|
|
#2461 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXV)
Cytat:
jak ja bym chciala żeby mi isę smok objawił w swej okaazałości, próbkowo w Douglasie dwukrotnie objawił się w postaci kiszonego ogóra i to takiego po całej zimie...
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-01-05 o 15:08 |
|
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Gucci PH od rana
Zaraz prysznic i być może będzie Magnetism.
|
|
#2463 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Niczym nie pachnę, jakoś tak wyszło. Ale może pomaszeruję do szafki z perfumami i znajdę coś pasującego do tego dnia?
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I kusić w rewanżu tym, co mam na swoim dysku ![]() Cytat:
![]() Ja bym dodała może jeszcze tylko, że Katt ma jak dla mnie ciut chmurną urodę (taka królowa Wikingów ) i chciałabym zobaczyć, jak się uśmiecha - najlepiej w realu A co do kształtowania rodzaju urody przez osobowość to wydaje mi się, że coś w tym jest, jest w tym kawałek prawdy. Ale mam egoistyczną nadzieję, że u mnie nie sprawdza się to zbyt mocno ![]() Cytat:
I niczego nie żałuj - nikt tu i tak nie wątpi, że twardzielka jesteś |
|||
|
|
|
#2464 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tez mam ten sam problem co Wy ale dobrym matematykiem, to ja nigdy nie bede![]() Pachne Curious In Control, ktore wbrew temu co w recenzjach na KWC jest na mnie trwale niemilosiernie i juz od 6 rano pachnie baaardzo intensywnie. Czuje sie jak maly, slodki karmelek Spalam dwie godziny a zaraz maraton z ksiazka od historii...
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Ptaszyno Niebieska! Miło Cię widzieć
------------ Dziś smocze perfumy w ilościach nieprzyzwoitych
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Naszała mnie dziś chęć na plastic-fantastic
LouLou w całej swej sztucznej okazałości Ale dobrze mi z nią |
|
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
Już pachnę. Stanęło na Zagorsku, ale nie układa się na mnie dzisiaj dobrze
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
ciekawa jestem jak pachną Bvlgari Jasmin Noir ma ktoś? jak tutaj napisane http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/?v=237#v firmowane przez Kate moss Ta stronka nie wiecie czy daje dobre ceny? wydają się tańsze niż w sklepach http://www.iperfumy.pl |
|
|
|
#2469 |
|
Przyczajenie
|
Code, Armaniego
|
|
|
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
|
Rock Crystal - no sama nie wiem co o nim myśleć
|
|
|
|
#2471 | ||||||||
|
Wiedźma
|
Homyku, Tymeno, Porcelainn - witajcie!
Cytat:
![]() Cytat:
Jesli chodzi o to, czym w moim odczuciu różni się od kadzidła frankońskiego, to... hm... Kadzidło frankońskie (nawet niepalone) odbieram jako zapach jasniejszy, bardziej selektywny (jak ostrze), lśniący. Jest słodkie w inny sposób - słodyczą cukru rafinowanego, ostrawą, z dodatkiem soli. Zaś mirra ma słodycz gorzkawą, ciemniejszą, bardziej brązową. Mocno stęzona jest w przyjemny sposób gorzka, po ulezeniu się na skórze staje się puszysta, balsamiczna. Trochę jak ambra. Gdybym miała pójść tropem cukrowych skohjarzeń, to słodycz w mirrze jest slodyczą melasy bardziej, niż białego cukru. Od innych żywic różni ją także to, że jest zwykle sucha, bez żywicznej lepkości, którą czasem wyczuwam w żywicy sosnowej na przykład. Nie wiem, czy cokolwiek wyjasniłam. Szczególnie, że wszystko to wykombinowałam śledząc mirrę na mojej skórze, która cuda robi. Cytat:
Cytat:
Robią się na mnie slodko - dymne, znika z nich goryczka spalenizny i popiołu, a zamiast niej pojawia się wrażenie ciepła. pewnie dlatego tak bardzie mi leżą. Cytat:
![]() Szcególnie, że ja w sumie lubiłam przedmioty ścisłe (mój top to chemia i logika) i nawet na olimpiady jeździłam. Dopóki się nie rypnęłam w taki własnie sposób - miałam dobre wyniki. Ale zwykle nie było sposobu, żebym sie nie rypnęła. ![]() W przypadkach nieobliczeniowych, jak widać, tez mi się zdarza taki "przeskok", jak gdyby neurony pogubiły drogę i ruszyły inną wiązką nerwową. ![]() Cytat:
Szkoda, bo drogie że wciórności... Czemu? Cytat:
Cytat:
|
|
#2472 |
|
BAN stały
|
Na nadgarstku osiadlo Belle de Minuit
|
|
|
|
#2473 |
|
Rozeznanie
|
Dziś klasycznie - Dune Diora
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
L de LL
|
|
|
|
#2475 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2476 | |||||||
|
Wiedźma
|
Przepraszam za rozbicie wypowiedzi, nie zmieściłam się w jednym poście.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Proszę bardzo. Cytat:
O ile w dzieciństwie nasza uroda jest zwykle zasługa natury i troski rodziców (choć i dzieci zdarzają się niezbyt piękne, a urocze), o tyle z czasem tak, jak napisałaś, to, jacy jesteśmy, jak się poruszamy, nasza energia, podejście do życia, mimika, uśmiech, także dyscyplina wewnętrzna (mam na mysli sylwetkę, stan skóry, zadbane dlonie etc) powodują, że ludzie postrzegają nas w określony sposób. Odnoszę wrażenie, że ludzie z pasją, pogodni, życzliwi, mający fascynującą osobowość - są piękni pięknem szczególnym, które sprawia, że po pierwsze nie dostrzegamy mankamentów ich urody, po drugie często mankamenty stają się atutami, jak gdyby stawały się znakami szczególnymi zmieniającymi zwykłą urodę w prawdziwe piekno i po trzecie wreszcie wielkie znaczenie mają świadome działania: umiejętność ukształtowania sobie własnego stylu, który nie tylko podkreśla to, co podkreślić warto, ale też sprawia, że nasz wygląd w pewien sposób wyraża nasze wnętrze. Pamiętasz, kiedyś rozmawiałyśmy na temat noszenia czerni. Myślę, ze to jest tak, że czerń noszona "bo jest modna" jest czernią innego rodzaju, niż czerń noszona z potrzeby duszy (głupie określenie, ale nie jestem w szczytowej formie i inne mi do glowy nie przyszło). Nie żebym tu jakoś gloryfikowała czerń. kolor, jak każdy inny. Tyle, że jednocześnie bardziej mój, niż każdy inny. ![]() Co zaś do kształtowania opinii na podstawie wyglądu, przyznam się, że jestem w pewien sposób upośledzina w tym względzie - poznając ciekawego, fascynującego człowieka często po rpostu nie zauważam, że jest nieładny. I nawet jesli ktoś zwróci na to moją uwagę - jestem zaskoczona i zadziwiona. O ile bywam bystra przy wyłapywaniu cech charakteru, o tyle moje sądy "ładny-nieladny" są bardzo mocno uzależnione od tych wszystkich cech, o których wspomniałam w poprzednim akapicie. Cytat:
) jesteśmy jednak w tej szczególnej sytuacji, że radością jest i wyjazd w odwiedziny, i powrót do domu. Choć oczywiście niektóre radości sa trochę większe, niż inne. ![]() Szczęśliwej podróży Ci życzę. Cytat:
A przynajmniej świetnie udaję, czyż nie? ![]() Dziękuję Aragonte. Pachnę sobie mieszanką Chergui i Santal de Mysore. Piękna.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-01-05 o 16:50 |
|||||||
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Hugo Boss FEMME
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dobra kobieto
Baaardzo się cieszęW temacie nadal Miyako z odrobiną Chene Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-01-05 o 17:01 |
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Mixem Cocona i LdeLL - ale mi słodko
|
|
|
|
#2480 |
|
never say no to panda
|
globalnie znowu Winter Delice, natomiast testowo: Dirt Demeter i Encens Flamboyant
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Rano Lola Midnight a teraz EDM z własnej duuuużej flachy
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem absolutnie niereformowalną fanką Twin Peaksa, zarówno filmu, który znam już na pamięć w języku, polskim, angielskim i niezidentyfikowanym skandynawskim (krążyły kiedyś płyty z napisami w tym języku, najbardziej urzekało mnie wypowiadane czule "oh gumman" ) jak i muzyki. Polecam gorąco wszystkim, którzy jeszcze nie widzieli A żeby nie było zupełnie nieperfumeryjnie, to do Laury Palmerr bardzo mi pasuje Addict
|
|
|
|
|
#2483 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Możliwe, że to kwestia przyzwyczajenia, co nie zmienia jednak faktu, że fajne to nie jest ![]() --- Magnetism
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie wysmarowana masłem kakaowym Ziaja, mam ochotę na coś czym dawno nie pachniałam, ale jeszcze nie wiem na co. Może Gucci by Gucci EDP, może Amour de Cacao, Chocolovers?
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Midnight Poison Eliksir.
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Pachnę na okrągło prawie Shalimarem L, więc nie mam co się wpisywać tutaj.
Ciągle to samo.
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Oczy mi się zamykają, też mało spałam, no bo przecież trzeba było siedzieć do nocy odlądać dziwne seriale, popijać wino, komputerować się (ach jak ja kocham wieczory) zapomniawszy, że to już koniec laby i trza się rano zwlec na ten ziąb...
Zauważyłam przy okazji ziąbu (nie po raz pierwszy), że im zimniej tym więcej starych, rozklekotanych zimnych i ciemnych Ikarusów jeździ po drogach. Sama miałam wątpliwość takim cudem dziś wracać. Polityka MPK to zagadka... ![]() Na pocieszenie wypachniłam się Fumerie Turque, to chyba najtrwalsze perfumy jakie mam
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Pachnę zabójczą ilością Avignon (psików 3), z powodu czego oleję dzisiejszy angielski
a tak na poważnie, idę rozpracowywać strategię marketingową Dzierżoniowa, samo się niestety nie zrobi, a czasu coraz mniej... ![]() Avignon... tak rzadko go używam... ale wiem, że zawsze mnie oczaruje, nawet dzisiaj zachwyt nad nim usilnie przebija się przez wszystkie inne, złe myśli... i łzy. |
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Avignon ma się dobrze u Ciebie ![]() Pozdrawiam Dobre Duszki Ja tkwię w Molekułowym ciągu od kilkunastu już tygodni, w międzyczasie był też TŻowy French Lover FM A ostatnio zmieszałam NR edt z Molekułami, wyszło coś niesamowitego
"Mrs.Dalloway said she would buy the flowers herself." --- 'and with the way they talk, and with the way they smile' http://www.youtube.com/watch?v=LETsi4eAtho Edytowane przez kokakola Czas edycji: 2009-01-05 o 18:58 |
|
|
|
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
W ciągu dnia były lalicze Perły - pięęęękne są, tylko mało dla mnie wyczuwalne ostatnimi czasy
![]() Natomiast teraz "dogrzewam się" Safran Troublant, magiczną herbatką Teekanne i tym - stare, ale... Telewizja mnie nastraszyła, że ma być zimno, a jak się okazało, to dało się żyć przy tych -17, które były dzisiaj rano w gdańskim Rębiechowie. Jednak napiję się koniaku, bo o infekcję nietrudno...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Wtedy bój się!

I niczego nie żałuj - nikt tu i tak nie wątpi, że twardzielka jesteś 
a zaraz maraton z ksiazka od historii...

Ale z powodzeniem mogłabym jeszcze raz...