|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
aha, już wiem o co chodzi z tym zgryzem
człowiek tyle się nauczy dzięki Wizażowi. Wiecie co, ja nie umiem normalnie mówić z aparatem. Ciągle warga mi zahacza o niego i dziwnie mówię niektóre spółgłoski i cale grupy spółgłoskowe. W pracy dużo gadam, zarabiam gadaniem, do znajomych dużo gadam, TŻtowi to lepiej nie wspominać- ciągle nadaję. I słysze,że inaczej mówię. Ech.... |
|
|
|
|
#2462 |
|
Raczkowanie
|
załóż sobie Herbsta będziesz sepleniła ^^ hah xd ja sepleniłem prez ponad 2 tyg ^^ extra sprawa xd
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
ja tam zawsze biorę znieczulenie. Po mojej kanałówce kilka lat temu nie mam ochoty przeżywać podobnego bólu, zwłaszcza, że próg mam raczej słaby jeśli idzie o zęby. Z tego co pamiętam to miałam zapalenie miazgi ![]() Zauważyłam też u siebie baaardzo dziwne zjawisko. Przestałam podjadać bo nie chce mi się potem biegać ze szczoteczką i pastą Z czystego lenistwa tak mam ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2464 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
A tak w ogóle Kilianna to powinien byc mały foszek na Ciebie - gdzie fotki?
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2009-03-24 o 23:55 |
|
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nic strasznego
|
|
|
#2466 |
|
Raczkowanie
|
K e j t i gdzie jestes???? Bo zaczynam się bać
Napisz szybciutko jak było, bo ja idę dzisiaj na 18:30
|
|
#2467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tak, pamiętam o fotkach, ale muszę zaangażować TŻta,żeby mi aparat zostawił, to porobię trochę fot. Trochę się wstydzę dawać swoje foty,bo mam te dziąsła brzydkie,jeszcze wystraszę osoby, które mają problem z dziąsłami i zalożyły aparat Rudo-zielona, z tego co pamietam,to zgrzytałaś w nocy zębami? A jaki jest stan Twoich dziąsełek? |
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie jestem aż tak stara (chyba) a moją jedną biedą ósemkę doktor wyrwała mi w kilka sekund. Pielęgniarka nawet nie załapała, że to już po ![]() ps. mclilu - wczoraj zauważyłam komentarzyk ![]() Odpisałam, jak byś chciała jakieś pomocy przy wyborze minerałków itp. to śmiało pisz
Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2009-03-25 o 11:08 |
|
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co nic się nie dzieje. Ale aparat mam dopiero 48 h. No i nadal zgrzytam. Pierścienie strasznie mnie obcierają, ale wosk wytrzymuje mi tylko do pierwszego mycia zębów, także odpuściłam i zakładam go tylko na noc. Łyżeczką dogięłam rano druty, które nie wiadomo dlaczego wygięły się w stronę policzków, robiąc w nich dziury. W ogóle mam wrażenie, że mi puchnie warga pod aparatem. Podejrzewam, że przesadzam no ale trochę się martwię. |
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do puchnięcia wargi,to może po prostu jest obdtarta przez aparat, to normalka, albo wydaje Ci się tak, bo na pewno troszeczkę odstaje, bo w końcu coś nowego jej przybylo poza zębami. Nie martw się tym Kmee widze, że Ty specjalistka w minerałach ... kurcze, mam taką ochotę na jakiś podkładzik mineralny,ale z tego, co zauważyłam na wątku o minerałach, to trzeba by zamawiać z zagranicy?
Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-03-25 o 11:37 |
|
|
|
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, ujawniam się.
Wydawało mi się, że góra jest bardziej prosta. Zauważyłam, że zęby przesunięte są nieco w prawą stronę. Ogólnie odcień zębów jest strasznie żółty. Obwiniam za to aparat (fotograficzny). ![]() Strasznie ciężko robi się te zdjęcia. |
|
|
|
|
#2473 |
|
Raczkowanie
|
rudo-zielona- masz fajny kształt zębów i do tego dość szeroką szczękę, więc jak zdejmiesz aparat to będzie super efekt
![]() Fajny kolor gumek,ale mój orto ma ten kolor jakiejś kiepskiej firmy,bo się szybko przebarwia
Zadrutowana od 16.06 i 01.09 /2008r. ![]() Edytowane przez Lady No Nick Czas edycji: 2009-03-25 o 12:19 Powód: błąd |
|
|
|
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
rudo-zielona ładne ząbki masz
![]() Ja jestem załamana ponieważ gdy się obudziłam dziś rano jedna z moich jedynek jest wysunięta do przodu, a druga jedynka do tyłu miałam tak tylko że na odwrót i to widać mocno Edytowane przez Tikoma Czas edycji: 2009-03-25 o 13:02 |
|
|
|
|
#2475 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dół raczej szybciutko się wyrówna, a górę już masz ładną! ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Napewno ładnie się poustawiają, cierpliwości, a będzie wszystko dobrze (dla ząbków to straszna trauma takie nagłe ściski, uciski i same nie wiedzą narazie co mają robić, a z czasem zaczną ze sobą współpracować i pieknie się ustawiać) ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() K e j t i odezwij się
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-25 o 14:20 |
|||
|
|
|
|
#2476 |
|
Raczkowanie
|
saula nie widziałam jeszcze takiego aparatu, ale fajny
Skomplikowana sprawa z tym twoim aparatem
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że się tak wryje, ale mam jedno pytanie.. Mianowicie, mam baardzo ciasno ulokowane zęby [czasem nawet nitki dentystycznej nie mogę przeciągnąć.. ] nie mam ósemek mam wizyte u ortodonty w kwietniu i mogę się spodziewać, że 'przepisze' mi aparat?! Jest jakis na rozrzeszenie zębów?
|
|
|
#2478 |
|
Raczkowanie
|
rudo-zielona bardzo ladne zabki masz....jaki masz plan leczenia tzn jak dlugo mniej wiecej bedziesz nosila aparacik?
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- rudo-zielona jak dlugo bedziesz nosila aparat?
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rudo-zielona, ładne masz zęby
|
|
|
|
|
|
#2480 |
|
Raczkowanie
|
rudo-zielona jak dlugo bedziesz nosila aparat?
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo rzadko się odzywam ![]() Ale w takim tempie produkujecie, że zaraz będziemy miały VI cz. ![]() Byłam wczoraj u dentystki i chyba będę miała wyrywaną 8 .Bo mi się głupia zaczęła wyrzynać na dole, a że nie ma miejsca to boli... Na razie mam płukać i nie dopuścić do zapalenia... A jak się pogorszy to będę miała antybiotyk, wspominała też o szczękościsku i takich nieciekawych historiach .Ale najpierw muszę to skonsultować z orto. |
|
|
|
|
#2482 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Góra jest oryginalna, aparat mam 48 h Trochę mi szkoda tych górnych zębów, bo w sumie mi się one podobają. Ale jak mus to mus, ułożymy je w piękny łuczek ![]() Cytat:
Aha, aparat już mi nie przeszkadza tak bardzo. Powoli zaczynam się do niego przyzwyczajać.. Edytowane przez rudo-zielona Czas edycji: 2009-03-25 o 15:36 |
|||
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
Na dole już mi zachodzą na siebie na górze nie jest tak źle, jest tak że zaczynają schodzić mi się do środka przez tą ciasnote.. i na górze i na dole.
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli masz stłoczenia,to powinnaś nosić aparat. |
|
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wyrywałam żadnego zęba (tzn. wcześniej miałam usuniętą piątkę z podniebienia, ale to było za czasów kiedy o aparacie nie myślałam). Aparat mam zwykły, metalowy. Wszystko zalezy od tego czy masz odpowiednio szeroką szczekę, ale tu już się dziewczyny od hassów itp powinny się wypowiadać, czy przypadkiem nie dostaniesz jakiegoś rozszerzacza szczęki ![]() Jeśli masz wszystko ok, być może będziesz musiała wyrwać jakiegoś zęba. Wszystkiego dowiesz się na wizycie. Albo wrzuć zdjęcia będzie łatwiej gdybać. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Denerwuje mnie to że nie mogę jeść tak jak bym chciała, że muszę biegać myć zęby po posiłku. A ja uwielbiam podjadać.. Mycie też nie jest przyjemnością. Do tego bolą mnie przednie zęby. Nie mogę ich w ogóle dotknąć. O dziurach w policzkach nie wspominam. Tzn wiedziałam o tym wszystkim, ale jakoś we własnym wykonaniu odbieram to inaczej. Pocieszam się tylko tym, że dół boli bardziej... Bardzo się cieszę, że mam tylko górę póki co założona
|
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Przyczajenie
|
Witam aparatki ;P
mi też niedawno założyli ;( a dokładnie wczoraj! i to nie zwykły aparat, ale taki ROZSZERZAJĄCY! z zaporą dla języka ;(( nie mówie już, że seplenie strasznie, nie moge nic jeść i się boję, że będę tak dziwnie gadać ;/ narazie w ogóle się nie odzywam tylko kiwam głową. z koleżankami też nie gadam, bo to wstyd! ;P w szkole pokaże się z tym czymś dopiero jutro i boję się reakcji innych, na moje seplenienie. w ogólę się boję co będzie z całowaniem lub chłopakami ;( ![]() a ściągają mi za pół roku dopiero. potem jeszcze mnie czeka stały aparat góra i dół. oj. chyba tego nie przeżyję . Zdjęcie kiepskie, ale nie wiem gdzie zapodziałam mój lepszy aparat (oczywiście fotograficzny ) pomocy DSC00001.jpg |
|
|
|
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
Tak nie w temacie, ale wiele osób się nad tym zastanawia
![]() Dziewczyny jesli chcecie zrobić wyraźnie zdjęcie swoich zębiszczy zróbcie aparatem zdjęcie swojej twarzy z bliska z zębami w centralnym punkcie ![]() Oczywiście aparat foto ustawiamy na funkcje makro i dość dużą rozdzielczośc. Natępnie w jakimś programie graficznym ( nawet standardowym windowsowskim ) wytnijcie fragment zdjęcia zawierjący wasze ząbki. Otrzymacie wten sposób bardzo ładne i wyraźnie foto szczęki z bardzo bliska. Zapisujemy jeszcze tylko zdjęcie ze zmianami na dysku i dodajemy na wizaz ![]() A potem to juz tylko gdybanie, ocenianie, pdziwianie, zachwalanie i doradzanie wizazanek
|
|
|
|
|
#2488 | |
|
Rozeznanie
|
Czytam czytam i czytam... i poprostu szok!
JAkieś wyciągi przy zgryzie otwartym? Podejrzewam,że też mam zgryz otwarty.Ponieważ górną szczękę mam wysuniętą do przodu,a przy tym ząbki się nie stykają i jeszcze jakby wszystko przesuniętę w lewo. ![]() boję się., wyciągi bolą?? I jeszcze chciałam was zapytać po której wizycie dziewczynki miałyście swojego ukochanego druciaka zakładanego?I jak długo oczekiwałyście? ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Trzymaj się kochana A możesz mi przybliżyć twoją wadę nieco? bo ciekawi mnie ta zapora na język. Bo ja mam wadę,że źle przełykam ślinę i język wpycham w szpary między zębami i tym samym wysuwam zeby do przodu.I tak mnie ciekawi czy sama nie będę nosiła takiej zapory.
|
|
|
#2489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na pierwszej wizycie miałam konsultacje. Dowiedziałam się od orto jaką mam wadę i jak mniej więcej będzie przebiegało leczenie. Zrobiono mi też wyciski, zdjęcia twarzy zdjęcie rentgenowskie i pantomograficzne. Na drugiej wizycie przedstawiono mi szczegółowy plan leczenia. Wysłuchano wszystkich moich pytań i odpowiedziano na nie. Orto rozwiała wszystkie moje wątpliwości i bardzo dokładnie poinformował mnie o leczeniu. na 3 wizycie podpisałam umowę o leczeniu i hop na fotel i przyklejanie zamków ![]() Czy wyciągi bolą? Nie wiem przekonam się o tym za jakiś czas |
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Rozeznanie
|
Denerwuje mnie to że nie mogę jeść tak jak bym chciała, że muszę biegać myć zęby po posiłku. A ja uwielbiam podjadać.. Mycie też nie jest przyjemnością.
Do tego bolą mnie przednie zęby. Nie mogę ich w ogóle dotknąć. O dziurach w policzkach nie wspominam. Tzn wiedziałam o tym wszystkim, ale jakoś we własnym wykonaniu odbieram to inaczej. Pocieszam się tylko tym, że dół boli bardziej... Bardzo się cieszę, że mam tylko górę póki co założona [/quote]A tak pozatym! Dół boli bardziej? ![]() Właśnie u mnie będzie zaczynać zakładać aparat od dolu góra później. Kurde! Żeś mnie nastarszyła ![]() Ale wolę i tak to wszystko niż krzywy zgryz Także przeżyję ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Jakoś teraz zastanawiam się dziewczynki nad tym wszystkim i jakoś orto. na 1 wizycie nie powiedziała,że będę miała jakieś wyciągi czy aparat rozszerząjący szczękę. Poprostu oznajmiła,że będzie dół i góra. Także myślę,że raczej by mi o tym powiedziała,gdy by była taka konieczność. Ale ja tam nie wiem.Wkońcu wszystko wyjdzie w praniu prawda?
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

człowiek tyle się nauczy dzięki Wizażowi. 

Z czystego lenistwa tak mam 
ale brzmi masakrycznie
a Kejti było do K e j t i bo dziś też zakładała ponoć aparat o 15.... 
ech.... ale mam nadzieje że zęby dojdą wreszcie do ładu i składu 
Napisz szybciutko jak było, bo ja idę dzisiaj na 18:30

... kurcze, mam taką ochotę na jakiś podkładzik mineralny,ale z tego, co zauważyłam na wątku o minerałach, to trzeba by zamawiać z zagranicy?