Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-30, 11:49   #2461
gospella
Wtajemniczenie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
jasne, jak tylko się uporamy z tymi zdjęciami, to skontaktuję się z Tobą

Oshinku, współczuję. Jak widać - polecamy tu sobie, polecamy różnych profesjonalistów, a oni jadą na opinii z wizażu. A nawet nie wiecie zapewne (i ja sama pewnie też nie), ile jest dobrych firm, o których na wizażu cicho sza.

Pastelaa. Poszły zdjęcia!
A my odebralismy film ze ślubu i wesela, ten nieprofesjonalny, dobrze, że chociaż taki jest, zawsze to jakaś pamiątka. Ale ja jednak nie lubię siebie samej oglądać

Poza tym dopiero na fotkach i filmie widać, jaki mam niepoprawiony tren na przykład (cóż, moja świadkowa zapominała się mną zajmować, ale jej wybaczę, bo to moja siostra), jak bez sensu wygląda mój kok i welon na nim, no ale...szczegóły.
Aaa, i TŻ miał przekrzywiony musznik jak szedł do ołtarza, ale ja tego wtedy nie widziałam, bo byłam jak w amoku.
to i ja poporsze o fotki jeśli mozna gaspa@op.pl
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 12:09   #2462
tweetek86
Raczkowanie

GG do tweetek86

mario, czy ja też mogę prosić o fotki? maila podam na priv
Stary 2009-10-30, 12:09   #2463
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
to i ja poporsze o fotki jeśli mozna gaspa@op.pl

jeśli można to dołączam się do prośby
pati5784@o2.pl
z góry dziękuje

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 12:41   #2464
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
współczuje
aż mi się odechciało filmowania dobrze ze u nas tylo fotki
ale niestety tak to jest, że ludzie robia coś o cyzm nie mają pojęcia ani wykształcenia, tylko dla kasy, tez tak jest z fotografami. ciężko trafić na profesjonalnego z talentem i wykształceniem.
No widzisz, niby jest inaczej, bo Pliszko ma ewidentnie smykałkę i chęci -tego mu nie mogę zarzucić, jest genialnym montażystą - naprawdę film jest zmontowany super i robi wrażenie, ale oprócz tego są aspekty typu: brak organizacji(nic nie zapisuje, nie dziwne, ze potem nie pamięta co która para chciała), nieprzygotowanie do robienia HD -taka jest niestety prawda(ale mam nadzieję, że zdąży się m.in. na
nas nauczyć i w 2010r nie będzie żadna z was, które go mają przeżywać tego co my) oraz to, że tak do końca chyba nie zwraca uwagi na dźwięk(mój TŻ i jego znajomi zdecydowanie lepiej "słyszą" w sumie dość podstawowe rzeczy).

Cytat:
Napisane przez Pastelaa Pokaż wiadomość
O rany Oshinku współczuję a Wy już mu zapłaciliście? Jak tak to niech Wam część kasy odda za to że jeszcze sami musicie maczać w tym palce, zamiast dostać gotowe takie jak trzeba.
Kurcze my jeszcze nie mamy kamerzysty, ale po tym co tu czytam to aż się boję korzystać z takich usług.
Pastelaa przy oddaniu Sd i HD trzeba zapłacić -tak się umawialiśmy(teraz trochę żałuję, bo wiem że jak już się zapłaci, wszelkie korekty jakby się wydłużają...)Ja również uważam, że sam powinien wyjść z taką propozycją(sam nawet raz podczas dość burzliwej rozmowy tel powiedział,że odda nam film i pieniądze) - no cóż zobaczymy... ale ja tego tak nie zostawię, bo za dużo nas to kosztowało-zamiast spędzać chwile razem w spokoju praktycznie 3 ostatnie m-ce opieraly się na jeżdżeniu i zalatwianiu tego filmu

Mogę tylko doradzić innym, aby do umowy dopisali punkt, że film ma być oddany max do 2 m-cy po dostarczeniu wszelkich potrzebnych kamerzyście materiałów oraz, że opłata za produkt nastąpi dopiero po jego obejrzeniu(ale nie sądzę aby się na to zgodził żaden kamerzysta).

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Jakaś paranoja z tym kamerzystą...zamiast siedzieć w spokoju i z uśmiechem na twarzy oglądać wspomnienia...to takie coś :/ .. współczuje Oshinku...
.. my po podpowiedzi jednej z PM zdecydowaliśmy się dzięki Bogu na innego..mam nadzieje, że wywiąże się ze swojej umowy nie jak TEN Pan ..
No racja, zwłaszcza że wcześniej było tyle komplikacji i ten film to było w sumie coś najważniejszego dla nas, miało być takim ukojeniem tych poprzednich porażek...... to był taki pewniak, dlatego jestem aż tak bardzo rozczarowana i rozgoryczona (mój TŻ ciagle powtarza, ze się nie spodziewal, że właśnie z filmem będą problemy).

Cytat:
Oshinku, współczuję. Jak widać - polecamy tu sobie, polecamy różnych profesjonalistów, a oni jadą na opinii z wizażu. A nawet nie wiecie zapewne (i ja sama pewnie też nie), ile jest dobrych firm, o których na wizażu cicho sza.
Pewnie tak jest jak piszesz

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 12:51   #2465
gospella
Wtajemniczenie

[QUOTE=maria28;14976338]QUOTE]
super wyglądałas, welon ten długi jakiej długości?
i sukienka ciekawa, bardzo fajne te zakładki
szkoda ze więcej nie masz fotek
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 13:17   #2466
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
jasne, jak tylko się uporamy z tymi zdjęciami, to skontaktuję się z Tobą

Pastelaa. Poszły zdjęcia!

Poza tym dopiero na fotkach i filmie widać, jaki mam niepoprawiony tren na przykład (cóż, moja świadkowa zapominała się mną zajmować, ale jej wybaczę, bo to moja siostra), jak bez sensu wygląda mój kok i welon na nim, no ale...szczegóły.
Aaa, i TŻ miał przekrzywiony musznik jak szedł do ołtarza, ale ja tego wtedy nie widziałam, bo byłam jak w amoku.
no co Ty Maria-niczego takiego nie zauważyłam-dopatrujesz się już teraz szczegółów i szczególików moja droga

ja tez bym poprosiła o zdjęcia -maila podaję na priv

Kurcze-zmartwiłam się trochę tym kamerzystą, ale może do czerwca sytuacja jakoś się ustabilizuje-już sama nie wiem...
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 13:30   #2467
Myszulek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
Kurcze-zmartwiłam się trochę tym kamerzystą, ale może do czerwca sytuacja jakoś się ustabilizuje-już sama nie wiem...
a ty też zamówiłaś wersję HD jak oshinek że martwisz się? czy zwykłe SD?
z ciekawości weszłam na jego stronę i spojrzałam na ceny SD i HD - zdecydowanie szkoda byłoby mi tyyyyle kasy wydać na to High to tylko płytka do obejrzenia, dla mnie nie ma takiej wartości i nie przywiązuje wagi do HD gdyż blue ray czy innych cudów techniki nie mamy w domu i raczej miec nie będziemy, zbedny wydatek, więc po co mi to zwykłe DVD do obejrzenia na odtwarzaczu DVD w zupełności nas zadowoli bardziej nam zależy na pięknych zdjęciach wydaje mi się że mamy tego samego fotografa o ile mnie pamięć nie myli
Stary 2009-10-30, 13:54   #2468
bernadeta85
Rozeznanie

Właśnie weszłam na stronę swojego fotografa a tam jakie zmiany z ciekawości weszłam na cennik a tam cennik na rok 2010 z umowami podpisanymi w 2009 i ceny o 600 zł wyższe niż my mamy na umowie a umowe podpisaliśmy w lipcu.... omg żeby moje dochody tak szybko rosły

Dzisiaj wieczorkiem w końcu oglądamy film z wesela naszych znajomych mieli tego samego fotografa i ten sam zespół...
Po wczorajszym obejrzeniu serialu Londyńczycy mam mieszane uczucia.... występ Salsa Band niestety ale nie był powalający szykowałam się na coś lepszego....

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png

Edytowane przez bernadeta85
Czas edycji: 2009-10-30 o 14:03
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 13:57   #2469
ona911
Rozeznanie

Co do jakości filmów..HD czy SD.. to ja szczerze mówiąc widzę dużą różnice.. ale jeżeli ktoś nie ma w domu sprzętu do odtworzenia takiej płytki to moim zdaniem mija się z celem zamawianie filmu w HD..no chyba, że ma się zamiar zakupić sprzęcik albo dostać w prezencie ślubnym ..myślę, że mimo zamówienia na HD Panowie kamerzyści na prośbę nagrają też na normalną płytkę DVD w razie potrzeby (co na pewno wystąpi w moim przypadku)

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2009-10-30, 13:59   #2470
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszulek Pokaż wiadomość
z ciekawości weszłam na jego stronę i spojrzałam na ceny SD i HD - zdecydowanie szkoda byłoby mi tyyyyle kasy wydać na to High to tylko płytka do obejrzenia, dla mnie nie ma takiej wartości i nie przywiązuje wagi do HD gdyż blue ray czy innych cudów techniki nie mamy w domu i raczej miec nie będziemy, zbedny wydatek, więc po co mi to zwykłe DVD do obejrzenia na odtwarzaczu DVD w zupełności nas zadowoli bardziej nam zależy na pięknych zdjęciach wydaje mi się że mamy tego samego fotografa o ile mnie pamięć nie myli
tak my tez mamy HD, ale jakos mimo wszystko jestem dobrej myśli- do tej pory nie słyszałam w sumie nic złego o P.Pliszko-wiadomo, że nikt nie jest idealny i nawet jeśli to jakieś wpadki moga się zdarzyć-mam nadzieję, że wszystko się dobrze zakończy.
A na HD zdecydowaliśmy się ponieważ film ma być na całe życie,a technika idzie do przodu w zastraszającym tempie ( skąd wiesz czy za rok lub 2 nie bedzie to standard) i stąd zależało nam na lepszej jakości-poza tym dostaniem tez 2 płytki na dvd, z mozliwością zamówienia większej ilości-a czy był to dobry wybór czy też nie-okaże się niebawem...
a naszym fotografem jest Marcin Kańtoch-waszym też

Edytowane przez maciejka83
Czas edycji: 2009-10-30 o 14:04
Stary 2009-10-30, 14:10   #2471
Myszulek
Raczkowanie

Cytat:
tak my tez mamy HD, ale jakos mimo wszystko jestem dobrej myśli- do tej pory nie słyszałam w sumie nic złego o P.Pliszko-wiadomo, że nikt nie jest idealny i nawet jeśli to jakieś wpadki moga się zdarzyć-mam nadzieję, że wszystko się dobrze zakończy.
A na HD zdecydowaliśmy się ponieważ film ma być na całe życie,a technika idzie do przodu w zastraszającym tempie ( skąd wiesz czy za rok lub 2 nie bedzie to standard) i stąd zależało nam na lepszej jakości-poza tym dostaniem tez 2 płytki na dvd, z mozliwością zamówienia większej ilości-a czy był to dobry wybór czy też nie-okaże się niebawem...
wiem bo za rok/dwa my jej w ogóle zapewne nie odpalimy nie lubimy oglądać takich rzeczy a jak nas znajomi zapraszają na oglądanie to wykręcamy się jak możemy najlepiej kamerkę weźmiemy zapewne po to żeby rodzince pokazać nie sądzę, że będziemy wracać do tego filmu za parę lat
Tak my też go mamy
Stary 2009-10-30, 14:29   #2472
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
wiem bo za rok/dwa my jej w ogóle zapewne nie odpalimy nie lubimy oglądać takich rzeczy a jak nas znajomi zapraszają na oglądanie to wykręcamy się jak możemy najlepiej kamerkę weźmiemy zapewne po to żeby rodzince pokazać nie sądzę, że będziemy wracać do tego filmu za parę lat
Tak my też go mamy
ee może aż tak źle nie będzie
a co do fotografa w takim razie będę czekała czym prędzej na relacje no i efekty
Stary 2009-10-30, 14:33   #2473
Pastelaa
Raczkowanie

Ja się kompletnie na tym nie znam, ale mój TŻ twierdzi, że sam sobie poradzi z przetworzeniem DVD na HD jak będzie taka konieczność i kategorycznie nie chce się teraz zgodzić na żadne "haj definiszyn" heh.
Pastelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 14:41   #2474
Myszulek
Raczkowanie

Cytat:
ee może aż tak źle nie będzie
a co do fotografa w takim razie będę czekała czym prędzej na relacje no i efekty
jeśli tylko foto dostaniemy przed Waszym ślubem to oczywiście że tak. dzieli nas niecały miesiąc tylko. Chociaż nie sądzę aby można było tak szybko otrzymać obrobione zdjęcia od fotografa
Stary 2009-10-30, 14:52   #2475
maria28
Kniaginia

a my na razie zrobilismy na zwykłym dvd, a jak juz sie dorobimy odtwarzacza blueray oraz jak stanieja usługi HD, to sobie z tego dvd zrobimy kopie w HD
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 15:10   #2476
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wieczorkiem w końcu oglądamy film z wesela naszych znajomych mieli tego samego fotografa i ten sam zespół...
Po wczorajszym obejrzeniu serialu Londyńczycy mam mieszane uczucia.... występ Salsa Band niestety ale nie był powalający szykowałam się na coś lepszego....
Wiesz my też siedzieliśmy i oglądaliśmy..ale nie ma co ich oceniać po serialu...oni scenariusza nie pisali..i tyle ich było co reżyser chciał i śpiewali chyba to co im nakazali..niemniej jednak głos Pani Anetki było słychać..i śpiewała ślicznie..czyściutko..zre sztą wykształcenie o czymś świadczy.. ja się nie zniechęcam..będzie dobrze
A tak na marginesie jak już obejrzysz film z wesela znajomych..to napisz jak TAM się sprawowali

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2009-10-30, 15:15   #2477
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz dla nie których to tylko płytka do obejrzenia a dla innych coś co ma duże znaczenie, tobie zależy na pięknych zdjęciach innym na dobrym obrazie - także nie ma co w ogóle porównywać.

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
Właśnie weszłam na stronę swojego fotografa a tam jakie zmiany z ciekawości weszłam na cennik a tam cennik na rok 2010 z umowami podpisanymi w 2009 i ceny o 600 zł wyższe niż my mamy na umowie a umowe podpisaliśmy w lipcu.... omg żeby moje dochody tak szybko rosły
O rany właśnie weszłam - zatkało mnie Ja płaciłam 1200zł.

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Co do jakości filmów..HD czy SD.. to ja szczerze mówiąc widzę dużą różnice.. ale jeżeli ktoś nie ma w domu sprzętu do odtworzenia takiej płytki to moim zdaniem mija się z celem zamawianie filmu w HD..no chyba, że ma się zamiar zakupić sprzęcik albo dostać w prezencie ślubnym ..myślę, że mimo zamówienia na HD Panowie kamerzyści na prośbę nagrają też na normalną płytkę DVD w razie potrzeby (co na pewno wystąpi w moim przypadku)
Cytat:
Zgadzam sie -tak będzie na pewno.

Cytat:
Maciejko nie słyszałaś negatywnych opinii, bo nie było takich, jako że Pan Pliszko robił tylko SD- a SD zdecydowanie umie robić
HD zaczął robić niedawno....najwidoczniej nie przećwiczyl wcześniej, dlatego wyszly takie kwiatki - poza tym sam napisał mi w mailu, cytuję: "Faktycznie do HD nie jestem przygotowany w ogole oporcz rejestracji i checi to sie moj profesjonalizm konczy" - więc czy ja musze w ogóle coś dodawać?

PS. To pogrubione zdanie mnie powaliło -heheh, na pewno tak samo byś mówiła, gdyby sprawa dotyczyła ciebie zwłaszcza gdybyś podpisala umowę na usługę, której ktoś nie umie robić... - ja tam się czuję oszukana i tyle.

Cytat:
Tak my też go mamy
Pewnie tak, ale przecież nie jest tak, ze każdy musi chcieć oglądać swoje filmy - niektórzy nawet ich nie robią, bo nie ma to dla nich znaczenia. Ja to rozumiem.

Cytat:
Napisane przez Pastelaa Pokaż wiadomość
Ja się kompletnie na tym nie znam, ale mój TŻ twierdzi, że sam sobie poradzi z przetworzeniem DVD na HD jak będzie taka konieczność i kategorycznie nie chce się teraz zgodzić na żadne "haj definiszyn" heh.
Ja aż się zapytam TŻa jak to jest, bo z tego co się orientuję to do HD są specjalne kamery, natomiast czy film z kamery SD da się przerobić - aż z ciekawości zapytam męża, bo ja nie jestem w tym temacie biegła.

Edytowane przez oshinek
Czas edycji: 2009-10-30 o 15:19
Stary 2009-10-30, 15:31   #2478
ona911
Rozeznanie

Dodam tylko, że jak we wrześniu podpisywałam umowę z kamerzystą na 2011r. to powiedział, że najprawdopodobniej nie będzie już wtedy w ogóle robił SD, bo jak tu któraś z dziewczyna napisała technika w tej chwili tak szybko idzie do przodu, że robienie SD będzie mijało się z celem...

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2009-10-30, 15:49   #2479
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Tak my też go mamy
Naszym najprawdopodobniej też
tzn termin zaklepany, w ciągu tygodnia mamy wpłacić zaliczkę...
nie wiem jak Wam, ale mi się bardzo dobrze z nim rozmawiało czuję, że zdjęcia będą super

Ja do kamery nie jestem przekonana...Mój wcale nie chce nic nagrywać, za to mama upiera sie "bo to fajna pamiątka" jeżeli już to chciałabym mieć ładny film ze ślubu i pierwszego tańca i już tylko tyle, żebym mogła go pokazać bliskiej rodzinie, która z daleka nie może przyjechać ale z drugiej strony płacić kupę kasy za coś czego do końca nie chcemy... no nie wiem
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 15:57   #2480
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
nie wiem jak Wam, ale mi się bardzo dobrze z nim rozmawiało czuję, że zdjęcia będą super

Ja do kamery nie jestem przekonana...Mój wcale nie chce nic nagrywać, za to mama upiera sie "bo to fajna pamiątka" jeżeli już to chciałabym mieć ładny film ze ślubu i pierwszego tańca i już tylko tyle, żebym mogła go pokazać bliskiej rodzinie, która z daleka nie może przyjechać ale z drugiej strony płacić kupę kasy za coś czego do końca nie chcemy... no nie wiem
Pomyśl sobie, że za 20 lat będziesz mogła pokazać dzieciom, że tak wyglądała babcia, wujek w tańcu. Za ileś lat dobrze mieć takie pamiątki nie tylko żeby patrzeć jakim się było pięknym, młodym i radosnym, ale żeby tez zobaczyć członków rodziny, których juz nie będzie.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 16:13   #2481
Myszulek
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie, takie samo wrażenie mieliśmy, tż był baaardzo zadowolony po spotkaniu z nim

Cytat:
nic na siłę, jeśli nie chcecie to nie warto a taki film ze slubu i pierwszego tańca może nakręcić wam jakiś wujek czy brat ciot. posiadający kamerkę

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Pomyśl sobie, że za 20 lat będziesz mogła pokazać dzieciom, że tak wyglądała babcia, wujek w tańcu. Za ileś lat dobrze mieć takie pamiątki nie tylko żeby patrzeć jakim się było pięknym, młodym i radosnym, ale żeby tez zobaczyć członków rodziny, których juz nie będzie.
zdjęcia też są taką formą powrotu do dawnych czasów, nie tylko film
Stary 2009-10-30, 16:19   #2482
Magda MM
Raczkowanie

My też chcemy z TŻ pana Pliszkę. Ale po tym co czytamy... Bardzo Wam współczujemy. My dodatkowo mamy drugą zagwostkę, bo zastanawialiśmy się nad zespołem AVIS i mamy mieszane uczucia. Z każdej strony słyszę, że jest to dobra firma a znalazłam taką stronę: http://grono.net/slub-w-2008/topic/1...ecam-odradzam/ . Co tu robić? Zaufać, że będzie OK?
Magda MM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 16:29   #2483
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie, takie samo wrażenie mieliśmy, tż był baaardzo zadowolony po spotkaniu z nim

nic na siłę, jeśli nie chcecie to nie warto a taki film ze slubu i pierwszego tańca może nakręcić wam jakiś wujek czy brat ciot. posiadający kamerkę

zdjęcia też są taką formą powrotu do dawnych czasów, nie tylko film
Myszulek tak jak napisałaś nic na siłę -nie rozumiem po co jedna drugą przekonuje co jest fajniejsze. Dla każdego to subiektywna sprawa.

A co do zdjęć to oczywiście jest to super pamiątka, ale np. dla nas film jest ważniejszą -bo pokazuje jeszcze nasze gesty, zachowania, wesołe sytuacje - żywy obraz w moim mniemaniu to coś więcej niż tylko chwila uwieczniona na zdjęciu - ale dla bardzo wielu osób zwłaszcza płci żeńskiej liczą się tylko fotki. Także taka dyskusja nie ma sensu.

Cytat:
Napisane przez Magda MM Pokaż wiadomość
My też chcemy z TŻ pana Pliszkę. Ale po tym co czytamy... Bardzo Wam współczujemy. My dodatkowo mamy drugą zagwostkę, bo zastanawialiśmy się nad zespołem AVIS i mamy mieszane uczucia. Z każdej strony słyszę, że jest to dobra firma a znalazłam taką stronę: http://grono.net/slub-w-2008/topic/1...ecam-odradzam/ . Co tu robić? Zaufać, że będzie OK?
Magda nie zniechęcaj się tylko dlatego, że ja napisałam to co napisałam -mi się tak zdarzyło, wam nie musi i wręcz prawdopodobne że tak nie będzie (dlatego jeśli podoba wam się jego oferta to uważam, że sami musicie zdecydować czy w to wchodzicie czy nie - przynajmniej będziecie ostrożniejsi i jakby co przygotowani)- my po prostu na nieszczęście jesteśmy takimi królikami doświadczalnym na których odbywa się nauka - i to mnie najbardziej w tym wszystkim boli, bo ktoś nam obiecał, że umie już robić to co oferuje...

Stary 2009-10-30, 16:36   #2484
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość
Myszulek tak jak napisałaś nic na siłę -nie rozumiem po co jedna drugą przekonuje co jest fajniejsze. Dla każdego to subiektywna sprawa.

A co do zdjęć to oczywiście jest to super pamiątka, ale np. dla nas film jest ważniejszą -bo pokazuje jeszcze nasze gesty, zachowania, wesołe sytuacje - żywy obraz w moim mniemaniu to coś więcej niż tylko chwila uwieczniona na zdjęciu - ale dla bardzo wielu osób zwłaszcza płci żeńskiej liczą się tylko fotki. Także taka dyskusja nie ma sensu.
Dokładnie, pamięć o gestach, głosie zaciera się a zdjęcia tego nie oddadzą. Dlatego ja jestem zwolenniczką kamery (nie tylko na weselu)
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 16:48   #2485
Magda MM
Raczkowanie

Cytat:

Magda nie zniechęcaj się tylko dlatego, że ja napisałam to co napisałam -mi się tak zdarzyło, wam nie musi i wręcz prawdopodobne że tak nie będzie (dlatego jeśli podoba wam się jego oferta to uważam, że sami musicie zdecydować czy w to wchodzicie czy nie - przynajmniej będziecie ostrożniejsi i jakby co przygotowani)- my po prostu na nieszczęście jesteśmy takimi królikami doświadczalnym na których odbywa się nauka - i to mnie najbardziej w tym wszystkim boli, bo ktoś nam obiecał, że umie już robić to co oferuje...
Wiem moja droga, ale Wasze opinie i opinie innych na temat firm które mnie interesują budzą wątpliwości. Czy tego chcesz, czy nie - stres zostaje. Zapewne pan Pliszko będzie u nas na weselu (do naszego wesela jeszcze sporo czasu, wiec się nauczy ).
Stary 2009-10-30, 16:52   #2486
Myszulek
Raczkowanie

Cytat:

Dlaczego ta dyskusja nie ma sensu? Każdy może wyrazić swoją opinię, jedni nie mający swojego zdania posłuchają się tych bardziej przebojowych, że tak napiszę, w przekazie swoich myśli, inni przeczytają i tyle a inni jeszcze skomentują i napisza to co myślą - chyba celem forum jest wymienianie się poglądami, dyskusja każdy kto chce może udzielać się byleby tylko nikogo nie obrażał. Sama dyskutujesz ciągle o zaletach kamerki i ok, rozumiem co dla ciebie jest wazne, ale nikt tu mający inne zdanie nie pisze ci - taka dyskusja nie ma sensu bo ja wolę zdjęcia- więc nie kumam o co chodzi
Stary 2009-10-30, 17:21   #2487
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlaczego ta dyskusja nie ma sensu? Każdy może wyrazić swoją opinię, jedni nie mający swojego zdania posłuchają się tych bardziej przebojowych, że tak napiszę, w przekazie swoich myśli, inni przeczytają i tyle a inni jeszcze skomentują i napisza to co myślą - chyba celem forum jest wymienianie się poglądami, dyskusja każdy kto chce może udzielać się byleby tylko nikogo nie obrażał. Sama dyskutujesz ciągle o zaletach kamerki i ok, rozumiem co dla ciebie jest wazne, ale nikt tu mający inne zdanie nie pisze ci - taka dyskusja nie ma sensu bo ja wolę zdjęcia- więc nie kumam o co chodzi
No dokładnie nie kumasz w ogóle o co mi chodzi
Dyskusję można prowadzić jak najbardziej, ale z tego, że jedni napiszą: wolę kamere, kamera jest lepsza, a inni: wcale nie, to zdjęcia są lepsze - co wynika, bo przepraszam ale nie bardzo "kumam"
Tak bylo, jest i będzie - to oczywista oczywistość - więc nie rozumiem celowości takich rozmów i tyle. O czym tu dyskutować?Podobno o gustach się właśnie nie dyskutuje.
Just chill out

Stary 2009-10-30, 18:47   #2488
ladyinred85
Rozeznanie

Czesc Dziewczynki Ktoś mnie pamięta? :P ostatnio mało czasu mam strasznie Widze że na tepecie tematy foto-video. My 3 tygodnie temu odebraliśmy zdjecia od Pana Zomera i z czystym sumieniem moge go, a właściwie ich polecic. Zdjęcia plenerowe są super, super Moge ogladać i oglądać....ze zdjęc ze ślubu i wesela też jestem zadowolona. Kamerzysty nie mielismy i do dnia ślubu byłam absolutnie przekonana co do trafności naszego wyboru (czyli że wolimy zainwestować w zdjecia, nie lubimy filmów z wesel, nie lubimy kamery itd), ale powiem szczerze że teraz miewam takie myśli, że może jednak trzeba było wziąć tego kamerzystę... całe szczescie że ślub nam nagrał ktos z rodziny. Za to Mąż dalej twierdzi, że dobrze że kamery nie było
Poza tym u mnie nic ciekawego, ani dobrego moje poszukiwania pracy stoja w martwym punkcie i tez zaczynam już tracic nadzieję na znalezienie lepszej pracy. Magialena łączę się z Tobą w bólu
Ide robic ciasto z jabłkami
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 18:48   #2489
Magda MM
Raczkowanie

Cisza wkoło, a myslałam, że coś mi poradzicie. Naprawdę mi zależy na Waszym zdaniu!
Stary 2009-10-30, 19:12   #2490
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magda MM Pokaż wiadomość
Cisza wkoło, a myslałam, że coś mi poradzicie. Naprawdę mi zależy na Waszym zdaniu!
Ja Ci powiem tylko tyle..przeczytałam to co tam napisali..i z tego co pamiętam to ta zła opinia nie pochodziła tylko od jednej osoby..więc to juz daje dużo do myślenia..wydaje mi się, że ja na Twoim miejsu bym miała za dużo obaw i za dużo nerwów bym straciła na zastanawianie się czy przyjdą czy może zaczną coś kręcić i polecać innych..itd itd..dla mnie dzień ślubu to jest bardzo ważny dzień i wolałabym nie płakać z powodu, że wybrany zespół nie wywiązał się z umowy tylko jeśli już to ze szczęścia..
Decyzja należy do Ciebie..

Razem od...

...a tego dnia...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości