|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI
Cytat:
![]() tak jestesmy dzieleni na grupy a drugi na podst placement test mam 2h niemieckiego i 3h ang i moge z reka na sercu powiedziec, ze nie dosc ze mam obydwa na tym samym poziomie to na niemcu robimy 3 razy tyle
|
|
#2462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziesz szukać w Niemczech? Z tego co się orientowałam na różnych forach i stronach trzeba uzyskać pozwolenie na pobyt czasowy (?) i na pracę. Jak dla mnie za dużo zachodu. Chyba, że coś załatwić nielegalnie przy pomocy znajomych czy rodziny, to tak. ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Nija - nie, Niemcy właśnie odpadają ze względu na ten zamknięty rynek. Poszukam czegoś w Holandii, może w Belgii. I miałam jechać z koleżanką, cholera, ale w tej sytuacji będziemy się musiały rozdzielić, bo ona coś będzie szukać w Anglii.
Niech to szlag! ![]() I mój tata prawdopodobnie jedzie do Holandii za tydzień na kilka dni, poprosił go właśnie ten kumpel, wynajmie bus, którym przyjedzie mój tata. Prosił, żeby zebrać znajomych i rodzinę w odwiedziny. Miałam jechać też, ale cóż, przyszły tydzień będę mieć ekstremalny + przygotowania do sesji. Chociaż nie powinnam się dziwić, u mnie to standard. |
|
|
|
#2464 |
|
po prostu Em :)
|
U mnie w ogóle nie ma takiego rozróżnienia, który język jest główny a który nie. I nie miało znaczenia to, co zdawało się na maturze - samemu deklarowało się język i poziom.
Właśnie opracowuję na francuski artykuł o "łowczyniach burz" z Ameryki. Jeżdżą za huraganami, cyklonami itp. i robią zdjęcia.
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
![]() wlasnie podliczylam ile wydalam w tym miesiacu [a jest polowa] i jestem przerazona ... chyba sobie utworze drugie konto i bede przelewac tam jakas kwote na miesiac, bo majac pare tysiecy na koncie cyferki w ogole nie robia roznicy...;/ Nija, u mnie na ang byly tematy o przemocy, dyskryminacji, rynku pracy, przestepczosci, polityce i bla bla podstawowy ;] idac do LO podejrzewam, ze bylam na takim poziomie jak Ty[wiejska szkolka - totalne dno], bylam najgorsza z grupy... mialam na semestr 2.. a ze tego nienawidze wzielam sie za siebie, jako ejdna z nielicznych zdwalam rozszerzenie, skonczylam szkole z czworka i bylam juz jedna z lepszych [jako ze moja grupa do najwybitniejszych nie nalezala ;] ] a teraz bez problemu ogladam filmy w oryginale itp a 3 lata temu mialam problemy z najlatwiejszymi slowkami... ;x a za to moj niemiecki.. po pol roku juz musiala opowiadac o wyborach w USA, robic prasowki z wiaodmosci na swiecie, opowiadac o rzadzie w Niemczech. taki skok na gleboka wode, nie tone ale tez nie zachwycam;p
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2009-05-16 o 23:07 |
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Nija, oczywiście, że życzę. Mam nadzieję, że coś ci się uda znaleźć
Ja lubiłam się uczyć o historii po niemiecku. Jakoś mi to sprawiało przyjemność. W ogóle na studiach lubię przedmioty humanistyczne, lubiłam Wiedzę o krajach niemieckojęzycznych, lubię niektóre wykłady z Literatury (na przykład ostatnio miałam Humanizm i wykładowczyni długo mówiła o Fauście), piszę niektóre, bo jednak analiza psalmów i innych takich bzdetów nudzi mnie niemiłosiernie. Za to nie cierrpię językoznawstwa i gramatyki opisowej, uuch! |
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Te dwa przedmioty to chyba zmora (prawie) wszystkich studentów filologii. Jeszcze jak byłam w LO, to nie wiedziałam, o co chodzi wszystkim studentom anglistyki, germanistyki itp.
Teraz już wiem. |
|
|
|
#2470 | |
|
|
Cytat:
![]() Przeczytałam dziś 150/250 stron książki na poniedziałkowy egzamin. Ha!
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Em, jak powiedziec po francusku: "Ty jesteś głupi i twoje drzewo!"?
|
|
|
|
#2472 |
|
|
Tu es bete et ton arbre (aussi)!
![]() ![]()
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Em, 150 stron! podziwiam
![]() ja sie ucze europy i moj plan tak wypaaaaalil chyba musialabym siedziec cala noc zeby go zrealizowac.. hmmmmm.. to nie jets taki zly pomysl przynajmniej nie bede siedziec na gadu i wizazu bo lduzie beda spac
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję bardzo, już umiem to powiedzieć w trzech obcych językach, jak mnie kiedyś wykładowca zdenerwuje, to puszczę mu tę wiązankę lingwistyczną
|
|
|
|
#2475 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze myslalam ze Michael Jackson wybielil sobie skore i ze jest niewiarygodnie glupi, ze sobie to zrobil ;|
jak latwo ludzie oceniaja czlowieka majac tylko jakies szczatki informacji. ;|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Vill a co zrobil??
ville ocb z tym drzewem? ![]() kolega jednak zostal do dzis bylismy wczoraj w takiej fajnej nowej knajpie ![]() tez nienawidze jezykoznawstwa
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ mnie wkurzył niemiłosiernie wczoraj ale jakoś mnie udorbuchał, a dzisiaj rano znowu mnie wkurzył;/
ostatnio coś się nie możemy dogadac, chyba tak okres, dużo nauki, dużo stresu i wogóle;/ jak już będzie po wszystkim to mam nadzieję, że wszytsko wróci do normy plan naukowy na dzisiaj jest bardzo napięty! MUSZĘ: - narysować 2 rysunki na grafikę -skończyć jeden projekt na komputerze na grafikę - zrobić połowę projektu z geodezji, bo połowę już mam - nauczyć się na jutrzejsze zaliczenie z WT - nauczyć się na jutrzejszego kolosa z matmy;/ jak ja się wyrobię;/ |
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, Em, za fonetykę, chociaż muszę przyznać, że myślałam, że jest gorsza. W końcu ja się nigdy nie uczyłam francuskiego, ale nie mam większych problemów z przeczytaniem czegoś po francusku. No, nie czytam płynnie, ale i tak jestem z siebie dumna.
Piosenki i filmy po FR dużo dają ![]() Vill - ja miałam znajomą, która uwielbia Jacksona i wiem dużo o jego bielactwie, ale i tak większość społeczeństwa myśli, że się "wybielił". Mariolcia - masz językoznawstwo, więc perwnie uczyłaś się o teorii de Saussure'a, w którym przedstawił te procesy myślowe na przykładzie drzewa. I przed egzaminem za cholerę tego nie mogłam zrozumieć, moja znajoma też, i postanowiłyśmy, że jeżeli dostaniemy pytanie z drzewa, to wstaniemy, krzykniemy "Du bist dumm und dein Baum!" (gramatyka celowo przekręcona) i trzaśniemy drzwiami. Tak zostało
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
ja w tym miesiacu tez mam cala mase wydatkow i nei wiem gdzie uciekaja pieniadze..
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
nawet mi nei mówcie o pieniądzach;/ moje się rozchodzą nei wiadomo gdzie;/
musze sobie poszukać jakiejś pracy na wakacje bo po pierwsze oszalałabym z nudów nic nie robiąc, a po drugie to kasa zawsze się przyda! od dziadka będe dostawała tyle co do tej pory więc spokojnie bym 2000zł odłożyła i miała na cały kolejny rok akademiczki na jakieś małe szaleństwa
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolcia, ja tak myslalam, ale w zyciu nawet nie przyszlo mi do glowy ze to nie mozliwie,a zwlszcza w latach 80
![]() on po prostu jest bardzo chory, jego pigment zanika, mial tylko 3 operacje [2 nosa - bo za peirwszym razem cos schrzanili i jedna podbrodka] wiec to nie przez wlasna glupote ma taka "cienka" skore i sie prawie rozpada ;/ a kapelusz chroni przed sloncem.. maseczka przed infekcjami bo on sam mowi ze wlasciwie w ogole nie powienien wychodzic na dwor.. a kurde, wszyscy sie z niego smieja.. a to po prostu chory czlowiek ![]() ok, wstalam koncze mikro i prace o Chile..prace wlasciwie juz mam metoda kopiuj wklej teraz ja tylko ladnie zjednoczyc ![]() a mikro.. to mikro.. ![]() i ide wylaczam kompa zeby nie ciagnelo, see ya
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie zapisuje w zeszyciku moje wydatki i przynajmniej jak nie mam kasy to wiem na co wydałam
myślałam, że nauczę się przez to oszczędzać, ale troszkę nie wyszło
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez w tym miesiacu bylo duzo wydatkow i pewnie bedzie...
kurde kupilabym sobie samochod, stara corse, bo na lepszy napewno mnie nie stac, ale musze za szkole placic
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym kupiła stare żółte Renault Megane
niby miałabm na to pieniądze ale mama nie pozwala i mówi, że lepiej je zostawić bo jeszcze 4 lata studiów przede mną i nie wiadomo co się może wydarzyć, ma racje
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
ja w sumie wiem na co wydaje.. no ale wiadomo, jesc trzeba
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
heeeej
![]() uwielbiam myslovitz ![]() ![]() i grille w deszczu i krzyczące panie w portierni w akademikach też ;P i właśnie zabieram się za naukę i mam zamiar mieć dzisiaj tylko dwie przerwy! ;D na łazienkę wieczorem i na serial ![]() a co do samochodu to rodzice też namawiają mnie na kupno ale ja nie chce nie jest mi potrzebny, jedynie czasem by się przydał, a tak to wszędzie mogę skmką dojechać, do domu jeździć samochodem to też średnio bo tak jak Lele pisała kiedyś, w pociągu można się np pouczyć ale rozumiem oczywiście jak ktoś dojeżdża jak np DsC to kiepsko być uzależnionym cały czas od rozkładu jazdy autobusów/pociągów
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym sobie zmieniła najchętniej na astre, garbuska nowego, albo mazde rx8
a najchętniej na bmw m3 hehehee...
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam CV po niemiecku.
Wysłałam już swój życiorys do Austrii i Holandii. I szukam dalej pracy. Albo zrobię sobie przerwę i pójdę do babci, bo moi rodzice już pojechali. Nija, może prześlę ci linki do ofert, które znalazłam? Wydają się ciekawe, możesz zerknąć i może wyślesz CV? Jak coś, to wyślę wieczorem, bo teraz będę się zbierać. |
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Zetka przypominalas mi o juwenaliach. wczoraj poszlam z Tz na indios bravos i akurat.. i sie bardzo rozczarowalam, bo indios bravos brzmialo jak stachursky, ja znam ich z calekim innej strony, ktora zareprezentowali dopiero jako bis- grajac 5 dobrych piosenek. wczesniejsze to z regge( z rockiem tez nie bardzo..) prawie nic nie mialy wspolnego..
pozniej akurat i poszlismy w polowie.. naglosnienie slabe. i lepiej wypadaja na plytach niz na zywo.. no ale w sumie scena w toruniu to tragedia, ja bym na takiej nie wystapila, wieje, zero ogrzewania.. najlepiej wypadlo hey w czwartek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Na AE na zaocznych są 2 języki i chyba samodzielnie się je wybiera. Muszę podpytać koleżanek, zresztą jedna logowała się rok temu u mnie na komputerze i chyba mogła wybrać języki i poziomy jakie chciała... A na WSB też myślę, że nie będzie problemu 

Jeżdżą za huraganami, cyklonami itp. i robią zdjęcia.