Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-18, 22:53   #2461
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

Cytat:
Napisane przez Vesuvio Pokaż wiadomość
Huston, mamy problem (chyba).
Cos mi nie pasuje w moich stanikach, ale sama nie wiem co, moze wy mi pomozecie.
Moje wymiary to 74-75/97-98.
Objawy wystapily w za malym staniku 65F i jak narazie mam jedynym nowym (oby jutro przyszly te nowe z Brastopu ), Loving Moments 65G.
Chodzi mi o "obsuwanie sie" stanika. Kiedy go zakladam wszystko jest OK (a zakladam prawidlowo, wygarniam, wstrzasam itp. itd.), tzn. fiszbiny okalaja, obwod jest poziomo.
Po zdjeciu stanika, dzieki scisliwosci, moge dokladnie zaobserwowac na ciele slady po fiszbinach i to, jak sie uladaly. I tu pojawia sie problem. Okazuje sie, ze fiszbiny nie lezaly idealnie pod piersia, ale 1-2 cm nizej.
Kiedy podciagne ramiaczka - gniecie mnie w ramiona (mam czerwone slady).
Kiedy je poluzuje - biust sie buja.
Szerokosc obwodu jest raczej OK; 70 mierzylam i byla za luzna, wiec co jest nie tak ze mna, albo tymi stanikami?
Tego nie podciagniesz ramiaczkami, musisz odciagnac lekko fiszbiny do ciala i w powietrzu dosunac je do piersi. Zakladanie stanika za nisko to bardzo czesty blad, ktory sama popelnialam
Jesli jednak po bardzo dokladnym zalozeniu fiszbiny laduja nizej to przyczyna moze lezec gdzie indziej - za ciany obwod/za mala miseczka/za dlugie fiszbiny pod pacha
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-18, 23:37   #2462
anetac33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
Salsa w kolorze fuksji.
Troszeczke mi bułkuje ale to chyba kwesia duużych bułek po niewłaśiwych stanikach. Ogolnie to nie wiem co z nia zrobić. Ładna jest aczkolwiek jakos wydaje mi sie, że mam plaskate te piersi może to moje złudzenie rozmiar to 75DD

Ja się za bardzo nie znam, często mam kłopot z dobraniem stanika.
Ten tutaj ma piękny kolor, według mnie leży doskonale na ciele, czyli na randkę bez koszulki jest ideał, ale pod bluzeczką wolałabym żeby bardziej ściągnął skarby, ten rozstaw do mnie nie przemawia, chyba że...
zmieniłabyś koszulkę; no to jest wyjście, może po prostu nie nadaje się do tego typu ubrania wierzchniego

Pozdrawiam serdecznie
anetac33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 10:52   #2463
luizka__
Rozeznanie

Wkleję jeszcze zdjęcia Pure Lime Sports Bra by Pure Lime (PL01), rozmiar 28G. Stanik jest teraz w promocji na Bravissimo i kosztuje 19 funtów.
W sumie to Shock Absorber bardziej mi się podoba i chyba jest solidniejszy, ale ten przy ćwiczeniach sprawuje się tak samo dobrze jak SA.
Ramiączka można zapinać prosto lub krzyżować, ja krzyżuję, bo wtedy są krótsze i lepiej trzymają. Przy skrzyżowanych bardzo trudno go założyć. Obwód jest bardziej rozciągliwy niż w Absorberze, na najluźniejszej hafce podjeżdża mi do góry, więc zapinam się na środkową. Miski są standardowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC230131.jpg (17,1 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC230132.jpg (17,5 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC230133 kopia.jpg (19,1 KB, 61 załadowań)
Stary 2009-02-19, 11:42   #2464
Vesuvio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MadameBovary Pokaż wiadomość
A moze stanik nie obsuwa się tylko miska jest za mala i biust nie wchodzi do konca (mam na mysli pomarancze w szklance). Na poczatku go pewnie nieco "upchniesz" i wydaje sie ze lezy niezle a potem biust wraca do swoich kształtów i opuszcza dolne rejony miseczki.

Nie jestem pewna swojej teorii wiec niech sie jeszcze inne dziewczyny wypowiedza
Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Tego nie podciagniesz ramiaczkami, musisz odciagnac lekko fiszbiny do ciala i w powietrzu dosunac je do piersi. Zakladanie stanika za nisko to bardzo czesty blad, ktory sama popelnialam
Jesli jednak po bardzo dokladnym zalozeniu fiszbiny laduja nizej to przyczyna moze lezec gdzie indziej - za ciany obwod/za mala miseczka/za dlugie fiszbiny pod pacha
Miseczki sa OK, maja nawet lekki luz (miseczki LM chyba rozciagaja sie w trakcie noszenia, bo lezal OK, a teraz mi koronka powiewa).
Obwod, jak pisalam 65 jest dla mnie dobra, zamowilam wczesniej stanik 70F, od razu zapielam go na najciasniejsza haftke i nadal czulam, ze jest luz.
Jesli o fiszbiny chodzi, to te w LM sa szerokie, siegaja daleko pod pache. Czekam niecierpliwie na staniki z Brastopu 65G, zeby, zanim kupie nastepny stanik, upewnic sie co do rozmiaru, no ale leci do mnie Panache Rosa i Kalyani Shape Me, a z tego co wiem one sa raczej szerokofiszbinowe.
A moze to ja jestem jakas felerna i mam za wysoko osadzony biust? Czesto zdarza mi sie, ze staniki gniota, wrzynaja sie, w pache, tzn. w podpachowe bulki. Zupelnie jakby ten (nie wiem jak to opisac) "rekaw", miejsce gdzie wkladamy reke, tzn. okrag z ramiaczek u gory i stanika u dolu mial za mala srednice. Jesli poluzuje ramiaczka - biustonosz nie lezy dobrze, biust sie huśta, jesli podciagne za bardzo - biust sie trzyma, ale stanik sie wrzyna.
Vesuvio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 14:31   #2465
nelyen
Zadomowienie

rany, Luizka, to wygląda jak półpancerz! hm, ale pewnie rzeczywiście się sprawdza przy uprawianiu sportu...

hmm, czy któraś z Was przerabiała może fiszbiny? znaczy tak, żeby miały mniejszy rozstaw?

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 18:38   #2466
aliś
Zadomowienie

Poluję teraz na jakiś biały stanik. Moje białe Panache Inferno w rozmiarze 28g okazało sie zupełnie nie pasować. Miska (chyba przez ten ciasny obwód mnie spłaszczała, ale pozostawała pusta). Zapięłam się owszem, ale był on bardziej ściały od mojej tez bardzo ścisłej Emilki CK 28ff i Portii CK 28g. Oba te staniki pasuja na moje (no nie wiem czy ja jakas inna jestm ale nie moge sie dobrze zmierzyć) ciasno mierzone pod biustem, jak się "zaprę i włożę dużo siły" to 69, jak się tylko mocno zacisnę to 71. W biuście mam tak powiedzmy 90 (no bo ja tego zmierzyć nie potrafię, jak chce luźno to mi centymet zjedzie na dół i tak raz mi wyjdzie 88 raz 92 więc wyśrodkowałam. Gdy włożę pierś do samej miseczki, bez tego ciasnego zapinania, ale tak by mi celowała w środek pachy (bo te moje CK chyba dalej leca) to miałabym chyba troszkę trochę luzu w misce, ale jak zapnę to nie mam.
To celem przybliżenia moich rozmiarów. Wymyśliłam, że kupię Tango Plunge, w rozmiarze 28g (po lekturze uznałam, że w ff mogłabym mieć puste czubki) i chciałam Toffino Mileny, bo zalezy mi na czymś co ładnie jabłuszkuje i ma cienkie ramiączka. Już byłam zdecydowana na jakąś 70, czytając jakie to ścisłe, ale skoro ja sie dopinam w brytyjskich 60 to może mogłabym wziąc 65? tylko jaką miseczkę? Miałam Romantice Mileny 65f i odesłałam, bo była...no nie była ciasna, czułam, że po tygodniu byłaby za luźna, bo mogłam ją swobodnie odciągać od tłowia - miskę miała dobrą. I tak myslę, że skoro 65 Toffino wychodzi jak 60 powinnam wziąc więszą miskę, czyli 65G? Już się w tym pogubiłam, a wiem, że z poprzednich waszych porad skorzystałam, i byłam zadowolona
Własnie sprawdziłam i tak jak sobie zapolanowałam kupić w Dopasowanej Toffino 65g i Tango 28g to nie ma...jest tylko tango 28ff i toffino 65f i 65h oraz 70e,f,g

Edytowane przez aliś
Czas edycji: 2009-02-19 o 18:46
aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:38   #2467
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Poluję teraz na jakiś biały stanik. Moje białe Panache Inferno w rozmiarze 28g okazało sie zupełnie nie pasować. Miska (chyba przez ten ciasny obwód mnie spłaszczała, ale pozostawała pusta). Zapięłam się owszem, ale był on bardziej ściały od mojej tez bardzo ścisłej Emilki CK 28ff i Portii CK 28g. Oba te staniki pasuja na moje (no nie wiem czy ja jakas inna jestm ale nie moge sie dobrze zmierzyć) ciasno mierzone pod biustem, jak się "zaprę i włożę dużo siły" to 69, jak się tylko mocno zacisnę to 71. W biuście mam tak powiedzmy 90 (no bo ja tego zmierzyć nie potrafię, jak chce luźno to mi centymet zjedzie na dół i tak raz mi wyjdzie 88 raz 92 więc wyśrodkowałam. Gdy włożę pierś do samej miseczki, bez tego ciasnego zapinania, ale tak by mi celowała w środek pachy (bo te moje CK chyba dalej leca) to miałabym chyba troszkę trochę luzu w misce, ale jak zapnę to nie mam.
To celem przybliżenia moich rozmiarów. Wymyśliłam, że kupię Tango Plunge, w rozmiarze 28g (po lekturze uznałam, że w ff mogłabym mieć puste czubki) i chciałam Toffino Mileny, bo zalezy mi na czymś co ładnie jabłuszkuje i ma cienkie ramiączka. Już byłam zdecydowana na jakąś 70, czytając jakie to ścisłe, ale skoro ja sie dopinam w brytyjskich 60 to może mogłabym wziąc 65? tylko jaką miseczkę? Miałam Romantice Mileny 65f i odesłałam, bo była...no nie była ciasna, czułam, że po tygodniu byłaby za luźna, bo mogłam ją swobodnie odciągać od tłowia - miskę miała dobrą. I tak myslę, że skoro 65 Toffino wychodzi jak 60 powinnam wziąc więszą miskę, czyli 65G? Już się w tym pogubiłam, a wiem, że z poprzednich waszych porad skorzystałam, i byłam zadowolona
Własnie sprawdziłam i tak jak sobie zapolanowałam kupić w Dopasowanej Toffino 65g i Tango 28g to nie ma...jest tylko tango 28ff i toffino 65f i 65h oraz 70e,f,g
Twój biust jest mniej więcej miskę mniejszy od mojego, ja noszę standardowo 28G, ty 28ff. Też zamówiłam Tango plunge i zdecydowałaś się na miske większy, czyli 28GG
Co do Toffino,to na twoje 69cm pod biustem 65tka napewno będzie wystarczająco ścisła. Ja proponuję rozmiar 65G (ja mam Toffino 65H i ma dobre miski - wklejałam na tym wątku zdjęcie).
Stary 2009-02-19, 21:21   #2468
nelyen
Zadomowienie

jejciuuuu, na stanikomanii zdjęcia jesienno-zimowej kolekcji panache <ślini się>
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...fioletach.html

zaczynam oszczędzać!

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Stary 2009-02-19, 21:21   #2469
Ninquelote
Wtajemniczenie

Widziałyście nowy kolor Antośki? Już sobie zażyczyłam w prezencie poślubnym.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 23:06   #2470
Madaaa
Zakorzenienie

Mam pytanie odnosnie flamenco z mileny... Wyczytalam na forum malobiusciasych, ze jest malomiseczkowe, i ze obwod 60 rozciaga sie minimalnie do 62

Potrzebuje rozmiar 60C, i moze 60D pasowaloby na mnie. pod biustem mam jakos 66.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 23:08   #2471
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
jejciuuuu, na stanikomanii zdjęcia jesienno-zimowej kolekcji panache <ślini się>
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...fioletach.html

zaczynam oszczędzać!
Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Widziałyście nowy kolor Antośki? Już sobie zażyczyłam w prezencie poślubnym.

a mnie antośka chyba bardziej podobała się w wersji czerwonej , szkoda,ze nie ma zdjęć z nowej jesiennej kolekcji Cleo, mnie najbardziej spodobało się nowe Confetti, ale zdjęcie widziałam na innej stronie i będą 2 maskaradki w rozm.28 i Georgiana

zorza83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 07:04   #2472
aliś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Twój biust jest mniej więcej miskę mniejszy od mojego, ja noszę standardowo 28G, ty 28ff. Też zamówiłam Tango plunge i zdecydowałaś się na miske większy, czyli 28GG
Co do Toffino,to na twoje 69cm pod biustem 65tka napewno będzie wystarczająco ścisła. Ja proponuję rozmiar 65G (ja mam Toffino 65H i ma dobre miski - wklejałam na tym wątku zdjęcie).
No właśnie, tak planowałam Tango 28g i Toffino 65G, ale własnie tych rozmiarów nie ma na dopasowanej, a wolałabym mieć mozliwość zwrotu...co za pech

Stary 2009-02-20, 08:37   #2473
Ninquelote
Wtajemniczenie

Madaaa ja na moje 66 pod mam Flamenco 65 i się męczę, z przedłużką jest lepiej. Ale i tak zostawia wyraźne ślady, nawet tulipanki się odbijają.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 08:57   #2474
aliś
Zadomowienie

W takim razie ja wezme chyba Toffino 70 f, przynajmniej będę miaął jeden stanik mniej ścisły, taki, w którym plecy pod bluzka będa gładkie. Widziałam, gdzieś na lobby zdjęcie 70 przy obwodzie 73 i wpijał się masakrycznie, nie podobało mi się to robił wokół takie oponki z przodu, tyłu i boku. Link do tego zjęcia jest na stronie mileny. Wezmę to 70f i Tango 60g, zobaczymy, jak wyjdzie.

Stary 2009-02-20, 09:22   #2475
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
No właśnie, tak planowałam Tango 28g i Toffino 65G, ale własnie tych rozmiarów nie ma na dopasowanej, a wolałabym mieć mozliwość zwrotu...co za pech
W każdym sklepie masz możliwość zwrotu, toffino możesz kupić w sklepie internetowym mileny. Moje Toffino 65H rozciąga się maksymalnie do 72cm, ono nie jest aż tak ścisłe jak Flamenco czy Sylvestrine, ja bym 70tki nie brała, jeśli normalnie 60tki nosisz.
Stary 2009-02-20, 09:22   #2476
MadameBovary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Madaaa ja na moje 66 pod mam Flamenco 65 i się męczę, z przedłużką jest lepiej. Ale i tak zostawia wyraźne ślady, nawet tulipanki się odbijają.

ja obkręciłam flamenco i sylv. na caly dzien wokół nóg krzesła. (odgapiłam od którejś wizażanki ) Juz się nie męcze ale wciąż jest scisly na najluzniejszej haftce

"Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?"
MadameBovary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 10:22   #2477
aliś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
W każdym sklepie masz możliwość zwrotu, toffino możesz kupić w sklepie internetowym mileny. Moje Toffino 65H rozciąga się maksymalnie do 72cm, ono nie jest aż tak ścisłe jak Flamenco czy Sylvestrine, ja bym 70tki nie brała, jeśli normalnie 60tki nosisz.
Ok, dziękuję, ale wolałabym zamawiać w dopasowanej 2 bo mam przesyłkę za darmo. Nie ma tam Toffino w rozmiarze 65g, wezmę może Flamenco czerwone 65g. Ja nosze te dwie 60-tki, ale one sa naprawde ścisłe na mnie. Jak zmierzyłam mamy portię 65 to była ścisła, ale jak dla mnie za mało.
I tak sie zastanawiam, że skoro mozna zwórcić to może warto wydać trochę więcej i przymierzyć Harmony, bo bardoz mi sie podoba, boje sie tylko, że będzi mi splaszczać, ale najwyżej odeślę. Celować powinnam w 28ff? W portii 28g mam małe luzy, ale tak musi być bo ta tasiemka mi bułki robi.

Edytowane przez aliś
Czas edycji: 2009-02-20 o 10:52
Stary 2009-02-20, 13:18   #2478
zorza83
Raczkowanie

Dlaczego miałby Cię spłaszczać?? Moje Harmony jest na mnie przymałe bo nad miska mam już buły, o ile dobrze się mierze, to przybył mi 1 cm, i mimo to nie spłaszcza mi biustu, w porównaniu z dawnymi 70c to niebo a ziemia .Mnie się wydaję,że dla Ciebie odpowiedniejsza byłaby miska G, skora ja się w F nie mieszczę

Edytowane przez zorza83
Czas edycji: 2009-02-20 o 13:19
zorza83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:48   #2479
Madaaa
Zakorzenienie

no jesli flamenco bralabym w obwodzie 65 to powinnam miec miseczke C. Niestety takich nie maja.... Zawsze mozna przyszyc przedluzke.

A Sorbet tez jest tak scisliwy ?

AA a ktos posiada moze Romantoce albo Toffino. Czy miseczki sa zwyzone albo zanizone?

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2009-02-20 o 20:49
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 20:54   #2480
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

aliś Harmony ma lekko mniejsze miseczki

Madaaa Toffino podobno ma takie miseczki jak Flamenco
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 23:17   #2481
ninaad
Wtajemniczenie

Ja się tak napatrzyłam na zdjęcia Flamenco i postanowiłam zamówić. Niestety- po przymierzeniu okazało się, że w moim przypadku był to kompletnie nietrafiony wybór. Pierwszy raz nie byłam w stanie stwierdzić, czy przymierzony stanik ma za małe, czy za duże miski. Wydawało mi się, że za małe i od dołu jakoś mocno spłaszcza i jakby ściąga mi w dół biust, natomiast od góry materiał znacznie odstaje (można powiedzieć, że swobodnie dynda) i nijak nie chce przylegać do piersi... tak więc odsyłam jutro razem z innymi..
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 23:35   #2482
Papillon
Rozeznanie

aaa wg tej tabeli rozm.brytyjskich mam miseczke FF yyyy...to troche niemozliwe jest,bo nosze rozm.S i mam 1,58 wzrostu...albo ja coś źle patrzę o.O
Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 23:41   #2483
EMdz
Zakorzenienie

Witam
Mam wymiary 84/68, już jakiś czas temu czytałam o dobrze dobranych biustonoszach i z 70A przerzuciłam się na 70B/C, teraz w związku z przypływem gotówki chcę zainwestować w jakiś dobrze dobrany biustonosz i mam na oku Milenę, flamenco lub toffino (z naciskiem na ten 2).
Czy to dobre biustonosze jak na pierwszy dobrze dobrany?
chcę przede wszystkim żeby biust się zaokrąglił i zebrał do środka.
No i mam problem co do rozmiaru, skoro toffino jest tak bardzo obcisły to czy 65 będzie dobre? i miseczka C czy D?
EMdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 23:41   #2484
nelyen
Zadomowienie

Papillon nie panikuj, sama noszę S albo XS a też mam to strrraszne EF... (60F wg rozmiarówki brytyjskiej, 60Gie! z polskiej) literka na prawdę nie determinuje tego, czy nasz biust jest duży czy nie;] 60F to niewielka miseczka, 75F to już spora micha
podaj swoje wymiary, to się wszystko zweryfikuje;] ale kalkulator raczej nie kłamie

EMdz - modele milenowe bywają kapryśne, mogłabyś spróbować 65D/E (ponoć małomiseczkowe) bo 70C chyba nie ma:/ skoro masz więcej kasy, może zainwestuj w brytyjczyka? jakieś 60E pewnie;]

Edytowane przez nelyen
Czas edycji: 2009-02-20 o 23:47
Stary 2009-02-21, 09:14   #2485
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
no jesli flamenco bralabym w obwodzie 65 to powinnam miec miseczke C. Niestety takich nie maja.... Zawsze mozna przyszyc przedluzke.

A Sorbet tez jest tak scisliwy ?

AA a ktos posiada moze Romantoce albo Toffino. Czy miseczki sa zwyzone albo zanizone?
Ja przymierzałam Sorbeta 60tka i obwód jak dla mnie miał standardowy, tzn. ani nie ścisły, ani nie rozciągliwy. Toffino miski ma standardowe.

Cytat:
Ja się tak napatrzyłam na zdjęcia Flamenco i postanowiłam zamówić. Niestety- po przymierzeniu okazało się, że w moim przypadku był to kompletnie nietrafiony wybór. Pierwszy raz nie byłam w stanie stwierdzić, czy przymierzony stanik ma za małe, czy za duże miski. Wydawało mi się, że za małe i od dołu jakoś mocno spłaszcza i jakby ściąga mi w dół biust, natomiast od góry materiał znacznie odstaje (można powiedzieć, że swobodnie dynda) i nijak nie chce przylegać do piersi... tak więc odsyłam jutro razem z innymi.. Wczoraj 20:54
A podnosiłaś piersi do góry? toffino, flamenco i sylvestrine są luźno szyte na górze i rzeczywiście trudno poznać czy miska jest za mała czy dobra. najlepiej po kształcie piersi (u mnie we flamenco przy za małej misce pojawiło się załamanie).

Cytat:
aaa wg tej tabeli rozm.brytyjskich mam miseczke FF yyyy...to troche niemozliwe jest,bo nosze rozm.S i mam 1,58 wzrostu...albo ja coś źle patrzę o.O
a ja noszę rozm S, mam 162cm wzrostu i noszę miskę G, 28G przy wymiarach 64/91,5cm.

Cytat:
Witam
Mam wymiary 84/68, już jakiś czas temu czytałam o dobrze dobranych biustonoszach i z 70A przerzuciłam się na 70B/C, teraz w związku z przypływem gotówki chcę zainwestować w jakiś dobrze dobrany biustonosz i mam na oku Milenę, flamenco lub toffino (z naciskiem na ten 2).
Czy to dobre biustonosze jak na pierwszy dobrze dobrany?
chcę przede wszystkim żeby biust się zaokrąglił i zebrał do środka.
No i mam problem co do rozmiaru, skoro toffino jest tak bardzo obcisły to czy 65 będzie dobre? i miseczka C czy D?
Flamenco może się okazać za bardzo ściłe, ale Toffino jest bardziej rozciągliwe (moja 65tka rozciąga się do 72cm), także powinno być dobre. Ja bym brała 65D.
Stary 2009-02-21, 10:09   #2486
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Papillon nie panikuj, sama noszę S albo XS a też mam to strrraszne EF... (60F wg rozmiarówki brytyjskiej, 60Gie! z polskiej) literka na prawdę nie determinuje tego, czy nasz biust jest duży czy nie;] 60F to niewielka miseczka, 75F to już spora micha
podaj swoje wymiary, to się wszystko zweryfikuje;] ale kalkulator raczej nie kłamie

EMdz - modele milenowe bywają kapryśne, mogłabyś spróbować 65D/E (ponoć małomiseczkowe) bo 70C chyba nie ma:/ skoro masz więcej kasy, może zainwestuj w brytyjczyka? jakieś 60E pewnie;]
Nieprawda teoretycznie ja powinnam mieć 75F/G... i zaręczam, że nie mam dużego biustu. Zresztą są w tym wątku moje zdjęcia...
Dalej mnie troszkę przerażają te literki, ale 75F to jeszcze nie duża miseczka...
Stary 2009-02-21, 12:34   #2487
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Nieprawda teoretycznie ja powinnam mieć 75F/G... i zaręczam, że nie mam dużego biustu. Zresztą są w tym wątku moje zdjęcia...
Dalej mnie troszkę przerażają te literki, ale 75F to jeszcze nie duża miseczka...
Popieram, sama noszę 75F (polskie, brytyjskie 34E ale już zmierza w kierunku F) i zaręczam, że jest to biust co najwyżej średni

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 13:55   #2488
Papillon
Rozeznanie

Cytat:
Pod biustem mam 74 cm,w biuście 94...yyy xD
Nie wiem jakie biustonosze mam kupować pomóżcie dziewczyny...

Edytowane przez Papillon
Czas edycji: 2009-02-21 o 14:17
Stary 2009-02-21, 14:07   #2489
velika
Winter is coming

Celuj w brytyjskie 65FF(30FF), polskie 65H. Z jakiego jesteś miasta? Dobrze by było, gdybyś wybrała się do porządnego sklepu stacjonarnego z dużym wyborem staników i bra-fittingiem.
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 14:22   #2490
Papillon
Rozeznanie

Właśnie mieszkam w małym mieście i nie ma tu żadnego takiego dużego sklepu...:/ myślicie,że 65H będzie dobre? (tak btw to wszystkie staniki mam w rozm 70A xD)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości