|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)
ja chcialam 1200 zjesc ale nie wyszlo mi mimo ze w sumie to wciskalam jedzenie w siebie...to co jak mi zostalo 300 do zjedzenia to mam cos jeszcze dojesc czy nie?? pierwszy dzien licze kalorii wiec moze dlatego z malo...ale wiecie co to ja chyba przed tą dieta jadlam z 700 kalorii max...
|
|
|
|
|
#2462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nowe dziewczyny odsyłam do artykułów zaczynają się na tej stronie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=333651&page=47 i jest ich kilka dalej naprawdę wyjaśnią wiele z waszych pytań Gusiek gratuluję pracy taka asystentka prezesa to brzmi ciekawie
Edytowane przez majcia00 Czas edycji: 2009-11-19 o 22:36 |
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
majcia, dziękuję, aż się boję, czy podołam, bo to odpowiedzialne stanowisko, no i muszę angielski poćwiczyć
|
|
|
|
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór (a właściwie dzień dobry)- niestety się rozłożyłam przeziębieniowo- zasnęłam o 18-tej,obudziłam się o24-tej, łyknę leki i spać, jutro rano do pracy
, a potem intensywne leczenie w weeekend- przez kilka dni raczej nie będę ćwiczyć ani stosować diety- nie mam siły.Pozdrowienia
Edytowane przez aldi1174 Czas edycji: 2009-11-20 o 02:00 |
|
|
|
|
#2465 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja wczoraj ćwiczenia zaliczyłam i cały dzień dzielnie się trzymałam dietki i byłam z siebie naprawdę dumna, po czym wieczorem zjadlam 4 ciasteczka zdecydowanie muszę poćwiczyć moją silną wolę. Dziś sięnie dam żadnym pokusom, tylko pewnie nie poćwiczę bo idziemy do znajomych na parapetówę i pewnie wrócę późno i zmęczona. Miłego dzionka
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
no wiem,, przeciez pisze ze chcialam wiecej zjesc...dopiero sie ucze co i jak...no wiec co jak po podliczeniu wychodzi mi niecale 900...mam cos zjesc 3 godz przed spaniem zeby jeszcze bylo te 300 wiecej??
a i powiedzcie mi co ile sie wazycie... |
|
|
|
|
#2467 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli liczysz kcal to najlepiej przygotować sobie jadłospis wieczorem zobacz co masz w lodówce albo na co masz ochotę do jedzenia i opracuj sobie jadłospis a później jak robisz posiłki to jedynie odważasz na wadze odpowiednie porcje i wtedy unikniesz dużej ilości kcal do zjedzenia na wieczór
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za porade ja85gusiek ....... nie jem słodyczy,może czasami jak jest okazja... ogólnie to mogę przeżyc bez jedzenia słodyczy,mogą nie istniec, właśnie to jest we mnie dobre,że nie zajadam się słodyczami (kurcze,ale i tak mam wagę taką,jakiej nie chce miec... wrrr)...
No to muszę sobie stepperek kupic i dajemy czadu... hehehe... a ile ty ja85gusiek cwiczysz na tym stepperku i rowerku...... 5cm to trochę,przydałoby się tyle ubyc... Edytowane przez kundzia91 Czas edycji: 2009-11-20 o 14:08 |
|
|
|
|
#2469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja dopiero teraz dotarłam do komputera. mam zjazd teraz więc jutro znów będę wieczorem. A teraz mam cały wieczór tylko dla siebie i idę zaraz pod prysznic i potem pomaluję paznokcie, chcę frencza zrobić, zobaczymy co z tego wyjdzie Aha i kupiłam sobie w końcu mój wymarzony pierścionek Cytat:
Cytat:
Ja się ważę co miesiąc, ale czasem mnie skusi jakoś w ciągu miesiąca, np. dziś Cytat:
Jeśli chodzi o mój czas ćwiczeń, to zarówno na stepperze i rowerku ćwiczę po 30 minut, tak że na każdym spalam po 200 kcal. Ale zdarzy mi się ćwiczyć i dłużej, jeśli mam czas. Ale jak dla mnie te 30 minut wystarczy, choć na początku robiłam 15 minut na stepperze, bo nie chciałam się przećwiczyć i z czasem wydłużałam minuty aż do 30 a czasem i 45
Edytowane przez ja85gusiek Czas edycji: 2009-11-20 o 17:58 |
|||
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj cicho, a ja zrobiłam sobie kąpiel z pianą przy blasku aromatycznych świec, a potem peeling z pestek winogron i na koniec balsam z mieniącymi drobinkami. No i przed chwilą skończyłam frencza malować i muszę przyznać, że lewą ręką jakoś mi lepiej poszło to malowanie, choć praworęczna jestem.
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was .
Mam 16 lat i nie jestem zadowolona ze swojego wyglądu. Kiedy byłam dwumiesiecznym dieckiem moja mama zachorowała na raka i opiekowała się mną babcia. Byłam normalnym dzieciątkiem ale babcia dawała mi tabletki dla dzieci, które nie mają apetytu. Tym pięknym sposobem uczyniła, że przez 2 tygodnie bardzo dużo przytyłam. Nadwaga a wręcz otyłość ciągnie się za mną już 16 lat. Chciałabym z tym skończyć. Marzę o obcisłych jeansach i topie ... wiecie .. Przy wzroście 178 cm ważę 100 kg. Taak. To nie ściema. Niestety. Przykre to. Czy macie jakąś sprawdzoną dietę czy coś ? Przeglądałam różne fora, ale nie mogę znaleść nic dla siebie. Cóż. Mam nadzieję , że uda mi się zrzucic przynajmniej 30 kg. Nie mam określonego czasu choć do wakacji chciałabym w miarę normalnie wyglądać. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
black_dress, witamy! Jesteś jeszcze młodziutka, no ale cóż, skoro źle się czujesz w swoim ciele, to musisz to zmienić. Tylko nie samą dietą, bo ważniejsze są ćwiczenia, choć bez diety nie osiągniesz efektów. Może przybliż nam, jakie ćwiczenia możesz wykonywać? Aha, i mam nadzieję, że już nie jesteś na babcinej kuchni?
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Rozeznanie
|
Gusiek widzę że gusta mamy takie same ja wybrałam sobie taki pierścionek na urodziny w marcu naprawdę pieknie się prezentuje a co do kąpieli to też zakupiłam nowe świece i trochę poleżałam w wannie no ale ja niestety nie mogę za długo bo mam niskie ciśnienie.
Black dress wiemco czujesz bo ja tak samo marzę o obcisłych dzinsach ale ty jesteś jeszcze młodziutka i pamietaj że im więcej się waży tym szybciej się chudnie bo organizm musi wykonać większą pracę kiedy ćwiczysz więc spalasz wiecej niż osoba która waży np. 80 kg. Tak więc do pracy a zobaczysz będziesz mieć efekty szybciej niż każda z nas |
|
|
|
|
#2474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo smutna ta Twoja historia z mamą Przepraszam dziewczyny, że kilka dni się nie udzielałam, ale ja zawsze pod koniec tygodnia mam urwanie głowy w pracy. Od środy wracałam do domu i szłam prosto do łózka, sama się sobie dziwiłam skąd jestem taka zmęczona, ale wczoraj sekret się wyjaśnił. Dostałam okres, stąd te huśtawki nastroju, zmęczenie, większy apetyt. Wcześniej pokazało mi, ze niby schudłam 1kg ale ze wzgl na okres nie wiem czy to wiarygodny wynik ![]() wogóle to postanowiłam zważyć się dopiero 1 grudnia. zobaczymy czy waga będzie łaskawa ![]() Jagusiek gratuluję nowej pracy!!!! rozumiem Twoje obawy, ale tak jest przed każdą pracą - boisz się czy podołasz. no ale ja pewna jestem, ze sobie poradzisz! i dodatkową motywację do odchudzania będziesz miała ... Edytowane przez Anusiaczek10 Czas edycji: 2009-11-21 o 10:56 |
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja po pierwszym dniu zjazdu, a teraz zaczynam pić z moim bratem, bo imieniny ma, więc do wieczora do jutra. ![]() Aha, dietka dziś jak zwykle zachowana. |
|
|
|
|
#2476 |
|
Raczkowanie
|
Ja85gusiek - nie mam określonego limitu ćwiczeń. Mogę robić wszystko. Mam w domu rower stacjonarny - jeżdżę na nim codziennie jedną godzinkę - to jakieś 12 km i 300 kcal .
Niestety mam straszny pociąg do słodyczy ;(. Ale walczę z tym. Anusiaczek10 - Mam nadzieję , że wytrwam choć nie jestem stanowcza. Cóż walczę ![]() Uda mi się !! ;] Pozdrawiam Was dziewczyny ! ;] Edytowane przez black_dress Czas edycji: 2009-11-21 o 20:35 |
|
|
|
|
#2477 |
|
Rozeznanie
|
Black dress kup sobie chrom firmy Naturella tylko nie kupuj firmy Walmark bo to wyrzucenie pieniędzy (sama to sprawdziłam) chrom bierz zawsze wieczorem przed kolacją i zobaczysz zachcianki na słodycze spadną no ale to nie zastąpi silnej woli i proponuję ci produkty o niskim indeksie glikemicznym http://www.montignac.com/pl/ig_tableau.php?list=alphate produkty nie powodują skoków glukozy tzn. jak zjesz posiłek o wysokim indeksie to za chwilę masz straszną ochotę na coś słodkiego a jak bedziesz jeść posiłki o niskim indeksie to tego ssania nie będzie naprawdę.
Produkty zaznaczone na zielono są dozwolone i zalecane , pomarańczowe dozwolone ale niewskazane i czerwone zakazane |
|
|
|
|
#2478 |
|
Raczkowanie
|
MajciaOO - dzięki. Jutro pójdę do apteki po ten chrom. Kiedyś brałam i pomagał, ale zaniedbałam to branie.
Miałam kupione nawet tabletki " Linea " i one tez mi duzo pomagały. Polecam |
|
|
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
jestem z siebie dumna...mialam dzis gosci i sie nie zlamalam i dietka slicznie zachowana...niestety z cwiczen to tylko 30min spacerku i 5 godzin intensywnego sprzatania ale lepsze to niz nic
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
no i pierwsze 2 kg mniej
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
To pięknie. ;]
Tak trzymaj ;] Ja byłam dziś na dwu i półgodzinnym spacerku ;] Fajnie było ;] Kupiłam też jakieś herbatki na spalanie i je piję ;] |
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
A nie za szybko to??Bo chce zeby bylo trwale!!
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
pozwólcie, że dołączę się do wątku ![]() Nadszedł wreszcie "ten " dzień- dzień startu (5 dni temu..). Dieta, jem mniej, dużo ćwiczę na siłowni i mam pozytywne nastawienie do życia. Mam nadzieję, że się uda. Wokół pełno pokus, słodyczy, ale już jestem w "rytmie"
Edytowane przez ruciakks1 Czas edycji: 2009-11-22 o 21:46 |
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie! Ja w końcu dotarłam do komputera, bo tatę musiałam jeszcze zawieźć. Idę się zaraz kąpać i spać, bo ledwo żyję, a od jutra zaczynam ćwiczonka, bo brakowało mi ich przez weekend.
muminek88, gratuluję utraty wagi. Aha, i pamiętaj, że sprzątanie to też jest wysiłek i spokojnie może zastąpić ćwiczenia. |
|
|
|
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
Mi strasznie ciężko idzie to odchudzanie nie chodzi o ćwiczenia i dietę ale kilogramy mi bardzo wolno spadają wiem że to przez zespół PCO dlatego od jutra przechodzę na dietę bez węglowodanów bo w sumie mam przykaz od lekarza że nie powinnam jeść nie więcej jak 60g węgli na dzień i produkty o niskim indeksie glikemicznym więc jestem już tak zdeterminowana że muszę zacząć jeść inaczej bo to że dołożyłam więcej ćwiczeń nic naprawdę nie daje waga stoi jak zaklęta od prawie miesiąca pomimo że kilka cm mi ubyło dlatego jutro zaczynam chodzić wieczorem na basen.
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
majcia, ja warzyłam się wczoraj i od 1.10 schudłam łącznie 4 kg, choć właśnie cm też mi się sporo zmniejszyły. I tak, jak Ty zaczynam chodzić na basen, ale od grudnia, bo poczekam na @ (do jutra) i jak się skończy, to idę pływać, a i na aqua aerobic się zapiszę.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, muszę do pracy - wrócę późno, ok. 19.Pierścionek ładny |
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ja w końcu się odespałam, umyłam głowę i idę zaraz suszyć włoski. Potem wyskoczę na miasto i jak przyjadę biorę się za stepper. w końcu |
|
|
|
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czytalam gdzies fajny przepis na sycaca salatke z tunczykiem i slonecznikiem ale jej nie widze teraz...ma go ktoś?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

, a potem intensywne leczenie w weeekend- przez kilka dni raczej nie będę ćwiczyć ani stosować diety- nie mam siły.

Aha i kupiłam sobie w końcu mój wymarzony pierścionek 

, muszę do pracy