|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VIII ::..
Dzięki za wszystkie miłe słowa o moim flashu
![]() Sprawia mi to wszystko taką radochę, że zaczynam się samej siebie bać ![]() Ala, trzymam kciuki za egzamin! Edytowane przez beoneself Czas edycji: 2009-05-22 o 15:17 |
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
to jak już o tych serach to ja zapytam o mój
Kupiłam w Lidlu "serek typu włoskiego" Pilos - skład- serwatka, mleko pasteryzowane, sól, kwas cytrynowy i regulator kwasowości. Zawartość tłuszczu 13 %. wiem, że mają być sery odtłuszczone, ale nie wiem ile taki ser ma normalnie tłuszczu i czy te 13 % to nie za dużo? Zjadłam troszkę na śniadanie, ale średnio mi smakował, może któraś z Was ma pomysł do czego innego by się nadawał? (jakieś placuszki? bo jak robiłam ze zwykłego twarogu to mi wyszła ciapaa ) edit:zapomniałam dodać, że nie ma nic napisane ile ma białka i węglowodanów
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2009-05-22 o 15:30 Powód: skleroza |
|
|
|
#2463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś jedna pani w pracy mi powiedziała, że dużo schudłam Bardzo się cieszę! Zaraz lecę na następne lessony! ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez Rosalyn Czas edycji: 2009-05-22 o 15:38 |
||
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
myslalam ze bede miala czas dopiero wieczorem, ale jak juz go znalazlam to podziele sie jakze latwym i super ksztaltujacym cwiczeniem ktora moja pani od fitnessu zwie "muszelki" zaraz dowiecie sie dlaczego
Potrzebna bedzie guma taka gruba do majtek ok 6 cm szerokosci a dlugosci ok 80 cm, zwiazujemy ja na pol i przekladamy za kolana (mozna bez gumy ale wtedy trzeba zrobic przynajmniej ze 120), kladziemy sie na boku (NIE LEZYMY NA RĘCĘ, tylko podpieramy sie na łokciu, gdyz wtedy nie tylko posladki,uda pracuja ale jeszcze nasze nieszczesne boczki ), nastepnie unosimy nogi ( ta na dole tez musi byc uniesiona, ale kolano moze byc na podlodze, lydka musi byc w powietrzu. Nastepnie wypychamy biora do przodu (tak by posladki sie napiely), stopy nasze sa zlaczone, i noga ktora jest u gory otwiera sie i zamyka, tak jak muszelka ![]() kurcze nie wiem czy jasno wytlumaczylam... kurcze zalaczylabym jakies zdjecia, ale nie ma mi kto cyknac jak cwicze w skrocie, kladziemy sie na boku, podpierajac o lokiec, unosimy nogi do gory, napinamy poslady, i otwieramy i zamykamy nogi Efekty sa niesamowite po miesiacu przy 50 powtorzeniach z guma, (oczywiscie na obie strony) posladki widac o wiele jedrniejsze i 4 cm w udach mniej ![]() ![]() znalazlam wlasnie na necie cos w podobie, tylko ja robie jak juz wspomnielam po 50 z guma, i nie leze a opieram na na przedramieniu (wtedy moje schabiki pracuja ) no i jeszcze ta kobietka ma ta noge na podlodze a ja mam tylko kolano a reszte lydki w gorze zreszta sprobujcie, jak cos to sprobuje jasniej wyjasnic
04.07.2015 [...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...] Od jutra się uczę! Edytowane przez migotka1010 Czas edycji: 2009-05-22 o 15:54 |
|
|
|
#2465 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
AAAA....to trzeba było tak od razu Mnie też babeczka tym na aerobiku męczy-mamy tam takie szerokie, zielone gumy i jak w połowie zajęć słyszę: proszę zabrać karimaty, ciężarki i gumy, to już wiem, że lekko nie będzie. Ćwiczenie ciężkie na początku bardzo (boli wszystko poniżej pasa), ale faktycznie skuteczne Która zresztą mnie pewnie dziś czeka, bo odrabiam aerobik za wczorajszą nieobecność
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Origa
no wlasnie to z kostka tez chcialam napisac ale musialam sprawdzic czy zostane z 1 cwiczeniem zrozumiana to z guma na kostce tez jest wyrabiste, ale trzeba pilnowac sie wielu rzeczy to by palce byly do siebie, by noga byla rownolegle, no i praktycznie tylko piete mamy podnosic... bo jak nie to mozemy sobie machac i machac a efekty znikome beda
|
#2467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ricotte mozna kupic 5% tłuszczu, nawet biały twaróg tłusty ma mniej. wiec wg mnie odpada Alu trzymam kciuki
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
wygląda identycznie jak Capri
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Telik, a ja lubię jak przychodzę zmordowana z pracy i czytam taki miły komentarz
No właśnie Rosalyn. Tylko u mnie też to różnie bywa bo np jutro skończę koło 14 więc obiad zjem wcześniej. I tak już mam podział jadłospisowy na te dni kiedy pracuję na ranki oraz na te kiedy mam wolne albo na popołudnie No ale co zrobić, takie życie, heh Beoneself, to razem zaczniemy studia (tylko, że ja z prawie 2 letnim opóźnieniem spowodowanym moją przygodą z pracą...), będziemy biegać na uczelnię z sałatkami, co? ;-) ps. ładny flash, ale to sama wiesz ![]() Origa, ech... A jak było nam żal Filona, zwłaszcza jak krótko po zaginięciu Bilona nagle w telewizji zamiauczał jakiś kot a ten biedak aż podskoczył i zaczął biegać po całym domu wszędzie zaglądając :/
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2009-05-22 o 16:33 |
|
|
|
#2470 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Ja już po. Na szczęście zdałam!
Dziękuję wszystkim za kciuki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Ala, gratulacje
![]() Karton, jakie masz plany odnośnie studiów, co i gdzie? (bo ja niezdecydowana jestem do ostatniej chwili). Jak wielkie baty należą się za omlet w ramach obiadu? Bo mi się nie chciało nic więcej kombinować, zmęczenie po nieprzespanej nocy robi swoje. Wsadziłam do środka dwa plastry topionego, 3 plastry wędzonego indyka i rucolę, oprócz tego sporo innych warzyw obok na talerzu.A jutro mam w planie kotlety z soczewicy... ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie. |
|
|
|
#2472 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Pogoda dzisiaj u mnie pod zdechłym azorkiem... Szaro, leje i grzmi Miałam umówiony spacer z koleżanką, ale chyba z niego nici. Aż się żyć odechciewa . Pocieszające jest to, że po ostatnim szalonym tygodniu, gdzie kilogramy wróciły, dzisiaj waga pokazała 64.5, czyli nie jest źle ![]() Niestety, coraz trudniej mi wytrwać na diecie... nie wiem, nie mam mobilizacji, cały czas mnie korci, żeby zjeść coś nieprzepisowego. Dzisiaj np. zjadłam paluszki beskidzkie Macie może jakieś sprawdzone porady, jak nie ulegać grzeszkom ?
|
#2473 |
|
Raczkowanie
|
Co do wyczekiwania śniadań - dziś miałam wstać o 5.45 i jedyną myślą, która nie pozwoliła mi na dłuższe wylegiwanie się w łóżku i wstanie z niego była myśl o owsiance z cynamonem
Biegałam do kuchni az miło ![]() U mnie wszystko dobrze, aczoklwiek wczoraj zgrzeszyłam jogurtem nie lightowym owocowym. No ale chyba raz na 4 tyg można :P Dzisiejszy jadłospis: 6.00 owsiabnka, jabłko i zawijas z trójkącika serka hochland i szynki z ndyka 9.30 ser wiejski light z deseczką wasy jedną - potem jeszcze jedna deseczka wasy koło 13 15.20 - 2 miski z zupy zielonej soczewicy + sałatka z 2 pomidorów i młodej cebulki i kolacja będzie chyna jajecznica z serem wiejskim. Oststnimni czasy byłam maksymalnie zajęta i mało mięsa niestety, ale nadrabiam absolutnie w weekend A jutro ważenie ;OFlashe wszystkie piękne, kuszące, smakowite i prawieże pachnące kusiscie babki i to bardzo... Akurat szukam pomysłu na jakieś ciekawe zagospodarowanie węgli na obiad... Ale poszukam i pokombinuje w internecie Pozdrawiam
|
#2474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podróże to moja wielka miłość i to jest zdecydowanie coś na co wydałabym ostatnie pieniądze Zobaczymy... ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
Intryguje mnie jeszcze kwestia z tą połową szklanki makaronu ugotowanego.... Pól szklanki takiej 150 ml to wyjdzie ok. 20 g makaronu nieugotowanego? ;o malutko troszke ;p
Ano, naleśniki , o tym nie pomyslalam... ale to moze w niedzielke
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ja i tak zawsze więcej tego makaronu mam
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
to może jeszcze dorzucić do 1 postu tabelkę pt. Miary i wagi
![]() szklanka = 250ml [w USA 240ml] telik, żebym ja kiedyś nie skręciła do tej Twojej Oleśnicy, co prawda z obwodnicy bym musiała zjechać, ale co tam ![]() ależ dyskusja się wywiązała
|
|
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
A ja szukam ... ale ciekawych przepisów na chlebek, muffinki i coś jeszcze
Jutro mam dzień pieczenia! Na studiach trochę jest ciężko z dietą, jak muszę jeździc po mieście i szukac wszystkiego, bo niestety w sklepiku w akademiku nie ma zbyt wiele rzeczy SB, więc postanowiłam upiec parę rzeczy, żeby mi łatwiej tam było - szczególnie, jeśli chodzi o chlebek.O, i jeszcze tą granolę bym zrobiła! Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-05-22 o 19:07 |
|
|
|
#2479 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny zawsze tutaj są pomocne, nie wiem czemu Ty tego nie widzisz, tylko się obrażasz Cytat:
|
||
|
|
|
#2480 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- ze nie pogratulowalam Rosalyn i Kartonowi takich cudnych futrzakow Czyli trio w komplecie Jak bedziemy miec dom to bedziemy miec wiecej kotow w domu oraz kilka dochodzacych, przynajmniej tak planujemy Narazie wypatrzylismy jednego samotnika w miejscu, gdzie planujemy mieszkac Ale porozklada sie kielbasy po wsi to sie wiecej zejdzie ![]() ![]() Alu effa przesadzila z tymi 50-cioma kilogramami Ja waze 3-4kg mniej niz ty ![]() I nie powinnam zjadac tylu pralin Ale silna wola nie jest moja mocna strona Cytat:
![]() O agrafce Ci juz pisalam - bardzo polecam bo ksztaltuje uda i moj niezbyt wybujaly miesien klatki piersiowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Weterynarz nam powiedzial, ze najlepszym sposobem aby pogodzic sie z utrata kota jest przygarniecie drugiego. I nastepnego dnia mamie dzieci przyniosly Filipka nr 2, ktory do tej pory zyje ![]() Teliczku smakowicie brzmia te koktajle. W blenderze je robisz? A IlonkaPonetnecialko na pewno nie odzywa sie bo prezentuje swoje walory na ulicy Cieplo sie zrobilo i od razu wszystkie nogi odkryte na ulicach
|
||||
|
|
|
#2481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ileż to razy mi się dostało, że coś źle zrobiłam, ale wiedziałam co chcę osiągnąc i byłam nieugięta. A teraz jestem wdzięczna dziewczynom, że sprowadziły mnie na dobrą ścieżkę. Że wiem, co jest dobre, a czego powinnam unikac. Wiadomo, że nie zawsze wychodzi, ale jestem tego świadoma i wiem, co mam zrobic, żeby nie popełniac tych błędów, co kiedyś.Dziewczynki, wybrałam parę (parę to chyba za mało powiedziane ) przepisów na to, co mogę jutro upiec. Jak byście mogły mi pomóc w wyborze - tzn. która z Was co już z tego probowała i jak smakuje, bo się zdecydowac nie mogę. I żeby nie było - po 1. - nie zamierzam tego wszystkiego piec, a po 2. - to jest ilośc dla mnie, całej mojej rodzinki. I jeszcze babcię zamierzam obdarowac, jak wszystko się uda ![]() To jedziemy (wszystko z przepisowego): bardzo zdrowe ciasteczka owsiane, chlebek TUPPERWARE, zdrowe muffinki owsiane, błyskawiczna szarlotka, cake au chocolate, keks czekoladowo - owocowy, muffinki owocowe z dżemem, piernik, ciasteczka "digestive", chlebek pełnoziarnisty (jest napisane, że z gazety.pl). Zaraz jeszcze muszę przeszukac bloga Ilonki, bo wiem, że stamtąd parę przepisów byłabym w stanie (chyba) zrobic, a ostatnio nie miałam okazji do tego. No i zrobię w końcu tą granolę. Na śniadanie chyba placuszki na śniadanie (też z przepisowego), na obiad beztłuszczowe kotlety mielone (stamtąd również), no i w końcu dżemik morelowy. I to na razie chyba tyle. A teraz pytanko do chlebo - maniaczek : zakwas to jest mąka, woda, sól i ziarna? Wiem, wiem. Banalne pewnie pytanie, ale ja nawet tego nie wiem ![]() edit: i jeszcze pytanko dot. prostego chlebka z bloga Ilonki - czy jeśli zastąpię mleko maślanką, to czy mam ją jakoś też podgrzac, czy w takim wypadku zimna ma byc? (pewnie sobie myślicie: za co się ona zabiera?! - ale to mój pierwszy chlebek - totalnie się na tym nie znam, ale kiedyś się muszę nauczyc )
Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-05-22 o 19:59 |
|
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zakwas robie z maki zytniej i wody wylacznie
Polecam zdrowe ciasteczka owsiane
|
|
|
|
#2483 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do pieczywa polecam chleb maślankowy z ilonki przepisu(zamiast zakwasu mozna dac nieco wiecej maslanki) bo wiadomo ze zakwas to najlepiej kilka dni wczesniej wychodowac. jest pyszny. a temp maslanki chyba pokojowa lub nieco wyzsza ok30 st.
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-05-22 o 20:14 |
|||
|
|
|
#2484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() teliczku, Ty sobie w takim razie poeksperymentuj, ale jak już udoskonalisz przepis, to chcę go poznac ![]() A co do chlebka maślankowego, to o nim właśnie myślałam. Prawdę mówiąc, byłam nastawiona na upieczenie go, ale zastanawia mnie to, czy można zamiast orkiszowej dac pszennej? I wtedy będzie tylko mąka pszenna. Bo niestety nie znajdę orkiszowej w mojej mieścince. Jestem tego pewna. Gdybym jeszcze pomyślała o tym, jak byłam na studiach, to by było lepiej, bo tam bym kupiła i dowiozła do domu, ale teraz to już za późno. |
|
|
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dziewczyny, ja sie nie obrazilam no co wy;> Poprostu troche afera o jakis głupi twaróg.... naprawde nie potrzebne to było.A poczułam sie jak jakas niepełnosprawna czy coś. czytam co piszecie i zmienilam juz poniekad swoje odzywianie, dzieki wam i tez jestem za to wdzieczna. A byłam zmeczonai to nie małymi porcjami.... Mało spałam w nocy, ale popołudniu sie kimnąłam na pół godzinki i siły wróciły, a pogoda też troche oddziaływała niekorzystnie. Dzisiejszy dzien (koncówka) na pewno nie była idealnie pod Sb dlatego postawnowilam przedłużyć sobie diete o kilka dni. I tak ogólnie to cały czas trzymam się ostro zasad SB (oprócz dzisiejszego wieczoru;/). Ale na pewno nie tylko ja mam za soba jakies grzeszki bo założe się ze nie jedna zwas tez ma;>. Moim grzechem było to ze do twaogu dodałam sobie troche dżemu niskosłodzonego i zjadlam rybe co niestety była smazona chyba na maśle(matka mi wcisnela) i to troche pozno było bo ok 19;30.Ale od jutra znowu grzecznie i normalnie będe sobie układać jadłospis.... I się nie gneiwajcie na mnie, Dziekuje ze mnie upominacie, ale czasem chyba nie ma potrzebby zeby az tak ostro, takie jest moje zdanie. Jutro będę się ważyć, ale po tym "grzesznym wieczorze" wydaje mi się zaś ze moja waga będzietaka sama jak na poczatku diety, a moze to tylko złudzenie, poniewaz sie najadlam... mam nadzieje ze to złudzenie. Jesli nic sie nie ruszyło to bede juz miala depresje.... zależało mi na schudnieciu.... jutro jest 7 dzien diety, przedluże ją jeszcze o 10 dni i mysle ze bedzie wtedy O.K. A co wy robicie jak zgrzeszycie?
|
|
|
|
#2486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha... czyli ja sie nie nadaje na ta diete...
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grzesze i potem lece dalej dietowo. Wyjątki to np urodziny chrześniaka (tort słodki i nie-SB sernik mamy), komunia bratanicy (wszystkie mozliwe ciasta a co!). A potem grzecznie wracam na kocyk i wypacam na rowerku. Dlatego też mi kg powoli leca ale konsekwentnie. I z tego jestem zadowolona. Co do serka tez się wypowiem . U mnie w miescinie NIE MA wiejskich light, więc jem zwykłe i wyrzutów sumienia z tego powodu nie mam. Nie jem ich codziennie, ale jem. Zwykły twaróg kupuję chudy, ale jak nie ma to półtlusty i tez jem . I wiem, że nie powinno się, bo lepsze chude.... ale jak chudego nie ma a akurat pasuje mi ser na kolacje... to co jem!19:30 to też nie wiadomo czy późno na jedzenie - zalezy o której idziesz sać. Ja kolację jem o 21 ale lżejszą. Ja mam chyba taka trochę wersję SB light stosuję ![]() P.S. Własnie mi się piecze chlebek orkiszowy wzbogacony lnem. Już pachnie. Na śniadanko do jajecznicy będzie jak znalazł!
|
|
#2489 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc, doktor nie zaleca przedłużania I fazy, ponieważ nie dostarczasz sobie wtedy odpowiedniej ilości niezbędnych witamin i coś tam jeszcze. Przepraszam, ale nie chce mi się teraz szukac książki i przepisywac tego. Może dziewczyny Ci to w skrócie wytłumaczą. Grzeszki ma każda z nas, jedne są mniejsze, drugie większe. Powtórzę się: ta dieta jest dla ludzi i zawsze można wrócic na dobrą ścieżkę i z powrotem dietkowac. Jeden grzeszny wieczór nie zmieni Twojej wagi - spokojnie. I nie patrz tak na wagę. Wiem, że chcesz schudnąc, ale osiągnij wagę powoli a na zawsze. Nie jest wysiłkiem schudnąc. Najważniejsze i jednocześnie najtrudniejsze - wagę utrzymac. Wiele z nas czeka tygodniami, żeby waga drgnęła. Żeby spadła chociaż o 0,5 kg. Ale jesteśmy cierpliwe. A cierpliwośc popłaca. Na pocieszenie dodam, że właśnie schrupałam orzeszki ziemne. Pytasz, co robimy jak grzeszymy? Może Cię zdziwi moja odpowiedź, ale nic. Powodzenia w dietkowaniu! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

Kupiłam w Lidlu "serek typu włoskiego" Pilos - skład- serwatka, mleko pasteryzowane, sól, kwas cytrynowy i regulator kwasowości. Zawartość tłuszczu 13 %. wiem, że mają być sery odtłuszczone, ale nie wiem ile taki ser ma normalnie tłuszczu i czy te 13 % to nie za dużo? Zjadłam troszkę na śniadanie, ale średnio mi smakował, może któraś z Was ma pomysł do czego innego by się nadawał? (jakieś placuszki? bo jak robiłam ze zwykłego twarogu to mi wyszła ciapaa
) 
ale dobrze mysle ze 1 porcja wegla i 1 owoca? bo w sumie placuszki byly z jablkiem 

04.07.2015 

No ale co zrobić, takie życie, heh ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Miałam umówiony spacer z koleżanką, ale chyba z niego nici. Aż się żyć odechciewa .
Macie może jakieś sprawdzone porady, jak nie ulegać grzeszkom ?
żebym ja kiedyś nie skręciła do tej Twojej Oleśnicy, co prawda z obwodnicy bym musiała zjechać, ale co tam
Ale silna wola nie jest moja mocna strona
Szukaliśmy jej w sumie kilka tygodni, były ogłoszenia, zdjęcia, nawoływanie między blokami...mam nadzieję, że ktoś ją znalazł bo musiała być nieźle wystarszona, zauważył że to kot domowy, no i zaopiekował się. Przy mojej mamie do tej pory nie można o niej wspomnieć, bo płacze.