|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2462 |
Rozeznanie
|
hej Sloneczka moje!!!
![]() nie odzywalam sie bo troche pojechalam... ![]() ![]() dzisiaj mialam konizacje w szpitalu i od wczoraj chodzialam jak nakrecona a wegle pochlanialam chyba tonami ![]() ![]() ![]() i tak postanowilma ze aby zapanowac na tymi weglami przejde do konca tygodnia na I ![]() ![]() Effa dziekuje za pamiec ![]() noo wszystkiego naj dla solenizanta i dla Ciebie mamusiu!!!!!!! ![]() ![]() kurcze ale Wasze posilki smakowicie wygladaja ![]() az normlanie chce sie przebywac na tej plazy ![]() ![]() ![]() no to spokojnej nocki i do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zadomowienie
|
Dobra, dziś już nic nie jem, więc podaję pełny jadłospis.
![]() śn: omlet z 2 jaj z szynką drobiową, pomidorem, szczypiorkiem ob: 2 małe gotowane piersi z kurczaka, 4 ogórki, pomidor, szczypiorek podw: jogurt naturalny z garścią nerkowców, łyżeczką cynamonu i 1,5 łyżeczki kakao II podw: wymieszane: serek wiejski light, jajko na twardo, szczypiorek, po 2 plasterki szynki drobiowej i sera żółtego light, szczypta papryki, soli i pieprzu kol: serek wiejski z pomidorem, papryką, szczypiorkiem Lepiej choć trochę? ![]() Jeśli chodzi o ćwiczenia. 1 h na basenie, po 40 min rowerka i pilatesu. Odnoszę wrażenie, że trochę już mi zleciało z obwodów. Już nie mogę się doczekać ważenia w niedzielę czy tam poniedziałek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Teraz wprowadzilm ryz brazowy,makaronz pełnych ziaren, sałatki warzywne w sumie na razie raz jadłam te dwa dania i pomarncze i jabłka. Choć od tej diety moj brzuszek zmalał i zaczełam robic 6 Widera. Od kąd jestem na diecie nie jem chleba i ziemniaków wogóle Pozdrawiam dziewczyny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
mamma mia jakie pysznosci na zdjęciach!
U nas dzis zero pączków, nie żabyśmy się jakoś specjalnie zapierali, ale zwyczajnie te ichniejsze donaty nie maja z pysznymi pączusiami nic wspolnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Raczkowanie
|
przebacz mi ojcze bo zgrzeszylam.
![]() a mianowicie: - 3 parówki z indyka... chcialam sobie zrobic omlet, ale zostaly mi dwa jajka, ktore po rozbiciu okazaly sie ... nieswieze... fuj , kawa - serek wiejski, maly pomidor nadziewany tymze serem. - salatka z warzyw i smazonego kurczaka - pol szklanki kefiru - pączek!!!!!! ![]() ![]() ![]() caly dzien sie trzymalam, pączki w pracy mnie nie ruszaly, bo staralam sie na nie nie patrzec... ale... po przyjsciu do domu zastalam 2 pączki na talerzu zapakowane we wstązeczke.....nie moglam sie oprzec choc dlugo ze soba walczylam. Wlasciwie to zjadlam zeby nie robic przykrosc darczyncy (tak to sobie tlumacze ![]() Czuje lekkie wyrzuty sumienia, ale ze swoja diete uznaje za dlugodystansowa, to sobie pomyslalam, ze nic straconego, 20 kg nie przybedzie w ciagu jednego wieczora ![]() wiec rozgrzeszam sie w sumie sama ![]() Telik, paprak Wy mnie tak "natychacie" tymi swoimi potrawami ze masakra ![]() Apropos sytosci. Dopoki nie zezarlam tego paczka nie czulam sie glodna. Tzn teraz tez sie nei czuje, tylko zastanawiam sie czy dzisiejszy brak uczucia glodu nie wynikal przypadkiem z tych parowek porannych. Teoretycznie nie widze wielkich zastrzezen co do nich, jesli sie myle, to mnie poprawcie. Wiadomo ze to smieci itd...itp... No ale nie bylam glodna po nich, spokojnie moglabym wytrzymac do obiadu bez przekaski, ale zjadlam ja bo staram sie trzymac godzin posilkow. Jak bylam swego czasu przez moment na Atkinsie, to pamietam ze mnie wlasnie parówy zasycaly dosc mocno.
#2467 |
Zakorzenienie
|
paprak obudziła sie na chwile teraz bo TŻ wychodził do pracy i sobei myśle, o zobacze co paprak jadła wczoraj
![]() ![]() Uwielbiam te Twoje i wogóle wasze zdjęcia jedzenia, bo wyglądaja tak pysznie że ąż się chce plażować ![]() ![]() Zaraziłam moją mame dietą, dzis musze jej wydrukować wszytsko co wazne i zwiazane z SB i od poniedzialku chyba tez zaczyna ![]() Ja wczoraj przespalam caly dzien,odsypisałam poprzednie i nie jadlam prawie nic. ![]()
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! ![]() Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2009-02-20 o 06:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczorajsze zdjęcia, niestety tylko IIśn i o |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() papryczka byla na kolacje i była na ciepło Cytat:
![]() dzieki za numer Cytat:
![]() Cytat:
no fotki na dzis juz porobione, oprócz kolacji, jesli pojdzie wg planu to wkleje. Dzis wizyta u fryzjera facet ponoc ścina w sali bez luster ![]() ![]() ale chyba nikt mi nie odbierze dzis dobrego humoru, bo wczoraj upiekłam bułeczki, i obudziłam sie w domku pachnacym chlebem...mmm
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
Dzierwczynki - gratuluję wam wytrwałości i takicjh efektów.
Ja przez święta sobie darowałam zdrowe odżywianie i mi już tak zostało. Powróciły kłopoty z wypróżnianiem, więc na nowo dietę SB muszę zacząć stosować, bo się super na niej czułam. Dziś już na śniadanko wciągnęłam połowę wędzonej makreli ![]() ![]() Muszę zaopatrzyc się w świeże warzywka i do dzieła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
Witam Bikiniary
![]() Wczoraj miałam bardzo cięzki dzień i nic z tłustym czwartkiem nie miał wspólnego ![]() ![]() ![]() Dziś już wszystko grzecznie, sniadanko zjezone, pędzę ogarnąć chaos, jaki w chacie zagościł. Miłego dnia, dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cóż, każdemu się czasem zdarza, grunt to się nie poddawać i dalej robić swoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() POGONCIE MNIE Z WIZAZU. BO JAKOS MI PRACA NIE IDZIE ![]() ![]()
![]() |
#2475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chciałabym jeszcze dodać że na sb ograniczamy spożycie nabiału do 2 porcji dziennie Edytowane przez KUBUŚ Czas edycji: 2009-02-20 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
ale pyszności
![]() ![]()
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj świadomie nie zjadłam kolacji przez głupiego pączka ![]() Miałam dzisiaj na śniadanie do pracy zrobić omleta, ale przysnęłam i nie zdążyłam, więc załapałam w pośpiechu: kromkę chleba graham, biały ser, jogurt naturalny i pomidora ![]() ![]() Na II śn. mandarynkę i kiwi + kawa z mlekiem Włąsnie jak jest z kiwi? można jeść? mandarynka chyba należy do tych bardziej słodkich owoców? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
z dżemem pomarańczowym - czyli w zasadzie niezbyt słodkie to wyszło
---------- Napisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- KUBUŚ, w takim razie ile wynosi porcja nabiału ![]() bo analizując jadłospisy z książki, ta zasada się nie sprawdza; chyba że jajka do nabiału się nie wliczają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
a ja właśnie jem przekąskę-naładowałam sobie cała miseczkę kapusty kiszonej
![]() ![]()
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj pączka nie zjadłam, ale czipsy , piwko i lody a jakże
![]() ![]() dziś już grzecznie na kocyku, na śniadanko jabłuszko i dwa plastry szynki parmeńskiej, na drugie śniadanie owsianka (zamieniłam kolejność bo zaspałam do pracy), na obiad zamówiona sałatka grecka i na kolejną przekąskę udało mi się zabrać jedynie pomidora i trójkącik serka topionego hochland light ![]() wiem, marnie ubogo i wstyd mi, jak czytam Wasze jadłospisy, ale bywa lepiej, tylko ostatnio jakaś rozwalona chodzę, psychicznie i fizycznie i życiowo. Weekend mam na regenerację i relaks. I na sesje zdjęciową, bo szykuje niespodziankę dla TŻta na urodziny ... ![]()
#2481 |
Rozeznanie
|
oj jakos malo we mnie motywacji dzisiaj...
![]() nie wiem co sie dzieje, ale chyba ten snieg mnie przytlacza... ja dzisiaj I-wszofazowo i na sniadanie wiesniak, 2 platerki serka topionego light, butelka soku pomidorowego na IIS wiesniak (czuje potrzebe na nabial ![]() na obiad pewnie bedzie cycek z warzywami ![]() a no i przed sniadaniem bylo jeszcze jablko ![]() oj jakos mi tak ostatnio nie tak... ![]() ![]() no nic, uciekam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet gdybym miała możliwości zjedzenia czegoś extra, to i tak nie dalabym rady ![]() tak więc, przynajmniej do środy grzecznie na kocyku ![]() Teliku, dziękuję za głaski ![]() A stresik jeszcze do dzisiaj trzyma, oj trzyma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zadomowienie
|
Na chwilę obecną nie jestem w stanie wymyslić nic lepszego...
Bardzo NIE polecam tego przepisu. Cytat:
![]() No ok, postaram się pominąć ten epizod z dzisiejszego dnia. O złych momentach życia najlepiej zapomnieć, nie myśleć, podświadomie wyciągnąć konsekwencje. Uhhh... Po wczorajszych ćwiczeniach prawie nie mam zakwasów, jedynie jestem niesamowicie wykończona. Zastanawiam się czy nie zrobić dziś sobie dnia wolnego, moje mięśnie nie są przyzywczajone do takiego wysiłku i w końcu zrobię sobie krzywdę. Na szczęście dzisiaj moja motywacja jest nieco silniejsza niż wczoraj, kiedy to zaczęłam poważnie zastanawiać się nad sensem odchudzania w moim przypadku. Gdybym zdołała uzyskac wagę 51 kg do wakacji byłoby fajnie, ale gdybym ją jeszcze utrzymała... Wspaniale. ![]() Niemniej jednak podejrzewam, że dzisiaj może się trafić pączek lub dwa. Prawdopodobnie mój brat je przetransportuje od babci. ![]() ![]() Hrhrhrhrhr... A dzisiaj idę do kina na "Zmierzch". Znowu. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co nabiłu to akurat w tym przypadku chodzi o niskotłuszcowe jogurty, kefiry, maslanki, mleko, serki tak przynajmniej sie telikowi wydaje Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mnie sie trzyma wspaniały humor ![]() pogoda boska tak bialutko i nawet nie jest zimno
![]() |
#2485 |
Zadomowienie
|
No i dzielnie trzymam się od poniedziałku, chociaż nie mam Iternetu i nie mogę w związku z tym wklejac swoich jadłospisów. Ale ostatnio jakoś cały czas w mojej dieci omlet z jajek (samych) i do tego sos z przecieru pomidorowego, bardzo dużej ilości oreganoi majeranku. Musze przyznać, że stosunkowo łatwo mi przychodzi ta dieta, bo nie jestem głodna i mierzyłam się wczoraj (po 3 dniach)- wszędzie przynajmniej cm ubył
![]()
#2486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Raczkowanie
|
Te wasze pyszności na zdjęciach nastroiły mnie do zrobienia omleta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cytat z http://www.southbeach-diet-plan.com/forum/index.php nie jestem najlepsza z angielskiego ale wydaje mi sie ze mylimy pojecia, bo dairy to produkty mleczne(mleko, jogurt,kefir) i 2 szklanki to limit dzienny natomiast co do sera jest oganiczenie jest do 6 gr tłuszczu pochadzącego z serów, czyli jak przeliczalismy wczesniej poł cammemberta light (12%) wykorzysytuje dzienny limit. te dwa limity w moim rozumieniu są załkowicie odrebne.
![]() |
#2489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tez dzisiaj na sniadanie zrobilam omleta inspirujac sie wlasnie zdjeciami kolezanek ![]() ![]()
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Nurtuje mnie ten problem nabiałowy, a że jestem dociekliwa, więc dla pewności sprawdziłam jeszcze raz
Istnieje wyraźne rozgraniczenie pomiędzy:
W starszych publikacjach w I fazie z 1. grupy było dozwolone jedynie mleko do kawy, reszta dopiero w II fazie. Ale już w przewodniku w I fazie dozwolone są wszystkie produkty z 1. grupy, bez ilościowego ograniczenia. Ponadto przyjrzałam się dogłębnie II-fazowemu jadłospisowi i tak jak owoców jest sporo, tak skrobi jest tylko jedna porcja w zasadzie i nigdy wieczorem - pół szklanki płatków, kromka pełnoziarnistego chleba, pita razowa, kuskus. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.