|
|
#2461 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Witam
moj gin przepisal mi ostatnio wlasnie tabletki Yaz. uwazal ze odkad zaczal je przepisywac swoim pacjentkom jak dotad zadna nie skarzyla sie na zadne efekty uboczne. Mysle ze to dobrze swiadczy o Yaz. Albo po prostu mial szczescie ze kobiety ktorym przepisywal yaz akceptowaly owy lek. Ja mam zaczac brak go od piatku troche sie denerwuje jak moj organizm na nie zareaguje ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. a co do ceny to naprawde jest slona...ja kupilam za 48 zl :/ Pozdrawiam
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) wiec lepiej zasięgnąć zdania szerszego grona bo niby kto pyta nie błądzi,i tu tez kwestia rozumu,aby umieć wysirodkować .Ewelina2490 może poszukaj gdzies taniej?ja kupuje za 40 zł, no dokładnie to 39.99
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i właśnie o to wyśrodkowanie chodzi
|
|
#2464 |
|
Przyczajenie
|
Witam,mam pytanie: czy picie zielonej herbaty może zmniejszyc działanie środków antykoncepcyjnych, np. YAZY ? Takie akurat biorę.
|
|
|
|
#2465 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Ulotka mówi jasno, koniec kropka, dosyć ;) A na forum ludzie często plotą takie głupoty, że nic, tylko się za głowę złapać ;) Cytat:
Jak Marwari słusznie zauważyła, ulotka to rzecz świąta. Pewnie, można się poradzić jak coś jest niejednoznacznie, albo niewyraźnie napisane, ale bez przesady, nie popadajmy w paranoję i nie analizujmy tutaj każdego zdania z papierka :) Pamiętajmy, że nad ulotkami pracują eksperci, naprawdę, nie kłamię ;) A dodając jeszcze słówko o cenach, to Kraków, Apteka Ziko na Retoryka 38,50 za opakowanie (dzisiaj ;)) |
|||
|
|
|
#2466 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
O to mi włsnie chodziło |
|
|
|
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, po co te dyskusje? pytania i tak będą się powtarzać, bo nie raz jest tak że ktoś wpada na forum i nawet poprzedniego postu nie przeczyta tylko od razu wali pytaniem, więc nawet jak będziemy się tu rozpisywać nad bezsensem zadawania wielokrotnie tego samego pytania, to i tak potem nikt tego nie przeczyta...
|
#2468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja choruję na migrenę do 13tego roku życia i na Novynette zauważyłam wręcz poprawę. Przed pigułkami miałam okropne migreny kilka razy w miesiącu, najgorzej właśnie przy miesiączce. Na pigułkach czasem tylko lekkie ból na które nawet nic nie trzeba brać, takie do zniesienia. Dla to mnie naprawdę mea komfort chociaż bardzo bałam się pogorszenia złej sytuacji ( no ale czekolady też podobno jeść nie powinnam a jadam i nic się akurat po niej nie działo, bardziej działały mi bodźce wizualne i orzechy włoskie ;D ). Po prostu od września ( czyli odkąd biorę tabsy) migrena położyła mnie do łożka może ze dwa razy... Mam nadzieję, że na YAZ się to utrzyma. Dodaję, że od dłuższeo czasu nie biorę nic na migrenę ( kiedy brałam krople a potem tabletki niby zmienijszajace częstotliwość ataków to szczerze mówiac nic a nic one nie zmniejszały więc przestałam brac w ogóle). Cytat:
Założyłam o tym wątek - zajrzyj bo tam dziewczyny wszystko jasno wyjaśniły ( sama zmieniłam z Novynette na YAz.. chyba jak większość z nas) ==== Dzisiaj jestem na drugiej pigułce, głowa dobrze, wszystko dobrze ale za wcześnie jeszcze na jakieś wnioski więc czekam dalej.
|
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Pomóżcie kobietki
Dziś będę brała 4 tabletkę placebo a okresu ani widu ani słychu, nawet nie czuję po brzuchu żeby się zbliżał To moje drugie opakowanie, przy pierwszym dostałam okres na 2 placebo, a teraz nie wiem co się dzieje Różowe tabletki łykałam z zegarkiem w ręku, nie było ani wymiotów, ani biegunki
|
#2471 |
|
Przyczajenie
|
hej ja mam pytanie troche z innej beczki
nie wiem moze wyda sie smieszne ale to moje pierwsze tabletki ktore na dniach zaczne brac z gory zaznaczam ze czytalam ulotke i nic tam o tym nie pisalo (na forum tez nie) mianowicie powiedzmy ze juz kilka dni biore tabletki codziennie o 19:00 i np biore we wtorek o 19:00 a w srode o 18:00 bede kochac sie z facetem to lepiej odlozyc to po 19:00 zeby najpierw przyjac tabletke czy nie ma znaczenia?? z gory dziekuje
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2473 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) - więc jeszcze raz spokojnie i poczekaj jeszcxze do pierwszych różowych , no i też istnieje możliwość że go na tym opakowaniu może tez nie być ... ale mam nadzieje ze nie bedziesz panikować i biegać po aptekach za testem ciążowym Cytat:
|
||
|
|
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio dopadła mnie grypka i to może wpłynęło na cykl Mi właśnie lekarka zmieniła ostatnio tabsy z Yazu na Novynette, bo Yazie miałam straszną suchość w pochwie więc jutro zamiast Yazu wezmę pierwszą Novynette, to już w ogóle będzie kaszana Bo nie wiem czy po tej zmianie teraz się dodatkowo zabezpieczać czy nie ![]() Cytat:
|
|
#2475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2476 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#2477 |
|
Przyczajenie
|
czesc... ja skończyłam 1 opakowanie, wszystko było ok, ale okres nie zawitał do mych majtek! zaczelam juz kolejne opakowanie i nadal nic... brałam regularnie, wczesniej miałam plastry ale mi nie odpowiadały, toche zaczynam sie niepokoic... czy są dziewczyny, którym też to się pzydażyło? może to normalne przy 1 opakowaniu? a moze jednak nie?
|
|
|
|
#2478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Przyczajenie
|
A ja po pierwszym opakowaniu dostalam krwawienia z odstawienia na 3 placebo było to plamienie 3 dniowe, po drugim opakowaniu na 1 białej obfite krwawienie 5 dniowe, po 3 opakowaniu na 4 placebo plamienie 2 dniowe ! czy warto zrobic test ?
|
|
|
|
#2480 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się niczym ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Tak to właśnie jest,że jak problem dotyczy Ciebie to zaczynasz się martwić i lekko panikować...Wiem coś o tym .Ale na pewno wszystko będzie OK Pozdrawiam
|
||
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie pochwale ze kupilam dzisiaj Yaz za 35.70
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!!!
Ja dostałam @ na 4 placebo. Dzisiaj wzięłam 2 różową 2 op. i jest wszystko ok. nic mnie nie boli, czuję się bardzo dobrze... Pozdrawiam Was serdecznie! ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- O rany!!!! Gdzie????????
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Warszawa, Świętokrzyska 32:P
|
|
#2484 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki kochana!!! Ja na Gocławiu płacę prawie 42 zeta
|
#2485 |
|
Raczkowanie
|
hihi Marwari, to nie ten watek
|
|
#2486 |
|
Raczkowanie
|
Nie szkodzi hehehe... warto zmienić troszkę temat
|
#2487 |
|
Przyczajenie
|
:P ja kupiłam YAZ za 37zł, czytałam ze macie kłopoty z cerą jako skutek uboczny stosowania tabletek, tak więc jeżeli przed ich stosowaniem nie miałyscie takich problemów mysle że może pomóc maść cynkowa stosowana punktowo
|
|
#2488 |
|
Raczkowanie
|
Yaz gdzie i za ile :-]
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=325631 Wpisywać się i chwalić
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niby są małe szanse na cokolwiek nie po mojej myśli, no ale... siedzi mi to w głowie i źle mi z tym
|
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

moj gin przepisal mi ostatnio wlasnie tabletki Yaz. uwazal ze odkad zaczal je przepisywac swoim pacjentkom jak dotad zadna nie skarzyla sie na zadne efekty uboczne. Mysle ze to dobrze swiadczy o Yaz. Albo po prostu mial szczescie ze kobiety ktorym przepisywal yaz akceptowaly owy lek. Ja mam zaczac brak go od piatku troche sie denerwuje jak moj organizm na nie zareaguje ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. a co do ceny to naprawde jest slona...ja kupilam za 48 zl :/ Pozdrawiam

) wiec lepiej zasięgnąć zdania szerszego grona bo niby kto pyta nie błądzi,i tu tez kwestia rozumu,aby umieć wysirodkować .

ale na szczęscie Yaz nie zwiększa częstotliwości występowania.
Dziś będę brała 4 tabletkę placebo a okresu ani widu ani słychu, nawet nie czuję po brzuchu żeby się zbliżał
Różowe tabletki łykałam z zegarkiem w ręku, nie było ani wymiotów, ani biegunki
) - więc jeszcze raz spokojnie i poczekaj jeszcxze do pierwszych różowych , no i też istnieje możliwość że go na tym opakowaniu może tez nie być