|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
|
|
|
#2462 |
|
Raczkowanie
|
mario, czy ja też mogę prosić o fotki? maila podam na priv
|
|
|
|
|
#2463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli można to dołączam się do prośby ![]() pati5784@o2.pl z góry dziękuje
|
|
|
#2464 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nas nauczyć i w 2010r nie będzie żadna z was, które go mają przeżywać tego co my) oraz to, że tak do końca chyba nie zwraca uwagi na dźwięk(mój TŻ i jego znajomi zdecydowanie lepiej "słyszą" w sumie dość podstawowe rzeczy).Cytat:
Mogę tylko doradzić innym, aby do umowy dopisali punkt, że film ma być oddany max do 2 m-cy po dostarczeniu wszelkich potrzebnych kamerzyście materiałów oraz, że opłata za produkt nastąpi dopiero po jego obejrzeniu(ale nie sądzę aby się na to zgodził żaden kamerzysta). Cytat:
...... to był taki pewniak, dlatego jestem aż tak bardzo rozczarowana i rozgoryczona (mój TŻ ciagle powtarza, ze się nie spodziewal, że właśnie z filmem będą problemy). Cytat:
|
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=maria28;14976338]QUOTE]
super wyglądałas, welon ten długi jakiej długości?i sukienka ciekawa, bardzo fajne te zakładki szkoda ze więcej nie masz fotek
|
|
#2466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tez bym poprosiła o zdjęcia -maila podaję na privKurcze-zmartwiłam się trochę tym kamerzystą, ale może do czerwca sytuacja jakoś się ustabilizuje-już sama nie wiem... |
|
|
|
|
|
#2467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z ciekawości weszłam na jego stronę i spojrzałam na ceny SD i HD - zdecydowanie szkoda byłoby mi tyyyyle kasy wydać na to High to tylko płytka do obejrzenia, dla mnie nie ma takiej wartości i nie przywiązuje wagi do HD gdyż blue ray czy innych cudów techniki nie mamy w domu i raczej miec nie będziemy, zbedny wydatek, więc po co mi to zwykłe DVD do obejrzenia na odtwarzaczu DVD w zupełności nas zadowoli bardziej nam zależy na pięknych zdjęciach
|
|
|
#2468 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie weszłam na stronę swojego fotografa a tam jakie zmiany z ciekawości weszłam na cennik a tam cennik na rok 2010 z umowami podpisanymi w 2009 i ceny o 600 zł wyższe niż my mamy na umowie a umowe podpisaliśmy w lipcu.... omg żeby moje dochody tak szybko rosły
Dzisiaj wieczorkiem w końcu oglądamy film z wesela naszych znajomych mieli tego samego fotografa i ten sam zespół... Po wczorajszym obejrzeniu serialu Londyńczycy mam mieszane uczucia.... występ Salsa Band niestety ale nie był powalający szykowałam się na coś lepszego.... Edytowane przez bernadeta85 Czas edycji: 2009-10-30 o 14:03 |
|
|
|
|
#2469 |
|
Rozeznanie
|
Co do jakości filmów..HD czy SD.. to ja szczerze mówiąc widzę dużą różnice.. ale jeżeli ktoś nie ma w domu sprzętu do odtworzenia takiej płytki to moim zdaniem mija się z celem zamawianie filmu w HD..no chyba, że ma się zamiar zakupić sprzęcik albo dostać w prezencie ślubnym
..myślę, że mimo zamówienia na HD Panowie kamerzyści na prośbę nagrają też na normalną płytkę DVD w razie potrzeby (co na pewno wystąpi w moim przypadku)
|
|
#2470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na HD zdecydowaliśmy się ponieważ film ma być na całe życie,a technika idzie do przodu w zastraszającym tempie ( skąd wiesz czy za rok lub 2 nie bedzie to standard) i stąd zależało nam na lepszej jakości-poza tym dostaniem tez 2 płytki na dvd, z mozliwością zamówienia większej ilości-a czy był to dobry wybór czy też nie-okaże się niebawem... a naszym fotografem jest Marcin Kańtoch-waszym też Edytowane przez maciejka83 Czas edycji: 2009-10-30 o 14:04 |
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo za rok/dwa my jej w ogóle zapewne nie odpalimy kamerkę weźmiemy zapewne po to żeby rodzince pokazać nie sądzę, że będziemy wracać do tego filmu za parę lat ![]() Tak my też go mamy
|
|
|
#2472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do fotografa w takim razie będę czekała czym prędzej na relacje no i efekty
|
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Raczkowanie
|
Ja się kompletnie na tym nie znam, ale mój TŻ twierdzi, że sam sobie poradzi z przetworzeniem DVD na HD jak będzie taka konieczność i kategorycznie nie chce się teraz zgodzić na żadne "haj definiszyn" heh.
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2475 |
|
Kniaginia
|
a my na razie zrobilismy na zwykłym dvd, a jak juz sie dorobimy odtwarzacza blueray oraz jak stanieja usługi HD, to sobie z tego dvd zrobimy kopie w HD
|
|
|
|
|
#2476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak na marginesie jak już obejrzysz film z wesela znajomych..to napisz jak TAM się sprawowali
|
|
|
#2477 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz dla nie których to tylko płytka do obejrzenia a dla innych coś co ma duże znaczenie, tobie zależy na pięknych zdjęciach innym na dobrym obrazie - także nie ma co w ogóle porównywać. Cytat:
Ja płaciłam 1200zł.Cytat:
Cytat:
Cytat:
HD zaczął robić niedawno....najwidoczniej nie przećwiczyl wcześniej, dlatego wyszly takie kwiatki - poza tym sam napisał mi w mailu, cytuję: "Faktycznie do HD nie jestem przygotowany w ogole oporcz rejestracji i checi to sie moj profesjonalizm konczy" - więc czy ja musze w ogóle coś dodawać? PS. To pogrubione zdanie mnie powaliło -heheh, na pewno tak samo byś mówiła, gdyby sprawa dotyczyła ciebie Cytat:
, ale przecież nie jest tak, ze każdy musi chcieć oglądać swoje filmy - niektórzy nawet ich nie robią, bo nie ma to dla nich znaczenia. Ja to rozumiem.Cytat:
- aż z ciekawości zapytam męża, bo ja nie jestem w tym temacie biegła.
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2009-10-30 o 15:19 |
|||||||
|
|
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
Dodam tylko, że jak we wrześniu podpisywałam umowę z kamerzystą na 2011r. to powiedział, że najprawdopodobniej nie będzie już wtedy w ogóle robił SD, bo jak tu któraś z dziewczyna napisała technika w tej chwili tak szybko idzie do przodu, że robienie SD będzie mijało się z celem...
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Naszym najprawdopodobniej też
tzn termin zaklepany, w ciągu tygodnia mamy wpłacić zaliczkę... nie wiem jak Wam, ale mi się bardzo dobrze z nim rozmawiało czuję, że zdjęcia będą super ![]() Ja do kamery nie jestem przekonana...Mój wcale nie chce nic nagrywać, za to mama upiera sie "bo to fajna pamiątka" jeżeli już to chciałabym mieć ładny film ze ślubu i pierwszego tańca i już tylko tyle, żebym mogła go pokazać bliskiej rodzinie, która z daleka nie może przyjechać
|
|
|
|
|
#2480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2481 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
My też chcemy z TŻ pana Pliszkę. Ale po tym co czytamy... Bardzo Wam współczujemy. My dodatkowo mamy drugą zagwostkę, bo zastanawialiśmy się nad zespołem AVIS i mamy mieszane uczucia. Z każdej strony słyszę, że jest to dobra firma a znalazłam taką stronę: http://grono.net/slub-w-2008/topic/1...ecam-odradzam/ . Co tu robić? Zaufać, że będzie OK?
|
|
|
|
|
#2483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do zdjęć to oczywiście jest to super pamiątka, ale np. dla nas film jest ważniejszą -bo pokazuje jeszcze nasze gesty, zachowania, wesołe sytuacje - żywy obraz Cytat:
|
|
|
#2484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
każdy kto chce może udzielać się byleby tylko nikogo nie obrażał. Sama dyskutujesz ciągle o zaletach kamerki i ok, rozumiem co dla ciebie jest wazne, ale nikt tu mający inne zdanie nie pisze ci - taka dyskusja nie ma sensu bo ja wolę zdjęcia- więc nie kumam o co chodzi
|
|
|
#2487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dyskusję można prowadzić jak najbardziej, ale z tego, że jedni napiszą: wolę kamere, kamera jest lepsza, a inni: wcale nie, to zdjęcia są lepsze - co wynika , bo przepraszam ale nie bardzo "kumam" Tak bylo, jest i będzie - to oczywista oczywistość - więc nie rozumiem celowości takich rozmów i tyle. O czym tu dyskutować?Podobno o gustach się właśnie nie dyskutuje. Just chill out
|
|
|
#2488 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczynki
Ktoś mnie pamięta? :P ostatnio mało czasu mam strasznie Widze że na tepecie tematy foto-video. My 3 tygodnie temu odebraliśmy zdjecia od Pana Zomera i z czystym sumieniem moge go, a właściwie ich polecic. Zdjęcia plenerowe są super, super Moge ogladać i oglądać....ze zdjęc ze ślubu i wesela też jestem zadowolona. Kamerzysty nie mielismy i do dnia ślubu byłam absolutnie przekonana co do trafności naszego wyboru (czyli że wolimy zainwestować w zdjecia, nie lubimy filmów z wesel, nie lubimy kamery itd), ale powiem szczerze że teraz miewam takie myśli, że może jednak trzeba było wziąć tego kamerzystę... całe szczescie że ślub nam nagrał ktos z rodziny. Za to Mąż dalej twierdzi, że dobrze że kamery nie było![]() Poza tym u mnie nic ciekawego, ani dobrego moje poszukiwania pracy stoja w martwym punkcie i tez zaczynam już tracic nadzieję na znalezienie lepszej pracy. Magialena łączę się z Tobą w bólu ![]() Ide robic ciasto z jabłkami
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
Cisza wkoło, a myslałam, że coś mi poradzicie. Naprawdę mi zależy na Waszym zdaniu!
|
|
|
|
|
#2490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Decyzja należy do Ciebie..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

dobrze ze u nas tylo fotki
a Wy już mu zapłaciliście? Jak tak to niech Wam część kasy odda za to że jeszcze sami musicie maczać w tym palce, zamiast dostać gotowe takie jak trzeba.
...... to był taki pewniak, dlatego jestem aż tak bardzo rozczarowana i rozgoryczona (mój TŻ ciagle powtarza, ze się nie spodziewal, że właśnie z filmem będą problemy).

zwykłe DVD do obejrzenia na odtwarzaczu DVD w zupełności nas zadowoli 

Ja płaciłam 1200zł.
jeżeli już to chciałabym mieć ładny film ze ślubu i pierwszego tańca i już tylko tyle, żebym mogła go pokazać bliskiej rodzinie, która z daleka nie może przyjechać
Ktoś mnie pamięta? :P ostatnio mało czasu mam strasznie
Widze że na tepecie tematy foto-video. My 3 tygodnie temu odebraliśmy zdjecia od Pana Zomera