą to powiem Wam, że swego czasu czułam sięjak jedyna swięta na roku .. i chyab tylko dlateog jakośtak poszłam za ciosem i mój TŻ nie był moim pierwszym.. Nie mogę powiedzieć żebym jakośspecjalnie rozpaczałą.. ale no ok.. fajnie by było gdyby to było nasze wspólne przeżycie..ALe o dziwo jak się okazało ja też nie byłam jego pierwszą... No i tu jest kolejny odwieczny problem.. zauwazyłyście, że dla faceta ideał przyszłej żony zaczyna się bardzo często od słów dziewica.. tak to zachowuja się jak króliki i ruchaliby wszystko co sięrusza a tak kazdy jeden z ososbna i wszyscy na raz chcialiby za żonę dziewicę.. to jest kurna durne..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
No co się kurnia śmiejecie...
to jest sanktualrium we wsi.. no to co wiadomo, że zawsze jakaś babuleńka siędotoczy na msze.. Chociaż widziaąłm coneidziela tabuny babć toczące siew stronekościoła na 7:30..... katorżnicza godzina.. ale o matko... jak one tam pielgrzymkują A wiecie co na forum że tak powiem obok... czyli u panien młodych z kielc znalazlam takiego fajnego pana kamerzyste.. ciekawe ile bierze i czy moj termin ma juz zaklepany http://www.tokksa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i bylismy dla siebie tymi pierwszymi ![]() ![]() a tak poza tym to znalazlam swoje perfumy ![]() ![]() ![]() Juliette Has a Gun - Lady Vengeance. jak dla mnie pieeekne ![]() dobrze, ze weszlismy dzis do Douglasa, bo jakbym sie ograniczala tylko do Sephory to bym ich nie znalazla ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-12 o 22:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No mój tż był moim pierwszym ale to dlatego, że zaczeliśmy się zakochiwac w sobie jak ja miałam 14 lat, no to trudno, żebym z kims przed nim spała (chociaż moje rok starsze przyjaciółki były juz po ![]() ![]() ![]() ![]() Jest durne jak cholera takie podejście, zwłaszcza w przypadku tych, którzy sami by ruchali wszytsko co się rusza i na drzewo nie spier... a chcieliby cnotliwą dziewicę demona seksu za żonę. My tam z tżtem mamy powiedzmy remis w tych kwestiach i nikt sobie wyrzutów nie robi, chociąz tż mi powiedział, że sie cieszy, że byłam dziewicą - takie samcze podejście, że nikt mnie nie miał poza nim. Ale z tego, że jesteśmy sowimi jedynymi partnerami mają super argument znajomi - że sie zaczniemy zdradzać, bo będziemy chcieli zobaczyc jak to jest z innymi...a mój tz na to odpowiada, że każda ma tak | żadna nie ma tak --- ![]() ![]() Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-12 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do drugiej części zacytowanej to: ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i zgadzam się z tym co napisałaś o małżeństwie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ano aktywnie. TŻ to mój pierwszy (ja jego nie). A nakładki, brzęczki, olejki, gry ![]() Zaraz jakieś zdjęcia wyślę na google. Tyle, że mam nowy komputerek i jakoś jeszcze nie było okazji ze starego na nowy zdjęć poprzegrywać, więc pokażę Wam tylko jakieś stare, które miałam na płytkach. Teraz mam grzywkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
a ile to jest szokująco?
![]() ![]() Edit: haha Elitka chcesz wysłać zdjęcia olejków i gier???? ![]() My też juz wszytsko chyba zrobiliśmy co moglismy i teraz jestem w trakcie poszukiwania inspiracji ![]() ![]() Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-12 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my sie w jakies nakladki i brzeczki nie bawimy. cos mnie to odstrecza tak ![]() chyba wolalabym inne zabawki, ale na razie dajemy rade bez dodatkowych gadzetow ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-12 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.