Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-10, 10:01   #2461
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Cytat:
Napisane przez kasina87 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie w ten słoneczny piękny poranek . Zrobiłam 2 test i jak przypuszczałam wyszły II krechy. Jedna blada no ale pewnie z czasem bedzie wyraźniejsza. Tak przynajmniej było napisane na teście. Kurcze źle sie czuje, krew mi z nosa leci a nigdy wcześjniej mi nie leciała. Brzusio boli, siusiu non stop. Wogóle to jakaś zdołowana jestem nie wiem czemu. Boje się tego wszytskiego. Mam straszny mętlik w głowie. Pozdrawiam was gorąco życze jak najmniej mdłości. AGA I NAJWAZNIEJSZE SMEJFII TRZYMAM KCIUKI ŻEBY BYŁO WSZYSTKO OK:cmok :
Mam nadzieję, że nie jest to krwotok z nosa tylko parę kropelek. Jeśli masz pod ręką vit C 1000 w tabletkach musujących to wypij. Może być też sok z cytryny - kwaśne, ale dasz radę.
GRATULUJĘ tych dwóch pięknych kresek!

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cosmaaaaaaa ty mnie tu nie strasz! Mam nadzieję, że to tylko plamienia będą, a po wizycie napiszesz nam tu dobrą wiadomość!

Edytowane przez Pepus
Czas edycji: 2009-08-10 o 10:12
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 10:39   #2462
mrowak
Zakorzenienie

Z kalendarza ciężarówki:
- 3.30 w nocy pobudka i wiercenie się w łóżku przez godzinę
- 7.30 druga pobudka i myśl "to może już wstanę i pójdę zrobić to nieszczęsne badanie na toxo."
- 8.00 wstanie, wędrówka do przychodzi a tam "odpłatnie nie robimy"
- krótkie zastanowienie i poranny spacerek do szpitala (na szczęście blisko, bo nie chciało mi się wracać do domu po kluczyki od samochodu)
- szpital, badanie na toxo (bagatela 96 zł)
- spacerek z powrotem, a potem śniadanko
- obecnie: SPAAAAAAAAĆ!!!!

To byłoby u mnie na razie tyle z dziś

P.S. A rano było tak przyjemnie chłodno, a teraz już się plaża robi
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 11:34   #2463
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Z kalendarza ciężarówki:
- 3.30 w nocy pobudka i wiercenie się w łóżku przez godzinę
- 7.30 druga pobudka i myśl "to może już wstanę i pójdę zrobić to nieszczęsne badanie na toxo."
- 8.00 wstanie, wędrówka do przychodzi a tam "odpłatnie nie robimy"
- krótkie zastanowienie i poranny spacerek do szpitala (na szczęście blisko, bo nie chciało mi się wracać do domu po kluczyki od samochodu)
- szpital, badanie na toxo (bagatela 96 zł)
- spacerek z powrotem, a potem śniadanko
- obecnie: SPAAAAAAAAĆ!!!!

To byłoby u mnie na razie tyle z dziś

P.S. A rano było tak przyjemnie chłodno, a teraz już się plaża robi
Dlaczego odpłatnie robisz?
Stary 2009-08-10, 11:45   #2464
smejfii
Raczkowanie

No więc tak:
u gina byłam zbadał powiedział że nic nie wskazuje na to aby była to ciąża( bez usg, ttylko ręką:/)
jeśli nie dostanę @ do 10 dni mam powtórzyc test:/ (poprzedni robiłam 10 dni temu a mam nowy w torebce)
przypominam test poprzedni wyszedł negatywny
no to co to może byc? jak mi mija 52 albo 53 dc
więc nie dowiedzialam się od gina praktycznie nic:/
no ale cóż trzeba życ dalej i czekac na @;/:/:/
Stary 2009-08-10, 12:04   #2465
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez smejfii Pokaż wiadomość
No więc tak:
u gina byłam zbadał powiedział że nic nie wskazuje na to aby była to ciąża( bez usg, ttylko ręką:/)
jeśli nie dostanę @ do 10 dni mam powtórzyc test:/ (poprzedni robiłam 10 dni temu a mam nowy w torebce)

może czas zmienić lekarza.. ? nie dał Ci prolaktyny, nic, zupełnie nic?
Stary 2009-08-10, 12:07   #2466
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
No więc tak:
I nie wysłal Cię na badania? Jestem rozczarowana, zapewne Ty bardziej. Mogła Cie wysłać na jakieś badania, a nie tylko czekać 10 dni i powtórzyć test. Udusić tylko.
Stary 2009-08-10, 12:13   #2467
joanna2912
BAN stały

Cytat:
No więc tak:
Ja tez tak kiedys mialam,tylko,ze ja nie mialam @ az 3 miesiace !!! poszlam wtedy do gina i powiedzial,ze czasem tak moze sie zdarzac,ze 1 w maxie 2 razy do roku cykle nam sie moga wydluzyc tylko,ze mi od razu dal luteinke tak na w razie co abym ja pobrala przez 4-6 miesiecy no i sie @ wyregulowal choc nie na dlugo

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Witajcie kobietki
mi sie wszystko jakos poprzestawialo,w nocy budze sie co godzinke a pozniej znowu mam problem zeby zasnac a za to nad ranem moglabym spac i spac co do mdlosci i wymiotow dalej sa zakupil mi maz majeranek ale jak tylko poczulam jego zapach a tym bardziej smak od razu lecialam do kiebelka dzis bede ponawiala probe bo dlugo nie wytrzymam z tymi wymiotami,brzusio dalej troszke pobolewa ale tak ma byc ide na dol bede podchodzila do majeranka zobaczymy co z tego bedzie dzis czy sie uda czy nie
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 12:19   #2468
smejfii
Raczkowanie

no własnie nic zero badan żadnych leków ahhh wściekła jestem czy możliwe jest aby lekarz nie wykrył ręką zmian w macicy bądź ciąży??
Ani nie kazał bety robic ani na usg no nic kompletnie nnic ordynarnie może napiszę włożył palce w c... pouciskał brzuch i to wszystko:/
Stary 2009-08-10, 12:32   #2469
kasina87
BAN stały

Cytat:
No więc tak:

Co to do cholery za lekarz!!! Zmień go jak najszybciej. Olewa na wszystko!!! Ja ide dzisiaj naszczescie u mnie nie ma problemu z lekarzami, Zadzwoniłam rano powiedziałam ze mi sie śpieszy i wizyta dzisiaj o 17.30. No zobaczymy co mi powie. Trzymam kciuki za Ciebie Smejfii Kurcze ja na Twoim miejscu powtórzyła test jak juz tak długo nie masz miesiączki musi Ci pokazac co i jak. Jak mi test wyszedł w dniu spodziewanej to Tobie tym bardziej. Przynajkniej nie bedziesz sie łudzić. Pozdrawima Goraco.
kasina87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 12:42   #2470
joanna2912
BAN stały

Cytat:
no własnie nic zero badan żadnych leków ahhh wściekła jestem czy możliwe jest aby lekarz nie wykrył ręką zmian w macicy bądź ciąży??
Ani nie kazał bety robic ani na usg no nic kompletnie nnic ordynarnie może napiszę włożył palce w c... pouciskał brzuch i to wszystko:/
No wlasnie jak masz test to powinnas zrobic teraz,nie musisz czekac do rana skoro jestes juz po terminie spodziewanej @ bynajmniej bedziesz wiedziala na czym stoisz ja test robilam przed spodziewanym @ i wyszedl pozytywnie a 2 test w dniu @ robilam pod wieczor i tez wyszedl plus takze Tobie bez problemu wyjdzie trzymam kciukasy za 22 krechy
Stary 2009-08-10, 13:38   #2471
marlenka0505
Zakorzenienie

joasia a ile przed terminem @ robiłaś test? Bo mnie strasznie korci, żeby zrobić
Stary 2009-08-10, 13:42   #2472
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
joasia a ile przed terminem @ robiłaś test? Bo mnie strasznie korci, żeby zrobić
No mnie tez korcilo strasznie i robilam tesci 5 albo 4 ale raczej 5 dni przed @ i wyszedl pozytywny a Ty ile jestes przed ??
Stary 2009-08-10, 13:48   #2473
marlenka0505
Zakorzenienie

u mnie to nigdy nie wiadomo, ale tak +/- 6 dni to, ja to jestem tak koło 10 dni po owulacji, a niby na testach pisze, że wykrywają już 6 dniową ciążę
Stary 2009-08-10, 13:53   #2474
joanna2912
BAN stały

Cytat:
u mnie to nigdy nie wiadomo, ale tak +/- 6 dni to, ja to jestem tak koło 10 dni po owulacji, a niby na testach pisze, że wykrywają już 6 dniową ciążę
Ja zaufalam takiemu testowi i bardzo sie ciesze ,ze nie musialam stresowac sie przez dodatkowych pare dni ja bym nie wytrzymala i bym zrobila
Stary 2009-08-10, 13:56   #2475
marlenka0505
Zakorzenienie

Ja tak analizuje za i przeciw. Bo z jednej strony jak bedzie II to heppy, a jak I to z jednej strony nadzieja że może za wcześnie i nie wykazało a z drugiej strony jakby nie było to zawód
Stary 2009-08-10, 13:57   #2476
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hej dziewczynki
Co tam u Was ciekawego slychac,jak sie czujecie ???

ASIU i jak tam podejscie do majeranku??? Kiedy przeprowadzka,noo i wogole jak u Ciebie ???
SMERFII moze idz do innego gina i zobaczysz co powie???

Ehh a u mnie jakos tak smutno,czuje sie ostatnio jakas taka osamotniona Nie wiem dlaczego,bo moj Tz jak zadko spedza ze mna teraz duzo czasu,ale jakos tak jak Go nie ma to odrazu mam humor typu "nikt mnie nie lubi,nikt mnie nie chce" Mimo ze ostatnio odzyskalam dobry kontakt z przyszlymi szwagierkami i z przyszla tesciowa....
Aaa najchetniej to poszlabym spac Wszystko mnie dobija

Mam nadzieje ze macie lepsze humorki niz ja !!!!
Pozdrowionka i buziaki Trzymajcie sie mamuski i staraczki

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 14:01   #2477
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Ja tak analizuje za i przeciw. Bo z jednej strony jak bedzie II to heppy, a jak I to z jednej strony nadzieja że może za wcześnie i nie wykazało a z drugiej strony jakby nie było to zawód
To zrob zeby bylo sprawiedliwie za 3 dni ja to jestem w goracej wodzie kapana i musze wiedziec wszystko od razu ale 3 dni dasz rade jeszcze sie powstrzymac od testowania
Stary 2009-08-10, 14:07   #2478
marlenka0505
Zakorzenienie

Ja też jestem w gorącej wodzie kąpana, tłumacze sobie że z każdym dniem test jest bardziej wiarygodny. Zakłądam, że jak kupie dzis test to jutro rano go zrobię, a jak nie kupię to będzie jeszcze jeden dzień przetrwany Na razie nie jestem nastawiona, że musi już być, ale chciałabym JUŻ wiedzieć
A jeszcze moja córcia mnie tu mobilizuje, tydzień czasu była poza domem i jak mnie zobaczyła to pierwsze jej słowa "mamo ja chcę siostrzyczkę" i ma ostatnio taką manię, że chodzi i mnie po brzuchu całuje
Stary 2009-08-10, 14:12   #2479
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Co tam u Was ciekawego slychac,jak sie czujecie ???

ASIU i jak tam podejscie do majeranku??? Kiedy przeprowadzka,noo i wogole jak u Ciebie ???
SMERFII moze idz do innego gina i zobaczysz co powie???

Ehh a u mnie jakos tak smutno,czuje sie ostatnio jakas taka osamotniona Nie wiem dlaczego,bo moj Tz jak zadko spedza ze mna teraz duzo czasu,ale jakos tak jak Go nie ma to odrazu mam humor typu "nikt mnie nie lubi,nikt mnie nie chce" Mimo ze ostatnio odzyskalam dobry kontakt z przyszlymi szwagierkami i z przyszla tesciowa....
Aaa najchetniej to poszlabym spac Wszystko mnie dobija

Mam nadzieje ze macie lepsze humorki niz ja !!!!
Pozdrowionka i buziaki Trzymajcie sie mamuski i staraczki
Witaj kochaniutka
podejscie do majeranku jak zwykle zakonczylo sie sciskaniem z toaleta,jakos ten zapach mnie tak strasznie drazni ,ze nawet zatkany nos nic nie pomaga bo jego smak powoduje wymioty,zreszta jak prawie wszystko zjem i powacham a niby mowia ,ze tylko przy 1 ciazy wystepuja mdlosci i wymioty a to guzik prawda niestety
tak pozatym to wszystko ok a Ty sie kochaniutka tak nie doluj bo bedziemy bic :pupa: zamiast sie cieszyc ,ze w koncu wszystko zaczyna sie ukladac to Ty sie smucisz moze w koncu zaczyna sie u Ciebie ten okres z gorki a ja juz prawie na walizkach w sumie to czekamy na telefon a raczej moj mezus czeka i jedziemy ale tez bedziemy mieli w nowym miejscu domek z ogrodem z czego sie bardzo ciesze tylko,ze sama nie bede sie rozpakowywala moja mamcia przyjedzie mi pomoc bo z takim nastrojem i samopoczuciem to moze do konca roku uda mi sie posprzatac

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Ja też jestem w gorącej wodzie kąpana, tłumacze sobie że z każdym dniem test jest bardziej wiarygodny. Zakłądam, że jak kupie dzis test to jutro rano go zrobię, a jak nie kupię to będzie jeszcze jeden dzień przetrwany Na razie nie jestem nastawiona, że musi już być, ale chciałabym JUŻ wiedzieć
A jeszcze moja córcia mnie tu mobilizuje, tydzień czasu była poza domem i jak mnie zobaczyła to pierwsze jej słowa "mamo ja chcę siostrzyczkę" i ma ostatnio taką manię, że chodzi i mnie po brzuchu całuje
No tak malutka chce rodzenstwo zeby nie byla sama i sie nie nudzila a najlepiej to by sie przydal teraz synus jak juz jest coreczka nie ma to jak parka chociaz najwazniejsze zeby bylo zdrowe no to ja trzymac bede kciukaski za to zeby wyszedl pozytywny tescik nie tyle dla was co dla malutkiej by sie cieszyla pewnie
Stary 2009-08-10, 14:18   #2480
marlenka0505
Zakorzenienie

Ja to mam taki zamiar, że powiemy Oliwii, jak już brzuch bedzie widać, albo jak już będzie czuć ruchy, bo ona nie ma jeszcze orientacji w czasie i dziennie będę musiała jej odpowiadać czy to już za niedługo. Chociaż może pomogą mi pory roku? bo z jej urodzinami jej tak tłumaczę, że będzie zima i śnieg i będą jej urodzinki Ech najgorsze jest te czekanie i niepewność. No a synka my byśmy chcieli, a młoda siostrzyczkę. Jak mnie tak zaatakowała to jej powiedziałam, że tego się nie wybiera, że to Bozia decyduje i że jak nie będzie chłopców to dziewczynki nie będą miały meżów i dzieci hehe
Stary 2009-08-10, 14:27   #2481
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Asieńko podaj mi jeszcze raz adresik tej strony co był kalendarz tydzień po tygodniu rozwijania się fasolekbo gdzies usunęłam tą stronę

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 14:43   #2482
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Asieńko podaj mi jeszcze raz adresik tej strony co był kalendarz tydzień po tygodniu rozwijania się fasolekbo gdzies usunęłam tą stronę
mi sie tamto tez gdzies zagubilo ale postaram sie wyslac Ci inne linki

http://www.ebrzuszek.pl/index.php?op...442&Itemid=116

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1.php

i jeszcze cos takiego

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Ja to mam taki zamiar, że powiemy Oliwii, jak już brzuch bedzie widać, albo jak już będzie czuć ruchy, bo ona nie ma jeszcze orientacji w czasie i dziennie będę musiała jej odpowiadać czy to już za niedługo. Chociaż może pomogą mi pory roku? bo z jej urodzinami jej tak tłumaczę, że będzie zima i śnieg i będą jej urodzinki Ech najgorsze jest te czekanie i niepewność. No a synka my byśmy chcieli, a młoda siostrzyczkę. Jak mnie tak zaatakowała to jej powiedziałam, że tego się nie wybiera, że to Bozia decyduje i że jak nie będzie chłopców to dziewczynki nie będą miały meżów i dzieci hehe
No bo w sumie macie jeszcze malutka niunke i ciezko jej bedzie wytlumaczyc ,ze tyle i tyle miesiecy bedzie musiala czekac ale slodki szkrabik chodzi i caluje mamcie w brzusio maly slodziak
Stary 2009-08-10, 14:47   #2483
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Asiu ty już się nie torturuj tym majerankiem. Widocznie na Ciebie nie działa i trzeba poszukać czegoś innego dla ciebie
Stary 2009-08-10, 14:47   #2484
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Kicia - mnie też nikt nie lubi i nikt nie chce... Siedzę sama w domu i beczę...

Asieńko - Imbir spróbuj... Np w postaci herbatki... Lub ciasteczek...

Edytowane przez Stara Panna
Czas edycji: 2009-08-10 o 14:48
Stara Panna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 14:51   #2485
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Asiu ty już się nie torturuj tym majerankiem. Widocznie na Ciebie nie działa i trzeba poszukać czegoś innego dla ciebie
Na mnie kochaniutka chyba nic nie dziala ja sobie wlasnie leze a mezus robi obiadek bo ja dzis jestem wyjatkowo na kuchnie uczulona :-( wszystko mi smierdzi wiec moj po nocce musi zajac sie pichceniem a mi kazal lezec raz sie moze poswiecic dla dobra sprawy
Stary 2009-08-10, 14:53   #2486
marlenka0505
Zakorzenienie

Z jednej strony jest to słodkie, a z drugiej... ja nie jestem jakaś szczególnie szczupła i troszkę brzuszka mam i ta uparcie chodzi i mówi: mama będziesz miała dzidziusia, bo masz brzuch teraz jak się już staram to luuz bo kiedyś powiem tak będzie, ale jak nie mielismy takich planów, to troszkę nerwa miałam...
Stary 2009-08-10, 14:56   #2487
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Stara Panna Pokaż wiadomość
Kicia - mnie też nikt nie lubi i nikt nie chce... Siedzę sama w domu i beczę...

Asieńko - Imbir spróbuj... Np w postaci herbatki... Lub ciasteczek...
Dziewczyny !!!!!! co z wami ?!?!?! co to za smutaski nie mozna sie smucic i dolowac trzeba byc zawsze dobrej mysli kochaniutkie
chyba nic mi innego nie pozostaje jak tylko spotkac was i lac was w :dupa:
Stary 2009-08-10, 16:42   #2488
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość

Cosmaaaaaaa ty mnie tu nie strasz! Mam nadzieję, że to tylko plamienia będą, a po wizycie napiszesz nam tu dobrą wiadomość!
Ja tez mam taka nadzieje. Nadal tylko plamie- troche. I ma to kolor kawy z mlekiem, taki jasssny ... Wizyte mam umowiona w srode rano. Wiec test sobie chyba daruje ... Brzuch mnie strasznie boli. Wlasnie bylam z przyszla tesciowa i przyjaciolka na zakupach w Oberhausen od rana i kurcze ledwo chodzilam ... Juz chyba z tego goraca bardziej wszystko odczuwam ... A na samochod chyba szczekac zaczne, tak mam dosyc jezdzenia wszedzie i ze wszystkim :/
Jeszcze mnie TZ tak wqrza ze nie moge ... Ma gorsze humory niz ja, najpierw sie drze a za 5 min luzik, jakby nic nie bylo. A tesciowej gadanie doprowadza mnie juz do szalu .... boshhhh niech sie ten dzien juz skonczy ;(

I jeszcze na uspokojenie wlaczylam sobie kolysanke ... kurde ;( az w brzuchu cos poczulam

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Wlasnie sie ze mnie polalo ... Krwia. Wiec fasolki nie ma

Edytowane przez Cosmaaaaaaa
Czas edycji: 2009-08-10 o 15:31
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 17:07   #2489
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wierz w to co piszą.A joanna po prostu miała szczęście .Ja też robiłam taki test co szybko miał wykryć i .Dopiero po terminie @ mi wyszło.
Stary 2009-08-10, 17:09   #2490
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Ja tez mam taka nadzieje. Nadal tylko plamie- troche. I ma to kolor kawy z mlekiem, taki jasssny ... Wizyte mam umowiona w srode rano. Wiec test sobie chyba daruje ... Brzuch mnie strasznie boli. Wlasnie bylam z przyszla tesciowa i przyjaciolka na zakupach w Oberhausen od rana i kurcze ledwo chodzilam ... Juz chyba z tego goraca bardziej wszystko odczuwam ... A na samochod chyba szczekac zaczne, tak mam dosyc jezdzenia wszedzie i ze wszystkim :/
Jeszcze mnie TZ tak wqrza ze nie moge ... Ma gorsze humory niz ja, najpierw sie drze a za 5 min luzik, jakby nic nie bylo. A tesciowej gadanie doprowadza mnie juz do szalu .... boshhhh niech sie ten dzien juz skonczy ;(

I jeszcze na uspokojenie wlaczylam sobie kolysanke ... kurde ;( az w brzuchu cos poczulam

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Wlasnie sie ze mnie polalo ... Krwia. Wiec fasolki nie ma

Przykro mi. Ale nie trać czasu na smutki tylko teraz bierz się porządnie do pracy z TZi będziemy czekały na skutki

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości