|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Lapi a moze spróbuj pigmanorm? Malla no... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
Michell72
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Lapi a moze spróbuj pigmanorm? ......................... ......................... .................... czesc Michellko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Za granicą jest..napewno u okupantów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() póxniej było słoneczko i tak jakos narazie przestałam, ale napewno wróce do niego jesienią ![]() smaruje się na noc celeritem, ale nic po nim nie jest, jakos tak go do kkońca wysmaruje ale szału nie ma niestety, nie pomaga ![]() laseczki opowiadajcie jak działa sam cosmelan 2 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Wyłapałam na forum takie oto spostrzeżenie:...stosuję Zorac 0,1 + dermamelan w maksymalnych ilościach tolerowanych przez moją twarz. Z HQ na razie dałam sobie spokój . Zorac w ramach terapii odmładzającej i wspomagającej odplamianie, Dermamelan w ramach terapii antyplamowej. Nie widzę powodu aby nie uzywać ich jednocześnie bo nie wierzę w odmładzające działanie cosmelanu / dermamelanu. Tam są w składzie same kwasy, konserwanty, i inne świnstwa. Jedyną substancją odmladzającą w cosm2 derm 2 jest vit. C, której mamy sporo w innych kosmetykach. Wg mnie efekt odmłodzenia po cosmelanie/ dermamelanie to wizualne złudzenie wynikajace z rozjaśnienia i ujednolicenia karnacji, spilingowania i wygładzenia skóry ( czasowego). Ja wogóle mam skłonność do ekstremum , więc stosuję na twarz i zorac i dermamelan i hormonki. Na wiosnę i lato zrobię przerwę. Skład cosmelanu 1 i 2 podają tutaj: http://www.totalderm.com/pages/cosmelan.html ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- A puder bambusowy z jedwabiem z biochemii któras ma???opis cudo ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- i... ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Raczkowanie
|
Ja stosowałam Pigmanorm na jesiemi potem cała zima było pięknie jedynie flavo c ale to bardziej przeciwzmarszczokwo. Potem pojechałam na narty w marcu i wiadomo na dużej wysokości, snieg, slonce więc troche wylazły gadziny ale tak kontrolnie. Po powrocie Pigmanorm wyciągnełam i po złuszczeniu 2 krotnym czyli użycie ok tygodnia znowu było pięknie.
Teraz jest ok ale chce ladnie wyglądać i odświeżyć skórę przed ślubem, który jest za 3 tygodnie. Więc smaruje się od poniedzialku i do niedzieli będzie po wszystkim. Na lato odstawie ale po powrocie z wakacji pewnie będzie się trzeba troszkę poratowac. Powiem Wam tak, w zeszłe lato stosowałam go w razie nagłej potrzeby oczywiście tylko na noc. Używałam oczywiście wysokiej ochrony i plamy się nie powiększyły. Ja go używam średnio 4 dni potem się łuszcze następnie daje skórze odpocząć 3 dni i znowu 2 dni smaruje, znowu skóra schodzi i mam spokój na jakiś czas. 1 zdjęcie robilam 3 lata temu przed wybielaniem, 2 kilka dni temu. Na obu jest delikatny makijaż, różnica kolosalna. Edytowane przez evelina.00 Czas edycji: 2009-05-14 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Rozeznanie
|
Wow! Ja też chcę tak wyglądać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie no szok - i tak po pigmanormie? cholera ide swój odkopać, czekał na jesień ale to chyba nie ma na co czekać ![]() nie no pięknie jestem w szoku ![]() Miszka zostaw te bambusy i jedwabie, przeproś pigmanorm i do dzieła ![]() Edytowane przez jedynusia Czas edycji: 2009-05-14 o 18:45 Powód: bambus |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Raczkowanie
|
To są efekty 3 lat mazania się wszystkim co tu wyczytalam. NIC nie działało a zaczynalam od: drula, mela-d, jakiś kwasów u kosmetyczki, peelingu migdałowego, thiospotu. Potem znalazłam Neostrade HQ zaczełam ją stosować w lipcu 3 lata temu, bo nie moglam się doczekac jesieni ale bardzo mocno sie zabezpieczalam filtrami. I wtedy zaczeło pomagać, 1 preparat, potem znalazłam Pigmanorm z podwójną dawką hydrochinonu (wiem niby rakotwórczy ale co tam papierosy tez są rakotwórcze a ludzie je palą więc stwierdziłam trudno). Pojechalam do sąsiada zachodniego i nabyłam to cudo. Wiedziałam, że jak Neostrada działa to to powinno być jeszcze lepsze dla mnie i sie udało. Oczywiście one ciągle są, nie daj Boże troche słoneczka i pojawiają się na nowo, to ja je Pigmanormem i tak bawimy sie w kotka i myszke ja i moje plamy.
Nad Cosmelanem tez myslalam ale jak to zaczelo dzialac to dalam sobie spokuj bo koszty nieporównywalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Ewelina slicznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Hej z kawa witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Michell72
Hej z kawa witam ![]() ......................... ......................... ........... doberek , pije z toba ![]() milego dnia Edytowane przez LAPIEL Czas edycji: 2009-05-15 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Winni podaj adres to Ci masci robionej na niespodzianki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak sie szybciej złuszczy to mam szybciej spokuj. Generalnie po 2-3 dniach już jest po łuszczeniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Nuska..Malla..Agam..Pati. ..Madzia..kolejno odlicz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Przyczajenie
|
Witam!
prześledziłam sporo Waszych wiadomości na temat Cosmolanu i mam tylko jedno pytanie: czy skóra mocno szczypie i jest zaczerwieniona po zabiegu? mam bardzo wrażliwą skórę, a lekarz mi powiedział, że może być zaczerwieniona. teraz jest dość mocne słońce, więc pewnei musiałabym trochę siedzieć w domu...a nie bardzo mogę. będę wdzięczna za opinię |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miszka ale super z tym pigmanormem, tego mi było trzeba takiej wiadomości ![]() tez miałam wrażenie ze pomaga, ale cóż, komunia i denerwowało mnie to łuszczenie, buraczenie i ściągnięta buźka ale warto, hurrrrra ![]() ![]() no dobra, kawusia, ale capuccino bo juz dwie czarne wypiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nuska - Ty nałogowcu - opanuj się z tą kawą, ile można?? Ewelinko - szok ![]() ![]() ![]() Miszelko - pewnie już pisałyście, ale Ty cierpliwa bestia jesteś więc przyppomnij koleżance - co to jest ten flavo-C? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko znając moje dziecko które w tygodniu ma problem zeby wstac do szkoły to napewno jutro o godz. 7 rano wparuje do mnie do łózka umierając z głodu i kategorycznie wołając o jajeczko sadzone na masełku wrrrrrrrr i po spanku będzie, ale takie uroki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
No nareszcie jestescie
![]() FLAVO C KREM Lekki przeciwzmarszczkowy krem nawilżający z witaminą C do skóry suchej, normalnej i mieszanej do codziennego stosowania. Poprawianawilżenie i elastyczność skóry dzięki zastosowaniu aktywnych czynnikównawilżających i witaminy C. Stymuluje syntezę kolagenu, zabezpieczaskórę przed czynnikami środowiska. Najlepsze efekty daje stosowaniekremu Flavo-C łącznie z serum Flavo-C. WSKAZANIA: Sucha, zmęczona, zszarzała skóra, skóra zniszczona słońcem, z przebarwieniami, drobnymi zmarszczkami. DZIAŁANIE: Redukuje objawy starzenia się skóry, zmarszczki, nierówny koloryt,poprawia elastyczność, wygładza, wzmacnia barier naskórkową. SPOSÓB UŻYCIA: Rano i/lub wieczorem w zależności od kondycji skóry, 5-10 minut po aplikacji serum Flavo-C. SKŁAD: Witamina C, kwas hialuronowy ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Szukaj w: produktach opisach użytkownikach ![]() 4,03 na 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rozkład ocen 31% (5) 48% (4) 13% (3) 6% (2) 0% (1) Kupić - nie kupić? 70% (kupi) 15% (nie wie) 15% (nie kupi) Zgłaszająca osoba: systematica Serum Flavo C to skondensowana witamina C (8%) w połączeniu z miłorzębem japońskim. Serum jest skomponowane tak, aby zawarta w nim witamina C miała jak największą moc przeciwdziałania wolnym rodnikom. Wg firmy Auriga lewoskrętna forma witaminy C jest jedyną dostępną na rynku postacią tej witaminy, która ma zagwarantowaną stabilność. Jest bowiem rozpuszczalna w tłuszczach i dzięki specjalnej recepturze nie utlenia się, jest aktywna przez cały czas stosowania preparatu. Obecność miłorzębu stymuluje syntezę kolagenu i elastyny, dzięki którym skóra staje się gładsza. Stosowanie serum przez młode kobiety zapobiega destrukcji kolagenu i elastyny, czyli powstawaniu zmarszczek. U kobiet w wieku około menopauzalnym stymuluje syntezę tych związków, spowalniając proces starzenia skóry i wygładzając ją. |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Latem smaruje bez konsekwencji(jak do tej pory) tylko wieczorem i jako ostatnia warstwa jak już wszystkie flavo-c się wchłoną, rano dokładnie myje buzie. Filtra używałam najpierw SVR 100 ale był zbyt męczący, przeszłam na Iwostin 50+, teraz Bioderma dark spot 50+. Wiecie co wcześniej stosowałam mineralne bo makijaż i te sprawy, destabilizacja ale pojechałam na wakacje i po Biodermie zupełnie nic mi nie wyszło. Teraz stosuje Bioderme rano (cały rok) duża ilość na to makijaż (jakikolwiek bo bym chyba oszalała z tymi mikami i talkiem, po 3 latach miałam już tego dosyć) po południu dosmarowuje się ale tylko latem. Bioderma najbardziej mi odpowiada i o dziwo najmniej mi po niej plamy wychodzą. Iwostin był mam wrażenie słabszy, zawsze po wakacjach troche plamy wychodziły. Powiem tak jestem strasznie w tym wszystkim konsekwentna i z uporem maniaka sie smaruje. Butelek serum 8% i opakowań kremu Flavo-c to już po 10 zużyłam to samo z żelem z vit. K. Edytowane przez evelina.00 Czas edycji: 2009-05-15 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
FLAVO C FLASH
LIFTING JUŻ PO PARU GODZINACH !!! REWELACJA !!! Flavo C Flash jest doskonałym uzupełnieniem serum Flavo C. Produkt jest szczególnie polecany na specjalne okazje, na okolice oczu, wygładza drobne linie i zmarszczki, zapewnia lifting na kilka godzin. Można go również stosować od czasu do czasu na noc jako maskę na całą twarz, na to należy położyć krem nawilżający. SPOSÓB UŻYCIA: Preparat stosuje się na oczyszczoną skórę pod krem nawilżający. Makijaż można wykonać po wchłonięciu się Flavo C Flash i kremu nawilżającego. Po otworzeniu ampułki preparat należy zużyć w ciągu 4 tygodni. SKŁAD: water, serum albumin, denaturized alcohol, L-ascorbic acid, octoxynol 11, Ginkgo biloba, polysorbate 20, P.V.P., imidazolidinyl urea, perfume. Flavo-C Flash zawiera aż 8% lewoskrętneji stabilnej postaci witaminy C, która nie traci swoich właściwości z upływem czasu ( zwykła witamina C traci swoje właściwości po ok. 48 godz ). Preparaty dostępne są w aptekach i gabinetach kosmetycznych. Opakowanie: 2 ampułki po 3ml ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Dubel mi sie zrobił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Evelka a co to ten żel z wit. K? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Raczkowanie
|
Ja chce ten FLASH kupić na ślub co by zmarszczki mimiczne nie wyszły spod makijażu.
Zel Auriga z wit. K - tej samej firmy co Flavo-c na naczynka. Bardzo ładnie łagodzi i uszczelnia w ulotce napisane ze do stosowania po zabiegach laserowych. Auriderm XO Gel K 2% - nowa formuła Zawiera aż 2% witaminy K w nowej formułe metabolitu. Aktywny metabolit witaminy K jest substancja litofilną. Jest bardziej aktywny niż czysta postać witaminy K. Działa szybciej i ma lepszą tolerancję skórną. Aby zwiększyć skuteczność preparatu Auriderm XO Laboratorium Auriga wykorzystało nowoczesną technologię nanosomów. Aktywny metabolit witaminy K uszczelnia naczynia krwionośne, zmniejsza nadmierne krwawienie z uszkodzonego naczynia, działa przeciwobrzękowo oraz zapobiega powstawaniu siniaków. Wskazania: jako preparat zmniejszający rumień, likwidujący zmiany pourazowe (siniaki) oraz zaczerwienienia po zabiegach zamykania naczyń (skleroterapii), po zabiegach laserowych, po zabiegach estetycznych np. wypełniania zmarszczek, po zabiegach chirurgii plastycznej. Profilaktyka jako: terapia wzamacniająca ścianki naczyń krwionośnych cery naczyniowej. Formuła nanosomów (swoistych cząsteczek tłuszczu) sprawia, iż witamina K zawarta w Auriderm posiada maksymalną wchłanialność, a tym samym optymalne działanie. Edytowane przez evelina.00 Czas edycji: 2009-05-15 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Podaj date to wypijemy za nowa droge zycia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewelinko - ja też ślubowałm w czerwcu (2005), dobry miesiąc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.