|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki
Powiem szczerze, ze jakbys mi pokazala sama suknie to nie za bardzo by mi sie podobala, bo nie lubie strasznie takich dołów
ale Ty wygladasz super, jestes szczuplutka, super figura i jestes super opalona i tak jak ktos juz zauwazył ladnie swiecą ci sie plecy i dekolt naprawde slicznie---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
nie wiem gdzie mam szukac jakis takich porzadnych i zeby byly dobrze dobrane i nie spadaly
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz miałam coś 'unknown' i mi leciały, ale to po prostu rozmiar był źle dobrany- tak myślałam wtedy, a akurat firma ma tu mniejsze znaczenie, ale nie wiem Jak coś to polecam z tych firm. Możesz też spróbować kupić o rozmiar mniejsze niż powinnaś mieć, wiedy bardziej wpiją się w nogę i nie spadną ![]() Klaruje się nam już lista gości. Pewnych jest 72 osoby (z nami, bez obsługi), a odmówiło nam już 32 osoby, jeszcze kilka par musi się potwierdzić, ale chyba w weekend rodzice ruszą w rejs po znajomych swoich z listy rezerwowych bo maksymalnie wychodzi nam 83 osoby.Powiem Wam że takiego wyniku się spodziewałam i raczej wszystkie osoby, które obstawiałam 'na nie' odmówiły ![]() W sumie przy zapraszaniu prawie wszyscy mówili że raczej przyjdą, przez co liczba naszych gości wzrosła do 98 os, które raczej przyjdą (co mnie trochę przeraziło), ale już sobie takiego smaka zrobiłam, że teraz trochę mi żal że będzie 'tylko' 72 osoby ![]() No ale może jeszcze uda się jakoś dopchać by było moje wymarzone 80.... ![]() Oj musiałam tu się wypisać bo tacie nie w smak że "To nawet setki nie będzie?" i "To ile w końcu będzie tych osób, 30?" (kiedy kolejne odmawiały). Bo taki już jest mój tatuś, chciał by córuni zrobić wystawne przyjęcie, więc jak kuzyni odmawiają to tata 'jak by w pysk dostawał za każdym /nie/'. Więc staram się na razie nie omawiać tego przy nim, a mama moja już chyba ma mnie dość ![]() Bo od kilku dni siedzę nad listą: skreślam, przepisuję, zaznaczam kolorami itp
|
|
#2463 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mała!super wyglądasz ![]() Ja ciagle czekam, jutro dzwonie do tego babsztyla dalej się kłócic
|
|
#2464 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
Dziewczyny juz tylko sierpień przeleci i wrzesniówki stana przed ołtarzem. Mam nadzieję, że relacje będą obszerne ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Nawet czasami mam wrażenie ze w ogóle się nie interesuja Ale to chyba dlatego że to jeszcze rok do naszego ślubu. Teraz tesciowa bardziej zaczeła dopytywać bo i siostra TŻ wychodzi za mąż w 2012Cytat:
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do twojej listy to Ci zazdroszcze mi znowu urosła lista i chcialam miec wesele 1000s max.120. a tu juz mi do 160 dibija![]() ![]() a moja sala moze miec max 150, przy czym widzialam rozlozenie stolow przy 130 i bylo akurat, nie chce scisku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() heheh.
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
No my jak zamawialiśmy salę to mówiliśmy że będzie ok 80 osób, pani powiedziała że jest to w sam raz. Na moje oko również tyle będzie w sam raz, jednak w razie, gdyby "pewniacy" z obecnej 70-tki odmówili w ostatniej chwili, lub ktoś kto jeszcze ma dać odpowiedź odmówi, to wole aby rodzice zaprosili te swoje 4 zaprzyjaźnione pary- bo oni koło 40-stki są a jak widzę zdjęcia z ich imprez i słyszę opowieści to
My młodzi a powinniśmy się od nich uczyć jak balować W razie max liczby z przyjaciółmi było by 93 osoby, a z "tymi na 100%" 80 Więc nadal w sam raz ![]() Byłam u mojej babuszki i nie mogłam nadrobić zaległości w opowieściach więc od 18 do 21 prawie cały czas gadałam ![]() Opowiadała mi o weselu pewnego kuzyna, które odbyło się jakieś pół roku temu. Było to pierwsze wesele mojej babci w restauracji i mówiła że głupi mają sposób podawania potraw (tam szczegułów nie będą przytaczać). W każdym razie troszkę mnie zestresowała tym, że starszyźnie może się nie podobać, bo są przyzwyczajeni do biesiadowania przy pełnych stołach, a przypuszczam że na tych moich okrągłych nie zmieści się zbyt wiele I troszkę się zestresowałam, ale cóż, mówi się trudno. Jedzeniem dla odmiany to ja już nie mam zamiaru się przejmować ![]() A co do relacji, to ja chyba specjalny wątek założę z relacją i tylko linki będę wklejać na forach- można tak? (w ramach nie zaśmiecania innych tematów )
Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie. Edytowane przez arnama Czas edycji: 2010-08-04 o 21:20 |
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
arnama
u mnie jest identyczna sytuacja jak u Ciebie nawet liczba gości się zgadza niemal że co do jednego i też chciałbym aby było z 80 narazie wychodzi 72 jak ktoś jeszcze odmówi to znowu się pomniejszy...też się z tym liczyłam bo sumie dużo dojezdnych i z Polski i z zagranicy...ale cóż liste rezerwową zrobimy chyba
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja zmykam już listę gości, czekam (do jutra) jeszcze na odp. od mojej przyjaciółki i kuzyna z rodziną, więc na ten moment mam 89osób z nimi będzie 94 os. iiiiiii zaczyna się rebus pod tytułem usadź nas
Suknia zaczęła się szyć, babka mi powiedziała że mogę zgubić góra 3cm, bo inaczej lipa będzie dużo przeróbek. Mój Tż ma dzisiaj wychodne, a ja główkuje nad noclegami i transportem, kto co kiedy jak, i patrze na buty ślubne chyba czas trochę w nich pochodzić
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście już mam pousadzane.
Nudziło mi się w pewne niedzielne popołudnie i chciałam sprawdzić czy uda się ich wcisnąć do okrągłych stolików ![]() Oczywiście lista nieco się zmieniła, od tej usadzonej, ale najwyżej zmienię wielkość stolika, lub kogoś dołożę, ale to już jak będzie potwierdzenie od wszystkich
|
#2470 |
|
Rozeznanie
|
Mała! pięknie wyglądasz
aniaczek_s być może, ale wyspa na którą my chcieliśmy jechać ma raczej krajobraz pustynny i jest raczej płaska co do innych jak teneryfa czy gran canaria się nie orientowałam. Jedyne co słyszałam o wszystkich wyspach kanaryjskich to że są one dla starszych ludzi albo dla tych którzy chcą spokoju a koleżanka miała pończochy na pasie? Kurcze to może jednak też założę te samonośne chociaż za nimi nie przepadam i chciałam spróbować z tym pasem. Uważam że ma za grube uda i te pończochy na początku nzaczynają mi się zwijać ale jak się już przykleją to się trzymają bardzo dobrze ![]() dorka32 ja od dziś rozpoczynam smażenie się na solarium ostatnio zrobiłam sobie kilka peelingów i myślę że już mogę zacząć ![]() czaszka_ no to witaj w klubie. Z tym że ja nie wiem jeszcze ile osób przyjdzie bo tylko garstka nam odpowiedziała. Trochę osób z rodziny TŻ a ode garstka. Ale cóż za tydzień mam mieć ostateczne odpowiedzi więc wtedy zobaczymy a też się martwię o salę bo początkowo myśleliśmy że zaprosimy 140 i będzie pewnie 120 może nawet nie. A tak 120 na Sali to optimum ale też czasem wpadam z panikę że będzie tłum, nie będzie jak tańczyć ale wszystko wyjaśni się w następną niedzielę Ja też próbowałam pousadzać ludzi ale jeśli nie wiem dokładnie kto będzie to nie ma sensu i zrezygnowałam. Jedynie udało mi się znajomych usadzić
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
tez mi się tylko znajomych udało usadzić
nad rodziną siedziałam chyba z 2 godzinki... i nic :/ no ale jeszcze mam trochę czasu ![]() koleżanka nie miała pasa - zwykłe samonośne... ale jak już ktoś wcześniej wspomniał wystarczy dobrze rozmiar dobrać... zwykłe pończochy do pasa dla mnie są nie wygodne, wolę samonośne... a pas zakładam głównie dla TŻ żeby oko nacieszył i przy okazji podtrzymają jaby co i tak przyklejone samonośki.Przy zakupie trzeba zwrócić uwagę na długość pończochy, bo ja kiedyś kupiłam takie co miały dobry obwód koronki ale niestety kończyły się kawałek nad kolanem :/ Jak koronką jest w miarę ciasna i szeroka to nic nie powinno spaść...
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem strasznie zła
kupilam buty za prawie 300zł ze skóry, a tu mnie obgryzają wrrr. wiec pewnie wybiore sie do szewca niech mi troche je rozciagnie kolo palcow, bo nawet ich rozchodzic nie moge tak mnie boli
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj idziemy do gościa od przewozów ustalić co jak, dowiemy się czym w końcu pojedziemy do ślubu
![]() TŻ idzie na kawalerski kolegi, którego wesele jest za tydzień Dopiero wczoraj to do mnie dotarło, a ja muszę jeszcze buty przerobić i zaopatrzyć się w coś żółtego, zielonego i pomarańczowego- zgodnie z Nigeryjską tradycją Panny Młodej Wymyśliłam że będzie to bransoletka na ręce złożona z 3 sznurków korali, z czego każdy będzie w odpowiednim kolorze ![]() Wtedy mały symbol tradycji będę miała a nie przytłoczy to stroju- mam nadzieję ![]() Dzisiaj też wymyśliłam wystrój przed domem, muszę tylko ruszyć po sklepach, aby zorientować się w cenie szyfonu i wybrać jakieś ładne, sztuczne kwiaty do pocięcia ![]() Postanowiłam dom udekorować sama, żeby mieć coś samodzielnie wykonanego na tym weselu
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam butki ślubne w obuwniczym za 80 zł, w środku całe ze skóry a zewnątrz ekologiczna.
Są baaaardzo wygodne, normalnie jakbym była w kapciach.
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=ESTEE87;21148845]Dorka ile taka przyjemność kosztuje?My też czekamy na LM, chciałabym do Hiszpanii gdzieś..
![]() no tak na 8 dni od 7000zł ale my chcemy jechać stąd czyli z Anglii i myślimy nad zorganizowaniem takiej wycieczki tzn, znalezc przelot, hotel, wszystko w swoim zakresie, jeśli oczywiście ceny będą takie a nie inne ![]() Co do butów to ja już swoje rozeszłam zamoczyłam skarpetki takie bawełniane w piwie i chodziłam tak długo aż wyschły Tak se tu siedzę czytam i pisze....i wrąbałam tabliczke czekolady
Edytowane przez dorka32 Czas edycji: 2010-08-05 o 17:51 |
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie stresik złapał,że nic nie załatwione...obrączek i garnituru oraz butów braki zaproszenia nie rozdane jeszcze i to póki co chyba zacznie spędzać mi sen z powiek.buty jak się uda to kupię jeszcze w tym tyg...mam nadzieję,że w niedzielę rozdamy mojej rodzinie a resztę wyślę.
muszę pokombinować od czego mam zacząć bo nie wiem no
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Moje buty widziałam w salonie ślubnym po 180 zł dokładnie te same.
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pierwszy ogień powinny pójść zaproszenia, zdobądź adresy do wysłania i wyślij w 1 dzień. Resztę poproście przez weekend. Do upadłego, po pół godzinki u każdego. Następnie w tyg wybierz się do centrum handlowego i zaglądaj do jubilerów w poszukiwaniu obrączek, lub przejrzyj oferty w necie, w obuwniczych poszukaj białych butów, a najlepiej zabierz TŻta (od razu też będzie przy wybieraniu obrączek) i pochodźcie też po sklepach z męską odzieżą. Zajmie Wam to jedno popołudnie
|
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny!!!
Wczoraj zakupilam w koncu bizuterie. Bede miala inne kolczyki niz te w zestawie. Takie dluzsze - wiszace. Bardziej pasuja do mojej okraglej buzi
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem zwolenniczką tego typu kolii
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obrączki mamy upatrzone-tylko nie wiem-płaskie czy soczewkowate(dwukolorowe-żółte złoto w środku a białe po po bokach-czy na odwrót i które-płaskie czy soczewkowate )garniak też niemal wybrany-wólczanka-inne sklepy nas rozczarowały. Trzeba tyko mieć czas i pójść i kupić i obrączki i garniak-buty może dziś uda się kupić-one nawet nie muszą być ecru-wystarczą,że będą jasne i o wódkę się może dziś dowiem nie wiem czy do mojej sukni to wystarczą tylko kolczyki czy może też jakaś bransoletka....
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2010-08-06 o 10:03 |
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek27 a mi się podoba ta biżuteria.
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,znacie jakieś str www z tortami-musze sobie nzaleźć jak ma wyglądać ten nasz tort,a pomyslu nie mam.
z cego robicie bukiety i w jakim kolorze??czy dla świadkowej z tych samych kwiatów czy z innych??
|
#2484 |
|
Wtajemniczenie
|
Ariena..ja tez mialam pozyczc ale jednak sie zdecydowalam kupic wlasna. Wybor byl gromny i ciezko mi bylo sie zdecydowac.
Dygotka8 ja w sumie nie rozgladalam sie jeszcze za bukietem...ale chyba wybiore roze, zobacze jednak najpierw co mi pani w kwiaciarni zaproponuje. Jesli chodzi o swiadkowa to bedzie miala taki sam bukiet jak moj tylko skromniejszy. Sama bylam swiadkowa i taki bukiet mialam. Bardzo ladnie to wyglada. |
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kwiatów to świadkowa będzie miała taki sam jak ja tylko troszkę mniejszy i skromniejszy. Kolor kwiatów to rózne odcienie czerwieni - jesiennie. Wczoraj byłam z mamą w galerii handlowej i zaczęłam przymierza sukienki na poprawiny. No i udało się Znalazłam taką jak chcę miećZdjęcia takie sobie ponieważ robiłam je późno w nocy ![]() Tatusiowi podołałam się bardziej w skromnej princesce ale w takich eleganckich sukieneczkach chodzę na co dzień i chciałam mieć coś bardziej szalonego Co myślicie? W sumie to nasz dzień i myślę, że możemy prawie wszystko
|
|
#2486 |
|
Wtajemniczenie
|
Mags1983 Sukienka fajna... Lubie taki styl. Poza tym chyba to teraz modne jest bow sklepach w miescie w ktorym aktualnie mieszkam jest tego mnostwo...do wyboru do koloru. Sama mam ochote na taka kreacje.
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2010-08-06 o 12:00 |
|
|
|
#2487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba założe tą ale jeszcze nie wiem
|
|
#2488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładna sukienka ![]() Cytat:
Ja dopiero wczoraj pomyślałam że można bukiet świadkowej dać ![]() A tu akurat taki temat wypłynął ![]() Ja myślę że będzie coś podobnego do mojego, tylko w skromniejszej wersji, pomyślałam też że świadek mógł by mieć jakąś mini butonierkę wspięta ![]() A jakie ja będę mieć kwiaty tego jeszcze nie wiem, coś w odcieniach: biel, ecru, jasny róż- tak też mam zamiar udekorować kościół oraz dom ![]() Pocztątkowo miała mieć tulipany, ale że w kościele będą rożne kwiaty to bukiet chcę mieć pod to zrobiony, ale dopiero w przyszłym tygodniu się wybieram do dekoratorki na uzgodnienie szczegułów ![]() Aha i samochód też w takie kwiaty będzie- jak bukiet i kościół ![]() A wczoraj byliśmy sie zapytać o transport. będziemy mieć 2 busy, a ja ślubu pojedziemy czarnym mercedesem. Czarny to kolor pod dyskusje mojej rodziny, ale mnie już jest wszystko jedno: byle by nie kombi ![]() A akurat czarny merc tak fajnie, limuzynowato wygląda jak u gwiazdy z Holyłudu
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i swiadkowa bedzie miala taki sam tylko ze mniejszy
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

.....

nie wiem gdzie mam szukac jakis takich porzadnych i zeby byly dobrze dobrane i nie spadaly
bo maksymalnie wychodzi nam 83 osoby.
mi znowu urosła lista i chcialam miec wesele 1000s max.120. a tu juz mi do 160 dibija

My młodzi a powinniśmy się od nich uczyć jak balować 

ale my chcemy jechać stąd czyli z Anglii i myślimy nad zorganizowaniem takiej wycieczki tzn, znalezc przelot, hotel, wszystko w swoim zakresie, jeśli oczywiście ceny będą takie a nie inne 
)