|
|
#2461 | |
|
Rzabbocop
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
Cytat:
Jesli jednak po bardzo dokladnym zalozeniu fiszbiny laduja nizej to przyczyna moze lezec gdzie indziej - za ciany obwod/za mala miseczka/za dlugie fiszbiny pod pacha |
|
|
|
|
#2462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się za bardzo nie znam, często mam kłopot z dobraniem stanika. Ten tutaj ma piękny kolor, według mnie leży doskonale na ciele, czyli na randkę bez koszulki jest ideał, ale pod bluzeczką wolałabym żeby bardziej ściągnął skarby, ten rozstaw do mnie nie przemawia, chyba że...zmieniłabyś koszulkę; no to jest wyjście, może po prostu nie nadaje się do tego typu ubrania wierzchniego Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
Wkleję jeszcze zdjęcia Pure Lime Sports Bra by Pure Lime (PL01), rozmiar 28G. Stanik jest teraz w promocji na Bravissimo i kosztuje 19 funtów.
W sumie to Shock Absorber bardziej mi się podoba i chyba jest solidniejszy, ale ten przy ćwiczeniach sprawuje się tak samo dobrze jak SA. Ramiączka można zapinać prosto lub krzyżować, ja krzyżuję, bo wtedy są krótsze i lepiej trzymają. Przy skrzyżowanych bardzo trudno go założyć. Obwód jest bardziej rozciągliwy niż w Absorberze, na najluźniejszej hafce podjeżdża mi do góry, więc zapinam się na środkową. Miski są standardowe. |
|
|
|
#2464 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Obwod, jak pisalam 65 jest dla mnie dobra, zamowilam wczesniej stanik 70F, od razu zapielam go na najciasniejsza haftke i nadal czulam, ze jest luz. Jesli o fiszbiny chodzi, to te w LM sa szerokie, siegaja daleko pod pache. Czekam niecierpliwie na staniki z Brastopu 65G, zeby, zanim kupie nastepny stanik, upewnic sie co do rozmiaru, no ale leci do mnie Panache Rosa i Kalyani Shape Me, a z tego co wiem one sa raczej szerokofiszbinowe. A moze to ja jestem jakas felerna i mam za wysoko osadzony biust? Czesto zdarza mi sie, ze staniki gniota, wrzynaja sie, w pache, tzn. w podpachowe bulki. Zupelnie jakby ten (nie wiem jak to opisac) "rekaw", miejsce gdzie wkladamy reke, tzn. okrag z ramiaczek u gory i stanika u dolu mial za mala srednice. Jesli poluzuje ramiaczka - biustonosz nie lezy dobrze, biust sie huśta, jesli podciagne za bardzo - biust sie trzyma, ale stanik sie wrzyna. |
||
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
rany, Luizka, to wygląda jak półpancerz! hm, ale pewnie rzeczywiście się sprawdza przy uprawianiu sportu...
hmm, czy któraś z Was przerabiała może fiszbiny? znaczy tak, żeby miały mniejszy rozstaw?
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Poluję teraz na jakiś biały stanik. Moje białe Panache Inferno w rozmiarze 28g okazało sie zupełnie nie pasować. Miska (chyba przez ten ciasny obwód mnie spłaszczała, ale pozostawała pusta
). Zapięłam się owszem, ale był on bardziej ściały od mojej tez bardzo ścisłej Emilki CK 28ff i Portii CK 28g. Oba te staniki pasuja na moje (no nie wiem czy ja jakas inna jestm ale nie moge sie dobrze zmierzyć) ciasno mierzone pod biustem, jak się "zaprę i włożę dużo siły" to 69, jak się tylko mocno zacisnę to 71. W biuście mam tak powiedzmy 90 (no bo ja tego zmierzyć nie potrafię, jak chce luźno to mi centymet zjedzie na dół i tak raz mi wyjdzie 88 raz 92 więc wyśrodkowałam. Gdy włożę pierś do samej miseczki, bez tego ciasnego zapinania, ale tak by mi celowała w środek pachy (bo te moje CK chyba dalej leca) to miałabym chyba troszkę trochę luzu w misce, ale jak zapnę to nie mam.To celem przybliżenia moich rozmiarów. Wymyśliłam, że kupię Tango Plunge, w rozmiarze 28g (po lekturze uznałam, że w ff mogłabym mieć puste czubki) i chciałam Toffino Mileny, bo zalezy mi na czymś co ładnie jabłuszkuje i ma cienkie ramiączka. Już byłam zdecydowana na jakąś 70, czytając jakie to ścisłe, ale skoro ja sie dopinam w brytyjskich 60 to może mogłabym wziąc 65? tylko jaką miseczkę? Miałam Romantice Mileny 65f i odesłałam, bo była...no nie była ciasna, czułam, że po tygodniu byłaby za luźna, bo mogłam ją swobodnie odciągać od tłowia - miskę miała dobrą. I tak myslę, że skoro 65 Toffino wychodzi jak 60 powinnam wziąc więszą miskę, czyli 65G? Już się w tym pogubiłam, a wiem, że z poprzednich waszych porad skorzystałam, i byłam zadowolona Własnie sprawdziłam i tak jak sobie zapolanowałam kupić w Dopasowanej Toffino 65g i Tango 28g to nie ma...jest tylko tango 28ff i toffino 65f i 65h oraz 70e,f,g
Edytowane przez aliś Czas edycji: 2009-02-19 o 18:46 |
|
|
|
#2467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do Toffino,to na twoje 69cm pod biustem 65tka napewno będzie wystarczająco ścisła. Ja proponuję rozmiar 65G (ja mam Toffino 65H i ma dobre miski - wklejałam na tym wątku zdjęcie). |
|
|
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
jejciuuuu, na stanikomanii zdjęcia jesienno-zimowej kolekcji panache <ślini się>
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...fioletach.html zaczynam oszczędzać!
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#2469 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałyście nowy kolor Antośki? Już sobie zażyczyłam w prezencie poślubnym.
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie odnosnie flamenco z mileny... Wyczytalam na forum malobiusciasych, ze jest malomiseczkowe, i ze obwod 60 rozciaga sie minimalnie do 62
Potrzebuje rozmiar 60C, i moze 60D pasowaloby na mnie. pod biustem mam jakos 66.
|
#2471 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a mnie antośka chyba bardziej podobała się w wersji czerwonej , szkoda,ze nie ma zdjęć z nowej jesiennej kolekcji Cleo, mnie najbardziej spodobało się nowe Confetti, ale zdjęcie widziałam na innej stronie i będą 2 maskaradki w rozm.28
|
|
#2472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
Madaaa ja na moje 66 pod mam Flamenco 65 i się męczę, z przedłużką jest lepiej. Ale i tak zostawia wyraźne ślady, nawet tulipanki się odbijają.
|
#2474 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie ja wezme chyba Toffino 70 f, przynajmniej będę miaął jeden stanik mniej ścisły, taki, w którym plecy pod bluzka będa gładkie. Widziałam, gdzieś na lobby zdjęcie 70 przy obwodzie 73 i wpijał się masakrycznie, nie podobało mi się to robił wokół takie oponki z przodu, tyłu i boku. Link do tego zjęcia jest na stronie mileny. Wezmę to 70f i Tango 60g, zobaczymy, jak wyjdzie.
|
|
#2475 |
|
Rozeznanie
|
W każdym sklepie masz możliwość zwrotu, toffino możesz kupić w sklepie internetowym mileny. Moje Toffino 65H rozciąga się maksymalnie do 72cm, ono nie jest aż tak ścisłe jak Flamenco czy Sylvestrine, ja bym 70tki nie brała, jeśli normalnie 60tki nosisz.
|
|
|
|
#2476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja obkręciłam flamenco i sylv. na caly dzien wokół nóg krzesła. (odgapiłam od którejś wizażanki ) Juz się nie męcze
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
|
|
|
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak sie zastanawiam, że skoro mozna zwórcić to może warto wydać trochę więcej i przymierzyć Harmony, bo bardoz mi sie podoba, boje sie tylko, że będzi mi splaszczać, ale najwyżej odeślę. Celować powinnam w 28ff? W portii 28g mam małe luzy, ale tak musi być bo ta tasiemka mi bułki robi.
Edytowane przez aliś Czas edycji: 2009-02-20 o 10:52 |
|
|
|
|
#2478 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego miałby Cię spłaszczać?? Moje Harmony jest na mnie przymałe bo nad miska mam już buły, o ile dobrze się mierze, to przybył mi 1 cm, i mimo to nie spłaszcza mi biustu, w porównaniu z dawnymi 70c to niebo a ziemia .Mnie się wydaję,że dla Ciebie odpowiedniejsza byłaby miska G, skora ja się w F nie mieszczę
Edytowane przez zorza83 Czas edycji: 2009-02-20 o 13:19 |
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
no jesli flamenco bralabym w obwodzie 65 to powinnam miec miseczke C. Niestety takich nie maja.... Zawsze mozna przyszyc przedluzke.
A Sorbet tez jest tak scisliwy ? AA a ktos posiada moze Romantoce albo Toffino. Czy miseczki sa zwyzone albo zanizone?
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-02-20 o 20:49 |
|
|
|
#2480 |
|
Rzabbocop
|
aliś Harmony ma lekko mniejsze miseczki
Madaaa Toffino podobno ma takie miseczki jak Flamenco |
|
|
|
#2481 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się tak napatrzyłam na zdjęcia Flamenco i postanowiłam zamówić. Niestety- po przymierzeniu okazało się, że w moim przypadku był to kompletnie nietrafiony wybór. Pierwszy raz nie byłam w stanie stwierdzić, czy przymierzony stanik ma za małe, czy za duże miski
. Wydawało mi się, że za małe i od dołu jakoś mocno spłaszcza i jakby ściąga mi w dół biust, natomiast od góry materiał znacznie odstaje (można powiedzieć, że swobodnie dynda |
|
|
|
#2482 |
|
Rozeznanie
|
aaa wg tej tabeli rozm.brytyjskich mam miseczke FF
![]() ![]() yyyy...to troche niemozliwe jest,bo nosze rozm.S i mam 1,58 wzrostu...albo ja coś źle patrzę o.O
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mam wymiary 84/68, już jakiś czas temu czytałam o dobrze dobranych biustonoszach i z 70A przerzuciłam się na 70B/C, teraz w związku z przypływem gotówki chcę zainwestować w jakiś dobrze dobrany biustonosz i mam na oku Milenę, flamenco lub toffino (z naciskiem na ten 2). Czy to dobre biustonosze jak na pierwszy dobrze dobrany? ![]() chcę przede wszystkim żeby biust się zaokrąglił i zebrał do środka. No i mam problem co do rozmiaru, skoro toffino jest tak bardzo obcisły to czy 65 będzie dobre? i miseczka C czy D? |
|
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
Papillon nie panikuj, sama noszę S albo XS a też mam to strrraszne EF... (60F wg rozmiarówki brytyjskiej, 60Gie! z polskiej) literka na prawdę nie determinuje tego, czy nasz biust jest duży czy nie;] 60F to niewielka miseczka, 75F to już spora micha
![]() podaj swoje wymiary, to się wszystko zweryfikuje;] ale kalkulator raczej nie kłamie EMdz - modele milenowe bywają kapryśne, mogłabyś spróbować 65D/E (ponoć małomiseczkowe) bo 70C chyba nie ma:/ skoro masz więcej kasy, może zainwestuj w brytyjczyka? jakieś 60E pewnie;]
Edytowane przez nelyen Czas edycji: 2009-02-20 o 23:47 |
|
|
|
#2485 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2486 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
teoretycznie ja powinnam mieć 75F/G... i zaręczam, że nie mam dużego biustu. Zresztą są w tym wątku moje zdjęcia...Dalej mnie troszkę przerażają te literki, ale 75F to jeszcze nie duża miseczka...
|
|
#2487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem jakie biustonosze mam kupować pomóżcie dziewczyny...
Edytowane przez Papillon Czas edycji: 2009-02-21 o 14:17 |
|
|
|
|
#2489 |
|
Winter is coming
|
Celuj w brytyjskie 65FF(30FF), polskie 65H. Z jakiego jesteś miasta? Dobrze by było, gdybyś wybrała się do porządnego sklepu stacjonarnego z dużym wyborem staników i bra-fittingiem.
|
|
|
|
#2490 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie mieszkam w małym mieście i nie ma tu żadnego takiego dużego sklepu...:/ myślicie,że 65H będzie dobre? (tak btw to wszystkie staniki mam w rozm 70A xD)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

rozmiar to 75DD
chyba że...

) Juz się nie męcze
. Wydawało mi się, że za małe i od dołu jakoś mocno spłaszcza i jakby ściąga mi w dół biust, natomiast od góry materiał znacznie odstaje (można powiedzieć, że swobodnie dynda
pomóżcie dziewczyny...