|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
![]() ![]() No to rzeczywiscie musialo jej byc ciezko! moja mama tyla tak za kazda ciaza, i za kazdym razem udalo jej sie zrzucic, wiec moze i mnie sie uda. Zastanawia mnie za to jak stawy radza sobie z takim dodatkowym obciazeniem, ktore z reszta przybywa w dosc krotkim czasie.
|
|
|
#2462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Foka29 fajny ten twój brzusio mój podobny ale i rozpakowanie na ten sam dzień mamy, więc żadna sensacja.---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tej pory chodziłam w zwykłych spodniach już ciut przymałych i brzuś był taki ściśnięty, że wyglądał jak mega- wzdęcie. Wczoraj jak mu wyparadowałam w ciążowych spodniach i zapytałam jak wyglądam, to aż mu szczęka opadła i z wielkiem zdziwieniem stwierdził: Ty masz brzuuuch!!! Taki ciążowy!!! W sumie dziwne, codziennie widzi mnie też całkiem bez niczego i nie widział?
|
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
#2465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie przesiadłam się na luźne rzeczy. w środkach komunikacji miejskiej jeszcze mi miejsca nie ustępują więc nie jestem jeszcze duża
|
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co ja mam powiedziec, jak przytyłam 4 kg, a to dopiero 9 tydzień
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 | |
|
Raczkowanie
|
Foka sliczny brzucho, kurcze Wy macie juz takie ładne duze brzuszki, ja prawie na tym samym etapie a brzuszek mam malutki, i wydaje mi sie ze mniejszy niz tydzien temu
Wogole to mam doła, wczoraj sie obudziłam z przekonaniem ze cos sie zlego dzieje z maluszkiem. do tego ten mniejszu brzuszek, ale maz wmawia mi ze jest taki sam jak był, tzn juz duzy. No i trzeci dzien boli mnie głowa, juz nie daje rady. Zrobiłam okłady z soli, kawe wypiłam i lekko przeszła, ale jak do wieczorka nie przejdzie to chyba sie złamie i wezme apap bo juz mam dosc. W dodatku jest mi słabo i nic mi sie nie chce robic, a ten snieg za oknem tylko dobija. Ciekawa jestem kto dzis pozmywa, mi sie niechce, maz do pozna w pracy, a kubków juz czystych nima.---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Edytowane przez aaaaniusia Czas edycji: 2009-03-19 o 13:18 |
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wielkość brzuszka to sprawa bardzo indywidualna. 2 tygodnie temu, właśnie w 12 tc też się martwiłam dlaczego mi nie rośnie, a tydzień później z dnia na dzień spodni nie mogłam dopiąć. |
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki - na 17.45 mam wizytę u gina...
|
#2471 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe czy będą w każdym HM, muszę wyciągnąć męża na zakupy
![]() Cytat:
to w pasie przybyło mi 1 cm, a w udach i biodrach spadło po 1 cm, więc pewnie dlatego waga się wyrównuje.Ostatnio w gazecie akurat trafiłam na tabelę z przyrostem wagi i przy prawidłowej wadze przed ciążą przez pierwszy trymestr powinno przybyć 2 kg - głównie przez większą macicę, więcej krwi, wód, rosnące dziecko itp. a później przez kolejne miesiąca po 2 kg na miesiąc. Z tego by wyniało, że przytyłaś prawidłowo. Ja pewnie nadgonię to później ![]() Cytat:
Cytat:
ja ostatnio sprzątam "po łebkach" ![]() Super taki fajny malutki ale widać że już ciążowy.Cytat:
super że wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() Nie myśl o sprzątaniu tylko odpoczywaj, połóż się może Ci przejdzie. Nic się nie stanie jak naczynia trochę poleżą. |
|||||
|
|
|
#2472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dlatego dziś będziemy mieć właśnie pizzę : jedną z tuńczykiem ( uprzedzę reakcje, w mojej książce pisze że raz w tygodniu mogę bezpiecznie zjeśćtuńczyka ![]() co do zaparć niestety tak to jest. ja się staram dużo pić, codziennie piję co najmniej szklanicę jogurtu z bakteriami itp itd, jem ciemny chlen z ziarnami owocki i warzywka. ale jak ma być to i tak będzie ![]() PS: Katarzinka to się chyba pilnie do nauki zabrała bo nas ostatnio nie odwiedza....
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, u mnie jest tylko jeden sklep H&M i kolekcja ciuchów dla mam nie jest jakaś specjalna. Te sztruksy znalazła kumpela na przecenie. Normalnie kosztowały 119 zł.
|
#2474 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaciśnięte
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- U mnie też jest tylko jeden sklep i w dodatku wogóle nie robią w nim przecen, także nie mam pewnie co liczyć na ten spodnie. |
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do gina, to nie wiem, kiedy wrócę do domu, bo może wpadniemy jeszcze do moich rodziców (tatko ma imieniny), więc nie czekajcie na mnie. Ale jak tylko będę mogła wejść na Wizaż, to zaraz napiszę, co u nas słychać
|
|
#2477 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak wczoraj sie spytała to szybko ugryzła sie w jezyk. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Raczkowanie
|
a i jeszcze mi sie przypomniało. bo pisałam ze meczy mnie o zaparcia, a jak w tamtym tygodniu miałam zatrucie to tez przezywała ze ja i dzidza sie meczymy i jeszcze musimy sie pogłodzic. Tak zle i tak nie dobrze.
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale to normalne, że nasze mamy martwią się o nas, a już szczególnie podczas ciąży, bo w końcu same przez to przechodziły.
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
O matko, kiedy ja taki miałam... wtedy jeszcze swoją pipkę mogłam widzieć sama
A teraz Cytat:
Minuta schylania i 3 godziny stękania potem... Ja w 13 tc nic brzuszka nie miałam, a teraz w 28 wyglądam jakbym była z bliźniakami w 9 miesiącu
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-03-19 o 14:06 |
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Padłam! ![]() To masz lustrzycę Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-03-19 o 14:10 |
|
|
|
|
#2483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie na szczęście jeśli chodzi o ciążę to nigdy nic nie mówiła, ale jeśli chodzi o wychowanie dziecka...oo to ostatnio wmawiała mi, że najlepiej jest dawać dużo jedzenia dziecku żeby nie było za chude, jak niechce jeść to wpychać jedzenie (oczywiście nie na siłe tylko zagadywać i dawać jeść), jak opowiedziałam jej o teorii "2-latka - tadka-niejadka", to powiedziała, że kiedyś była inna szkoła i jakoś wyrośliśmy ma zdrowych ludzi. No tak, tylko że ja do dziś pamiętam jak wmuszano we mnie jedzenie ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() , już nie mówiąc o ogoleniu się - wtedy jak najbardziej przydatne jest lusterko, albo MĄŻ!!! O taaaaak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zawiązywanie butów samemu?? Wieeelkie wyzwanie
|
|
#2484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajny pomysł z zagonieniem męża do golenia, pooodooobaaa mi sieeee!!!
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Raczkowanie
|
o tak to był i moj horror. a ze ja niejadek byłam to wmuszanie było ostre, do tej pory pamietam wpychany we mnie gulasz, którego nie tkne do tej pory.
|
|
|
|
#2486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I coróż się pytał : TO CO? GOLIMY? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z tym wmuszaniem widzę, że nie tylko ja mam niemiłe wspomnienia z tym związane....dlatego teraz metody wychowawcze troszkę sie zmieniły
|
|
#2487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widze ze takie same zasady w holandii jak i w uk i jak bedzie wszystkon ok przez cala ciaze to ginka moge wogole moge nie zobaczyc tylko polozna i nastepne usg przewidywane jest na 20 tydz a nastepne na 35 tydz i tyle jesli ciaza przebiega prawidlowo ja coraz czesciej mysle o porodzie w basenie niewiem kochane co wy o tym myslicie
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mmam usg częściej ze względu na wcześniejsze poronienie , ale np gdybym nadal mieszkała w Rotterdamie to nawet z poronieniem w przeszłości przysługiwałyby mi tylko 2 usg ( no i fakt: dostać się do gina to cud), ale teraz mieszkam we Friesland w niedużym przytulnym miasteczku i jakoś tu wszystko inaczej troszkę działa z czego jestem baaardzo szczęśliwa! ale nie ma to jak w Polsce..
|
|
|
#2489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak polska to polska i nie narzekam tymbardziej ze z polozna i pielegniarkami mam dobrze pracujemy w koncu w podobnym fachu jestem pielegnairka takze znajomosci tu tez sa pomocne hehe jak i w polsce
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja położna też super miła kobietka. powodzenia na USG i daj znać co i jak
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

13tc a teraz mam taki jak zawsze buuuu JA CHCE BEBENEK !!
Foka29 fajny ten twój brzusio mój podobny ale i rozpakowanie na ten sam dzień mamy, więc żadna sensacja.
To budujące 
W sumie od poczatku ciązy jestem 2,5 in plus